Aileye tapan eş

Arabayi madem kendi paranla alacaksın o zaman üzerine alacaksın.
Eşinle de açık açık konuşacaksın araba ikimizin kimseye vermek yok arabaları zaten var diyeceksin.
Zaten aldım mı üzerime olacak. Hele bi götürsün versin, tek akraba binsin noluyor. Ben sürekli işe gidip gelecegim benden fırsat bulursa alır eşim

Bilmiyorum da istemeye yüzleri olur mu işte o var. Verdik işte arabayı onlara

Vallaha son günlerde tekrar sahit oldum kendi sülalemde: Millet acayip yüzsüz. Birde yüzsüz olduklari gibi kendilerini de hakli olarak da görüyorlar enteresan bir sekilde. Esinizle bu konuda bir anlasmaya varmadan yeni bir araba sadece yeni problemler getirecek. Problem araba gibi görünsede, aslinda degil.

Şuan tek kurumda çalışıyorum. Gelecek yıl iki yerde çalışacağım. Aslında iki yerde çalışıyordum. Birini mesafe dolasıyla bıraktım. Maaşımından biraz biriktirdiklerim var. Altınları falan hiç katmayayım diyorum. Gene sahiplenirler. Zaten almam 2 seneyi alır

Ne yazık ki para biriktirerek araba alamazsınız günümüz koşullarında. Aylık ödeyeceğiniz miktarı belirleyip kredi çekebilirsiniz sadece. Siz birikim yaptıkça arabaların fiyatı artacak.

Eger ben araba ya da aldıgımız evde eşimin parasından katsam, paşamın evi arabası diye sahiplenirler. O yüzden aldıgım araca eşimin kuruşunu, altınları bile katmayacagım. Bu zoruna gitmiş. Binmem, ailemde binmez diyor.
İyi de siz evlisiniz ve kazancınız o evin ortak geliri. Eve hiçbir katkıda bulunmasanız, maaşınızın hepsini biriktirseniz eşiniz sayesinde yaşıyor olacaksınız bu süreçte. Yine arabayı tamamen kendi paranızla almış olmuyorsunuz yani. Kendinizi böyle mi kandırıyorsunuz :))

Vallaha son günlerde tekrar sahit oldum kendi sülalemde: Millet acayip yüzsüz. Birde yüzsüz olduklari gibi kendilerini de hakli olarak da görüyorlar enteresan bir sekilde. Esinizle bu konuda bir anlasmaya varmadan yeni bir araba sadece yeni problemler getirecek. Problem araba gibi görünsede, aslinda degil.
Degil degil. Bu araba kaynım evlenmeye karar verirse satılacak. Bize saracaklar. Ben zaten o yüzden sırf eşimin benden almaya yüzü olmasın diye tek kuruşunu katmayacagım. Bu konuda kırılıyor ama ben ona dedim. Aynı şeyleri yaşayamam. Biz otobüsle tatile gidecegiz. Araba kiralayacaktık. Ailesine söyleyemiyor bunu.Eşim diyorki, kiralamak yerine bu arabanın bakımını yaptıralım, bu araba ile gidelim. Bende dedimki, yürüyerek giderim gene binmem buna.

İyi de siz evlisiniz ve kazancınız o evin ortak geliri. Eve hiçbir katkıda bulunmasanız, maaşınızın hepsini biriktirseniz eşiniz sayesinde yaşıyor olacaksınız bu süreçte. Yine arabayı tamamen kendi paranızla almış olmuyorsunuz yani. Kendinizi böyle mi kandırıyorsunuz :))
Haklısınız ama bizim aldıgımız araç, ev herşeyde ailesi söz hakkı sahibi oluyor. Onların önünü kesmek istiyorum. Eve elbet katkım olacak. Eşim tek işte çalışıp 12 de işten çıkarken. Tabi sezon sonu böyle. Ben iki yerde çalışıyorum. Tabi benimde yazın tatil. Maaş farkı var aramızda. Ben gene destek oluyorum. İnan eşimin maaşa ev dönmüyor. Asgari ücret alıyor.

Zaten aldım mı üzerime olacak. Hele bi götürsün versin, tek akraba binsin noluyor. Ben sürekli işe gidip gelecegim benden fırsat bulursa alır eşim

Ama böyle yaşanmaz ki. Bu yaşadığınız şey evlilik değil. Eşler birbirine genel olarak huzur-mutluluk verirse evlilik yürür, küçük meseleler göze batmadan çözülür veya bazı şeyler karşılıklı alttan alınır. Siz bu durumdan çok uzaksınız.

Ben zaten eşinin hiç aileci olduğunu düşünmüyordum. Hatta ailesi de abarttığı kadar korkunç insanlar değiller. Sorsan eşi 10 saat çalışmış, araba eşinin babannesinin engelli indirimi ile alındı, bunu deyince o satıldı bu yeni diyor, yalan. Kalanı eşi ve ailesi ortak ödedi. Düğün de kolundaki altınlar da eşyalar da ebemin parası ile yapıldı zaten . 😂 Kınasını bile kaynanası yaptı, gelmiş kocam 12 saat çalıştı diyor ahahahah yürüsün gitsin ya. Onun zoru kayınço ile aslında. Kocası çalıştı didindi, kayınço yattığı yerden yiyor.

Bisi diyim mi ben adamin melek oldugunu bile dusunmeye basladim. Adam her Allahin gunu kuru gurultu cekiyorsa ciddi cok sabirli biri. Ben gercekten cekemem. Insan beser sasardir yanlis dusunursun, olaya farkli bakarsin, bos anina gelir, saglikli dusunemedigin bir zamandir bilmem ne ama bir yerde bir durursun dusunursun dimi konu sahibinde bu asla yok. Son hiz devamli kosuyor. Nefessiz kaliyor, nefesi kesiliyor, uykulari kaciyor ama o araba var ya o araba ilk gunku tazeligini asla kaybetmiyor. Cok ciddiyim dalga falan gecmiyorum adamda gercekten Peygamber sabri var.

Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.
Ne mi yaparım boşanırım tabi git ana kucağına daha göbek bağını koparamamışsın derim. Erkekler şaşırtmıyorda kadınlara şaşırıyorum devam etme çabası neden? Ya da madem onsuz yaşayamıyorsunuz görmezden gelin. Ortası zaten hep KK'da bitiyor :D Eşinizin ailesinde sorun arayacağınıza oturup bi eşinizi bir de kendinizi sorgulayın bence.

Degil degil. Bu araba kaynım evlenmeye karar verirse satılacak. Bize saracaklar. Ben zaten o yüzden sırf eşimin benden almaya yüzü olmasın diye tek kuruşunu katmayacagım. Bu konuda kırılıyor ama ben ona dedim. Aynı şeyleri yaşayamam. Biz otobüsle tatile gidecegiz. Araba kiralayacaktık. Ailesine söyleyemiyor bunu.Eşim diyorki, kiralamak yerine bu arabanın bakımını yaptıralım, bu araba ile gidelim. Bende dedimki, yürüyerek giderim gene binmem buna.

Esinizde komik. Zaten sene icinde en pahalisi arabanin bakimini yaptirmak. Yani yine yaranmanin pesine düsüyor bir yerde. :D Esiniz hala meselenin araba oldugunu zannediyor.

Ama böyle yaşanmaz ki. Bu yaşadığınız şey evlilik değil. Eşler birbirine genel olarak huzur-mutluluk verirse evlilik yürür, küçük meseleler göze batmadan çözülür veya bazı şeyler karşılıklı alttan alınır. Siz bu durumdan çok uzaksınız.
Ben sürekli akraba peşinde koşmak istemiyorum. Eşimde ailesine tapan biri. Dedigin gibi uzagız

Ne mi yaparım boşanırım tabi git ana kucağına daha göbek bağını koparamamışsın derim. Erkekler şaşırtmıyorda kadınlara şaşırıyorum devam etme çabası neden? Ya da madem onsuz yaşayamıyorsunuz görmezden gelin. Ortası zaten hep KK'da bitiyor :KK70: Eşinizin ailesinde sorun arayacağınıza oturup bi eşinizi bir de kendinizi sorgulayın bence.
Eşim zaten sorunun ta kaynagı. Çok sorguladım onu. Neden kardeşine bişey diyemiyorsun. Korkuyor musun ondan diye. Kırmaktan korkuyorum diyor. Sanki hepsine tapıyor. Tuhaf bir ilişkileri var. Bundan sonra yapacagım tek şey, onlardan bana selam bile getirmesin, bahsetmesin...

Esinizde komik. Zaten sene icinde en pahalisi arabanin bakimini yaptirmak. Yani yine yaranmanin pesine düsüyor bir yerde. :KK70: Esiniz hala meselenin araba oldugunu zannediyor.
Zaten sigorta vermeden önce yaptırdım. Uyanık onu da bana kitleyecek. Araba kiralasam daha karlı çıkarım. Evet dedigin gibi yaranacak 😄

Ben sürekli akraba peşinde koşmak istemiyorum. Eşimde ailesine tapan biri. Dedigin gibi uzagız

Bence mesele tapmak değil. Eşiniz ailesinin gözünde iyi bir yerde olmak istiyor. Bu yüzden mümkün olduğunca yaranmaya çalışıyor. Bunun pek çok sebebi olabilir. Bu sebeplere bağlı olarak oturup bir çözüm bile bulabilirsiniz. Ama bunun tek yolu dışarıdan profesyonel yardım almak. Çift terapisinden bahsediyorum yani. Belki evliliğinize iyi gelir. Çünkü bu kadar büyük gerilimlerle kendinize zarar verirsiniz, sağlığınız gider.

Eşinize söylediniz mi arabayı vermeyeveğinizi
İnanın markette günde 10 12 saat çalıştı. Tüm emeği bu. Yıllarca ödedi. Kardeşi kuruş ödemedi. Ben böyle haksızlık yapan insanlara nasıl anne baba kardeş diyeyim? Nasıl samimi olayım?Helali hoş olsun diyor eşim
Eşiniz memnun. Bekarken almış. Sİzi ilgilendirmediğini kabullenmeniz lazım.

Senin bu eşinle çok işin var , bak benim eşim ailesini durdurmasa neler yaparlar neler ama eşimden çekiniyorlar eşim de benden , bu adamla yaşlanabilecek misin gerçekten, baktin olmuyor vur tekmeyi gitsin anasının kucağına...

Back
X