• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileye tapan eş

Fight4freedom1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2021
5.399
5.205
148
Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.

Başka bir yere tayin isteyin, taşının. Kendi ailenizin yakınına. Bunların yanında aynen hayatınız devam edecek ve eşiniz hiç değişmeyecek.

Esi ailesini birakip baska yere tasinmaz ki. Biraksa yani esini de birakir. Konu sahibi yeni araba alsa ve digeri o sürecte bozulsa yine kavga kiyamet arabasi es ailesine verilir.

Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.
Sizden önce alınmış birşey için bu kadar sıkmayın canınızı.
Eşiniz çalışmış,almış, vermiş, onun için bu durum normalse, emeklerini hiçe sayabiliyorsa yapacak bir şey yok gibi.

Eşim bekarken araç almış.Aile desteği ile ödedi.Sonra biz evlendik. Araç ortak kullanılınca problemler çıktı. Bizde arabayı temelli verdik.5 aydır ailesi ile sanırım 1 ya da 2 kez konuştum.5 ay gitmedim.Zaten kv ile sıkıntılarım vardı, bu konuda rahat ettim.
Arabayı satmaktan vazgeçmişler, kullanacaklarmış.
Ordan gelen para umrumda degil. Sadece oglu kiradayken, asgari ücrete çalışırken, elindeki tek birikimi buyken, bir anne baba böyle birşeyi nasıl yapar. Normal planı satıp herkesin hakkını alması degil mi?
Ben bayram harici ailesine gitmeyi düşünmüyorum. Ocak gibi otobüsle tatile gidecegiz. Yani normal hayatımıza devam ediyoruz.Aracı kaynım falan hepsi kullanıyor.Eşim bunu normal karşılıyor.Ama ortada bir haksızlık var. Evet benden önce ama bana normal gelmiyor.
Neyse ben araç almak için para biriktiriyorum. Bu araba satılsa da parasından 1 tl ya da eşimin maaşından 1 tl katmak istemiyorum. Çünkü eşim dün dediki, annem söylerse giderim başkasından araba alırım gene dedigini yaparım. Araba bizdeyken kv sürekli şu akraba garajda alınacak, şunun zeytinyağı alınacak, şu akraba gelecek tarzı şeyler söylüyordu. Bende artık aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Bu yüzden yeni araca eşimin 1 lirasını katmayı düşünmüyorum.Akraba peşinde koşmaktan sıkıldım ve yoruldum. Arabanın satılmaması bu bakımdan çok iyi. Bizi rahat bıraktılar. Ancak bir aile nasıl haksızlık yapar aklım almıyor. Yerimde olsanız ne yaparsınız bunu merak ediyorum sadece.

Artik hepimiz senin yerindeyiz sayilir. Ben Allah'im sana geliyorum diyorum.

Başka bir yere tayin isteyin, taşının. Kendi ailenizin yakınına. Bunların yanında aynen hayatınız devam edecek ve eşiniz hiç değişmeyecek.

Durum cok fena olive :) bildigin gibi degil :) insan basta anlamiyor sonra ayiliyor kafani saga sola carpmak istiyorsun yok gene ayni 🤣

Almayı düşünüyorum. İşe gidip gelirken zorlanıyorum. Ama eşimin tek kuruşunu katmayacağım. Altınları da katmayacağım
Hangi parayla para alacaksın o zaman?
Sen eve katkı sağlamayıp para biriktirin, esinin o parada hakki olmadığını mı düşünüyorsun cidden?

Araba tamamen sizin paranızla alınsa bile eşinizin ailesinin ihtiyacı olduğunda (ve şu anda kullandıkları araba müsait değilse) eşiniz sizin arabayı alıp ailesine koşmayacak mı?
Dün dediki, senin 1 liranı gidip vermem, arabana da bindirmem, senin agzının kemiği yok. Bilmiyorum ben mi çok sıg düşünüyorum. 37 yaşına gidecek eşim. Bu yaşına kadar tek birikimi bu. Ve nasıl ödediğine şahidim. Ama kaynım, ailesi satmaya yanaşmıyor.Sözde sıkı aileler. Bende bayramdan bayrama o da en fazla 1 saat görüşecegim. Kaynım evlenirse o zaman satarlar. Ama bize gene para vereceklerini sanmıyorum. Durum onu gösteriyor.

Benim anlamadığım sizin bu arabaya hiç taktınız olmamışken neden mesele çıkarttığınız? Haksızlık yapıldıysa eşinizin şahsına yapılmış. Sizden önce alınmış bir ürün için gereksiz yükseliyorsunuz.
Eşimin çok rahat olması, sanki 1 kuruşu geçmemiş gibi davranması deli ediyor beni. Kendime söz verdim. Eşime araba lafı açmıyorum. Eşim helali hoş olsun diyor. Ama düşününce önce beni düşünmesi gerekmez mi?

Esi ailesini birakip baska yere tasinmaz ki. Biraksa yani esini de birakir. Konu sahibi yeni araba alsa ve digeri o sürecte bozulsa yine kavga kiyamet arabasi es ailesine verilir.

Aynen zaten adamın ailesi parasını değerlendirmiş . Evlenmeden aldığı için hak iddia edemez. Kız alsa ondan da istiflenirler. Böyle tipler sadece akrabaları ile evlense veya hiç evlenmese keşke. Benzer zihniyetli insanlar kendi aralarında üresin ki diğer insanları mahvetmesinler.

Dün dediki, senin 1 liranı gidip vermem, arabana da bindirmem, senin agzının kemiği yok. Bilmiyorum ben mi çok sıg düşünüyorum. 37 yaşına gidecek eşim. Bu yaşına kadar tek birikimi bu. Ve nasıl ödediğine şahidim. Ama kaynım, ailesi satmaya yanaşmıyor.Sözde sıkı aileler. Bende bayramdan bayrama o da en fazla 1 saat görüşecegim. Kaynım evlenirse o zaman satarlar. Ama bize gene para vereceklerini sanmıyorum. Durum onu gösteriyor.
Sen onu bunu boşver bu adama okey misin ona bak bence . Ben burdakilerden ayrı olarak senin haklı olduğun noktalar olduğunu düşünüyorum . Senin eşin böyle biri arabayi boşver artık . Sen bu adamı böyle kabul ediyor musun ? Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun

Sizden önce alınmış birşey için bu kadar sıkmayın canınızı.
Eşiniz çalışmış,almış, vermiş, onun için bu durum normalse, emeklerini hiçe sayabiliyorsa yapacak bir şey yok gibi.
İnanın markette günde 10 12 saat çalıştı. Tüm emeği bu. Yıllarca ödedi. Kardeşi kuruş ödemedi. Ben böyle haksızlık yapan insanlara nasıl anne baba kardeş diyeyim? Nasıl samimi olayım?Helali hoş olsun diyor eşim. Çok rahat. Beni deli eden bu rahatlığı. 5 aydır ailesine gitmiyorum. Bayramdan bayrama artık. Sıfırdan başlayacagız artık. Yeni araç almayı istiyorum. Ancak korkum onu da verir diye. Dün diyorki, annem şu akrabayı al derse mecbur alcam. Annesi de sürekli birşey çıkarıyor.

Bayramdan bayrama görüşüyorsan sal gitsin bu olumsuz düşünceleri. Eşin bu haksızlığa üzülmüyorsa, hatta ortada bir haksızlık olduğunu bile düşünmüyorsa sen sadece kendini ve evliliğini yıpratırsın. Eşinin zihniyetinde sıkıntı var onu kabul ediyorum, ama bunun çözümü kendi imkanlarınla araba almak değil.

Back
X