Aileye yakın küçük şehir mi uzak büyük şehir mi?

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Merhaba eşim de ben de kamuda memuruz . 4 senedir Bursa dayız ev aldık 3 seneden az kaldı inşallah kredi borcunu bitmesine..İlk. Başlarda İstanbul istiyorduk sonra gidip ev fiyatlarına trafiğe bakınca yapamayacağımız anladık memleket ile İst arasındaki Bursa ya geldik.Artik Allah bağışlarsa iki evladım var.Kayinvalide Annem ablam baktılar memleketten gelip(Bursa ya 4 saat uzaklıkta) Ancak artık ben de küçük ama annemlere yakın memletime gitmek niyetindeyim.. Annemler de k.vakidemlerde şehre 1 saat kadar uzaklıkta ayri ilçelerde yaşıyorlar.Onlar çok istiyor özlüyoruz hem bakması da daha kolay olur gel git yaşlandık diyorlar ama bakıcıya da imkan oldukça verdirmeyelim diyorlar... Eşim ise akrabalara yakın olmanin sıkıntılı yanları da çok bunları göze alıyorsan tamam diyor.. küçük Şehirde eşimin akrabası çok var ve dedikoduyu seviyorlar ;) ne yapsam bilemedim..Bir de şu an merkezde çalışıyoruz oraya eş durumundan Tayin istersem 4 sene kadar köyde gelgit yapabilirim.. Akıl verin bana lütfen

Bursa'ya gidip gezmişliğim var çok güzel şehir hem İstanbul kadar kaosu yok hem büyük şehir. Oradaki rahatlığa alışmışken akrabaların içinde yapabilecekmisiniz? Gerçekten küçük yerlerin misafiri , lafı sözü çok oluyor. Benim eşimin ailesi küçük bir şehirli görümcem ailesi orada olmasına rağmen zor başka ile taşındı halaları ,teyzeleri bitmiyordu bir de çalışınca bunun yorgunluğu cabası. İşiniz de güzelmiş ailenize gider gelirsiniz 4 saat çok bir yol değil gibi

Bursa'ya gidip gezmişliğim var çok güzel şehir hem İstanbul kadar kaosu yok hem büyük şehir. Oradaki rahatlığa alışmışken akrabaların içinde yapabilecekmisiniz? Gerçekten küçük yerlerin misafiri , lafı sözü çok oluyor. Benim eşimin ailesi küçük bir şehirli görümcem ailesi orada olmasına rağmen zor başka ile taşındı halaları ,teyzeleri bitmiyordu bir de çalışınca bunun yorgunluğu cabası. İşiniz de güzelmiş ailenize gider gelirsiniz 4 saat çok bir yol değil gibi
Eşim de böyle düşünüyor çok şükür düzenimizi kurduk . küçük yer istememin tek sebebi annemlere yakın olmak. çocukların da akrabalarına yakın olması h.sonu bir nebze rahat emanet edebilmek..Çocuklarin rolü büyük zaten taşınma düşüncede.. Eşim çocuk kreşe başlayıp biraz rahatladigimizda çok daha kolay olacak bizim gidip gelmemiz diyor.. (biri krese gidiyor diğeri 18 aylık)Sıkıntısı ise sizin de belirttiğiniz gibi küçük şehir hastanesi sanayisi veya gezmesi cidden buranın 5 te 1 i kadar. ve eltim görümcem Max 15 dk uzaklıkta.Dıdının dıdısi sırf laf araamk için gelen akrabalar falan.. Burdan istersek 1 saate denizde 2 saate İst dayız
laftan uzağız gibi gibi..

Surekli anne, kayınvalide, abla, yenge, gorumce gelip donusumlu olarak sizde kalip çocuğunuza bakıyor. Yatili misafir deyince tuylerim diken diken oluyor. Ustelik sürekli. Benim tercih edeceğim bir hayat değil açıkçası.

Çanakkalede yasiyorum ve inanilmaz seviyorum memleketimi.
Canakkaleden sonra nerde yasamak istersin deseler bursa ya da izmir derim.
Cok seviyorum bursayi.
Yerinizde olsam gitmezdim.
Ama tercih tabii ki sizin durumunuzu en iyi siz bilirsiniz.

Akrabalara yakin olmak istemeyen esiniz surekli evde yatili misafire bir sey demiyor mu???
Hani bana sorsaniz bursa +kres derim de.

Secenekler surekli yatili misafir +bursa ve yatisiz misaifr + herhangi bir yer ise, herhangi bir yer olsun derim yani. Herkes icin zor ilk yontem.

Akrabalara yakin olmak istemeyen esiniz surekli evde yatili misafire bir sey demiyor mu???
Hani bana sorsaniz bursa +kres derim de.

Secenekler surekli yatili misafir +bursa ve yatisiz misaifr + herhangi bir yer ise, herhangi bir yer olsun derim yani. Herkes icin zor ilk yontem.

Bakıcıya vermek ya da eve bakıcı almaktansa çocuğumzun rahatini baz alıyoruz ..Annem k.validem dönüşümlü geldiler 2 ay kadar bakıp gidiyorlar..Korona döneminde ablam geldi Eşim ve ben minnettar ..Ancak 1 sene kadar sonra küçüğün kreş zamanı gelecek zaten ... Durmuşum Durmuşum tam rahata erdiğimde gitmişim mantıki da gelmiyor

Merhaba eşim de ben de kamuda memuruz . 4 senedir Bursa dayız ev aldık 3 seneden az kaldı inşallah kredi borcunu bitmesine..İlk. Başlarda İstanbul istiyorduk sonra gidip ev fiyatlarına trafiğe bakınca yapamayacağımız anladık memleket ile İst arasındaki Bursa ya geldik.Artik Allah bağışlarsa iki evladım var.Kayinvalide Annem ablam baktılar memleketten gelip(Bursa ya 4 saat uzaklıkta) Ancak artık ben de küçük ama annemlere yakın memletime gitmek niyetindeyim.. Annemler de k.vakidemlerde şehre 1 saat kadar uzaklıkta ayri ilçelerde yaşıyorlar.Onlar çok istiyor özlüyoruz hem bakması da daha kolay olur gel git yaşlandık diyorlar ama bakıcıya da imkan oldukça verdirmeyelim diyorlar... Eşim ise akrabalara yakın olmanin sıkıntılı yanları da çok bunları göze alıyorsan tamam diyor.. küçük Şehirde eşimin akrabası çok var ve dedikoduyu seviyorlar :KK66: ne yapsam bilemedim..Bir de şu an merkezde çalışıyoruz oraya eş durumundan Tayin istersem 4 sene kadar köyde gelgit yapabilirim.. Akıl verin bana lütfen
Kim daha ıyı cocuklatına bakarsa ona yakın ol

Back
X