Aileye yardim

Bu para onemliyse maddi durumunuz el vermiyorsa almayin.ben ihtiyaclari olmadigi surece ve hediye disinda duzenli para verilmesine karsiyim.sonucta ihtiyaclari yok arada hediye alinir ama surekli almaya gerek yok.

Bizde her iki tarafta da mumkun degil para pul lafi olmaz, bana yardima gelir annem bazen aylarca kalmasi gerekir, sunu bunu aldik demeyiz, her kalislarinda pazar alisverisini anneannem oder, aksine cok kizar, market benim krallik alanimdir :KK66:) canimin istedigine ihtiyaci olani alirim, babalar gununde, arabada esimi durdurup 5dkda babama tv aldim geldim. Abim gelir 1 gun kalmaya dunyayi yigar eve. Kv-kp gelir giderken ellerini kollarini doldururuz, onlar hic bos gelmez, hicbir dogumgunumu, diplomami, terfimi harcliksiz koymadilar, biz boyle mutlu oluyoruz dediler. Babam hasta olsa kayinbiradere git derim, marketini yapar hastaneye goturur, bir kurus istedigini gormedim. Biz onlara onlar bize, ben esimi harcamama hiiic karistirmam, durumumu bilirim ona gore harcarim. Babam sıkısir kocam bana sormadan sattigi arabanin parasini avucuna sayar... Ayda 300 dedigin nedir ki restorana veriyoruz bunu 4 kisilik bir yemege

Son düzenleme:
İşte bu sağlıklı bir aile yapısı ve sağlıklı bireyler yetiştirmenin sonucu. Takdir ettim ve imrendim 😊 herhalde forumdaki her güzel anaya babaya imreneceğim. 😂 Ne mutlu böyle güzel ailelere sahip kişilere. Maşallahhh diyorum. Eşim ve ben de ailesiz birbirimize böyle güzellikler yapmaya çalışıyoruz ve umarım ilerde çocuklarımız olursa onlara da aynısını yaparız 🙏🏻

Böyle anlattım diye de full sevgi pıtırcığıyız da sanılmasın, bu tarz konularda çok vericiler ona bir şey diyemem, yoksa annem acayip otoriter ve müdahaleci bir kadındır da insanı manyak edecek kadar, tabi o başka mevzu. Kimse mükemmel değil haliyle :)

Böyle anlattım diye de full sevgi pıtırcığıyız da sanılmasın, bu tarz konularda çok vericiler ona bir şey diyemem, yoksa annem acayip otoriter ve müdahaleci bir kadındır da insanı manyak edecek kadar, tabi o başka mevzu. Kimse mükemmel değil haliyle :)
Ya bakmayın zaten böyle olmadığını biliyorum ama işte bizim içine düştüğümüz cendere aklıma gelince bu hafif kalıyor ondan sebep yani 😂 yine de sevdim ailenizi ki aile olabilmeyi becerebilmek de büyük meziyet bana göre öyle sevgi pıtırcığı olmasanız da olur 😊

Karşı tarafın suistimale cevirmediği her türlü maddi ve manevî desteği elimden geldiğince veririm, yardım etmeyi severim de. Ancak kullanıldığımı farkedersem içimden bir cadı çıkıyor resmen.

Hediye almak guzel ama sanirim ben sizin yerinizde olsam almazdim.
Durumu varken "o bitti bu yok onu al bunu getir "deseler hosuma gitmez. Hediye baska bir sey, durum varken ihtiyaclarini baskasina kitlemek ayri bir sey.

İhtiyaç gördüğünüz bir şeyi elbette alın,ancak mecburum gibi düşünceye kapılmayın.İhtiyaçları varsa kendi durumunuzu zora sokmadan yapılan yardımlar en güzeli

Yani bilemedim,anneme de kayınvalideme de arada alırım birşeyler(giysi,ayakkabı,çanta vb). Geçen gün giderken kayınvalideme aradım birşey lazım mı dedim,tatlı istemiş canı alırmısınız dedi,aldık gittik en basitinden.
Anneme giderken de sorarım,evde eksik varsa söyler alırım.
Annem tarhana yapar koyar,kendi minik bir bahçesi var,ağaçlarımız falan var,ne varsa doldurur verir. Bir giderim kızıma birşeyler almış,oğluma almış.
Hatta kızım annemdeydi 1 hafta bıraktım,o kızıma ayakkabı almış,bende ona sandalet aldım,alacağım demişti ,denk gelince tarzına uyan birşey aldım götürdüm karşılıklı hediyeleşmiş olduk.
Bunun hesabı yapılmaz bence. Aileyiz biz,istesinler bütçem elverdiğince yaparım ben iki tarafa da.
Sizde maddi anlamda zorlanmıyorsanız sorun etmeyin.

İyi geceler kendi ailenize yardımda bulunuyor musunuz? Benim ailem köy gibi bir yerde ben merkezdeyim. Anneme kardeşime kıyafet vs alıyorum.
Aslında durumları yok değil. Ama bağ bahçe işleri ile uğraşıyorlar vakit ayirmiyorlar alışverişe.
Annem dedi bana şu eskimişti şu eksik diye mesela 300-400 liralık bir alışveriş yapacağım.
Çalışıyorum kendi maaşımla alıcam
Eşim çok bsy demedi.
Yani biz de evliyiz sürekli sağa sola vermek istemezdim. Aileme eksik şeyleri alırken bazen parasını verseler de olurdu diyorum icimden ama onlar bsy demediği için ben alıyorum.
Bazen de olsun hediyem olsun ne varki bencil olma bu kadar diyorum
Bence ailesine yardim gibi bir düşüncesi olan insanlar evlenmemeli karşı taraf bu maddi yükü taşımak zorunda degil

Anneler babalar gunu disinda cok hediyelesme olmaz bizde.
Ama ihtiyaclari varsa muhakkak karsilarim. Ornegin babam ameliyat oldugunda hastaneye gittigimde tum masraflari odedim cikarken, konusmadik bile. Veya ev aldiklarinda buyuk masraf kalemlerinden birini ustlendim gibi gibi. Ama ornegin bu durumlarda kardeslerim cok mudahil olamadilar, zira butcelerini sarsardi bu isleri ustlenmek. Ne ben odedim diye daha kiymeliyim, ne onlar daha degersiz. Imkan dahilinde herkes elinden geleni yapar, biliriz.

Ama dedigim gibi hediyelesme kulturumuz olsaydi, karsilikli olurdu sanirim.

Back
X