Aileyle yasamak/tek yasamak

little bird

❤️‍🔥
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
3.244
5.431
358
Kütahya
Merhaba herkese,

Yakin zamanda bir karar vermem gerekecek. Ailemin oldugu ili ya da baska bir ili sececegim. Ama bana tek yasamak korkutucu geliyor. Daha once 1,5-2 sene yalniz yasadim. Sanki artik hayatim tamamen degismis, aile evinden kopmusum, hayatim boyle yalniz gececekmis gibi gelmisti.
Bir an once aile evine gitmek istemistim. Duvarlar ustume geliyordu sanki tekken, bu yuzden gereksiz derecede sosyal etkinlik yapiyordum. Bu durum o donem bir flort yaptigimda gecmisti sadece. Onun disinda arkadasim da olsa bu histen kurtulamiyordum tek kalirken evde cok mutsuzdum. Bu da bir nevi zincirim oluyor. Dogdugumdan beri ayni il. ancak aile evinde gayet mutluyum aslinda. Ama yalniz yasamaya sanki bir tek ben alisamiyormusum gibi geliyor. Tek yasamayi insanlar ozellikle isterken ben neden alisamadim gibi dusunceler aklima geliyor.
Aileme gelince rahat insanlar, herhangibir kisitlamalari ya da laflari yok. Ev isi gibi seyler istemesem yapmam. Eve gereksiz misafir gelmez.
Siz olsaniz neyi secerdiniz? Tek yasasam bu tek yasamaya alisma durumu olur mu? Bunu yasayip asan var mi? Ailemin oldugu yeri mi tercih etmeliyim?
insanlarla kaynasma arkadas edinme konusunda da pek iyi degilimdir. Hem biraz zor arkadas edinip, sevgilisi olmayip yalniz yasayan ve bu durumdan mutlu olan var mi?

Sizin yerinizde olsam aileyi seçerdim. Zaten tek yaşamayı sevmemissiniz. Aileniz de rahatmis. Neden şimdi tekrar düşünüyorsunuz ki
Seçeceğim başka bir ilde bir tık daha iyi imkanlarım olabilir. Ama çok büyük fark da olmayacak.
Bir de çevremdeki tanıdıklarım genel olarak tek yaşamak istiyor. Bu yüzden tek sorun yaşayan ben miyim gibi şeyler düşünüyorum.

Kolay arkadaş edinmeyen, sosyallik algısı standardın dışında biri olarak 15 yıl yalnız yaşadım.

Ama ben yalnız yaşamaktan ve tek vakit geçirmekten çok hoşlanırım. En iyi arkadaşım kendimim.

Bir noktadan sonra yetişkin olmayı öğrenmek gerek diye düşünüyorum, aile evinde adınız her zaman çocuk.

Başlığa cevabim tek yaşamak. Konunuza cevabim ise ailenizle yaşamak.

Yalnızlık hissi yaşadığınız oluyo muydu peki hiç? Nasıl başediyordunuz?
Başlığa cevabim tek yaşamak. Konunuza cevabim ise ailenizle yaşamak.
Neden?

Kesinlikle tek yaşamayı severdim ama ömrüm boyunca tek olmayı - özgür olmayı sevmişimdir. Konsere,tatile falan da tek giden biriyim yani:)
Ama sizin durumunuzda aile daha iyi gibi görünüyor. Herkes yalnızlığı sevecek diye bir kural yok. En azından para biriktirirsiniz

Yalnızlık hissi yaşadığınız oluyo muydu peki hiç? Nasıl başediyordunuz?

Yoo neden yalnızlık hissi yaşayayım ki, kendim varım.

Kendime çok güvenirim ben, hiçbir şeyden ürkmem korkmam, altından kalkamayacağım hiçbir şey olamaz. Bunun farkında olunca her şey kendiliğinden çözülüyor zaten.

Yalnız yaşamak, yalnız olmak baş edilecek bir şey değil ki, tam aksine keyif alınacak sefası sürülecek bir şey.. Ben, keyfim ve kahyası çok güzel yıllar geçirdik valla.

Bakış açınızı değiştiremeyecekseniz ailenizin yanına gidin derim. Siz tedirgin olacak gibisiniz.

Daha önce deneyimlemişsiniz. Ailenizle mutlusunuz. Evlenince zaten ayrılacaksınız bence yanlarına gidip tadını çıkarın

Bence kesinlikle tek yaşamak, kendi eşyaların olması,yemeklerini kendi istediğin gibi pişirmek, arkadaşlarını dilediğin gibi eve çağırabilmek vs.
Ailen çok uzak mesafede değilse (10-15 saatlik yol mesela) bence ayrı yaşa. Kendimize yetmeyi öğrenmeliyiz çünkü dünyanın bin türlü hali var. Kendi başına yaşamayı bilen insanların evlilikleri de daha güzel oluyor benden söylemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…