Aileyle yaşamak.

Ardebade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
3.504
4.026
53
35
31 yaşındayım ve bekarım.ailemle yaşıyorum annem ve babamla yani.
Annem öfke kontrolü olmayan biri.sakinken çok iyi çok şefkatli ama sinirlenince gözü birşeyi görmez,bağırır çağırır kavga çıkarır çok kırıcı olur.onlarla yaşamak beni yoruyor.
Çocukken bile daha bana sinirlenince ağzını bozardı küfür hakaret vs.annemdir dedim sustum bazen bağırdım bende tartışmalarımız çok oldu.bende bazen öfkemi kontrol edemez oldum.sakin soğuk kanlı biriyken agresif bir insana dönüştüm.
Yaptığım hiçbir şeyi beğenmez sürekli eleştirir.ona göre başarısız biriyim hayatta.
Çalışıyorum ev tutmak istiyorum kiralar İstanbul’da çok pahalı.geçinmesine geçinirim ama gezen tozan biriyim sürekli yurt dışı vs.bunlardan vazgeçmem gerek.maaşımla ancak evimi döndürebilirim.
Çok ikilemde kalıyorum.artık bu evde yaşamak istemiyorum.işten gelince işkence gibi geliyor sigara kullanıyorum.sigara içmem dert dışarı çıkmam dert eve 9 da geliyorum niye geç geldin deniliyor.işten sonra arkadaşlarımla bir kahve içmeye hakkım yok mu?herseyime karışıyor giydiğim kıyafete vs.annemi çok seviyorum tabi ama anlaşamıyoruz.
Ne yapıcağımı bilemez haldeyim.çok yoruldum.üniversteyi ailemden ayrı okudum.geri döndüm bitince.
Çıkmazdayım yani moralim çok bozuk..
Ayrı eve çıkmak çok zor şu an
Öfke kontrolü olmayan biriyle yaşamak çok yorucu benide etkliyor hayatımı .
Gözümü karartıp eve çıksam mı ne yapsam?

Bence en güzeli kendi düzeninizi oturtup ayrı eve çıkmanız . Seyahat vs. içinde kampanyaları takip edersiniz baZen gerçekten çok uygun fırsatlar çıkıyor .
Belli bir yaştan sonra maalesef aile ile yaşamak gerçekten çok zor . Çocuklarının büyüdüğünü mü göremiyorlar noluyor bilmiyorum . :KK51:

Valla gayet tontiş anlayışlı şu saatte geldin şu saatte gittin diye takmayan bir ailem olmasına rağmen ailemle yaşamıyorum başka şehirlerde çalışmayı tercih ediyorum. Zor çünkü bence maddi durumunuzu toparlayıp ayrı ev düşünebilirsiniz
Ben farklı bir şehir düşünemem burayı seviyorum.bütün çevrem işim burda ama ayrılmam laxım artık bu evden olmuyor

Bence en güzeli kendi düzeninizi oturtup ayrı eve çıkmanız . Seyahat vs. içinde kampanyaları takip edersiniz baZen gerçekten çok uygun fırsatlar çıkıyor .
Belli bir yaştan sonra maalesef aile ile yaşamak gerçekten çok zor . Çocuklarının büyüdüğünü mü göremiyorlar noluyor bilmiyorum . :KK51:
Bilmiyorum bende ama yoruldum
Özelim yok bu evde.heeseyime laf
Gidersem zaten gitme diyeceklerini sanmam
En iyisi o
Ama işte maddiyat düşündürüyor beni
Ev arkadaşı vs de istemiyorum.kendi başıma bir hayat istiyorum artık.

Ben farklı bir şehir düşünemem burayı seviyorum.bütün çevrem işim burda ama ayrılmam laxım artık bu evden olmuyor

haklısın tabi zaten diyorum ben buraya taşınsam bile ayrı eve çıkarım ona göre diye çevren varsa orda yaşa çok normal ama yalnız yaşamak daha rahat hakikaten mesela bu hafta sonu aileme geldim ve ev bana kalabalık geliyor şu an :)

Eee onların evinde yaşıyorsanız ailenizin kurallarına uyacaksiniz. Siz de hem istedigim gibi yasayayim hem param dursun hem gezeyim istiyorsunuz. Demek ki birinden vazgeçmeniz gerekiyor.
Burası benimde Evim ama
Onların diye birşey yok yani
Benim isteklerim uç istekler değil.hayatım böyle geçti zaten.

haklısın tabi zaten diyorum ben buraya taşınsam bile ayrı eve çıkarım ona göre diye çevren varsa orda yaşa çok normal ama yalnız yaşamak daha rahat hakikaten mesela bu hafta sonu aileme geldim ve ev bana kalabalık geliyor şu an :)
İşte bir yaştan sonra olmuyor
Çatışıyoruz.zaten normalde de yalnızlığı seven biriyim.tek başıma hiç sıkılmam .film izlerim,kitap okurum hep oyalanacak bir şey bulurum tek çocuğum belki ondan.çocukken yalnız oynardım buna alışığım.aşırı bireysel bir tipim .tabiki çevrem var arkadaslarım var ama olmasa da olur yani benim için.
İstanbul u seviyorum.hep yapıcak birşey buluyorum.bir sergiye giderim tiyatro ya giderim tek başıma da olsam giderim.
Ama bizim semtte kiralar çok pahalı.merkezde yani.farklı semtlere gitsem ordada daha zor olur tek yaşamak heralde.

Saat 9'da eve gel deyip, yurt dışına ses etmemek de ilginçmiş. Laf olsun diye konuşuyor herhalde anneniz. Bence ayrı eve çıkmaz kriz ortamında risk. Başka çözüm yolu arayın.
Ses etmiyor değil tabi onun kavgasını çok yaptı ama ben dinlemedim gittim.zaten sürekli gidiyorum ordada arkadaslarım var.
Evet çok pahalı ama başka da çözüm yok

Bence değil 31 yaşında aileyle yaşamak da normal değil eğer çalışılıyor ise.
Maalesef burası Türkiye ve çok normal evlenmediyseniz.
Anormal bir durum değil.Avrupa da olsa evet normal değil.
Sanki her çalışan kadın yalnız yaşıyor
İstanbul’da aileler zor geçiniyor .ben kendim geçinemem diye korkuyorum.nesi anormal bu durumun?

Aileniz evde kalmaniz konusunda ne diyor?
Ben universite ve masteri ABD' de okudum, bittiginde ailem Turkiye' ye donersen bile sakin bizimle yasamayi dusunme dedi :))) Ben de avrupada calismaya basladim. Aile icin de zor sanirim belli yastan sonra cocugun evde olmasi.

Aileniz evde kalmaniz konusunda ne diyor?
Ben universite ve masteri ABD' de okudum, bittiginde ailem Turkiye' ye donersen bile sakin bizimle yasamayi dusunme dedi :))) Ben de avrupada calismaya basladim. Aile icin de zor sanirim belli yastan sonra cocugun evde olmasi.
Yok bizimkiler uzakta yaşasam mutsuz olurlar biliyorum.gitsem gitme demezler belki ama tek yaşamam onlar için sorun olur.yurt dışına taşınmayı düşünüyordum ama ona hiç sıcak bakmadılar zaten bende sonra vazgeçtim .

Eee onların evinde yaşıyorsanız ailenizin kurallarına uyacaksiniz. Siz de hem istedigim gibi yasayayim hem param dursun hem gezeyim istiyorsunuz. Demek ki birinden vazgeçmeniz gerekiyor.
Ben açıkçası sizin gibi düşünmüyorum . ‘Aile’ adı üstünde , ‘onların’ evi dediğiniz , belki de konu sahibinin doğup büyüdüğü ev . Ve insanlar ailelerini seçemedikleri için o zaman evsiz mi olmuş oluyor konu sahibi ? Hiç birşeye hakkı yok ise ... 31 yaşına gelmiş bir kadının gezmesine vs. Karışılması tuhaf geliyor .. belki de benim ailem böyle olmadığı için bana tuhaf geliyor .
Ha ama şurda katılıyorum size , başka seçenek yoksa yani bu insanlar değişmez tabii ki , o zaman ayrı eve çıkıp kendi hayatını kurması gerek konu sahibinin , tabi bu durumda bazı şeylerden de vazgeçmesi...

Ben açıkçası sizin gibi düşünmüyorum . ‘Aile’ adı üstünde , ‘onların’ evi dediğiniz , belki de konu sahibinin doğup büyüdüğü ev . Ve insanlar ailelerini seçemedikleri için o zaman evsiz mi olmuş oluyor konu sahibi ? Hiç birşeye hakkı yok ise ... 31 yaşına gelmiş bir kadının gezmesine vs. Karışılması tuhaf geliyor .. belki de benim ailem böyle olmadığı için bana tuhaf geliyor .
Ha ama şurda katılıyorum size , başka seçenek yoksa yani bu insanlar değişmez tabii ki , o zaman ayrı eve çıkıp kendi hayatını kurması gerek konu sahibinin , tabi bu durumda bazı şeylerden de vazgeçmesi...
Evet sanki yabancıyım ben.sonuçta burası benim de evim.
İnşş çıkabilirim yeni yıldan dileğim bu
Hayırlısı..

Maalesef burası Türkiye ve çok normal evlenmediyseniz.
Anormal bir durum değil.Avrupa da olsa evet normal değil.
Sanki her çalışan kadın yalnız yaşıyor
İstanbul’da aileler zor geçiniyor .ben kendim geçinemem diye korkuyorum.nesi anormal bu durumun?
Ben anormal demedim aslında. Başta da dediğim gibi belli bir yaştan sonra o ev sizin değil ailenizin evi gibi geliyor. Özellikle evden birkaç yıl uzaklastiysaniz. Kirayı falan da onlar oduyorsa kurallara uyulmali.

Ayrı eve çıkmana engel olmazlar mı?
Yani bana göre 31 yaşında da olsan 45 yaşında da olsan eve geç kaldığında merak eder aile. Sen ne kadar büyüdüm desen de onlar için hala çocuksun.
Arkadaşlarla kafeye gidicem demek yerine saat 10da gelirim gecikirsem mesaj atarım falan desen?
Eve maddi katkıda bulunuyor musun peki?

Ailenizi karşınıza alıp konuştunuz mu hiç?
Deseniz evde çok uç isteklerim yok ama yine de rahat vermiyorsun anne bana. Ayrı eve çıkmayı düşünmeye başladım ama içime de sinmiyor biraz dikkat etsen gibisinden.
Çift olarak bile İstanbul’da geçinmek zorken tek başınıza kira falan çok zorlanırsınız .
Ailenizle konuşursanız belki gideceksiniz diye panik yapıp dikkat edebilir anneniz.

Back
X