en başından güveniniz oluşmamış. güvenmediğiniz biriyle evlenirken tereddüt etmediniz mi? casus yazılımlar, cihazlar vs sizin önceden daha ortada fol yokken yumurtayı aramaya başladığınızı gösteriyor.
bunu eşiniz, çocuğunuz, hatta babanız için bile yapabilirsiniz. mutlaka bir yerlerde açık bulursunuz. yaşı geldiğinde oğlunuz / kızınız arkadaşlık siteleri, forum vb bakacak, blog açacak, facebook vs oyalanacak. eşiniz de merak ettiği bir şeyi araştırmış olabilir. bu sizden artık hoşlanmadığı anlamına gelmez. bu sizi ne zaman tedirgin etmeli biliyor musunuz? biriyle açık açık konuştuğunda, onunla çıkmayı denediğinde. çünkü öbür türlüsü hoşunuza gitmese de sade bir konuşma olabilir. yani bu durumları takip etmek sizi yorar. sadece yormakla kalmaz psikolojinizi alt üst eder.
insanlar buzdağı gibidir. görünmeyen bir çok tarafımız var. ve her bir yanımızı eşimiz dahil kimseye açık etmek mecburiyetinde değiliz. insanların mahremiyet alanları kendilerine özgüdür. siz ister miydiniz eşiniz geçmişinizi deşsin, eski telefon kayıtlarınızı ele geçirsin, maillerinizi tarasın, sonra da bunları size verip "ben de seni araştırdım, bunlar ne bana açıkla" desin.
bazı şeylerin açık olması, herkesin kulağına gitmesi hoş değil.
sizi bilmem ama beni araştırmak da araştırılmak da rahatsız eder. ben eşinizin yerinde olsam "hep takip mi ediliyorum acaba" diye anksiyete geliştirirdim ve sonu da pek hayırlı olmazdı.
Çünkü hayat çok kısa. ve kimse yargılanmayı hak etmiyor bence.