akademisyen ve subay çifti

Tomris07

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
45
35
88
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum ancak ilk defa konu açıyorum. Yaklaşık 3 senedir devam eden bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ve ben akademik kadroya girmek için uğraşıyorduk. Maalesef akademik kadroya yerleşmek için tüm şartları sağlamamıza rağmen, kişiye özel kadrolar açıldığı için işsiz kaldık. Ben 29, erkek arkadaşım 34 yaşında. Ben şansımı daha da arttırmak için Ales ve YDS puanlarımı yükselttim ancak yine sonuç alamadım. Bu süreçte erkek arkadaşımın umudu kırıldı. Ayrıca başvurularda 35 yaş sınırı olduğu için şansı kalmadığını düşünerek doktorayı yarım bıraktı. Şimdi çiçeği burnunda bir subay kendisi. Ben doktoraya devam ettim ve bitirme aşamasındayım. Doktorayı yaptığım üniversitede kadro boşluğu var ve doktorayı bitirince bana kadro açacaklarını söylediler.

Sevgilimin artık bir işi olduğu için bir an önce evlenmek istiyor. Ancak öğrendim ki eğer evlenirsek eş durumundan tayin isteyemiyor. Daha doğrusu bir şehirde sabit duramıyor. Eğer evlenirsem yıllardır hayalini kurduğum, uğruna o kadar çalıştığım kadroyu elimin tersiyle itmiş olacağım. Çünkü benim kadrom çakılı kadro, ben de eş durumundan tayin isteyemiyorum. Subay eşi olmanın sorumluluklarının çok ağır olduğu yönünde şeyler duyuyorum ve okuyorum. Kafam karmakarışık. Eşi subay olan akademisyenler var mı aramızda? veya eşleriyle ayrı şehirlerde ilişkilerini yürütenler var mı? subay eşi olmanın zorlukları nelerdir? Bu sorunu nasıl çözebilirim. Sevgilimden de kadrodan da vazgeçmek istemiyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Sonuçta sonradan subay olduğuna göte onun başka alanda teknik eğitimi var doktora vs yapıyormuş

Onun Özel bir birimi yok mu her yere tayin durumu var mı

Sonuçta arkadaşımın babası fizik mezunu idi yıllarca Ankara da yaşadılar babası arada 5-10 gün giderdi sadece

her yere tayin durumu yok çünkü her yerde onun görevli olduğu sınıfı yok.

Çook alakasız olacak ben bişey soracağım. 34 yaşında nasıl subay oldu af buyurun lütfen bende çok istiyorum ama yaştan olmuyor

Çook alakasız olacak ben bişey soracağım. 34 yaşında nasıl subay oldu af buyurun lütfen bende çok istiyorum ama yaştan olmuyor
ben şimdiki yaşlarımızı yazdım. başvurduğunda 33 yaşındaydı sanırım. bu konuda bilgim olsa yardımcı olurdum

benim de tanıdığım bir hocanın eşi yüksek rütbeli asker. eşi yanında değil. subayların zorunlu doğu görevleri var. illa eşinizin yanında olmak istiyorsanız ücretsiz izin alırsınız ya da kurumlar arası geçiş yaparsınız. ben de yerinizde olsam kariyerimden vazgeçmezdim. kadro kolay kolay bulunmuyor. ee norm kadro meselesi var bir de, yani kadro bulmak iyice zorlaştı. bu fırsatı kaçırmayın derim.

akademisyen biriyle de evlenseniz benzer sorunlar yaşayacaksınız ayrıca. ikiniz farklı yerlerde akademisyen olsaydınız bir araya gelmeniz neredeyse imkansız olacaktı, bir de böyle düşünün. benim bir çok arkadaşım eşinden ayrı yaşıyor. derslerinizi haftanın belirli günlerine toplayıp boş kalan günlerde eşinizin yanına gidebilirsiniz. uçakla bütün mesafeler kısa :)

Bazi meslekler (askeriye/polis) oncelikli diye biliyorum tayin olayinda.
Ama yanlis bilgi vermiyim degismistir belki.
Ama bulundugu yerden hic ayrilmayan subay duymadim ben.
Hayirlisi hakkjnizda

Bir akrabamız akademisyen bayan, eşi komiser. Eşi kendisine bağlıymış. Evlenir evlenmez eskişehir’e atandı hanımın yanına halen de orda. Ordu ve emniyet farklı işleme mi tabi acaba??? Araştırın isterseniz

Benim esim astsubay. Ben devlet memuruyum. Ben ona tabiyim. Mazeret olarak 3 yıldır beni gosteriyor ama artik tayinini alacaklarını soylediler. Ben de kendime yer bakacağım gideceği ilde kabul ederlerse geçeceğim. Etmezlerse aynı yerimde devam. Ben bile bile bu yola çıktım.

Zamanında bir subayı sırf bu Yüzden istememiştim. Benimde işim sabit bir meslek. Evlenmeden önce bu detaylar iyice konuşulmalı.
Sizin kadro olayı kesin değilmiş. Akademik yerine memurluk tercih edin o zaman tayin vs olur.

Subay eşi olmak zor derlerdi ya gerçekten zormuş. Memlekete 18saat uzak bir şehirde görev yapıyor ve bende eşimle beraberim. Şuan izindeyiz ve bugun öğrendik ki yarın dönmemiz gerekiyormuş. Hayatında hiçbir şeyi planlayamıyorsun , planladığın şeylerde olmuyor. Görev yerine dönünce bölgeleye görevlendirilmiş yalnız kalacağım bilmediğim bir şehirde.
Yıllarca çok sık eşya toplayıp yerleştirmek zorunda kalacağım çünkü çok sık tayin görüyorlar.
Çok ayrılıklar yaşayacağız çünkü görevlendirmeler çok oluyor.
Kısacası sen şimdiden kara kara düşünüyorsan yapamazsın. Ben her şeyi göze alarak evlendim hiçbiride umrumda değil sağlığımız yerinde olsun yeter.

Akademi normal devlet memuriyeti gibi değil. Cakilisiniz hicbir sekilde yer degistiremiyorsunuz es durumundan vs. Ancak orada kadro bulacaksiniz tekrar alinacaksiniz falan filan anca. Ben de akademisyenim. (Leş gibi bir ortam zaten icine tukureyim afedersiniz.)
Yillardir ayri yasayan evli arkadaslarim var.
Sevgilinizin size uyma yollari var mi onu arastirin. Astsubaylik hakkinda bir bilgim yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…