Akademisyenlerin hayatı çok mu zor?

Cok koklu bir universite degilse cok cok az maas veriyorlar bunlari konustunuz mu? Asgari ucret genelde. Veya yuksek lisansa para odememek kaydiyla bedava calisiyorsunuz. Insallah basvurdugunuz bu okullardan biri degildir.
Cunku arastirma icin kitap e abonelikler vs baya bir kulfet oluyor. Kuzenimden biliyorum hep babasi karsiliyor. Maasi ring ve yemek ucretini tam karsiliyor. Ozelden hangi okul oldugunu yazarim isterseniz.

Manevi yonden bence yapilacak en guzel is. Ama yillar da verseniz maddi olarak zorlayici...
Ben cok istememe ragmen maddi yonu beni vazgecirdi.
Saat acisindan cok esnekler... kimi zaman cok lehinize kimi zaman cok aleyhinize. Bunu tercih eden de var. Siz bilirsiniz

Bu konuya yazanlar olmuş , bilgilendirme amaçlı yazayım

Ben özel üniversitede master yaptım, PhD terkim bu arada

Köklü ve büyük bir özel üniversitede yaptım masterımı önce onları yazayım.

Koç, Sabancı, Bilkent vb bir yerse ve amacınız akademisyenlikse veya alanınızda ilerlemekse durmayın gidin. Lakin maddi şartlar kötü, verdikleri burs az. Tübitak bursu aldım ben. Şehir dışından olanlara bir de lojman oluyor. Kadro diye bir şey yok, üniversite çalışanı olmuyorsunuz yüksek lisans öğrencisi oluyorsunuz yani sigorta ödemesi yok.

Öte yandan, akademik yönden vakıf üniversitelerindeki hocalar devlet üniversitelerini geçmiş durumda. Özelde çok çok kaliteli akademisyenler var. Koç Ünv. matematik bölümü mesela, bir kere denk gelmiştim Standord, Princeton, John Hopkins PhDli hocalar şeklinde kopmuş gitmiş. Amaç akademisyenlik, yurtdışı vb ise hiç durmayın vakıf üniversitesi tercih edin derim. Tübitak bursu alamazsanız parası az olur ama uzun vadede kazanımı daha fazla olur. Devlet memuru olucaz diye uğraşmadım ben onun yerine kendime yatırım yaptım, alanındaki son yenilikleri takip eden bir hocayla tez yazdım çok da faydasını gördüm PhD başvurusu yaparken.

Adı az duyulmuş vakıf ünvlerine masterım olsun herkesin var, masterım olsun maaşım yükselsin işimde yükseleyim derseniz, halihazırda bir işiniz varsa, akademi amacınız vb yoksa gidin; sigortalı işi bırakıp gitmeyin. Akademik anlamda bir şey kazanamazsınız, maddi bir şey zaten hiç kazanamazsınız amaçsız iş yapmış olursunuz.

Benim yorumlarım bu kadar.

Ben de universite son sınıf öğrencisiyim akademisyenlik düşünüyorum. Yazıyı görünce giriverdim hemen. Ben de faydalanırım diye. Özelde olması beni de düşündürdü. Ama şöyle bi şey de var sınıf öğretmenleri atamalarında doğu illerime atanabiliyorlar. Orda daha fazla zorluk çekersin. Kpss den aldığın puana göre bi seçim yap bence bunu da hesaba katarak. Bi de benimle ales sınavı ve yüksek lisans hakkındaki bilgilerini paylaşır mısın. Zorlandın mı o süreçte
Sınıf öğretmeniyim cnm doğuda . Cok çok zorlaniyorum hem de . Ben kpss calisriken girdim ales e. Yani ales e ayrıca çalışmadım.Yds için çalıştım ama baya bi

Hangi universite hangi bolum canim o ozelden yazarmisin rica etsem? Ales ve dil puansız akademisyen olunan universite mi varmis :/
Hayır yanlış anladiniz.Ales ve dil şartı var.yuksek lisans şartı yok

Kusura bakmayın ama ben sizin mesajlariniza göz gezdirdigimde büyük bir vizyon eksikliği görüyorum.Yukarıdaki bir üyenin dediği gibi, olmayan kocaniza ve çocuklarınıza hizmet etmek için bu fırsatı tepiyorsunuz. Akademisyenlik zordur fakat doğuda öğretmenlik yapıp ( her konunuzda zor diye belirttiğiniz icin diyorum, yoksa çok saygıdeğer bir iş) kociş kovalamaktan iyidir bence. Meslekleri maaşına göre degerlendirmeyin, bugün bir temizlik görevlisi o okuldaki öğretmen kadar para alıyor ama statüleri farklı. Kaldı ki yüksek lisans yaparak yükselebilirsiniz de. Ama bence siz sınıf öğretmenliği yapmaya devam edin.. Bu düşünce yapısıyla öğrencilere söz dinletmeniz zor olabilir
Doğuda öğretmenlik yapan herkes kocis(!) mi kovamıyormuş?
Ne kadar değişim bir kafa yapınız var ? Doğu da öğretmenlik yapan biri hele de bayansa her şeyi yapabilir. Tek başıma her işimi de yaptım.Sadce konularımda evlenmek istediğini belirttim diye koçu mi kovalamış oluyorum.Yasayin bir gün tek başınıza insan yanına bir nefes arıyor ama sadece klavye savaşçısı olduğunuz için oturduğunuz yerden doğuda ki öğretmenlere kociş kovalıyor demesini bilirsiniz.
Meslekleri maaşına gorensiniflandiran da ben degilim.Yazdim zaten yukarıda öğretmen maaşıyla hemen hemen aynı diye.. Öğretmen ile temizlik görevlisini kıyaslamışsınız. Iste öğretmene verdiğiniz değer sizin bu.
Evet ben söz dinletemedigim için akademisyenlik teklifi bana geldi zaten dimi canım.Kiskanma senin de olur

1- Ales ve dil puanı şartı tamamlanmadan nasıl mülakata kalıp bilim sınavını geçip kabul aldınız?
2- Başvurduğunuz kadro 50/d mi 33/a mı?
3- Araştırma görevlisi mi, öğretim görevlisi mi, uzman mı?
4- Maaşı konuştunuz mu? Devlette arş.gör maaşı min. 4000 tl iken özelde daha 2700ün üstünde maaş alan arş.gör görmedim.
5- Masa başında uzun saatler yalnız çalışmak hoşunuza gider mi?
6- Kafanızın 7 gün 24 saat işinizle meşgul olacak olması sizin için sorun mu?
Bu sorular karar vermeniz için çok önemli.
Ilk mesaja mi yanlış yazdım acaba .ales ve dil şartını geçtim.yaninyeterli puanı aldım.sadece yüksek lisansımı tamamlamadim.Yani bilim sınavı ni da geçtim.eger olursa araştırma görevlisi olarak başlıcam.Maaş 3 bin diye konuştuk yani hemen hemen şu anki maaşınla aynı.

Kızlar merhaba.Sizlerden fikir almak istiyorum. Özel bir üniversiteye başvuru yapmıştım kabul oldu gibi şimdilik.Ozel olması kafamı karıştırıyor biraz.Yuksek lisansı tamamlamadim.Ales ve dil puan şartı var di üniversitenin. Ileride sorun olur mu ? Tabiki yüksek lisansı tamamlicam ama şu anda lisans mezunu olarak başlamış olacağım.
Çevremden ,en çok da ailemden hiç olumlu tepkiler almadım.Ilerde aile hayatı olunca zorlanirsin,şu anki mesleğin zaten guzel( öğretmenin) , çocuğun olunca en rahatı öğretmenlik. Akademisyen olursa ne çocuğuma ne eşinle ilgilenirsin vs.gibi.
Akademisyen arkadaşlar ya da tanıdığı eşi dostu akademisyen arkadaşlara danışmak istiyorum hayatları nasıl? Özel üniversite olması beraberinde ne gibi zorluklar getirir ,yüksek lisansı başladıktan sonra tamamlaesam ne gibi zoruluklarla karsilacagim?, Yardımcı olur misiniz kızlar . Iyi bayramlar herkese
Munevvergul akademisyen ve memnun
Makale yazıyordu geçen.Ama biri daha var burda zir geldiği için akademisyenlik bıraktı.Benin de hevesim var ama o goz yok

amacın buysa asla zor gelmez
benım kuzenımde esıde ogretım gorevlısı cok severek calısıyorlar cok yogun yorucu sureklı sureklı sureklı okuyorlar bıtmek bılmıyor arastırma okuma gelıstırme... ama cok mutlu olduklarını soyluyorlar.

akademisyenim
devlet üniversitesinde
asla öğretmenliği bırakma hele ki özel üniversite için
mesleğe çok isteyerek başladım ama yorucu, bıktırıcı, bir sürü patronun var
tek güzel yanı öğrenciler

Canım öncelikle tebrik ederim.
Alademisyenlikten yeni istifa etmiş biri olaraktan söylüyorum: akademik kariyer yapmak cidden herkesin harcı değil. Lütfen sakın yanlış anlama, ben kendimden örnek vereyim.
Çocukluğumdan beri akademik kariyer yapma hevesiyle büyüdüm. Çevremde örnekleri vardı. Kongreler, yurtdısı eğitimleri hep cazip geldi. Lisans bitti ve kendimi uzmanlıkla boğusurken buldum. Arkadaslarım gezip tozup eğlenşrken ben hocama iş yetiştirmek zorundaydım. Aşırı dğzensiz çlışma saatleri ile kendi kabuğuma çekildim. 6 sene sabrettim ama artık daha fazla sıkışamayacagımı anladım. Kendimi serbest bıraktım:)
Şimdi sana diyeceğim şu: bir idealin varsa denemekten zarar gelmez. Ama memnun kalmadıgında öğretmenliğe geri dönüşün olacak mı? Vakıf ünilerinde maaş daha azdır ayrıca

Back
X