- 23 Ağustos 2012
- 51.881
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.684
- 898
Cok koklu bir universite degilse cok cok az maas veriyorlar bunlari konustunuz mu? Asgari ucret genelde. Veya yuksek lisansa para odememek kaydiyla bedava calisiyorsunuz. Insallah basvurdugunuz bu okullardan biri degildir.
Cunku arastirma icin kitap e abonelikler vs baya bir kulfet oluyor. Kuzenimden biliyorum hep babasi karsiliyor. Maasi ring ve yemek ucretini tam karsiliyor. Ozelden hangi okul oldugunu yazarim isterseniz.
Manevi yonden bence yapilacak en guzel is. Ama yillar da verseniz maddi olarak zorlayici...
Ben cok istememe ragmen maddi yonu beni vazgecirdi.
Saat acisindan cok esnekler... kimi zaman cok lehinize kimi zaman cok aleyhinize. Bunu tercih eden de var. Siz bilirsiniz
Bu konuya yazanlar olmuş , bilgilendirme amaçlı yazayım
Ben özel üniversitede master yaptım, PhD terkim bu arada
Köklü ve büyük bir özel üniversitede yaptım masterımı önce onları yazayım.
Koç, Sabancı, Bilkent vb bir yerse ve amacınız akademisyenlikse veya alanınızda ilerlemekse durmayın gidin. Lakin maddi şartlar kötü, verdikleri burs az. Tübitak bursu aldım ben. Şehir dışından olanlara bir de lojman oluyor. Kadro diye bir şey yok, üniversite çalışanı olmuyorsunuz yüksek lisans öğrencisi oluyorsunuz yani sigorta ödemesi yok.
Öte yandan, akademik yönden vakıf üniversitelerindeki hocalar devlet üniversitelerini geçmiş durumda. Özelde çok çok kaliteli akademisyenler var. Koç Ünv. matematik bölümü mesela, bir kere denk gelmiştim Standord, Princeton, John Hopkins PhDli hocalar şeklinde kopmuş gitmiş. Amaç akademisyenlik, yurtdışı vb ise hiç durmayın vakıf üniversitesi tercih edin derim. Tübitak bursu alamazsanız parası az olur ama uzun vadede kazanımı daha fazla olur. Devlet memuru olucaz diye uğraşmadım ben onun yerine kendime yatırım yaptım, alanındaki son yenilikleri takip eden bir hocayla tez yazdım çok da faydasını gördüm PhD başvurusu yaparken.
Adı az duyulmuş vakıf ünvlerine masterım olsun herkesin var, masterım olsun maaşım yükselsin işimde yükseleyim derseniz, halihazırda bir işiniz varsa, akademi amacınız vb yoksa gidin; sigortalı işi bırakıp gitmeyin. Akademik anlamda bir şey kazanamazsınız, maddi bir şey zaten hiç kazanamazsınız amaçsız iş yapmış olursunuz.
Benim yorumlarım bu kadar.