• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akan_h Yeniden başaracak!

akan_h

Guru
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2011
364
369
323
Bursa
Merhaba hanımlar,
Yaşım:20
Boy: 1,64
Kilo: 65
Hedef:58

Bundan 4 ay önce hedefime ulaşmıştım 68'den 58'e düşmeyi başarmıştım.. Ama tabi yürüyüşü sağlıklı beslenmeyi bırakınca hooop tekrar aldım kilocuklarımı.. Aslında bu işin mantığını da kavradım hiç zor bir şey değil. Az az sık sık yiyeceksin, günlük sporunu yapacaksın ve en önemlisi suyunu her zaman olduğundan çok içeceksin.. Demesi kolay ama uygulaması da kolay olacak bundan sonra..
Üniversiteye hazırlanıyorum ve tekrar eski halime dönmek istiyorum şimdi ki planım;
-Dershaneye yürüyerek gidilecek
-Her gün mutlaka 3-3,5 litre su içilecek
-Ekmeğe tekrar güle güle denilecek
-Yağlı, şekerli, tuzlu her türlü yiyecekten içecekten, abur cuburdan uzak durulacak(!)

Ve sonunda tekrar istenilen hale gelinecek(inşaallah :) )

Bende bir başık açmak istedim çünkü daha öncede bu şekilde başarmıştım, insan yazdıkça kendine güveni geliyor. Sizlerinde bilgileri önerileri ve yardımlarıyla isteğimi yerine getiririm umarım :)

Son düzenleme:
canım hoşgeldin aramıza umarım başarırsın takipteiym:)
su 3-3.5 litre fazla canım bence 2-2.5 ideal deniliyor:) fazlası şişirir:)

canım hoşgeldin aramıza umarım başarırsın takipteiym:)
su 3-3.5 litre fazla canım bence 2-2.5 ideal deniliyor:) fazlası şişirir:)

hoşbuldum :)

bir önce ki kilo verme maceramda diyetisyene gidiyordum fazla su içmem gerektiğinden bahsettiğinde e ben 2,5 litre içiyorum (marifet sanıyordum :) ) dedim oda yaşım içi zaten normalde almam gerekenin o kadar olduğunu söyledi o yüzden :)

topiğin hayırlı olsun cnm
su bence fazla, ölçü olarak şu kuralı uygula her 25kg için 1 lt...
yani sen 2-2,5 içsen yeterli
günde 3-4ltden fazlası vücuttan yararlı minarelleri uzaklaştırıp seni hasta edebilir, dikkat et olur mu?
sorun olursa sorabilirsin inşallah elimden geldiğince takip etmeye çalışırım seni de
sevgiler...:16:

topiğin hayırlı olsun cnm
su bence fazla, ölçü olarak şu kuralı uygula her 25kg için 1 lt...
yani sen 2-2,5 içsen yeterli
günde 3-4ltden fazlası vücuttan yararlı minarelleri uzaklaştırıp seni hasta edebilir, dikkat et olur mu?
sorun olursa sorabilirsin inşallah elimden geldiğince takip etmeye çalışırım seni de
sevgiler...:16:

Tşk ederim :) Madem öyle demek ki en iyisi 2,5 litre içeyim ben şu suyu tekrar tşkler :61:

Önemli olan verdigin kiloyu korumak ve söyle de bir gercek vardır az kilo vermek isteyenin isi daha zordur..
Az ve sık sık yiyeceksin yaglı, sekerli, tuzlu, hazır gıdalardan uzak durmaya calıs.. Benim bir kac kilo sikayetim vardı sebebi hazır yiyecekler, cips ve colaydı.
Ögünlerimi azalttım, az ve sık yedim cola cipsi, sekeri kestim önce saglıgım icin yaptım cünkü aynı zamanda mide hastasıyım. Ve bol bol su ictim ( hos yine bıraktım ) ben cok faydasını gördüm..
Uzun bir süredir dikkat etmiyorum arada cips yiyorum bazen bir kac kez üst üste yedigim oluyor, cikolata yiyorum.. Ama zararlı oldugu icin tekrar alıskanlık etmemeye calısıyorum..

Son düzenleme:
Hoşgeldin canımmm. Umarım istediğin kiloya ulaşırsın. Sana şimdiden başarılar:)

Önemli olan verdigin kiloyu korumak ve söyle de bir gercek vardır az kilo vermek isteyenin isi daha zordur..
Az ve sık sık yiyeceksin yaglı, sekerli, tuzlu, hazır gıdalardan uzak durmaya calıs.. Benim bir kac kilo sikayetim vardı sebebi hazır yiyecekler, cips ve colaydı.
Ögünlerimi azalttım, az ve sık yedim cola cipsi, sekeri kestim önce saglıgım icin yaptım cünkü aynı zamanda mide hastasıyım. Ve bol bol su ictim ( hos yine bıraktım ) ben cok faydasını gördüm..
Uzun bir süredir dikkat etmiyorum arada cips yiyorum bazen bir kac kez üst üste yedigim oluyor, cikolata yiyorum.. Ama zararlı oldugu icin tekrar alıskanlık etmemeye calısıyorum..

Kesinlikle katılıyorum..

Hoşgeldin canımmm. Umarım istediğin kiloya ulaşırsın. Sana şimdiden başarılar:)

Hoşbuldummm, tşk ederim :)

Dediğim gibi Üniversiteye hazırlandığım için her gün ince detay yazamayacağım haftalık neler yaptığımı yazmayı düşünüyorum.. Şimdi eski düzene dönmek biraz zor geliyor ama kısa süreceğine eminim :75:

Bu başlığı açarken 65mişim :( nasıl üzüldüm insanın aklı başka şeylerle meşgulken kiloyu sağlığı hiç düşünmüyor.. Tekrar yazmaya başlayacağım

Bu hafta mideyi küçültmek adına sadece form ve meyve yiyecektim ama olmadı tabiiki
Sabah kalktım ender araç 10 hareketi yaptım sabah akşam yapılacak birazdan aksam olanı yapıcam. dershaneme yuruyerek gıttım (40dk) sonra kızlarla toplastık bır kucuk kase makarna ve bır tatlı yedım kı benım ıcın bu cok cok azdı :) akşam ise hiçbirşey istemedi canım ki annemin sevdiğim şeyleri yapmasına rağmen yemedim bir tabak çorbamı içtim hatta ufak bır parca ekmek attım ağzıma alıskanlık kendıme kızdım sonra artık ekmek yok :) arada ufak ufak egzersizlerde yapıyorum 25ıne kadar 65 olmam lazım annemle iddiaya girdim :(

Ender saraç 10 hareket
[video=youtube;NaMbRVrocqU]http://www.youtube.com/watch?v=NaMbRVrocqU[/video]

Sabah 10da kahvaltımı yaptım normalde küçük çay bardağına hemen hemen iki tatlı kaşığı şeker koyardım bu sabah bir çay kaşığı şeker koydum küçük bir tost domates salatalık cok az peynir.
1 gibide 5 tane erik yedim
3te güzel bir kıvırcık salatası yaptım kendime bol yağlı bol limonlu bol tuzlu yıyen ben hepsini çok aza indirdim zorda olsa yedim :)
5de bir havuç yedim
akşam yemeğinde bir tabak çorba ve biraz sebze yemeği yiyeceğim..

Bugün dershaneye gitmediğim için yürüyüş yapmadım ama egzersizi atlamadım. birde derse ara verdiğimde 20 dk falan oryantal yaptım ve derse devam :)

Şimdi akşam yemeğimin saatini ve egzersizimi bekliyorum pazar günü tartılıcam çok merak ediyorum :)

Edit: Unutmuşum 2,5 litre suyumuda içtim akşama kadar 3,5-4e tamamlarım

Son düzenleme:
Kahvaltı;
1 dilim kızarmış kepek ekmeği 1 domates çok az peynir

Ara;
eti form tahıllı bir paket 50gr

Öğlen;
kuçuk kepek ekmeği arasına azıcık kızarmış burger dayanamadııım ama çok azdı :)

Ara;
3 erik

Akşam;
1 dilim kepek ekmeği mercimek yemeği

Sabah dershaneme yürüyerek gittim geldim toplam 80dk
ender sarac sabah yaptım aksamı beklıyorum

su daha 1,5 lıtre ıctım 3e tamamlayacagım

Alınan kalori: 700
Sporla giden:430

(kalori sepetinden hesapladım)

sonuç mutluyummm hatta gunluk almam gereken kalorının cok asagısındayım kuccuk bır odul bıle verebılırım kendıme tabı almam gerekenı aşmadan :)

Kahvaltı;
1 dilim kızarmış kepek ekmeği 1 domates çok az peynir

Ara;
eti form tahıllı bir paket 50gr

Öğlen;
kuçuk kepek ekmeği arasına azıcık kızarmış burger dayanamadııım ama çok azdı :)

Ara;
3 erik

Akşam;
1 dilim kepek ekmeği mercimek yemeği

Sabah dershaneme yürüyerek gittim geldim toplam 80dk
ender sarac sabah yaptım aksamı beklıyorum

su daha 1,5 lıtre ıctım 3e tamamlayacagım

Alınan kalori: 700
Sporla giden:430

(kalori sepetinden hesapladım)

sonuç mutluyummm hatta gunluk almam gereken kalorının cok asagısındayım kuccuk bır odul bıle verebılırım kendıme tabı almam gerekenı aşmadan :)
slm canim, okudum ilk günden beri yazdiklarini, yasin henüz cok genc hizli verirsin istersen ama cokta hizli kilo almissin.. umarim basarili olursun ve ideal kilona gelincede yine korursun..
bizde birkac arkadasla beraber birbirimize destek oluyoruz, spor yapiyoruz ve saglikli beslenip gerektigi kadarda su iciyoruz.. tartilma günlerimizde pazar günlerii.. arada bir takip ederim senii, vazgecmek yok ok mi yola devamm yaniii :-)

slm canim, okudum ilk günden beri yazdiklarini, yasin henüz cok genc hizli verirsin istersen ama cokta hizli kilo almissin.. umarim basarili olursun ve ideal kilona gelincede yine korursun..
bizde birkac arkadasla beraber birbirimize destek oluyoruz, spor yapiyoruz ve saglikli beslenip gerektigi kadarda su iciyoruz.. tartilma günlerimizde pazar günlerii.. arada bir takip ederim senii, vazgecmek yok ok mi yola devamm yaniii :-)

Evet hızlı aldım ders çalışırken canavar gibiydim her ders arası buzdolabına koşuyordum stresten mi sıkıntıdan mı bilmiyorum e haliyle midede büyüdü hiç bir şekilde doymuyordu ye babam ye nereye kadar baktım ki ben gerçekten artık çok kötü görünüyorum yine burada bir kaç hikayeyi okuyunca tekrar karar verdim eski halime dönücem diye :) ben daha tartılmadım bu pazar degıl haftaya pazar tartılmayı dusunuyorum bakalım sonuc ne olacak :) Sizde vazgeçmeyinnn gitsin kilocuklar :1:

Bugün en hüsran günümdü diye düşünürken aslında değilmiş kalori hesabından sonra anladım :)
Denemem vardı ve ben maalesef geç kalktığım için yürüyerek gidemedim dershaneye kahvaltıda yapamadım tabi ama çok açtım mecbur kaldım 10da peynirli poğaça yedim bir tane (en büyük zaafım poğaça normalde 3-4 yerdim yani rahat) sınavdan 12de çıktım arkadaşa misafirliğe gidecektik 1 saat de yol ara öğün falan yok sabah ki poğaça da pek doyurmadı gözüm çok aç tabak geldi miss gibi ve ben ilk defa tabağımın yarısını bitirmeden bıraktım :) gerçi yediklerimede pişman oldum söylemesi ayıp ama yazayım 5tane sarma bir kase makarna salatasının yarısı belki daha az bir tane zeytinli poğaça tabaktaki diğer poğaçaya kurabıyelere tatlıya hiiiç mi hiç bakmadım bile birde şekersiz çay :) sonra dönüşte kızlarla biraz birşeyler baktık yürüyüş yapmamıştım bugün onun yerine geçmiş kadar oldu heralde hava çoook sıcaktı terden eriyebilirdim :) bugün ara öğünleri atladım malesef :/ birazdan salata mı yiyeceğim 10 dakika mekik çektim tabi bölerek ender saraç egzersizimide yapıp derse oturucam suyumu düzgün içtim bugün

Neyseki bunlara rağmen yine almam gerekeni aşmadım :)

Alınan kalori:800
Sporla giden:200 mutluyumm :24:

Allahımm sınanıyorum heraldeee :( Bugün çok dolu ve yorgun bir gündü benim için
Kahvaltı:
1 dilim kepek ekmeği domates-peynir
Ara:yok
Öğle: çeyrek tavuk döner 4 tanecik patates kızartması
Ara:yok
Akşam: 1 tabak yayla çorbası, 2 kaşık taze fasulye, 1 kasık pirinç pilavi 1 kanat
Gece :( yarım dilim kepek ekmeği domates-salatalık

Bugün güne güzel başladım ama kızlarla alışverişe çıktık öğlen yemeğini mecbur dışarıda yiyecektik tabi fastfood yenecekti ama bir arkadaşım fazla aç olmadıgı için biz birlikte bi menü aldık ve ben ucundan kırdım çeyrek denebilir kolaya dokunmadım bır kac patates attım ağzıma olur o kadar :) yedim vicdanımda rahatsızdı ama 1den 5 e kadar gez babam gez kesin gitmiştir bunlar dedim aheste aheste gezmedıgımız için koca bursayı gezdik diyebilirim.. Haliyle çok yorulmuş ve acıkmıştım birde araları atlayınca daha bir kötü oldu tabi. Akşam yemeğini abartmadan yedim ama doymamıştım saat 10 karnım gurulduyor kardeşim kendine bir şeyler hazırlamış ya onunkilere dalacaktım yada kendım azcık yiyecektım ki kendi tercihimi yaptım biraz üzgün oturdum bilg. karşısına acaba kaç kalori aldım? diye veeee mutlu eden sonuç sadece 696 kalori yine almam gerekeni aşmamıştım :) sabah akşam egzersizi birde yürüyüşü katarsak 200 kaloride giden var neyseki bugünüde atlattım böylelikle yarın asla ara öğünleri atlamayacagım :)

Suyu bolca içtim tabiiki malum havalarda kavurucu. Yarın tartılsam mı kararsızım haftaya da tartılabılırım amaaannn yarın sabahtartıdayım :)

Son düzenleme:
Dünüm ve bugünümü yazmıyorum çünkü dengesiz beslendim bayaa ama dengesiz derken çok yemek değil sanırım öğün olarak az ama kalori olarak 200-300lük şeyler :))) Dayanamayıp tartıldım bugün veeeeeeeeeeeee 67yi gördüm Allahım şükür aslında çok sevinmiyorum bu giden 2 kilonun tamamının yağdan gitmediğini biliyorum ama amacım vücuda bir şok etkisi yaratmaktı yarın ara öğünlü güzel diyetime devam edicem :emir_bebek:

ahh aah aahhh diyet konusunda ne kadar da tutarsız olduğum apaçık belli ben yine aynı kilodayım 68! Yeni bir dönem üniversite hayatı başlayacak 15 gün sonra benim için ve artık ZORUNLU bir şekilde başlamalıyım diyete ve gidene kadar 15 günde 2-3 kilo versem kafi orada da devam dip eve ilk dönüşümde şok yaşatmak istiyorum bizimkilere :)

Herneyse tekrar merhaba günlük artık başaralım hı ne dersin?!

Diyet ve kilo verme konusunda ne kadar tutarsız olduğum apaçık ortada hep ağzımda vericem başlıcam ama bir hareket yok o gaza geliyorum hemen gidiyor. Psikolojimi etkilemeye başladı evden çıkmak ne giyicem sorununa dönüştü benim için çok şişko biri değilim belki ama rahatsız edici hele istediğin şeyleri giyememek en berbat durum.. Yine o gaza gelmiş günlerimden birindeyim Jillian Michaels 30DS ve Leslie Walk off 10 pounds videolarını indirdim yarın başlıyorum umarım bu sefer devamlılığı olur. Kilomu net olarak bilmiyorum şuan sürekli 68de oluyorum ama bu sıra aldım gibi 70 sayalım biz onu ocak ayında evime gidicem ve o zamana kadar hiç tartılmayı düşünmüyorum bakalım ne değişecek..

Ben yine geldim buradayım, hayatımda ilk defa 70li rakamları görünce bende bir soğuk duş etkisi yaptı ve ''ben ne yapıyorum'' dıye düşündüm gece boyu.. Üniversiteyi kazandım göya başlamadan önce veriyordum fazla kilolarımı ama yok ye ye ye ye dur değişen bir şey olmadı malesef ki yemek yemeği çok seven biriyim yaşamak için yemek değil yemek işin yaşayan kısımdayım ve bu 21 yaşında bir kız için hiçte iyi bir şey değil.. Önüme bu sefer çok net ve aşırı bir hedef koydum kilom 72(!) ve ben temmuz başlarında ''55'' kilo olmak istiyorum! İSTİYORUM! ve bunu başaracağım.. 3 gündür başladım bakalım diyetime 1 ay boyunca hiç tartılmayı düşünmüyorum saat 11de bir saat yürüyüşümü yapıyorum bakalım martın sonunda değişen ne olacak..

Back
X