Akbabalar

Adamin borcu varmis, onu odeyecek.
Evlenecek kizi var, ceyizi vs elbette dusunecek.

Esinizin kardesi evlimi ?
Sizlerin dugununu kp niz yaptimi ? Cevaplar evet ise,
Kiz kardes de o zaman harcanan parada bnmde hakkim var desin, olacak ismi..
Gozunu acsin derken, sizde alttan altaan...
Evet yapti ve evli.ben boyle bisey duymasaydim esime sattiklari evin parasiyla ilgili bir yorum yapmak aklimin ucundan gecmis degildi acikcasi.ancak başkalarının sade kendi menfatlerini dusunmeleri hos değil esimin de bu konudan haberdar olmasi gerektgini dusundum ama fitne fesatla degil.niyetim fitnecilik degil kardesinin nasil bencilce bir dusunce tarzina sahip oldgunu gormesi.ama aileyi karıştiran mixer konumunda olmak istemem, o yuzden direk soylemek yerine nabzini olcmeyi dusundum bir an.rahatsizlik duydum.

Tamam benim dedigim gibi iste. Kendileri icin satip , gerekirse kiza da burdan ceyiz duzeriz mantigi olusturmuslar. Mantikli.
O zaman o kardes sacmalik yapmis. Acgozluluk yapmis. Ama kp kimsenin hakkini yicek biri gibi degil ama insanoglu gaflete dusebilir. Bence esinize bahsedin. Bilgisi olsun ama simdilik gidip de onlara bisi demesin .
Cunku bir kardese pay verilirse oyle ya da boyle. Esinize de verilmesi lazim bence. Hak yenilir.
Aynen oyle ben rahatsız oldum duyduğumda ayiplamamin sebebi de dunya kadar kazançları var hala para pul pesindeler.annesi babasi hayattayken daha ev satilmamisken.bize de pay verilmesin ben parasında degilim ama su kardese bu yuzun de verilmememesi lazim ne biliyim ihtiyaclari olsa amenna.Esimin bu olaya nasil bir tepki vereceğni blmedgim icin varsayimmis gibi soylemeyi dusundum ama bilemiyorum..:( olayin bende patlamasini da hic istemem

Konunuzu okuyunca yaşlı babasına çemkirerek mirastan payımızı ver hep abime(abisi hiç duymuyor ve konuşamıyor ve abisiyle esi devamlı çalıştılar.6 yıl anne-babasina onlar baktı onlarin kollarinda öldü cemkirdigi babasi ve annesi)yedirdin diyen kayinpederin çirkef hala kızı geldi aklıma.:sinirli:Sağ olan anne-baba,kp-kv malına göz dikenleri anlamıyorum anlamakta istemiyorum.Gözlerini toprak doyursun.Bu ne edepsizliktir.Kimse malının tasarrufunu kimseye danışmak zorunda değil.Evladi olsa da yasarken bağışlamak zorunda değil.Bu nasıl bi mantık pay istemek de nedir :olamaz::kızgın:Bence hiç karışma.Eşine bırak.Ki eşinin ve kardeşinin de çok acil ihtiyac olmadigi surece pay talep etme hakları şu anda yok diye düşünüyorum şahsen.
Paragoz olmuslar onceden boyle degillerdi o yüzden de şok oluyorum.sogutuyorlar kendilerinden..

Back
X