- Konu Sahibi Hellen1330
- #1
kızlar çok kararsız kaldım akdenizin puanı daha yüksek ama bu bölüm için hangisi avantajlıdır bilemiyorum bilgisi olan yazsın nolur 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim kuzenim Akdeniz'de uluslararasi okuyor ve cok memnun. Akdeniz'in uluslararasi nami da Kocaeli'den iyi ayrica. Malum tip konusunda feci one gectiler. Ismi duyulan bir uni. olmasi muhim. Hele ki uluslararasi iliskilerde dil cok onemli ve Antalya gerek kurslar olsun gerek pratik acisindan olsun dil bazinda doyurucu bir sehir.
Hepsini de gectim Antalya bu boru mu? :)
Kocaeli icin ozel bir sebebin yoksa Akdeniz'i tavsiye ederim canim.
Bir sikintin olursa da kuzenim bayan, yardimci olmasini saglarim sana.
Bana Allah yeter...
bölümün özel sektöre yönelik bir bölüm olduğu için ben olsam akdeniz üniversitesini tercih ederdim.iş alımlarında hangi üniversiteden mezun olduğun önemli çünkü...
bunları duyduguma cok sevındım ya gercekten istiyorum akdenizi ama evdekiler yakın olsun diye kocaelini yaz diyor ama istemiyorum be pek ulasım ücretleride çok pahalı değildi baktım ucak biletleri 60 tl en fazla . yani iş sıkıntısı olmaz diyosunuz öyle mi bu söyledikleriniz valla rahatlattı beni ya :)
öyle yapmak istiyorum gerçekten haklısın benim zaten dile yatkınlığım var seviyorumda geliştirebilirim kendimi :) lise konusunu onlara bırakmıstım ve pek iyi şeyler olmadı berbat bi lise hayatım oldu o yüzden kendi bildiğimi yapıcam sanırım akdenizi yazıcam zaten istiyordum ama kararsızdım . şu seminerler var ya ya ankara ya istanbulda oluyor diyorlar. o sıkıntı olur mu bi de onu merak ediyorum :)Bolum itibariyle is sıkıntısını egale etmek daha cok senin cabanla olacak bir sey. Ingilizceyi cok iyi gelistirmen ve mumkunse yanina bir dil daha eklemen gerekiyor bu bolumde. Bogazici'nde de okusan bu boyle, Odtü'de de, Akdeniz'de de... Kendimi gelistiririm, cok cabalar aktif biri olurum, catir catir dil kasarım diyorsan yazmalisin uluslararasi iliskileri.
Bunlar tamamsa ve iki universite arasindan tavsiye istiyorsan o zaman Akdeniz diyorum iste.
Bir de sana bir abla tavsiyesi: Bu gibi konularda ailene takili kalma pek. Sen okuyacak, sen eziyetini cekeceksin o bolumun. Istedigin yeri sec.
Bana Allah yeter...
hayırlı olsun canım şimdiden ama sana tavsiyem dil konusunda kendini çok geliştir ingilizce,almanca sertifikası al bilgisayar,diksiyon alabildiğin kadar sertifika al not ortalamanı yüksek tut kendini geliştir ilerde rakiplerinin önüne geçmek için çok işine yarayacak.
öyle yapmak istiyorum gerçekten haklısın benim zaten dile yatkınlığım var seviyorumda geliştirebilirim kendimi :) lise konusunu onlara bırakmıstım ve pek iyi şeyler olmadı berbat bi lise hayatım oldu o yüzden kendi bildiğimi yapıcam sanırım akdenizi yazıcam zaten istiyordum ama kararsızdım . şu seminerler var ya ya ankara ya istanbulda oluyor diyorlar. o sıkıntı olur mu bi de onu merak ediyorum :)
Ne o ya Istanbul ya Ankara meselesi, anlayamadim canim?
Bana Allah yeter...
o bölüm için istanbulu ve ankarayı tavsiye ediyorlar . seminerler oralarda oluyor diye . akdeniz uzak istanbula ankaraya bunun bi zararı olur mu bunu merak ediyorum :/
O farki bilemiyorum ama Ist. ya da Ank.'da okumayanlarin hepsi okulu biraksinlar o zaman. Dedigim gibi bu biraz senin cabanla ilgili bir durum.
Kardesim Gazi Uluslararasi'nda okuyor mesela, onlara da herkes Odtu'yu ornek veriyor. Odtu'de okusan yurt disini ovecekler. Bunun bir sonu yok.
Cok takilma bence bunlara.
Soyle bir ornekle bitireyim: Bir diget kuzenim Mugla matematik mezunu, onunla ayni donem bir yakinimiz da Odtu matematik. Kuzenim oyle gelistirdi ki kendini, yeni mezun olmasina ragmen ozel derslerle birlikte aylik 3.500 civari geliri var. Diger tanidigimiz ise yine Odtu'de yuksel lisans yapmis olmasina ragmen hicbir dersanede is bulamadi. Kuzenim aranan bir matematikci, o evde oturuyor.
Anlatabiliyor muyum? :)
Bana Allah yeter...
sırf sana cvp yazmak için girdim.söyleyeceklerimi katılmayanlar olacaktır muhakkak ama niyeyse sana bunları yazmayı görev bildim şuan:)
öncelikle şunu söylemeliyim ui iibf içinde okunabilcek en zevkli bölümdür.ilgin varsa senin için harika bi tercih olacaktır.abartmıyorum vizyonunu,hayata bakışını inanılmaz bi şekilde genişletir.bunu ilerde daha ne görürsün eğer seçersen tabi.öte yandan avantajlı olmak istiyorsan evet kendini geliştirmen lazım ama hangi okuldan mezun olduğun da çok önemli.açık söylüyorum okulunun adı önemli.kamuda iş olanağın kısıtlı,çok çalışman gerekiyor.herkes ne kadar çalışıyorsa kamuya girmek için daha fazla çalışmn gerekiyor eğer bu bölümden mezunsan.özeli bilmiyorum.ama o tarafta umut vaadeden bi yön de göremiyorum açıkçası.emeğinin karşılığını alabilrsen ne mutlu
bir diğeri ve en önemlisi ui bölüm dili türkçeyse bana göre okumanın bi anlamı yok,üzgünüm.dil kursuna gidersin,ingilizce öğrenirsin.ama o ingilzce akademik düzeyde olamayacak.oysa bölüm dilin ingilizce olunca senin ekstra bişey yapmana gerek bile kalmıyor.ve fazlasıyla yetiyor.bunu ancak 4.sınıfa geldiğinde o final sınavına girdiğinde anlarsın.sayfalarca yazdığın makaleler,sınav kağıtları vs vs.
ben senin yerinde olsaydım daha doğrusu şunu söyleyeyim 6 sene öncesine dönseydim o sınava tekrar girerdim.hedefimse en iyi ünilerden birinde en iyi bölümlerden birini yazmak olurdu sadece.mezun olduktan sonra o seneler gelmiyor,bikaç sene kaybetmişim çok mu derdim.
ama şuan senin psikolojide olmadığnı tahmin ediyorum,ki haklısın da.
hakkında hayırlısı olsun
Canim ben iibf fakulteleri icin orgun okunmasinin hic bir guzelligi olmadigini dusunenlerdenim kendimde gittim okumak icin bize ilk ders soyledimleri sey suydu buraya kaymakam olmak icin gelmediniz degil mi ? Suan kisa yoldan baska bir okuldan mezun olup is hayatina atiliyorum.bu bolumler gercekten cok bos bolumler gidince ne demek istedigimi anlayacaksin benim sana tavsiyem eger imkanin varsa 1 yil daha otur calis.4 sene okuyup bos oturmaktansa yada hic alakan olmayan bir iste calismaktansa 1 sene varini yogunu dok bu ise guzel bir sonuc al.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim tavsiyem Kocaeli Üniversitesi canim. Iibf'de kaliteli hocalar olduğunu duydum. Istanbula yakin olması açısından is imkanlari fazla olan bi şehir . Ama hersey sende bitiyor. Okullarin gecme koşullarını da arastir. Ben kocaeli üniversitesinde okuyorum soruların varsa cevaplarim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.