Akıcı konuşamamak..

Izlicem mutlaka .
Bi de friends var aklımda şu siteler
Günlük konusmalar için .
friends hem anlaşılması kolay bir dizi hem komedi hem de dediğiniz gibi günlük konuşma için ideal. e daha ne olsun, bir an önce başlayın. bir de friends'i izlemeye yeni başlayacak olan insanları çok kıskanıyorum ben 5.ye filan izliyorum sanırım. ilk 2-3 bölüm sarmayabilir ama sabredin eminim beğeneceksiniz.

O zaman gerçekten zor sizin için. Evet çok insan var hiç aksatmadan hepsini konuşan ama ben onların da bizim gibi olduğunu düşünüyorum akıcı oldukları anları yakaladık bence :)) anadil olmadığı sürece hep bu sorun olacak sanırım çok da takmayın.

Sabredicem kaç bolum acaba .
Sonra How I met your mother var :)
Sıkmayan boğmayan sit com lar olabilir .

Kızlar dizi dedinizde "the following" var cok muthis bir dizi. Cok kisi kesfetmemis. Izleyin mutlaka
Valla çok iyi oldu biz de eşimle dizi arıyorduk. Arrow izledik herkes eline ok alınca bıraktık :) şimdilerde istemeye istemess suit i izliyorduk ama o da sarmadı. Hemen buna başlayalım. Being human da vardı fantasik ama biz çok beğenmiştik :)

Bi arkadaşım var Uygur Türkü Fransızca,Uygurca ,Ingilızce,Türkçe,Rusça,Farsça biliyor ağzına kürekle dalicam bi gün

Sabredicem kaç bolum acaba .
Sonra How I met your mother var :)
Sıkmayan boğmayan sit com lar olabilir .
10 sezon toplamda bir sezonda 24 bölüm var ama her bölüm 20 dakika. inanın çerez gibi gidiyor, bir de bakmışsınız sezonun yarısını bir günde bitirivermişsiniz. yemek yerken, canınız sıkıldığında, yorulduğunuzda alın bir kahve açın friends'i yorgunluğa da sıkıntıya da iyi gelecek, kafa dağıtmak için birebir.

Yarın hemen başlıyorum sırf bunun için HDMI kablosu aldim .Büyük ekranda seyredebilmek için

Aynı durum bende de var.
İngilizce yazabiliyorum teklemeden ama konuşma noktasına gelince kalıyorum.
Bazı uygulamalar varmış ios ve android için konuşma üzerine onlara bakın isterseniz.

Aynı durum bende de var.
İngilizce yazabiliyorum teklemeden ama konuşma noktasına gelince kalıyorum.
Bazı uygulamalar varmış ios ve android için konuşma üzerine onlara bakın isterseniz.

Şimdilik kafamda dizi izlemek ,günlük 10 kelime ezberlemek
Bunlarla en az 2 cümle kurmak
Hali hazırda olan yabancı arkadaşlarla telefondan yazışmak var teşekkür ederim :)

5 yaşımda başladım ingilizceye,ortaokul lise ve şuan üniversite full ingilizce. ben de böyle oluyordum. sizi çok tebrik ederim kendi kendinize bunu başarabilmiş olduğunuz için.

ben dizi-film izleyerek aştım bu durumu. hatta "ulan böyle bişey mi varmış yaaa,bana öğretmediler" dediğim oldu. konuşma dilini öğrenmek için harika bir yöntem.

house of cards,vikings,orange is the new black diye önerilerimi de yapıp kaçayım.

Çok teşekkür ederim .
Cem yılmaz 'ın gösterilerinde bahsettiği ingilizceyi mükemmel konuşma komedimden vazgeçip rahat konuşmak tek istediğim :)
Bir pakistanlı,bir moroccolu edasıyla bile konuşsam alnımdan öpucem kendimi.
Dur kaçma bi de akici,renkli bi kitap tavsiyesi de ver öyle kaç

the curious incident of the dog in the night time ve lord of the flies bence ingilizce biliyorum diyen herkesin okuması gereken iki kitap şahsen türleri de hoşuma gittiği için ikisini de ben 2 günde bitirmiştim. gizem türünde sayılır ikisi de.

onun dışında bilinen serileri de ingilizce okudum. Harry Potter,lord of the rings,hunger games. belki türkçesini okumuşsunuzdur ama ingilizceleri çok farklı.

Kolay gelsin size :)

yabanci dizi izliyor musuniz?
bol bol ing dizi izleyin , bir sure sonra cok yer edecek sizde , imkaniniz varsa da her tatilinizde ingiltereye gidin bi hafta bile olsa bir dil okuluna gidin bol bol ing duyun ve konusun
akici konusma icin duymak cok onemli
mesela bizim evde sadece ingilizce tv izlenir , arada baby tv acariz o bile ingilizce , 9 yasindaki oglum cozgi film izlemek ister onun izledigi kanallar da ingilizce , farkinda olmadan cocuk ingilizcesini baya ilerletti

Valla witch, ingilizceyi birak dogru Turkce konusmayi unutan bir toplum oluyoruz... Bazen sasiyorum.
Bende de uc dil var, Almanca anadilimdi zaten. Bir tek ingilizceyi kendi imkanlarimla ogrendim. Ayni senin gibi, anadolu lisesi, yabanci dil bolumu vs derken, bir cok yabanci dil kurslarinin bursluluk sinavlarina girip devam ettim. Ama bu akicilik mevzusu ortak bir dert, bence egitimlerde en temel eksik yeterli speaking etkinliginin yapilmamasi. Buna fazla ogrenci sayisi, yanlis programlama artik ne dersen...
Son 3 senedir cok rahat konusuyorum, bunu bir seyler izleyerek ve ya okuyarak degil de, surekli konusarak asabildim. Senin zaten grammer ve cumle olusturma bilgin tamdir, pratik konusma eksik sadece. Oda bol bol sesli konusarak duzelir. Yurtdisina gitmezken evde kendi kendime ingilizce bir seyler konusuyordum, bugun ne pisirsem, buraya mi gitsem diye miy miy geziyordum ortalikta.
Eger imkanin varsa sozel olarak bol bol konusmaya bak. Temelin oldugu icin konusman cok cok hizli 1 ay kadar surede su gibi akmaya basliyor. Akiciligi rahat olarak tek basina asabiliyorsun cunku...
Bol sans :)

Son düzenleme:
Biraz mizaç meselesi gözlemlediğim kadarıyla.
Hafif kırık, rahat, utanmadan konuşmak ayrı mesele :)
Biraz abartılı mimikler, konuşurken gözleri kocaman kocaman açma vs :) biz de biraz noluyoruz şimdi, alt tarafı bir şey anlatıyor
cool Luğu var :))
Friends i tavsiye ediyorum bende kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…