- 27 Mart 2017
- 9.505
- 48.083
- 548
- Konu Sahibi witch hunt
-
The curious incident of the dog in the nighttime'ı ben de okumuştum dili çok basitti ama akıcıydı. Asperger sendromlu bir çocuğun bakış açısını anlattığı için ekstra ilgimi çekmişti. :)
Dil konusunda tavsiyem yok maalesef. Kardeşiniz nasıl? Durumu sonuçlandı mi?
Belki yazılmıştır ama ben de yine birkaç teknik paylaşayım sizinle...
Başka bir dili anadiliniz gibi konuşabilmek için aslında dilin anadilde nasıl öğrenildiğine bakmak gerekiyor. Onun adı da hepimizin bildiği gibi "maruz kalma ve taklit etme"
Bebekken maruz kalarak ve taklit ederek öğreniyoruz... Sonra da o dilde düşünmeye başlıyoruz.
İkinci dilde konuşmanın geri olması da genellikle anadilde düşünüp aklımızda çevirmeye çalışıp sonra konuşmaya çabalamak sebebiyle oluyor...
Bu yüzden adım adım gitmelisiniz
1-Bol bol maruz kalın... Okuyun, dinleyin, izleyin... Hem kelime bilginiz artar
2- Taklit edin... Evet... Açın bir ingilizce video ve arada durdurarak konuşmacının sözlerini (ne dediğini anlamasanız bile) jest mimiklerini ve kelime vurgularını taklit ederek tekrarlayın. ( Yine bebekleri düşünün... Onlar da böyle yaparlar. Anne-babalarından duydukları kelimeleri taklit ederler)
3- O dilde düşünmeye başlayın... Ufak ufak başlayın önce. Kendinize birkaç dakika verin, etrafınıza bakın ve gördüğünüz şeyleri İngilizce olarak düşünün. Beyaz bir masa, kırmızı bir çiçek, koşan bir çocuk... Ne görüyorsanız artık, hepsini tek tek İngilizce olarak düşünün. Bu işte ilerlediniz mi kendinizi bazen içinizden İngilizce konuşurken bile bulabiliyorsunuz...
Son olarak bir tavsiyem de Ayna Egzersizi... Geçin aynanın karşısına ve kendinizle İngilizce konuşun.
Umarım işinize yarar... Sevgiler
tebrikler canım kendine öğrenmişisn bende uğraşıyorum evden öğrenmeye netten arkadaş edinsen ve konuşsan olur gibi ben öyle yapmayı düşünüyorum mesela ileride o seviyeye gelirsem tabi ki
Ben kelimelere takılmamanı öneririm
Yani kelimeyi bilmiyorsan cümle ile anlat
İngilizceden İngilizceye sözlük gibi ol
Konuşurken uzun genel ibareler kullan yani motamot tercüme gibi değil de anladın sen onu anlamına gelecek cümleler
yabanci dizi izliyor musuniz?
bol bol ing dizi izleyin , bir sure sonra cok yer edecek sizde , imkaniniz varsa da her tatilinizde ingiltereye gidin bi hafta bile olsa bir dil okuluna gidin bol bol ing duyun ve konusun
akici konusma icin duymak cok onemli
mesela bizim evde sadece ingilizce tv izlenir , arada baby tv acariz o bile ingilizce , 9 yasindaki oglum cozgi film izlemek ister onun izledigi kanallar da ingilizce , farkinda olmadan cocuk ingilizcesini baya ilerletti
kulaklikla laptotan seyredin yada tablettenIşte bu taktiği uygulamam lazım ilk etapta.Ya benim için her neyse de adam eve gelince aç bakalim bilmem ne dizisini deyince entel tavırlarım sona eriyo
Çukur dizisine ,güldür güldür e maruz kalıyorum ilgimi çekmeyip kafami oraya çevirmesem de gün içinde bir sürü yararsız etkenler var etrafimizda .O gelene kadar sadece ingilizce kanalları açık bırakıcam evde
Dilin bir yetenek olduğunu düşünüyorum Witch. Yani o yetenek nereye elveriyorsa, ne kadar iyi olursan ol, oranın üzerine çıkamıyorsun gibi gibi. Ben öyleyim mesela, dil yeteneğim yok. Hani üzerine de çok gitmedim amaan dedim geçtim çok işim düşmediğinden-olan yettiğinden ama işte bazen en alakasız insan bile şakır şakır götürüyor görüyorum, bu yüzden kabiliyet işi olduğunu düşünüyorum.
Çok sıkmasan mı kendini? Belki dizilerle bol listening, alt yazılı filmlerden vocabulary toplama vs ile pekiştirirsin.
Çinceyi henüz öğrenme aşamasında mısınız? Eğer öyleyse 2 dil arasinda henüz frekans karışıklığı yaşamanız zor. Acaba ozguveniniz de bir problem olabilir mi? Konunuzu okuduğumda aklıma ilk gelen bu oldu. Özgüven probleminizi yenmezseniz edindiğiniz yabancı arkadaşlar da bi yerden sonra yetersiz kalır. Ben de ilk başlarda ingilizceyi akıcı konuşamıyorum diye çok bunalıyordum. Benim tek sorunum cevap verirken türkçe düşünmek ve buna engel olamamakti. Sonra sonra üstesinden gelmiştim bi şekilde.
En iyi speaking yüz yüze olan. Sadece speaking yapabileceğiniz, bu konuda anlasabileceginiz bir kurs araştırın derim :)
Cambly diye bir uygulama var onu deneyebilirsiniz. Bir de konuşma dersi için callan metodu bana mantıklı geliyor nette var videoları.
Sizinki artık bir üst level olmuşYok çinceyi aktif kullanıyorum her gün,uzun uzun .
Çince de takılmadan da ingilizce de apışıp kalıyorum bazen .
Tamam yerlerde değil belki ama eskisi kadar rahat kullanamadığım için hep çince düşünüyorum aklıma hep çince çeviri geliyor
Sizinki artık bir üst level olmuş
Neden çince bu arada?
Sürekli ing konuşacaksınız.
Özellikle farklı aksanlar duymaya çalışın,size en kolay geleni kaparsınız hemen.
Çevrenizde bu kafada biri varsa günlük konuşma dilinizi ingilizce yapabilirsiniz onunla.Yararı çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?