Akıcı konuşamamak..

The curious incident of the dog in the nighttime'ı ben de okumuştum dili çok basitti ama akıcıydı. Asperger sendromlu bir çocuğun bakış açısını anlattığı için ekstra ilgimi çekmişti. :)

lisede okuduğumda kitap biraz havada kalmıştı,tekrar okudum ve cidden ingilizce kitap soranlara hemen tavsiye ediyorum. aynı kitabı kendimi geliştirdiğimi düşündükten sonra okuyup farkına varmak ekstra hoşuma gidiyor. :)

bi dili ana dil gibi ögrenmek istiyorsaniz bir süre o ülkede yasamakta fayda var. ve o ülkede sadece ingilizce konusan insanlarla takilmak. ben bi kac ay ingiltereye gittim arkimla xD hep onu öne atar he hi der giderdim xD

Dil konusunda tavsiyem yok maalesef. Kardeşiniz nasıl? Durumu sonuçlandı mi?

Bunu çok sevdim ,uzun uzun yazdığınız için de teşekkür ederim ..
Gerçekten yapılası,merak edilesi taktikler

tebrikler canım kendine öğrenmişisn bende uğraşıyorum evden öğrenmeye netten arkadaş edinsen ve konuşsan olur gibi ben öyle yapmayı düşünüyorum mesela ileride o seviyeye gelirsem tabi ki

Teşekkürler aslında kendi başına öğrenmek değil de benim zamanımda Anadolu Liseleri gerçekten iyiydi.
Sayiyla öğrenci alırdı,nezih bir ortamdi,hazırlıkta haftada 24 saat ingilizce
Sonraki yıl bütün dersler ingilizceydi.
Sonra onu kaldırınca yol geçen hanına döndü okullar ..

Grammer e çok takiliyorum galiba yani salla pati konuşsam yine anlıcak karsidaki .
Ama yok illa kafamdaki bilgiye göre konusucam bazen içime içime konusuyorum bi tek ben duyuyorum sanki

Işte bu taktiği uygulamam lazım ilk etapta.Ya benim için her neyse de adam eve gelince aç bakalim bilmem ne dizisini deyince entel tavırlarım sona eriyo
Çukur dizisine ,güldür güldür e maruz kalıyorum ilgimi çekmeyip kafami oraya çevirmesem de gün içinde bir sürü yararsız etkenler var etrafimizda .O gelene kadar sadece ingilizce kanalları açık bırakıcam evde

Çinceyi henüz öğrenme aşamasında mısınız? Eğer öyleyse 2 dil arasinda henüz frekans karışıklığı yaşamanız zor. Acaba ozguveniniz de bir problem olabilir mi? Konunuzu okuduğumda aklıma ilk gelen bu oldu. Özgüven probleminizi yenmezseniz edindiğiniz yabancı arkadaşlar da bi yerden sonra yetersiz kalır. Ben de ilk başlarda ingilizceyi akıcı konuşamıyorum diye çok bunalıyordum. Benim tek sorunum cevap verirken türkçe düşünmek ve buna engel olamamakti. Sonra sonra üstesinden gelmiştim bi şekilde.
En iyi speaking yüz yüze olan. Sadece speaking yapabileceğiniz, bu konuda anlasabileceginiz bir kurs araştırın derim :)

Cambly diye bir uygulama var onu deneyebilirsiniz. Bir de konuşma dersi için callan metodu bana mantıklı geliyor nette var videoları.

Dilin bir yetenek olduğunu düşünüyorum Witch. Yani o yetenek nereye elveriyorsa, ne kadar iyi olursan ol, oranın üzerine çıkamıyorsun gibi gibi. Ben öyleyim mesela, dil yeteneğim yok. Hani üzerine de çok gitmedim amaan dedim geçtim çok işim düşmediğinden-olan yettiğinden ama işte bazen en alakasız insan bile şakır şakır götürüyor görüyorum, bu yüzden kabiliyet işi olduğunu düşünüyorum.

Çok sıkmasan mı kendini? Belki dizilerle bol listening, alt yazılı filmlerden vocabulary toplama vs ile pekiştirirsin.

kulaklikla laptotan seyredin yada tabletten

Bana çince öğrenmek istediğimde manyak mısın falan demişlerdi,hayatta öğrenilmez,dünyanın en zor dili ..Evet zor bir dil ama şimdi ingilizce konuşmam gereken yerlerde bile önce çincesi aklıma geliyor ve bu çok kötü bir şey aslında.
Bu ikinci dil birinci dili geriletti .
Eskiden daha akıcı konuşabiliyorken şimdi kafamda önce ingilizceye çevirip öyle yanıtlıyorum .

Yok çinceyi aktif kullanıyorum her gün,uzun uzun .
Çince de takılmadan da ingilizce de apışıp kalıyorum bazen .
Tamam yerlerde değil belki ama eskisi kadar rahat kullanamadığım için hep çince düşünüyorum aklıma hep çince çeviri geliyor

Sizinki artık bir üst level olmuş
Neden çince bu arada?

Sürekli ing konuşacaksınız.
Özellikle farklı aksanlar duymaya çalışın,size en kolay geleni kaparsınız hemen.
Çevrenizde bu kafada biri varsa günlük konuşma dilinizi ingilizce yapabilirsiniz onunla.Yararı çok.

Sizinki artık bir üst level olmuş
Neden çince bu arada?

Is imkanı için .
Çinlilerle çalışmak istediğim için:)
Dünyada en çok kullanılan ama bizim ülkede az olduğu icin
Ingilizceden (bana göre)daha önemli olduğu için falan

Cevremde benim gibi kimse yok
Hatta çevremdekilere gore ne gerek var
Tamam derdini anlatabiliyorsan yeter ama ben uzun uzun sohbet etmek istiyorum insanlarla.
Soru cevap değil iş muhabbete dönsün
Ikimizde keyif alalım
Karin ağrısı yaşamıyım istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…