Akıl alır gibi değil eşimin davranışı yorumu size bırakıyorum

İnanılır gibi değil ya..çok üzücü.

Bütün kadınlar sahip oldukları gücün farkında olsalar keşke. Yeniden bir hayat kurmak evet zor ama imkansız değil. Aileniz arkanızda olmayabilir. İşiniz olmayabilir. Ama kararınızdan dönmeyip ileri adım atınca herşey yavaş da olsa birer birer yoluna giriyor. Mutsuz yaşamak kader değil. Kendi değerimizi kendimiz belirliyoruz. Başka birinin bizi aşağılayarak özgüvenimizi sindirmesi bir yere kadar... Hepimiz değerliyiz. Değerimizi fark ettikten sonra herşey nasıl da güzelleşecek...

Ben de katılmakla beraber bir de şöyle bir durum oluyor, ki şu anda az önce bu konuda da yaşadık onu.
Ben adamı anlamaya yönelik ılımlı bir kaç soru sordum konu sahibine.
Ama o da haklı olarak önceki konularımı oku lütfen dedi.
Okuyunca adamın nasıl biri olduğunun altı -konu sahibi tarafından- sürekli çizilmiş zaten.
E o zaman da mecburen bir karar alması yönünde negative / pozitif burada fikrimizi beyan ediyoruz.
Bazen gerçekler acıdır ve söylenmesi gerekir.

Bir de bazen konu sahipleri zaten sen ne dersen de duymak istediklerini almaya çalışıyor.

Mesela bu konunun sahibi de ısrarla kocasının ö..z olduğunu duymak, tasdiklemek ve bize de tasdiklettirmek istiyor.
Ilımlı yaklaşıp yuva yapmaya yönelik girişimlerin de -doğal olarak şu an sinirli ve geçmişteki olaylardan dolayı dolu olduğundan- önünü kesiyor.

O yüzden bu bakış açısında ben de @_SinsireLLa_ gibi düşünüyorum.
Maalesef arkanda bi ailen yok ve babasına bağlı iki çocuğunuz varsa öyle çokta kendinize göre karar alamıyorsunuz kimse sizin sevilip sevilmediginizle ilgilenmiyor toplum baskısı ile yetişmiş tutucu bi ailede büyümüşseniz kimse sormuyor nedir senin isteğin, anneme anlattım durumu yapabildiği söyleyebildiği hiçbir şey yok, şimdiye kadar da hiç olmadi yüzde yüz haklı olduğum hicbir konuda destek olmadılar kocandır idare et üstelik görücü usulü kendimden 10 yaş büyük birine verirken zor olacağını söylediğim halde, kendim düştüm kendim kalktım hep

Maalesef arkanda bi ailen yok ve babasına bağlı iki çocuğunuz varsa öyle çokta kendinize göre karar alamıyorsunuz kimse sizin sevilip sevilmediginizle ilgilenmiyor toplum baskısı ile yetişmiş tutucu bi ailede büyümüşseniz kimse sormuyor nedir senin isteğin, anneme anlattım durumu yapabildiği söyleyebildiği hiçbir şey yok, şimdiye kadar da hiç olmadi yüzde yüz haklı olduğum hicbir konuda destek olmadılar kocandır idare et üstelik görücü usulü kendimden 10 yaş büyük birine verirken zor olacağını söylediğim halde, kendim düştüm kendim kalktım hep

Annem son dakikaya kadar eski eşimin beni gelip almasına çabalamıştı. Çocuksuz olmam şanstı haklısınız... Geçmiş olsunsize, kendinizi çok yormayın. Tekrarlarsa dr a görünün ihmal etmeyin.

Canım zaten o yüzden ben de hemen boşan yerine acaba kocanın uyku problemi ya da başka bir sorunu mu var diye başka açıdan bakalım dedim. Yoksa bırak aile baskısını genel olarak bu kararlar hemen verilemez ki, verilmemeli de. Hele anneler, bir çok yönde kendi kuşaklarından gördüklerini aktarıyorlar, o yüzden de empati kuramıyorlar :(

Ben zaten senin olayında başka problem yoksa o yüzden anlamaya çalış dedim. Ama eski konularına bakınca diğer hareketleri de tuhaf tabii :(

Ama başka bir üye "hemen boşanın" dememeli yorumunu belirtince de demeden edemedim, bazen bu tarz net yorumlar da gerekiyor işte. Yoksa olayların üstünü örtbas etmek de çözüm değil.

Olur mu öyle şey ya bazen hafif tansiyon düşmesine bağlı gözüm kararır onda bile eşim evdeyse koşar gelir anında uzatır bir yere,ya size önemli birşey olsaydı kafayı vurmuş olsaydınız hafif öküz sanırım.

Bdv ye bakmayayım diyorum kendime engel olamıyor her seferinde bakıyorum başımdan geçmiş bir olayın benzerine denk gelip yorum yazmak durumunda kalıyorum.

Bunun yaşlılığı var, hastalığı var. İnsan güvenemediği biriyle nasıl ömür geçirir. Hastaydım hastanedeyim mecalim yok arayıp beni alması için çağırmıştım zorla akşama doğru gelmişti eski koca. Ağır grip geçiriyordum ama gebelik şüphesi vardı sadece serum vermişti dr gebelik testine göre ilaç verecekti. Sonuç pozitif olunca ilaç verememişti. Beyfendi geldiğinde ee neyin varmış deyince hamileymişim demiştim belki sevinir diye. Aa anne mi oluyorsun tebrikler deyip arabaya doğru yönelmişti. Aradan 1 hafta geçti yemek yiyoruz. Sofradan kalkarken başım döndü yığıldım. Sancı ile uyandığımda hala yerdeydim, peki o napıyordu? Laptopu almış kucağına kahkaha atarak komik video izliyordu. İnanamadım. Numara yapıyorum sanmış. Sancılarım çoğalınca ve kanama da başlayınca zorla hastaneye götürttüm. Bebeğimi kaybetmişim... Sonrası boşandım.

İnsan sokakta düşen birine bile döner yardım eder. İnsan değil bunlar yaratık. Vicdansız merhametsiz insandan hayat arkadaşı olmaz.

Çok üzüldüm ya
Haklısınız yaratık türü bu

Canım zaten o yüzden ben de hemen boşan yerine acaba kocanın uyku problemi ya da başka bir sorunu mu var diye başka açıdan bakalım dedim. Yoksa bırak aile baskısını genel olarak bu kararlar hemen verilemez ki, verilmemeli de. Hele anneler, bir çok yönde kendi kuşaklarından gördüklerini aktarıyorlar, o yüzden de empati kuramıyorlar :KK43:

Ben zaten senin olayında başka problem yoksa o yüzden anlamaya çalış dedim. Ama eski konularına bakınca diğer hareketleri de tuhaf tabii :KK43:

Ama başka bir üye "hemen boşanın" dememeli yorumunu belirtince de demeden edemedim, bazen bu tarz net yorumlar da gerekiyor işte. Yoksa olayların üstünü örtbas etmek de çözüm değil.
Evet aslında o üyenin de senin de ne demek istediğini c0k ıyi anlıyorum ,ben de kimseye haksızlık etmemek yanlış anlamış olabilirim belki de bende haksizimdir diye objektif yorumlar alabilmek adına konu açtım zaten, dediğim gibi aile eş dost başka taraftan bakıyor burdaki kadınların bakış açısı her zaman daha net ve doğru olduğu için buraya yöneldim hepsini dikkate alıyorum emin olun...

Olur mu öyle şey ya bazen hafif tansiyon düşmesine bağlı gözüm kararır onda bile eşim evdeyse koşar gelir anında uzatır bir yere,ya size önemli birşey olsaydı kafayı vurmuş olsaydınız hafif öküz sanırım.
Bende onu dedim zaten belki bi yerim kırıldı düşünce güm diye ses geldi diyor bide

Canım zaten o yüzden ben de hemen boşan yerine acaba kocanın uyku problemi ya da başka bir sorunu mu var diye başka açıdan bakalım dedim. Yoksa bırak aile baskısını genel olarak bu kararlar hemen verilemez ki, verilmemeli de. Hele anneler, bir çok yönde kendi kuşaklarından gördüklerini aktarıyorlar, o yüzden de empati kuramıyorlar :KK43:

Ben zaten senin olayında başka problem yoksa o yüzden anlamaya çalış dedim. Ama eski konularına bakınca diğer hareketleri de tuhaf tabii :KK43:

Diğer konuda uyku problemi var evet sürekli uyur her bulduğu yerde şekilde muhakkak uyur uyumak ve yemek yemek tek aktivitesi bu akşam da koridora döşek yapicam ben sabah burda uyudum çok rahat bide orayi dene diyeceğim :)

Önceki konularınıza baktım siz eşinizden bir şekilde zaten soğumuşsunuz herşeyi batıyor ama elle tutulur birşeyde yok. Daha öncede ilgili iyi bir eş demişsiniz ama çok sinirli davranıyormuşsunuz ingilizce kursuna gitmesine kadar laf söylemişsiniz sonra da evlilik neden bitirilir demeye başlamışsınız. Nereden düştünüz o kadar olduğunuz yerde mi? belki o an anlamadı kötü bir durumunuz olduğunu başınız tansiyonunuz düşmüş olabilir çocuğun servisi için gidip işyerinde geçmiştir muhtemelen kavrayamadı akşam konuşun. Ama evliliğiniz yürümüyorsa da düşünün yani çünkü eşinizle kafanızda sorunlarınız var sizin

Önceki konularınıza baktım siz eşinizden bir şekilde zaten soğumuşsunuz herşeyi batıyor ama elle tutulur birşeyde yok. Daha öncede ilgili iyi bir eş demişsiniz ama çok sinirli davranıyormuşsunuz ingilizce kursuna gitmesine kadar laf söylemişsiniz sonra da evlilik neden bitirilir demeye başlamışsınız. Nereden düştünüz o kadar olduğunuz yerde mi? belki o an anlamadı kötü bir durumunuz olduğunu başınız tansiyonunuz düşmüş olabilir çocuğun servisi için gidip işyerinde geçmiştir muhtemelen kavrayamadı akşam konuşun. Ama evliliğiniz yürümüyorsa da düşünün yani çünkü eşinizle kafanızda sorunlarınız var sizin
Doğru noktaya deginmissinizde hepsinin sebebi aslında maddi problemler , işin sorunlarının evin merkezinde soframızda yatagimizda tatilimizde olması, benim sınırlı hallerimde bunu eve yansıtması ister istemez tüm sorunlara benimde dahil edilmem ailesi ile bağlı çalışıyor herşey bana yansıyor yemedigim küfür kalmadı...ingilizce kursu da çok ayrı bi konu ..

M
Burda anlatamadığım birçok özel konular mevcut bende kendi kendime düşmedim ki bu sorgulamalara aksine pollayana gibi geziyordum

Allah yardımcın olsun ya böyle ömür geçmez

Merhaba sabah bi anda kalkınca gözüm karardı kut diye yere yığıldım koca kişisi de tam çıkıyordu noldu dedi dustunmu evet ıyi mısın dedi hayır dedim ama bi yandan titriyorum gözümü açamıyorum, niye birden kalkiyosun dedi bıraktı gitti ,çocuğun servisi kaçıyor diye gitti sonra geri de gelmedi ben yerden bi yarım saatte falan ancak kalkabildim feci başım ağrıyor şuan kendime gelince konustum ök.z insan bi bakar diye kızdım, güm diye ses geldi düştün sen diyor ve buna rağmen bakmamış bırakıp gitmiş beni orda Allahım ben nasıl bi adamla evliyim zaten hiçbirşey yolunda değil artık iyice emin oldum sevmediğine, küçük çocuğum var nasıl orda bırakır lütfen bi akıl verin napayım.
Geldi bi saat önce konuştum herşeyi akılsız içimi rahatlatacak tek laf etmedi
Nefes alsın yeter lafı bugünler için geçerliymiş demekki :)

Bdv ye bakmayayım diyorum kendime engel olamıyor her seferinde bakıyorum başımdan geçmiş bir olayın benzerine denk gelip yorum yazmak durumunda kalıyorum.

Bunun yaşlılığı var, hastalığı var. İnsan güvenemediği biriyle nasıl ömür geçirir. Hastaydım hastanedeyim mecalim yok arayıp beni alması için çağırmıştım zorla akşama doğru gelmişti eski koca. Ağır grip geçiriyordum ama gebelik şüphesi vardı sadece serum vermişti dr gebelik testine göre ilaç verecekti. Sonuç pozitif olunca ilaç verememişti. Beyfendi geldiğinde ee neyin varmış deyince hamileymişim demiştim belki sevinir diye. Aa anne mi oluyorsun tebrikler deyip arabaya doğru yönelmişti. Aradan 1 hafta geçti yemek yiyoruz. Sofradan kalkarken başım döndü yığıldım. Sancı ile uyandığımda hala yerdeydim, peki o napıyordu? Laptopu almış kucağına kahkaha atarak komik video izliyordu. İnanamadım. Numara yapıyorum sanmış. Sancılarım çoğalınca ve kanama da başlayınca zorla hastaneye götürttüm. Bebeğimi kaybetmişim... Sonrası boşandım.

İnsan sokakta düşen birine bile döner yardım eder. İnsan değil bunlar yaratık. Vicdansız merhametsiz insandan hayat arkadaşı olmaz.
Yook artık. Ağzım açık kaldı okurken. Nasıl bir merhametsizlik bu.:KK57:

Diğer konuda uyku problemi var evet sürekli uyur her bulduğu yerde şekilde muhakkak uyur uyumak ve yemek yemek tek aktivitesi bu akşam da koridora döşek yapicam ben sabah burda uyudum çok rahat bide orayi dene diyeceğim :)
Esinizde uyku apnesi olabilir mi?
Allah merhamet versin ne denir ki

Nolursa olsun bir kişiye bosan demek bu kadar kolay olmamali. İki satırlık yazıya bakarak o ailenin içinde gercekte neler yaşanıyor bilemeyiz. Durum gerçekten umutsuz vaka mi, boşanma seviyesine gelinmiş mi, konu açan kişi ne kadar hakli? Durumu eşinden dinlesek belki bambaşka bir tablo çıkacak karşımıza. Hepsinden önemlisi o çocukların halı ne olacak?

Kişi ayrılmaya tabiki kendisi karar verecek ama burda yazılanlar kararını etkilemeyecek mi? Ben boşan demenin büyük bir mesuliyeti olduğunu ve konu sahibi açıkça boşanayim mi diye sormadiktan sonra ayrıl/bosan demenin pek de uygun olmadığını düşünüyorum.

+100

Back
X