Akıl danışıyorum sevgili Kk kadınları

maveraben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
332
400
33
Kısaca özetleyip hemen soruma geçicem çünküü tecrübeli arkadaşlardan akıl almak istiyorum,sevgilimle gayet güzel giden 8aylık ilişkimizi nişanlanmayla devam ettirip evlilik yoluna girdik. Allah nasip ederse ya askere gitmeden yada dönünce (henüz buna net bi karar veremedik çünkü) evlenmeyi planlıyoruz sorum şu: sevgili nişanlım ailesinin ev almasına katkıda bulunmuş bide bikaç küçük çaplı borçlanmaları olmuş bikaç yıllık bi kredi borcu var benimde bi ev alma durumum oldu ablamla ortak kendimize ve bende bunun borcunu ödüyorum yani ikimizinde maaşlarından yüklü bir miktar krediye gidecek. Düğünü yeni bir krediyle yapıcaz mecburen sonra gelen altınlarla borç kapatıp bikaç yıl kısıtlı imkanlarla yaşayalım dedik. Benim borcum yılsonuna bitiyor inşallah onun biraz daha var. Yani bir süre ben hem ona hem kendime bakıcam.Sizlerden böyle yapan oldumu bu şartlarla yaşamak kolay olur mu? Çok şükür bugüne kadar bir kez bile kavgamız gürültümüz olmadı ,sevgisinden asla şüphe etmem şu hayatta ilk defa gerçekten sevdiğim kişi o oldu yoksa ben hayatta evlenmezdim kendimi biliyorum. Bekleyin diyenler olursa hemen cevaplayım ikimizde 3le başlayan yaşlara giriş yaptık beklemek istemiyoruz:110: kolay atlatırmıyız bu parasız zamanları lütfen bilenler neler yaşadılar anlatabilirmi.

Kararinizi vermissiniz.
Fazla beklemek istemiyorsunuz
Dedigin gibi borclar krediler bitene kadar biraz bunalacaksiniz

Soylenecek fazla birsey yok benim acimdan
Kolay gelsin .

Bulunduğunuz yerin çarşısı pazarı uygunsa,ikinizin de gardırobu full ise,sigara vb için çok büyük gideriniz yoksa geçinilir. Ama çocuk yapılmamalı bence.Ama 3’le başlayan yaşlarda bebek düşünülmesi de gayet gerekli sanki.

Ailesini ne kadar tanıyorsunuz, evlendikten sonra nişanlınızın ailesinden ayrı bir ailesi olacağının bilincinde mi?
Bu konularda da güvenebiliyorsanız mutluluklar dilerim ama ailesi tarafından sürekli sömürülen ve benim yaptığım hiçbir şey yokken sırf ailesi beni kabullenmediği için, beni ailemden uzaklaştırmaya çalıştın diyen bir adamdan boşanmaya çalıştığım için bu konuda bir uyarıda bulunmak istedim. İnşallah nişanlınız öyle biri asla değildir de bu birlikteliği evlilikle devam ettirirsiniz.

Askere gitmeden evlenmeyin. Düğün de yapmayın bana kalırsa kredi çekip niye düğün yapasınız ki?
Düğün yapmadan evlenmeyi uygun bulmuyor her iki tarafda.çok aşırıya kaçmadan bir düğün yapılacak artık zaten bende çok şaşalı düğün istemedim hiçbir zaman .

Düğün yapmadan evlenmeyi uygun bulmuyor her iki tarafda.çok aşırıya kaçmadan bir düğün yapılacak artık zaten bende çok şaşalı düğün istemedim hiçbir zaman .
İki taraftan kasıt aileler mi? O zaman yardımcı olsunlar madem düğünsüz olmaz diyorlar. Zaten kredi borcunuz varken bir yenisini düğün için çekmek bana mantıklı gelmiyor.

Ailesini ne kadar tanıyorsunuz, evlendikten sonra nişanlınızın ailesinden ayrı bir ailesi olacağının bilincinde mi?
Bu konularda da güvenebiliyorsanız mutluluklar dilerim ama ailesi tarafından sürekli sömürülen ve benim yaptığım hiçbir şey yokken sırf ailesi beni kabullenmediği için, beni ailemden uzaklaştırmaya çalıştın diyen bir adamdan boşanmaya çalıştığım için bu konuda bir uyarıda bulunmak istedim. İnşallah nişanlınız öyle biri asla değildir de bu birlikteliği evlilikle devam ettirirsiniz.
Ailesiyle Babasının cenazesinde tanıştım ilk olarak, az çok tanırım insanları sezgilerim hiç yanıltmadı bugüne dek iyi insanlara benziyorlar. Şirret bi kaynana görünümü yok nişanda olsun öncesinde olsun hiç zorluk çıkarmadı annesi.

Bu kadar borç varken düğün yapmanız tuhaf. Nikah yapılıp insanlar oraya cagirilabilir. Yine millet takı takıyor. En yakınlarınız için küçük yemekli bir eğlence yaparsınız mis. Düğünsüz olmaz diyenler düğüne yardımcı olsun. Yazık ya düğün düğün diye gereksiz bir sürü borca sokuyorlar. O parayla neler yapılmaz. Evet bence düğün yerine büyük nikah yapın.

İki taraftan kasıt aileler mi? O zaman yardımcı olsunlar madem düğünsüz olmaz diyorlar. Zaten kredi borcunuz varken bir yenisini düğün için çekmek bana mantıklı gelmiyor.
Benim ailem yardımcı olacak onun abla ve abileri yardım edecek. Mecburen ev kurmak için kredi çekmemiz gerekiyor

Benim ailem yardımcı olacak onun abla ve abileri yardım edecek. Mecburen ev kurmak için kredi çekmemiz gerekiyor
Başka çaremiz yok diyorsunuz yani. Anladım. Yapacak bir şey yok o zaman yine tek diyebileceğim askerlik olmadan evlenmeyin.

3lü yaşlara gelmiş bir adam askerliği nasıl bu kadar ertelemiş? Askere gitmeden evlenmeyin bence. Evleniyorsun ama adam yok, neden evlenesiniz ki o zaman? Boşuna bir ev geçimini üstleneceksiniz.

Borçlar bitmeden de evlenmeyin diyeceğim. Çünkü aile bütçeleri ayrılmamış olacak ve bence evliliğin ilk yıllarında bu keskin çizgiler çekilmeli. Yani “aa böyle başladı, dur annemlere şunu vereyim, kardeşkerime bunu ödeyeyim” diye devam etme riskine girmeyin.

3lü yaşlara gelmiş bir adam askerliği nasıl bu kadar ertelemiş? Askere gitmeden evlenmeyin bence. Evleniyorsun ama adam yok, neden evlenesiniz ki o zaman? Boşuna bir ev geçimini üstleneceksiniz.

Borçlar bitmeden de evlenmeyin diyeceğim. Çünkü aile bütçeleri ayrılmamış olacak ve bence evliliğin ilk yıllarında bu keskin çizgiler çekilmeli. Yani “aa böyle başladı, dur annemlere şunu vereyim, kardeşkerime bunu ödeyeyim” diye devam etme riskine girmeyin.
Lisans eğitimi 29yaş dolana kadar tecil hakkı verir sonrasında yüksek lisansla tekrar tecil hakkı elde edersiniz bu şekilde askere gitme süresi uzar. Borçların bitmesini beklemek demek evliliği baya bi ötelemek demek bunun olmasınıda istemiyoruz . İlk bikaç yıl kısıtlı imkanlar sonrasında ikimizde memuruz toparlarız inşallah.

Kısaca özetleyip hemen soruma geçicem çünküü tecrübeli arkadaşlardan akıl almak istiyorum,sevgilimle gayet güzel giden 8aylık ilişkimizi nişanlanmayla devam ettirip evlilik yoluna girdik. Allah nasip ederse ya askere gitmeden yada dönünce (henüz buna net bi karar veremedik çünkü) evlenmeyi planlıyoruz sorum şu: sevgili nişanlım ailesinin ev almasına katkıda bulunmuş bide bikaç küçük çaplı borçlanmaları olmuş bikaç yıllık bi kredi borcu var benimde bi ev alma durumum oldu ablamla ortak kendimize ve bende bunun borcunu ödüyorum yani ikimizinde maaşlarından yüklü bir miktar krediye gidecek. Düğünü yeni bir krediyle yapıcaz mecburen sonra gelen altınlarla borç kapatıp bikaç yıl kısıtlı imkanlarla yaşayalım dedik. Benim borcum yılsonuna bitiyor inşallah onun biraz daha var. Yani bir süre ben hem ona hem kendime bakıcam.Sizlerden böyle yapan oldumu bu şartlarla yaşamak kolay olur mu? Çok şükür bugüne kadar bir kez bile kavgamız gürültümüz olmadı ,sevgisinden asla şüphe etmem şu hayatta ilk defa gerçekten sevdiğim kişi o oldu yoksa ben hayatta evlenmezdim kendimi biliyorum. Bekleyin diyenler olursa hemen cevaplayım ikimizde 3le başlayan yaşlara giriş yaptık beklemek istemiyoruz:110: kolay atlatırmıyız bu parasız zamanları lütfen bilenler neler yaşadılar anlatabilirmi.
canim merhabalar. ben tam 4 yil yokluk cektim. inanirmisin evlendim 4 aylik gelinim buzdolabimi actigimda tek bir zeytin zatem bile yoktu. cunku esim benimle evlenmeden once yemis icmis gezmis birde araba almis .ve bana bunu da evlendikten 3 ay sonra soyledi. birde benim bana neler cektirdi . calissaydin diyeblirsin evet calismak istedim ama esimle surekli kavga ettik benim borcum sana odetemem diye. calistirmadi ama yoklugunu oyle bir cektirdiki. uzerinede hamile kaldim. sana yemin ederim ki daha bu biten mart ayinda kapattik borcumuzu. annem babam olmasaydi mahvolmistum. daha neler cektim bilsen ....... sana tavsiyem kesinlikle borcunuzu sifirlamadan evlenmeyin. evlilik hayati sevgili hayati gibi olmuyor. evet cok sevilip seviyirsunuz yine ama oyle bir yipratiyorki o borc . bildiginiz gibi degil

Askere girmeden evlenmek bu şartlarda bence çok zor olur.tıpralanması baya uzun sürer ufaktan eşyaları alın asker dönüşü yaparsınız düğünü.eğer çok sıkışık olacaksanız biraz bekleyin derim istediğiniz kadar sevin birbirinizi para borç bazen güzel günleri gerilimli günlere dönüştirebiliyor

Çok borç ile evliliğin ilk yılları zehir olabiliyor.. yaşınız gereği çocuk için acele etmek isterseniz daha da zor olacak.. evlilik illa çok yakında olsun derseniz en uygun şekilde olmalı bence.. hayatınızın gerçekleri var ve buna gore gereksiz her masraftan kaçının derim.. aileler yardım etse bile yine de..

Lisans eğitimi 29yaş dolana kadar tecil hakkı verir sonrasında yüksek lisansla tekrar tecil hakkı elde edersiniz bu şekilde askere gitme süresi uzar. Borçların bitmesini beklemek demek evliliği baya bi ötelemek demek bunun olmasınıda istemiyoruz . İlk bikaç yıl kısıtlı imkanlar sonrasında ikimizde memuruz toparlarız inşallah.
Sorguladığınız şey geçim sıkıntısıyla bir evliliği yürütmekse bu size bağlı. Hiç yokluk görmediyseniz, harcamalarınız ihtiyacın üzerine çıkıyorsanız zorlanabilirsiniz. Bu sizin beklentileriniz ve tercihlerinizle ilgili bir durum. Kendinizi tanıdığınız kadarıyla karar verin buna ve yarın öbür gün evlenince yaşımız geçiyor çocuk da olsun derseniz bu geçimle doğum masrafı ve çocuğun masrafları da olabilir. Bana göre huzur varsa maddi sıkıntılar gelir geçer ama ailesinin sizi sürekli borca sokma, sömürme gibi bir durumu olabilir mi şüpheniz varsa o konuda gözlem yapmaya çalışın.

Back
X