Akıl danışıyorum sevgili Kk kadınları

Çocuk şansımın azalmayacağını bilsem bende borcunun bitmesini bekleyip evlenirdim ama zaman kaybı gibi geliyor beklemek hamile kalmam zorlaşır diye evliliği hızlandırıyorum açıkçası :( ailem arkamda olur babam toplu para vermeyi teklif etti zaten sağolsun canım ailem mutluluğum için hiç tereddüt etmeden verir ,ama onun ailesinin elinde para yok babasını beş ay önce kaybetti .Annesi babadan kalan emekli maaşıyla ne kadar yaparsa artık

peki her iki tarafın ailesi ne yapacak? misafir gibi düğüne mi gelecekler? öncelikle anne babaların evlatlarına annelik babalık yapıp yol göstermesi gerekir ki evlatda arkadan gelip üstüne düşeni yapsın.

Çok borç ile evliliğin ilk yılları zehir olabiliyor.. yaşınız gereği çocuk için acele etmek isterseniz daha da zor olacak.. evlilik illa çok yakında olsun derseniz en uygun şekilde olmalı bence.. hayatınızın gerçekleri var ve buna gore gereksiz her masraftan kaçının derim.. aileler yardım etse bile yine de..
kesinlikle.haklisiniz

Kısaca özetleyip hemen soruma geçicem çünküü tecrübeli arkadaşlardan akıl almak istiyorum,sevgilimle gayet güzel giden 8aylık ilişkimizi nişanlanmayla devam ettirip evlilik yoluna girdik. Allah nasip ederse ya askere gitmeden yada dönünce (henüz buna net bi karar veremedik çünkü) evlenmeyi planlıyoruz sorum şu: sevgili nişanlım ailesinin ev almasına katkıda bulunmuş bide bikaç küçük çaplı borçlanmaları olmuş bikaç yıllık bi kredi borcu var benimde bi ev alma durumum oldu ablamla ortak kendimize ve bende bunun borcunu ödüyorum yani ikimizinde maaşlarından yüklü bir miktar krediye gidecek. Düğünü yeni bir krediyle yapıcaz mecburen sonra gelen altınlarla borç kapatıp bikaç yıl kısıtlı imkanlarla yaşayalım dedik. Benim borcum yılsonuna bitiyor inşallah onun biraz daha var. Yani bir süre ben hem ona hem kendime bakıcam.Sizlerden böyle yapan oldumu bu şartlarla yaşamak kolay olur mu? Çok şükür bugüne kadar bir kez bile kavgamız gürültümüz olmadı ,sevgisinden asla şüphe etmem şu hayatta ilk defa gerçekten sevdiğim kişi o oldu yoksa ben hayatta evlenmezdim kendimi biliyorum. Bekleyin diyenler olursa hemen cevaplayım ikimizde 3le başlayan yaşlara giriş yaptık beklemek istemiyoruz:110: kolay atlatırmıyız bu parasız zamanları lütfen bilenler neler yaşadılar anlatabilirmi.
Allah bir kolaylık verir inşaAllah. Size küçük bir tavsiyem askerden geldikten sonra evlenin. Borcun en azında iyice azalan kadar.

Ablanız aldığınız ortak evde kim oturacak merak ettim. Bir de nisanlinizin ailesi destek olacak mı.

Ayrıca salondu gelinlik damatlıktı çok lükse kaçmayın. Evinizin eşyaları kaliteli olsun kullanışlı olsun ki bir kaç yıl eliniz bollaşana kadar sizi idare etsin. Zor ama karşılıklı fedakarliklarla aşılır sorunlar.

Evlencen bide paran yok borclar morclar.. zor valla.. 8 ayda ne kdr taniyabilirsinki bu kdr emin oluosun o da ayri bi konu ztn benim icinde..

Söylemeden edemeyeceğim valla. 8 ay cok erken değil mi hele de bu kadar borç harc varken. Yaşınız geçiyor diye mi acele ediyorsunuz? Umarm pisman olmazsınız. Mutluluklar dilerim

8 ayın sonunda nişanlandım erken demişsiniz ama askerliği beklersem eğer bu bir yılı geçmesi demek ,sanırım bu kadar sürede yeterli olur. Hem ne kadar zaman geçerse geçsin aynı evin içine girene kadar birini gerçekten tanımak zor

Allah bir kolaylık verir inşaAllah. Size küçük bir tavsiyem askerden geldikten sonra evlenin. Borcun en azında iyice azalan kadar.

Ablanız aldığınız ortak evde kim oturacak merak ettim. Bir de nisanlinizin ailesi destek olacak mı.

Ayrıca salondu gelinlik damatlıktı çok lükse kaçmayın. Evinizin eşyaları kaliteli olsun kullanışlı olsun ki bir kaç yıl eliniz bollaşana kadar sizi idare etsin. Zor ama karşılıklı fedakarliklarla aşılır sorunlar.
Kiraya vereceğiz ablam sağolsun benim borcum bitene kadar kirasını bana verecek 1000 lira ordan gelecek kirada. Ailesinin elinden geldiğince destek olacağını söyledi tabiki ama şansıma hepside ev almış vs borçlu artık ne kadar olurlarsa. Yok lüks peşinde değilim gereksiz harcamaları kısmak zorundayız zira

Evlendiğimden beri borçla yaşıyorum biraz sıkışırsınız ama sıkıntı olmaz
Düğünü falan mütevazı tutun

bukadar kwndi ailene yuklenip esin olacak kisiyide alistirma derim ben canim. yoksa esin herzaman bekleyecek o gelen yardimlari
Aklıma gelmiyor değil yani bu kadar fedakarlık yapıcam sonra hep ister mi diye soruyorum kendime :110: işte bunu düşünerek ailemin vereceği toplu parayı istemiyorum kredi çekelim yıllarca ödeyelim diyorum yani onlardan gelmiyor öyle büyük bir meblağ abla abiler eşya alacaklarmış o kadar.

Düğün için kredi çekmeyin sade bir nikah arkasından küçük bir yemekde yeter. İlla düğün isterse ailesi onlar ödesin.

Büyük bi düğün olmayacak zaten bütçemize uygun küçük bi eğlence hatta kışın bile olabilir salonlar ucuz oluyor ya. Ailesinde olsa da ödese,babasını yeni kaybetti birikimleri de yok bildiğim kadarıyla

Kısaca özetleyip hemen soruma geçicem çünküü tecrübeli arkadaşlardan akıl almak istiyorum,sevgilimle gayet güzel giden 8aylık ilişkimizi nişanlanmayla devam ettirip evlilik yoluna girdik. Allah nasip ederse ya askere gitmeden yada dönünce (henüz buna net bi karar veremedik çünkü) evlenmeyi planlıyoruz sorum şu: sevgili nişanlım ailesinin ev almasına katkıda bulunmuş bide bikaç küçük çaplı borçlanmaları olmuş bikaç yıllık bi kredi borcu var benimde bi ev alma durumum oldu ablamla ortak kendimize ve bende bunun borcunu ödüyorum yani ikimizinde maaşlarından yüklü bir miktar krediye gidecek. Düğünü yeni bir krediyle yapıcaz mecburen sonra gelen altınlarla borç kapatıp bikaç yıl kısıtlı imkanlarla yaşayalım dedik. Benim borcum yılsonuna bitiyor inşallah onun biraz daha var. Yani bir süre ben hem ona hem kendime bakıcam.Sizlerden böyle yapan oldumu bu şartlarla yaşamak kolay olur mu? Çok şükür bugüne kadar bir kez bile kavgamız gürültümüz olmadı ,sevgisinden asla şüphe etmem şu hayatta ilk defa gerçekten sevdiğim kişi o oldu yoksa ben hayatta evlenmezdim kendimi biliyorum. Bekleyin diyenler olursa hemen cevaplayım ikimizde 3le başlayan yaşlara giriş yaptık beklemek istemiyoruz:110: kolay atlatırmıyız bu parasız zamanları lütfen bilenler neler yaşadılar anlatabilirmi.
İlerde yaptığın bu fadakarlıkları başa kakmıycaksan olabilir. Ama yinede küçük bir risk var. evlenmeden kredi çekme olayında. Bir aile vardı tanıdık, evlenmeden önce ev kredisine girdiler, düğün takılarıyla ödeme yapıcaklardı. Düğünde takıdan önce bir kavga çıktı. takı takılamadan düğün dağıldı. damat kavga çıkaranları mahkemeye verecekti. sonuç ne oldu bilmiyorum. Birde beklenmedik olaylada oluyor, savaş gibi, deprem gibi, 15 temmuz olayları gibi...iyi düşünün. Birde evliliğin ilk yıllarında maddi zorluklar geçimsizliklere neden oluyor. şimdiden mutluluklar size...

Düğün yapmadan evlenmeyi uygun bulmuyor her iki tarafda.çok aşırıya kaçmadan bir düğün yapılacak artık zaten bende çok şaşalı düğün istemedim hiçbir zaman .

en saçma şey bu işte.
bize de öyle dediler. zorla aman düğn olsun eğlence olsun dediler. ama kimse elini cebine atmadı.
milletin keyfi için ne kadar yıprandık.
bana kalsa kına gecesi bol eğlenceli sonra da nikah.
eğer aman oğlumuzu kızımızı düğünlü evlendireceğiz diyorlar da bi zahmet onlar el atsın.
yok eğer fazla bir şey yapamayacaklarsa karar sizin olmalı

Bunu hiç konuşmamıştık sadece nikah olmasını yani, onların yapacağı şeyler sınırlı bende ailemi fazla zorlamıcam borçla yaşamaya fedakarlığa evet ama ne kadar verirsen hep bi fazlasını ister karşındaki.

Aklıma gelmiyor değil yani bu kadar fedakarlık yapıcam sonra hep ister mi diye soruyorum kendime :110: işte bunu düşünerek ailemin vereceği toplu parayı istemiyorum kredi çekelim yıllarca ödeyelim diyorum yani onlardan gelmiyor öyle büyük bir meblağ abla abiler eşya alacaklarmış o kadar.
kendini hicbirzaman yipratmana degmez canim.tabiki senin fikirlerin daha onemli hayat senin hayatin kimse karisamaz.ama cok fazla zorluk cekiceksin canim.boyle birseyi asla goze alma derim.yazik gencligine.inanki sadece borcla kalmiyor elektrik su dogalgaz telafon marketiydi iviriydi ziviriydi.okadar seyler cikacakki aklina gelmedik birsuru seyler cikacak evdeki hesap carsiya uymayacak canim.birde bebegin olursa o yavrucak o bircun sefilligin icinde kalacak. ve o sevgi saygi hic kalmayacak o birc yuzunden evlendiginde. ailesine soyle kapatsin borcunu esin olacak kisinin. senin bircunuda ailenle sen kapat o sekilde kur yuvani. borcla yuva kurunca toparlanilmiyor canisi.insanin iki yakasi bir araya gelmiyor malesef

kendini hicbirzaman yipratmana degmez canim.tabiki senin fikirlerin daha onemli hayat senin hayatin kimse karisamaz.ama cok fazla zorluk cekiceksin canim.boyle birseyi asla goze alma derim.yazik gencligine.inanki sadece borcla kalmiyor elektrik su dogalgaz telafon marketiydi iviriydi ziviriydi.okadar seyler cikacakki aklina gelmedik birsuru seyler cikacak evdeki hesap carsiya uymayacak canim.birde bebegin olursa o yavrucak o bircun sefilligin icinde kalacak. ve o sevgi saygi hic kalmayacak o birc yuzunden evlendiginde. ailesine soyle kapatsin borcunu esin olacak kisinin. senin bircunuda ailenle sen kapat o sekilde kur yuvani. borcla yuva kurunca toparlanilmiyor canisi.insanin iki yakasi bir araya gelmiyor malesef
Ah keşke kapanacak gibi olsa :( teşekkür ederim inşallah saygımız azalmaz yokluk bizi birbirimize düşürmez

Aynısının bi benzerini yaşadım, evlendim ve neredeyse benim maaşımla geçiniyoruz. Aşk sevgi umut varsa para yalnızca bir kağıt parçası bu yaşlar geri gelmez.

Back
X