- 1 Haziran 2012
- 3.624
- 3.939
- 333
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İşte beklediğim mesajj :) bende aynı yolun yolcusuyum. belki şu an içinde bulunduğum psikolojiyle alakalı diyebilirsiniz ama sevip seviliyorum önemli olan bu diyorum yoksa evimde var işimde ama onlar yuva eş çocuk vermiyoki . Tamam biraz zorlanıcaz ama yuvam olacak yalnız ölmicem bunlar da önemli öyle düşünüyorum.Aynısının bi benzerini yaşadım, evlendim ve neredeyse benim maaşımla geçiniyoruz. Aşk sevgi umut varsa para yalnızca bir kağıt parçası bu yaşlar geri gelmez.
Kirayı durumumuz iyi olana dek ablam bana verecek . İlerde değerlenince satıp ayrılırız diye aldık zaten yatırım amaçlıAblanla ortak eviniz ne olacak? Ordan kira geliri almayacak misiniz?
Konuyu açma sebebim bana destek olunsundan ziyade aynı durumda olanlar neler yaşadı neler oluyor bu durumlarda bunları merak ettiğim içindi. Evet haklı olduğunuz yerler var, maddi beklentim asla yok kendime yetiyorum ama manevi tarafın eksikliği ona çözümüm bu işte onu sevmek. şunu mutlaka yapıcam orası kesin: onların parasal konularda her dediğine evet demicem.madem düğün istiyor ailesi şartlarını zorlayacak. Ben şuna inanıyorum kendinden ne kadar ödün verirsen fedakarlık yaparsan karşındaki bunun normal olduğunu sanar ve fazlasını ister. O yüzden şunu yaparım ailem destek olur demekten vazgeçip onun fedakarlık yapmasını beklicem. Ha bu demek değilki ben katkıda bulunmıcam , destek olucam ama kendimi paralamadan. Çok argo olsa da deve diken ilişkisini anlatan söz var şimdi yazıp uyarı almak istemiyorum bilenler bilir, o çok doğru bir söz. Süründüren kıymetli olur herşeye evet diyen mazlum it yerine konur. Evet çok seviyorum ama ödün vermicem kararlıyım.Evlilikten veya eşiniz olacak kişiden beklentiniz yüksek gibi geldi bana. Maddi hiçbir beklentiniz yok ama hayatınızın merkezine koyacak gibisiniz. Bu sorunuzu sorarken bile bir destek görmek amacıyla sormuşsunuz gibi hissettim. Bunu çevrenize danışarak hatta hiç danışmadan kendiniz de karar verebilirsiniz ama farklı pencerelerden bakışları değerlendirmek iyi olabilir.
Ben üniteversitede ilk bursum yattığından beri babamdan bile para istememiş biri olduğum için evlenirken de birçok harcamayı ben yaptım. Nasılsa var şimdi ben vereyim, benim senin ayrımı olmaz diyip atladım, kendimce fedakarlık yaptım ama hepsi boşa gitti. Ben yanlış kişiyi seçtim diye öyle oldu gerçi ama doğru insan bile bir süre sonra bu fedakarlıkları görmeyebilir. İçinize vesvese salmaktan korkarım ama erkek tarafı şartlarını zorlasın mümkün olduğu kadar, daha sonra siz devreye girersiniz hem de karşı tarafı az da olsa sınamış olursunuz bence.
Meseleniz ekonomik olarak nasıl geçiniriz değil, evlilikte maddi dengeyi nasıl kurarız, bu konuda ne kadar fedakarlık edebilirim olmalı bence. Bunun için de evlilikten ve eşten beklentiler, eşe ne kadar güvenmeli gibi konular için Doğan Cüceloğlunun bir kitabı vardı onu okuyabilirsiniz. Şu an aşktan karşınızdakinin olumsuz özelliklerini ne kadar görebildiniz, bu özellikleriyle de kabul edebiliyor musunuz gibi konular bana göre daha önemli.
Beklentinizin dışında yazdıysam kusura bakmayın, sadece kendi hatalarımdan yola çıkarak bana göre önemli hususları hatırlatmak istedim.
Kısaca özetleyip hemen soruma geçicem çünküü tecrübeli arkadaşlardan akıl almak istiyorum,sevgilimle gayet güzel giden 8aylık ilişkimizi nişanlanmayla devam ettirip evlilik yoluna girdik. Allah nasip ederse ya askere gitmeden yada dönünce (henüz buna net bi karar veremedik çünkü) evlenmeyi planlıyoruz sorum şu: sevgili nişanlım ailesinin ev almasına katkıda bulunmuş bide bikaç küçük çaplı borçlanmaları olmuş bikaç yıllık bi kredi borcu var benimde bi ev alma durumum oldu ablamla ortak kendimize ve bende bunun borcunu ödüyorum yani ikimizinde maaşlarından yüklü bir miktar krediye gidecek. Düğünü yeni bir krediyle yapıcaz mecburen sonra gelen altınlarla borç kapatıp bikaç yıl kısıtlı imkanlarla yaşayalım dedik. Benim borcum yılsonuna bitiyor inşallah onun biraz daha var. Yani bir süre ben hem ona hem kendime bakıcam.Sizlerden böyle yapan oldumu bu şartlarla yaşamak kolay olur mu? Çok şükür bugüne kadar bir kez bile kavgamız gürültümüz olmadı ,sevgisinden asla şüphe etmem şu hayatta ilk defa gerçekten sevdiğim kişi o oldu yoksa ben hayatta evlenmezdim kendimi biliyorum. Bekleyin diyenler olursa hemen cevaplayım ikimizde 3le başlayan yaşlara giriş yaptık beklemek istemiyoruzkolay atlatırmıyız bu parasız zamanları lütfen bilenler neler yaşadılar anlatabilirmi.