Akıl İhtiyacı

elifcik_45

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
563
5
16
Manisa
merhaba arkadaşlar benim konularımı az çok bilirsiniz belki çok şükür o problemleri epey geride bıraktın neyse geleyim sadede.
10 aydır nişanlıyız.nişanlım 27 yaşında şubatta askere gidicek uzun dönem olucak çünkü ikinci üni.si bitmedi ve bitmesini beklersek 2 yıl beklicez daha o yüzden gidip geleyim evlenelim diye dşündük.bu arada özel bi şirkette planlamacı olrak çalışıyo askere gidip gelsede aynı işte devam edicek iş konusunda bi problemimiz yok şükür.yani hesaplamamıza göre 2014 şubatta gitse askerlik düştüğü için 2015 şubatta gelicek az gelince zaman geçer sonra evleniriz yani tahmini 2015 haziran gibi.Bizim kaba taslak planımız bu.
nişanlımın babası yok vefat etti.o yüzden yorumcusu çok oluyo.ablasının eşi ve ablası yok okul bitmeden askere giderse hakkımızı helal etmeyiz nie gidiyosun bitsin okul hem kısa yaparsın.baban senin okulu bitirmeni istiyodukemikleri sızlar filan yarım bırakma diye die yorum yapmışlar.kv de eskiden öle düşünüyoduonlar gibi yani ama şimdi öle değil bize bırakıo şükür. ama eğer dedikleri gibi olursa 3 yıl beklicez.zaten şubatta gidip gelsede okulu devam edicek zaten bırakmıcak ama akıllar karışık

bi tanıdığmız dediki bir ay ortadan kaybol sonra ortaya çık askerliği bedelli hallettim de evlenin sonra evlenince okulu bitirir halledersin demiş.bilmiyoruz aklımız karışık ve akla ihtiyacımız var bu arada 7 yıldırda birlikteyiz bunun 10 ayı nişanlılık dönemi

Canım ben şu 1 ay ortadan kaybol. Bedelli askerlik falan olayını anlayamadım. Onu bir açıklayabilir misin?
bi tanıdık abi demiş bu fikri
işte br ay ortadan kaybol askerlik işi hallolmuş gibi görsün herkes yani benim ailem askerlik işini halletmiş olarak görücek.askerlik zamanı gelincede kredi çekip ödersin bedelini sorun kalmaz ve siz kavuşmuş olursunuz yani evlenmiş olursunuz nişanlınla demiş.

bence herşeyin zamanı var nişanlın tabiki ister sen acele etme ne gerek var kredi çekip borç altına girmeye?

Ama yalanla bir sonuca varılmaz ki. İnsanın başına ne geleceği hiç belli olmaz. Hayatın ne göstereceği bilinmez. Benim fikrim böyle bir oyuna başvurmamanız yönünde. Bence yapılması gereken şey nişanlının okulunu bitireceğine ablasını ikna edip askerliğini yapması olmalı.

nişanlın kaç yaşında?şundan soruyorum; eğer yaşınız çok küçük değilse biz böyle karar verdik deyip ikna yoluna gitmek mantıklı geldi bana.yalan söyleyerek bir yere varmak güç.okulu dondurup sonra devam etme seçeneği var mı?

Son düzenleme:
bence herşeyin zamanı var nişanlın tabiki ister sen acele etme ne gerek var kredi çekip borç altına girmeye?
işte cnm napalım bilmiyorum ki ya ablası ve eniştesi öyle dedi işimize çomak soktu aklımız karıştı.7 yıldır birlkteyiz ve hasretlik çok zor oluyo.eğer onların dediği gibi yapasak 3 yıl beklenicek ve bnm ailem bu sefer problem çıkartır çünkü onlar şubatta gidiyo biliyolar gelincede düğün dediler.aklımız karışık çok

keşke ailene durumu olduğu gibi açıklasaydınız cnm zor bir durum dediğin gibi ama sen bekliycem dedikten sonra karşınızda durmazlar bence,yalan yalanı doğurur yapacağınız şey riskli..

:) ben düzeltene kadar cvp yazmışsın :)))

ya ikna etmesi önemli değil çünkü resti çekmiş o karışmayın gidicem demiş ama onunda tabi aklı karıştıöyle bir sürü şey dedikleri için.benide beklemek çok yoruyo çünkü zorla oldu zaten bizim birleşmemiz benm ailem baya problem çıkarttı o yüzden işte.dediğin gibi yalanla zor ama bilmiyoruz ki ya :26:

:) ben düzeltene kadar cvp yazmışsın :)))
evet var cnm çünkü açıktan okuyo.3. sınıfta şuan daha bu yıl geçicek 4 e geçicek filan derken belkide tüm dersleri veremicek uzucakta uzucak yani o yüzden biz şubata gitsin uzun yapsın diye düşündük ama diğer seçenekte var ne bileyim yaa ufff

Diyelim ki bedelli yaptı. Evlilik masraflarınız, bedelli kredisi, bir de okul masrafı, ev masrafları...Altından kalkabilecek misiniz?

keşke ailene durumu olduğu gibi açıklasaydınız cnm zor bir durum dediğin gibi ama sen bekliycem dedikten sonra karşınızda durmazlar bence,yalan yalanı doğurur yapacağınız şey riskli..
ailem ne biliyosa tüm plan oydu zaten şuan olduğu yalanlık bişi yok ama seçenekler aklımızı karıştırdı.

yani şubatta okulu dondursa,ailesine dönünce bitircem okulu deyip,şubatta askere gitse..olmaz mı?ya da askerdeyken devam edemiyomu okula? hem ailenin gönlü olsun hem siz mutlu olun yaa..

Bence askerligini yapsin gelsin evlenin okulada devam etsin olmaz mi ? Kimseyide kandirmayin canim bedelli hallettik filan diye sonra ortaya cikinca yine tantana olacak :26:

Diyelim ki bedelli yaptı. Evlilik masraflarınız, bedelli kredisi, bir de okul masrafı, ev masrafları...Altından kalkabilecek misiniz?
zaten evlenirken yüklü kredi çekicez ev alıcak yani birimizin maaşı tamamen krediye gidicek.diğerimizin ki kalıcak e altınlarda var.onun maaşı baya güzel.bi miktar daha çekeriz altınlarıda bozup askerlik bedelide ödenebilir.

Canım eğer beklemek de zor geliyorsa o halde bedelli mantıklı tabi. Hem uzun süredir birliktesiniz. Bu bedelli askerlik durumunu ailene söylesen sorun mu olur? Böylece gizli saklı olmamış olur.

yani şubatta okulu dondursa,ailesine dönünce bitircem okulu deyip,şubatta askere gitse..olmaz mı?ya da askerdeyken devam edemiyomu okula? hem ailenin gönlü olsun hem siz mutlu olun yaa..
bizde böyle düşünüyoduk ama bilmiyorum ya en olmadı bi gün ayarlayıp ablasına ve eniştesine gidip birlikte konuşcaz anlatıcaz durumu.onların fikri okulu bitirip evlenmemiz.
Bence askerligini yapsin gelsin evlenin okulada devam etsin olmaz mi ? Kimseyide kandirmayin canim bedelli hallettik filan diye sonra ortaya cikinca yine tantana olacak :26:
eet cnm bencede ama işte babası olmayınca karışmaya kalkıyolar heralde akıllarınca bizi dinlemezsen askerden gelince evlenirken yardımcı olmayız gibi tehdit içindeler. bu benm fikrim tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…