Akıl istiyorum

Zeycan111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2021
27
32
3
33
Herkese merhaba ben yeni işe girdim 1 hafta oldu ama 3 senedir çalışmıyordum, şuan acayip zorlanıyorum iş çok stresli proje bazlı yoğun bir iş, o kadar pişmanım ki başladığıma. Acaba istifa etsem çevremdekiler ne der bana?
eşim her koşulda arkandayım diyor. İstifa etsem iş bulabilecek miyim onun korkusu da var

Başkalarının düşünceleri sizin işe devam etmeniz halinde kendinizi nasıl hissedeceğinizden önemli olmamalı. Ben de benzer bir durum yaşadım. 6 gün çalıştım sonra istifa ettim. Kimse de bir şey demiyor merak etmeyin :)

Bu zamanda is bulmak zor.Ama calistiginiz isin stresi gittikce artarak saglik problemlerine yol acabilir diyorsaniz ayrilin derim.Cevrenizdekiler sizin konfor alaniniza yorum yapmasin mumkunse esiniz destek vermis sonuc olarak.Mali durumunuz sizin calismadiginiz zaman zarfinda ailenizi gecimine yetecek duzeydeyse birakmaniz yararli olur gibi geliyor bana.

Yani sürekli yorucu ve zor olacaksa sizin için bırakabilirsiniz. Çünkü insan mutsuz ve stresli çalıştığı bir işte huzurlu olmaz bu ister istemez eve de yansıyor sonra. Maddi açıdan sorun da yoksa başka iş arayın.

Sektör nedir bilmiyorum ama uzun zamandır çalışmamanın getirdiği bir hanlık söz konusu olabilir bence biraz gayret edin yine içinize dönmezse çıkarsınız

Bence bir hafta çok kısa bir süre, zorlanmanızda üç yıl çalışmaya ara vermiş olmanızın etkisi yadsınamaz. Bir süre daha devam edin, eğer böyle devam ederse o zaman düşünürsünüz

Bence sabredin. 2 hafta kendinize zaman tanıyın.
Herkesin bir alışma süreci vardır.
Cok acele ediyorsunuz.
Bazen olur o yorgunluk bile size huzur verir.
Siizn yerinizde olmak isteyen çok insan var emin olun.

Elalem ne der

Başkaları ne deri düşünmeyin. Bu hiç önemli değil. Bir hafta bir işe alışmak için çok çok kısa bir süre. Çalışmak istiyorsanız ki bence herkes çalışmalı bir süre dişinizi sıkmalısınız. Abartmıyorum 4 ay her sabah bugün çıkışta istifa vereceğim diye uyanarak işe gittiğim oldu, sonrasında alıştım 5 senedir aynı yerdeyim. İstifa etseniz öyle hemen iş bulmayı falan beklemeyin. İlla iş değiştirmek istiyorum derseniz yeni bir iş bulmadan mevcut işinizden ayrılmayın.

Maddi sıkıntınız yoksa ayaklarınızın geri gittiği bir işte durmanıza gerek yok. Adapte olmadan ziyade şartlar ağır gelmiş. Bunlarda ilerde azalmayacak. Sizin direnciniz artmayacak.
Başkaları en fazla “zora gelemedi” der. Madem eşinizde arkanızda. Boşa zaman ve enerji kaybetmenize gerek yok.

3 sene uzun bir zaman bocalamaniz çok normal 6 ay kadar uyumu saglarsiniz. bence bırakmayın kendinize olan güveniniz kırılır ve bir daha ise girerken daha korkak ve kendinize güvensiz davranabilirsiniz sonuna kadar savaşın gerçekten ama gerçekten olmuyorsa bırakın.ama bence siz yaparsınız bir kere ayağa kalktıniz mi herşey olur

Alışmak için kendinize biraz zaman verin. Tam olarak nasıl bir iş yapıyorsunuz bilemiyorum tabi ama şirkete, akışlara alışmak en azından 1-2 ay alır. Zaten deneme süreleri de bu yüzden 2-3 ay oluyor ya.
Bence biraz daha sabır. İş bulmadan da şu ortamda işten ayrılmayın derim. Hem boşta kalmazsınız hem de iş bulmada kolaylık sağlar çalışıyor olmanız.

Ben işe ilk başladığımda salonda hasta yatağı gibi yatağım vardı. İşten gelip direkt yatıyordum. O yıl beş kez antibiyotik kullandım. Yani çalışma hayatı zor, yıpratıcı. Belki yeni başladığınız için zor geliyor. Düzen oturtunca daha rahatlarsınız

Akıl=diren

Önceki işinizden dün ayrılıp bugün yeni bir yere başlasanız bile acemilik yaşarsınız. Sonuçta her yerin işleyişi farklı. En azından 1 ay deneyin kendinizi alışmak konusunda. Ama istediğiniz gibi bir iş değilse fazla emek vermeden ayrılmak daha iyi olur.

İlk görev aldığım okulda yapamam dedim müdürle konuştum.olmayacak bırakacağım dedim.ve bana dedigini hiç unutmam.bana tek bir sebep söyle neden birakacan diye.bende kendime guvenmiyorum.
kendimi yetersiz giruyorum, çocuklara haksızlık yapmak istemmefigimi söyledim. Sen o kadar iyi bı öğretmensinki çocuklar için endişelenmen bunun göstergesi dedi ve kendinin farkına var.
Kendine inan sakın bırakma.
Şuan bırakırsan bir daha cesaretin hiç olmayabilir.demusti.
Şuan tam on yıldır cok severek yapigorum mesleğimi.sabirli ol derim.bur hafta çok erken iki üç hafta daha geçsin ise biraz daha alışırsin alisdikcada başarı gosterirsin bu da guzel geri dönüş olur.

9 sene aralıksız calistim 4 aydir calismiyorum.istifa ettim oglumi buyutmek icin ama bu kadar kisa sure olmasina ragmen inan bende zorlanirim ki sizin 3 sene olmus. Biraz sıkın disinizi derim 2 ay sonra bir daha dusunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…