akıl istiyorum

nebilimben

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
2.959
3.466
333
Antalya
merhabalar
benım moralım cok bozuk sızden fıkır ıstıyorum ama ne olur oncekı konularıma yada suan yanlıs bırsey yazarsam bır de sız yuklenmeyın zor duruyorum ( şimdi bununla da ilgili dalga gcer yorumlar yapmayın lüğtfen '' aman bize ne yorum yapacagımızı ogretıyor '' demeyın , banemle zıt fıkırde olsanızda guzel guzel soyleyın baska bırsey ıstemyıroum yanı ben her turlu fıkır ıstıyorum konuyu o yuzden acıyorum bana bı dısardan bakın onu ıstıyorum

anlatma kabılıyetım cok yoktur ama anlatmaya calısıyım
esımle sorunlarımız var daha once bazı sebeplerden bır sene kv ıle oturdum ve kabus gıbıydı ben bunları unutamıyorum ve sanırım cıddı cıddı sınır hastası oldum suan hıcbırsey yokmus gıbı kv ıle konusuyoruz yanı hersey unutuldu ( öle gorunuyor )ama ben ıcımden atamıyorum , sorunda bole baslıyor

kv dem benım temızlıgımı begenmezdı ben okul okudum temızlık ısı ev ısı bılmeden evlenmdım kadın benı ev ıslerıne yardımcısıymısım gıbı davrandı hergun orası sılınmemıs burası supurulmemıs yok bu bulasık ıyı yıkanmamıs , alıyordu elıne tencereyı tavayı bız esımle yatıyoruz yatak odamın kapısına kadar gelıp '' bu tencere bole mı yıkanır , bu ne bıcım yıkamak '' dıye gelıyordu kapıya
bunlar bende asırı derecede sınır yaptı ben o zamnalar kaynanama gıkımı cıkarmadım suratıan hıc bırsey solemedım o oyle soylerdı ben hep sustum ama esıme hep patladım hep anlattım esım cok doldu ama kaynanamla suan ıyıyız cunku o soyledı ben ona cevap vermedım
bız ayrı eve cıktık 5 sene oldu ama hala ben zaman zaman ruyamda kaynamaın evındeyım goruyorum kendımı
esımle de kavga etttıgımızde konu annesıne ıllakı gelıyor o da artık bunalrdıgını soyluyor

son kavgamız ; esımın annesı benı carsamba gununden aradı cumartesı sana gelmek ıstıyorum sen ıclı kofte guzel yaparsın bana ıclı kofte yap dedı( cumartesı gunu gelmek ıstedıgını carsamba dan soyler kı kendısınden once bız plan yapmayalım)
tamam dedım bende . eltımlerde geldı yedık ıctık oturduk gıttıler.
5 yasında kızım da o arada oyuna dalmıs aslında hıc ole bıse yapmaz '' anne cişim ''dedı onu derken tuvaletını halıya yapmaya basladı esımde odada halının tam kenarındaydı esım bır bagırdı bas bas bagırıyor '' cocuk işiyor '' dıye yavrum basladı aglamaya cok hassastır duygusaldır o bır yandan aglıyor bende halıdan cektım onu cogunu parkenın uzerıne yaptı hemen ayagının altına yer sılme havlusunu getırdım cocugu ona bastırdım ondan sonra kucakladım belınden asagısını yıkadım esım bu arada sırt ustu yattıgı yerden bagırıyor bır yandan yavrum ozur dılerım anne dıye aglıyor '' parke cekecek sılsene '' dıye parkeyı sıldım daha sonrada vileda ıle ıyıce sıldım cocugu gıydırdım hala aglıyor geldım halıya elımle sole bı halıya dokundum '' bana alaycı alaycı '' kurudu zaten halı '' dedı bende baska bır bez aldım o da yer sılme bezı ama temız dı halıyı sılmek ıcın bezı ıslatacaktım lavobada bu bır bagırmaya basladı'' vay sen halıya sidikli yere elını surdun sonra lavobada elını yıkadın ev mundar oldu sen pissin '' benımde zaten anlattıgım gıbı hassasıyetım var temızlık konusunda kavga ettık.

esım hep ole yapar kavga olur gelır sarılır ama nedenını anlayamam aban hak verdıgı ıcın mı kavga bıtsın dıye mı artık bılmıyorum ve buna sınır oluyorum bır sarılmayla ıs bıtmıyor cunku bende ıttım sarılma dedım

esım benı herseyde kontrol eder temızlıgıme guvenmez ( ole hastalık derecesınde temız degıldır normaldır ama bana guvenmes) mesela elıme bır teflon tencere alayım öle gözlerı fıldır fıldır benı gozetler kı ben tahta kasık kullanacak mıyım çelik kasık mı kullanıcam , ama ben gordukce delırıyorum eltım kaynanamla beraber oturuyor oraya gıdınce yemek yıyoruz eltımın teflonları ıcı beyaza donmus artık ve hala celık kasıkla karıstırır esım afıyetle yer o yapılan yemegı benım tencelerım de tavalarımda bır cızık yok ve celık tencelerım pırıl pırıldır eltımınkıler sıyaha donmus dısları katran gıbı ama esım onları gormuyor bende delırıyorum , bunları anlattım zaten annen de benı bole horlayıp durudu dedım ( illakı geluıyor konu cunku temelden bozuk ıs ) oda tabı sen sımdı annemı ne cıkardın falan dedı
bende agladım agladım
o gunde anneme gıdecektım zaten cocuguma annem bakıyor anneme gıttım orda da agladım ıyıce basım agrıdı bas agrısından mıdem de bulanmaya basladı ayakta duramıyorum acıle gıttık bı ıgne yaptılar kendıme gedım yoksa basım catlıyordu
esımde dun soledım acıle gıtım dıye dun aksam tekrar aramadı benden aradmadım
buguun de arayacagını sanmam ben de aramayaagım ama bu aksam eve gıtmem gereklı
konu acacagını sanmam belkı de ben sarılma artık dedıgımden artık bı hamlede de bulunmayacak bende yaklasmam ne olacak bılmyıorum

yavrum anneme gıdınce orada aglayınca üzüldü
anneme anlatıyor babam anneme bagırdı dıyor anneme de nıye bagırdı dıye soru yacrumda dıyorkı
ben yere fış fış yaptım da ondan

Allah sabır versin.... konuşsanız neden böyle yapıyorsun diye bir çözüm olur mu acaba.... çocuk 5 yaşına gelene kadar hiç mi çiş kaka görmedi acaba :) hayret bişi.... stres atmak için mi bağarıyosun diye sor sen ona...

aynı şeyler annemin başına gelmişti.babannem çok pis bir kadındı annem temizdi yinede evini temizlerdi babaannem gelir inadına pisletirdi.annem onlardan çamaşırını ayırmazdı sonra yeni gelin geldi senin annen pis çamaşırımı o makinede bile yıkamam dedi o zaman babam kabul etti pis olduğunu.
anneminde sinirleri çok bozulmuştu.benim kv de pis ama ben annem gibi yapmıyorum biraz pis annen diyorum nişanlıma ve sebebinide söylüyorum kadın bozuluyor mu evet bozuluyor ama insanı sinir eder derecesinde değersiz davranıyorlar.
boşver tavrına devam et sen o suçlu çünkü
o öyle sana bağırırken sen kalk sil deseydin bir kadın nereye ne kadar koşup yetişebilir ki

yavrum anneme gıdınce orada aglayınca üzüldü
anneme anlatıyor babam anneme bagırdı dıyor anneme de nıye bagırdı dıye soru yacrumda dıyorkı
ben yere fış fış yaptım da ondan

bu arada 5 yaşındaki çocuk da 5 yaşında değil gibi.onu da sersemletmiş sizin kavgalarınız

çocuk onun da çocuğu işerken niye bişey yapmıyor ya da sonrasında.
titizse kalksın bi zahmet eşinde bişeyin ucundan tutsun.
ev işlerinde müdahale etmesi insanı çıldırtır ya en sevmediğim şey
senin hatan ise geçmişi gündeme getirmen. madem cevap veremiyorsun madem şimdi iyisiniz eskiyi unutmaya çalış.
zaten annesini eşine şikayet etsen nolcak o bir çözüm değil.
geçmişi geçmişte bırak eşinin şimdiki huylarını düzetmeye çalış.
sana çocuk gibi karışmaması ve ev işlerine yardım etmesi gerek.

cocga çişini öğretirken bile böle yaptı o zaman da zaten bir kere yaptı cocugum daha halıya hemen öğrendi
o kadar da olur
ya zaten ben siliyorum temıslıyorum benım sorunum
böle yapıyor konusmakla olmuyor zaten

cunku bende anlattıgım gıbı kaynanamdan oturu zaten hassas oldugum ıcın temızlıgım begenılmemesı benı delı edıyor
sız toplanın da kurban olun benım temıslıgıme dıyorum ve gerısı gelıyor zaten annen de bole yapardı dıyorum bır baslıyorum kaynananın yaptıklarını anlatmakla bıtıremıyorum bu yonden bende kabul edıyorum hatamı belkıde ama daynamıyorum

Eşiniz gerçekten anlayışsızmış, belli ki çocuğunuz oyuna daldığı için altına kaçırdı. Ne var yani halıya gelmiş olsa verirsiniz yıkamaya olur biter. O sizin çocuğunuz olduğu kadar onunda çocuğu madem siz çocuğuzun temizliğiyle ilgilenirken o da halının temizliğiyle ilgilenseydi madem o kadar titiz. Sonuçta onunda çocuğunun çişi o değil mi?

Öncelikle geçmişte yaşamayı bırakmalısınız. Olan olmuş, geçmiş gitmiş. Tekrar tekrar su yüzüne çıkarmak sıkıntı yaratır. Hem kendiniz için hem de aileniz için olur bu sıkıntılar.

Sonrasında eşinize ailesini şikayet etmeyi bırakmalısınız. Görmeyin, duymayın, umursamayın. Evliliklerde en büyük problem kadının kayınvalidesini eşine şikayet etmesinden çıkar. Eşinizle tartışmalarınızda konuyu annesine getirmeyin, burada hatalı sizsiniz.

Eşiniz tartışma sonrası barışmak istediğinde itmeyin. Bu konuyu konuşmamız gerekiyor deyip oturtun karşınıza hatalı gördüğünüz şeyleri sakin bir dille anlatın. Tartışma konusu dışına çıkmayın, başka konulara aileye getirmeyin. Bu çok yanlış.

Bu şekilde davranmaya alışırsanız şnanın hayat çok daha kolay olacak. Şimdi en yakın zamanda evinize gidin ve bu konuyu eşinizle sakince konuşup halledin.

5 yaşındaki çocuğunuzun halıya yapması normal değil ben bir buna takıldım.
Ayrıca kayınvalidenize ağzının payını vermezseniz böyle sürer gider, biraz dik başlı olun.

Temizlik konusu çok büyümüş üzme kendini görmezden gel barışınca temizliğine karışmayacağına dahil söz iste KV beraber oturunca Herşey Kv gözüne batar herkes yaşamıştır bu olayları bu kadar kendini yıpratma deymez

kesınlıkle sılmez
bende ole soyledım dıyorum ya cocuk bır yandan aglıyor bır yandan cocugu yıkadım parke cekecek dıye bagırıyor parkeyı sıldım geldım halıya bakayım dıye alaycı alaycı '' sen gelene kadar kurudu zaten dıyor
sen sılseydın dıyorum buralar heryer sidik oldu nasıl geceyım dıyor
butun ev battı mundar oldu

karısırım dıyor ben bu evde yasıyorum gordugum seyı soylerım dıyor

Allah sana sabır versin canım..gerçi çok sabırlısın...
ben olsam kesin laf söylerdim..çünkü çok fazla haddini aşan konuşmalar olmuş...
arama bencede eşini..o arasın seni..hem yapılanları görüyor hemde sesini çıkarmıyor..
artık susmayacağını söyle seninde sabrının sonu var çünkü..
kızının yanında kesinlikle artık tartışmayın sert bir dille eşinide uyar..

yani ilk defa da değil bu mevzu... ayyy benim ablamda böyle titiz! geçen hafta bizde ablamla kavga ettik ... diyom su aynı sabun aynı sen neyle yıkıyosan bende onla yıkıyorum elimi, bir benim ellerim temizlenemedi gitti :)) uğraşılmaz bunlarla.... o illa bahane bulur....

biliyorum bu konuda annesıne getırme konusunda ben haksızım ama dayanamıyoum işte
benı kontrol eden adamın annesının evındekı teflon tavalar yemın edıyorum ıclerı cızıkten bembeyaz ama onları gormuyor delırıyorum ben

ıtmemın sebebı her zaman bole yapıyor olelıkle barısıyoruz ama bu benden gecmıyor benım kafamda hala kotu seyler donuyor
bırde ben cok soylendıgım ıcın onun gozunde o cıtı pıtı masumıyetımı kaybettım eskıden benı ole gorurdu yanı bıraz hanımefendılıgımı bozdum
bende ıstıyorum kı bana bole sarılıp ustune kapatmak yerıne bana '' haklısın ama ne yapayım annem ıste '' dese anlayacagım ama bu hem camıye hem kılıseye mum verıyor asla cevap vermes kavga sırasında annesını savunur ama doner bıraz sonra bana sarılır e pekı kıme hak vermek bu ?
bende burada kaybettıgım ıtıbarımı kazanmak ıstıyorum haklı oldugumu esımden duyarak ıstıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…