• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verilmesi

Evet bunu öğrenmem gerek.Evet ben sinirlendikçe dalga geçiyorlar.Kendileri ben bildim bileli evde yatıyorlar.Ama maddi sıkıntıda çekiyorlar
Onların hayatı sizi ilgilendirmez bu birrrr. Eşin sorunlu . Herkes herşeyi söyler bu hayatta. Herkesin fikrine göre mi hayatınızı şekillendiriyorsunuz? Sen o işe yaramaz babanla ilgileneceğine, kendi evimde ne sorunlar var , nasıl çözebilirim ona odaklan artık. İnsanların yakasını bi bırak.

Bir yeşil çam filminde Sezerciğin sıpası Fıstık'ı açık artırmada satıyorlardı. Oradaki çocuk Fıstık benim olacak , vuracam gırbacı vuracam gırbacı diyordu. Onlar kırbaçlı espiri yapıp güldüler madem, siz de Fıstık benim değil mi vururum gırbacı size neee deyip gülseydiniz. Böylelerini, eş de dahil kendi saçma salak sözleriyle vuracaksınız.

Bu arada haklısınız.

Eşimde aslında finansal özgür olmak istiyor.Kizin ailesinin evinde yasiyorlar.Ve ailesinin dükkan geliri var.Onlarda borç içinde ama calismayi tercih etmiyorlar
Bu tercih değil ki tembellik, parazitlik. Nefret ederim böyle insanlardan. Siz böyle biri olmadığınız için akıl sağlığınızı koruyabilmek adına uzak durun bu kişilerden.

Neymiş bir süre hiçbirşey düşünmeden evde yatsınmış.Ben zaten eşime ilk ay bir çevrene söylersin.Sonra internetten başvurursun dedim.Kendileri hayatta iş görüşmesine gitmemiş insanlar akil veriyor. Buna deli oluyor.Heryer eleman çikariyor.Olan iş yerlerinin şartlari eski iş yerine göre baya kötü.Eşime zaten karışmıyorum ne yaparsan yap dedim.
Siz ödersiniz kirayı o zaman deyin geçin. Akıllarınca öğüt veriyorlar. Sizin aile dinamiklariniz onlarinkinden farkli. Ben bu kadar laubaliligi sevmiyorum. O zaman he diyip gecin üzerine düşmeyin. Eşiniz de salak değilse başkalarının lafına bakarak hareket etmez.

Böyle bir cümle kursam zaten ortam buz gibi olur.Akşam kaynanamda dinlen biraz evde diyor eşime.Ben hayatımı onlara göre yönetmiyorum.Akıl verilmesinden nefret ediyorum.Zaten kimseye sormadan özel üniversiteye yazıldım.Zaten eşimde sana akil verilsede sen gene bildiğini yapacaksın niye kızıyorsun diyor.Kalpte kırmak istemiyorum.Ama buna engelde olmak istiyorum.Eşime dedimki,detaya girilirse seni dürterim üstünkörü cevap ver geçersin dedim.

Gerçekten ne kadar ilginç bir çevreniz var. Eşine evde yat diyene "kirayı siz ödeyin o zaman" deyin. Evet karışmaları sinir bozucu ama buna izin verende sizsiniz.

Benim çevremde işten çıkan kimseye evde otur diyen olmaz. İş buldun mu, ne yapacaksın diye sorarlar. Çünkü herkesin giderleri var. Maaş olmadan sadece birikim ile ne kadar döner insan.

Evli barklı adam nasıl 5 6 ay yatmayı düşünebilir ya da aklı başında kim ona bu aklı verir şaka gibi ya
Evli bile olmasa belli yaşa gelmiş erkek işten çıkıp duramaz evde o kadar
Siz de 2 3 hafta dursun diyorsunuz sanırım gerçekten şaşırıyorum
Etrafımda ne duydum ne gördüm eşim akrabalarım arkadaşlarımın eşleri vs vs Evli erkek işten çıkıp 5 6 ay evde yatacak neden niye yani kaza hastalık olur amenna
Nasil çevreniz var nasıl görüşleriniz var
Kenarda kaç liranız varsa hazıra dağ dayanmaz bu ayrı
El alem o kenardakini niye biliyor neden söylüyorsunuz bu daha ayrı
Valla hayatı gelişine yaşıyor gibisiniz
Daha o işten ayrılmadan iş bulacaksın diyeceksiniz yok evde dururmus da sizde 2. Gün iş ara dermissiniz
Hayır efendim işten ayrılmadan bulacak
Siz bu adama Evlenmeden önce sen çalışma ben sana bakarım falan mı dediniz
Ya da içten içe eltiniz gibisini bulamadigina pişman sizde o yönünü mu beslemeye çalışıyorsunuz ben anlamadım ki
Artik çevremdeki herkes dinlensin diyor.Bende 2 3 hafta kalsın dedim.Gerçekten konu açarken bende buradakiler öyle diyecek sandım.İşte onların tuzu kuru anca akıl verirler.Bir ev kaç bin tl ye dönüyor haberleri yok.Zaten eşim birkaç yerle görüştü.İş bulamazsa son çare oralara gitmeyi düşünüyor.Daha önce de işten çıkmıştı.Hemen şükür burayı buldu.Ya tabiki onların rahat oldugunu o da söylüyor.Öyle bir hayatı tabiki istiyor.

Başkalarıyla bu konulara girerek sizin iç meselelerinize dahil olma hakkını veren eşiniz. Öncelikle onunla bu konuyu konuşup, kimseyle bu konuları konuşmamasını sağlamalısınız. Diğerlerini de bir defa kibarca uyarırsınız "bunlar bizim özel meselelerimiz, ikimizi ilgilendiren konular" dersiniz bir daha konusunu açamazlar. Sınırlar önemlidir.

Yüksek lisans yapmakta olan bir öğretmen olduğunuzu yazmışsınız. Bir öğretmen olarak yazım şeklinize ekstra dikkat etmeniz gerekir. Türkçede dahi anlamı taşıyan -de -da bağlaçtır ve ayrı yazılır.
Ama Türkçe öğretmeni değilim.O yüzden yazım yanlışlarım olabiliyor.Ben tam da bu sınır ihlalinden müzdaribim.Ki daha önce eşimin arkadaşına ben senin evine karışıyor muyum sende benim evime karışma dedim.Kiminle karşılaşsak ne zaman iş son,çıkış parası alacak mısın diye soruyor.Ki kendi çıkan adama ben çıkış parası verildigini görmedim.Az da olsa çıkış parası alma ihtimali var eşimin.Alırsa kimseye söylemeyecek.Ha söylerse oradan da bir evde kıyamet kopacak.Dünkü ortam yüzünden evde kavga ettik zaten.Yani ben eşimin üzerine gittim bayaa.Artik özelimizi bir ortamda konuşmayacağız dedim.Bugüne kadar evimde akil verilmesiyle iş yapmadım.Bu yüzden akil verilince deli oluyorum.Ha birisi bir branşta iyi olur tavsiye isterim.O ayrı.

Bir yeşil çam filminde Sezerciğin sıpası Fıstık'ı açık artırmada satıyorlardı. Oradaki çocuk Fıstık benim olacak , vuracam gırbacı vuracam gırbacı diyordu. Onlar kırbaçlı espiri yapıp güldüler madem, siz de Fıstık benim değil mi vururum gırbacı size neee deyip gülseydiniz. Böylelerini, eş de dahil kendi saçma salak sözleriyle vuracaksınız.

Bu arada haklısınız.
Evet.Vala aklıma gelseydi kesin derdim bunu😊

Bu tercih değil ki tembellik, parazitlik. Nefret ederim böyle insanlardan. Siz böyle biri olmadığınız için akıl sağlığınızı koruyabilmek adına uzak durun bu kişilerden.
Zaten uzun saatler oturmayı düşünmüyorum artik.Eşime de havadan sudan, siyaset harici konulara girmeyelim.Diğerlerini geçiştir dedim.Ki tetikte olup geçiştircem bu konuları.

Siz ödersiniz kirayı o zaman deyin geçin. Akıllarınca öğüt veriyorlar. Sizin aile dinamiklariniz onlarinkinden farkli. Ben bu kadar laubaliligi sevmiyorum. O zaman he diyip gecin üzerine düşmeyin. Eşiniz de salak değilse başkalarının lafına bakarak hareket etmez.
Ya kız kardeşimle falan da samimiyiz, sacma espriler yaparız.Ama o da belli yere kadar fikrini söyler.Ya da söylerse cevap veririm.Ama iste akşam bizim evimiz kira,tek kart ekstresi 20 bin olunca evde yatılmıyor deyince eltinin yüzü düştü.Neymis kenarda vardir o kadar.Onu harcarsınız diyor.Eşimle zaten en büyük kavgam böyle akil verilmesini dinlemesi.Biraz uysal,naif olduğu için akil veriyorlar.Ben daha çaçenerum.Zaten artik şey diycem.6 ay yatmayı diyenlerden her ay 20 bin alıyoruz.Ona göre

Gerçekten ne kadar ilginç bir çevreniz var. Eşine evde yat diyene "kirayı siz ödeyin o zaman" deyin. Evet karışmaları sinir bozucu ama buna izin verende sizsiniz.

Benim çevremde işten çıkan kimseye evde otur diyen olmaz. İş buldun mu, ne yapacaksın diye sorarlar. Çünkü herkesin giderleri var. Maaş olmadan sadece birikim ile ne kadar döner insan.
Evet bir Allahın kulu iş buldun mu demiyor.Kaynanam benzinlikte çalışırsın,mesaisi az diyor.Ama oraya iti uğursuzu geliyor.Buz gibi havada.Girende çıkıyor.Küçümsemiyorum o işleri ama son çare yapılacak işler.Dediğiniz gibi az samimi oldukça akil vermeler artıyor.Zaten evde yat diyenden para istiyoruz ona göre diycem.

Dün beni gerçekten rahatsız eden birşeyi anlatmak istiyorum.Ve bu sık oluyor.Eve gelince eşimle bu yüzden tartıştık.Ona göre sorun yok ama ben sürekli böyle olmasından rahatsız oluyorum.
Ben özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum.Harç ücretleri malum.Evimiz kira.Ögretmenim ve bu yıl sadece özel ders veriyorum.Asgari ücretin üzerinde kazanıyorum.
Eşimin iş yerinde değişiklikler oldu.Ve işten 2 3 gün sonra çıkacak.Kaynım ve eşi çalışmıyor.Evleri kendinin.Ve akşam eşime en az 5 6 ay yat sonra is bakarsın diyorlar.Bende doğal olarak kirada olduğumuzun ve ödemelerinizin oldugunu, 2 aydan fazlasının bizi zorlayacağını söyledim.İsrarla adam yatsın evde kenarda vardir paranız onu kullanın diyorlar.Sonra eşimde benim için en fazla 1 2 gün sonra iş arama diye başlar tarzı birsey dedi.Ve sacmasapan gülüştüler.Bizim kira miktarımızı bilmeyen insanların böyle ısrar etmesi can sıkıyor.Ve bu kadar ısrarlı konuşmaları rahatsız ediyor.Onlarla herhangi bir problemim yok.Eşimin arkadaşının yanında da bu şekilde oluyor.Şu şekilde yaparsın diye bizim evimizle alakalı eşime akil veriyor.
Eşime kızma sebebim taraflı olmasi.Kız iyiliğinden 5 6ay yat dedi diyor.Beni insanlar içinde küçük düşürüyorsun sen orada aylik giderimiz 50 k, kirada olan insanın yatma lüksü yok desen susacak dedim.Ve eşime artik bazı şeyleri artik üstünkörü konuşalım dedim.İş yerinden çıkış parası alabilir.Bunu da kimseye söylemeyelim dedim.Bu sadece bir örnekti.Ama bu tarz şeyler çok rahatsız ediyor.Hadi fikrini söyledi.Ama orda sacmasapan 2 gun sonra vurur kırbacı iş ara der gibi uzatmaları canımı sıktı.Bu sadece bir örnekti.Bu tarz akil vermeler çok oluyor.Ben mi abartıyorum.
Koskoca ve sağlıklı bir adamın kocaman bir birikimi olsa da, bir ömür yetecek varlığı olsa da evde yatmasını gerektirecek bi durum yoktur. Erkek dediğin çalışır yani kimse kusura bakmasın. İyice dellendi bu erkekler. Bi de eşi dostuyla bunun mizahını yapacak kadar kendini kaybetmiş. Cidden benim mi düşünce yapım bozuk insanlar mı doğru artık hayret ediyorum.

Eşim ve kaynım lise mezunu.Eltim lisans mezunu

Madem herkes akıl veriyor ben de vereyim, ünv mezunu biri lise mezunu biriyle evlenmemeli yoksa böyle biçimsiz durumlar ortaya çıkıyor. Kocan salak zaten ama kaynın da bulduğu kadın da zırcahil şimdi hepsiyle muhattap olmak zorundasın🙄🙄YL yapan insanın lise mezunuyla ne işi olur gerçekten, ne demeye evlendin?

Madem herkes akıl veriyor ben de vereyim, ünv mezunu biri lise mezunu biriyle evlenmemeli yoksa böyle biçimsiz durumlar ortaya çıkıyor. Kocan salak zaten ama kaynın da bulduğu kadın da zırcahil şimdi hepsiyle muhattap olmak zorundasın🙄🙄YL yapan insanın lise mezunuyla ne işi olur gerçekten, ne demeye evlendin?
Konu sahibini eskiden hatırlayan üye olarak, yanılıyor olmayasın diyorum .Akıllara zarar konular açtı yıllarca. Linçlenmelere doymadı kaç üyelik aldı bilmiyorum. 🙈🙈Her üniversite okuyan aklı başında değil ülkemizde. Zaten heryere üniversite açıldı. Elini sallasan üniversite mezununa çarparsın.

Dün beni gerçekten rahatsız eden birşeyi anlatmak istiyorum.Ve bu sık oluyor.Eve gelince eşimle bu yüzden tartıştık.Ona göre sorun yok ama ben sürekli böyle olmasından rahatsız oluyorum.
Ben özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum.Harç ücretleri malum.Evimiz kira.Ögretmenim ve bu yıl sadece özel ders veriyorum.Asgari ücretin üzerinde kazanıyorum.
Eşimin iş yerinde değişiklikler oldu.Ve işten 2 3 gün sonra çıkacak.Kaynım ve eşi çalışmıyor.Evleri kendinin.Ve akşam eşime en az 5 6 ay yat sonra is bakarsın diyorlar.Bende doğal olarak kirada olduğumuzun ve ödemelerinizin oldugunu, 2 aydan fazlasının bizi zorlayacağını söyledim.İsrarla adam yatsın evde kenarda vardir paranız onu kullanın diyorlar.Sonra eşimde benim için en fazla 1 2 gün sonra iş arama diye başlar tarzı birsey dedi.Ve sacmasapan gülüştüler.Bizim kira miktarımızı bilmeyen insanların böyle ısrar etmesi can sıkıyor.Ve bu kadar ısrarlı konuşmaları rahatsız ediyor.Onlarla herhangi bir problemim yok.Eşimin arkadaşının yanında da bu şekilde oluyor.Şu şekilde yaparsın diye bizim evimizle alakalı eşime akil veriyor.
Eşime kızma sebebim taraflı olmasi.Kız iyiliğinden 5 6ay yat dedi diyor.Beni insanlar içinde küçük düşürüyorsun sen orada aylik giderimiz 50 k, kirada olan insanın yatma lüksü yok desen susacak dedim.Ve eşime artik bazı şeyleri artik üstünkörü konuşalım dedim.İş yerinden çıkış parası alabilir.Bunu da kimseye söylemeyelim dedim.Bu sadece bir örnekti.Ama bu tarz şeyler çok rahatsız ediyor.Hadi fikrini söyledi.Ama orda sacmasapan 2 gun sonra vurur kırbacı iş ara der gibi uzatmaları canımı sıktı.Bu sadece bir örnekti.Bu tarz akil vermeler çok oluyor.Ben mi abartıyorum.
Kimse kimsenin iyi olduğunu istemiyor.Her lafı duymayın.Onlar öyle dedi diye oturup kalmazsınız.Güzelce konuşun eşinizle,bir hal çâresi bulursunuz.Eşiniz de ablasına şımarmış öyle düşünün bence.

Back
X