• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verilmesi

E siz de babanıza harcıyorsunuz? Bir köşede ölse kimsenin umursamaması gereken biri için aile bütçenizden veriyorsunuz. Size kaç kez zar zor geçiniyorsunuz, bırakın ne hali varsa görsün dedik ama vicdan micdan diyip babanızın bakıcı parasına katkıda bulunuyorsunuz. Siz de ona harcamayın. Bu adam yüzünden evliliğiniz bozulacak dedik inanmadınız. Kocanız iş bulamazsa ve siz babanızın bakıcısına para vermeye devam ederseniz daha büyük kavgalar çıkacak. Yani sizin taraf evinizin evliliğinizin içinde olunca sorun yok ama eşinizin taraf söz söyleyince yapamazlar edemezler.

Dün beni gerçekten rahatsız eden birşeyi anlatmak istiyorum.Ve bu sık oluyor.Eve gelince eşimle bu yüzden tartıştık.Ona göre sorun yok ama ben sürekli böyle olmasından rahatsız oluyorum.
Ben özel bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum.Harç ücretleri malum.Evimiz kira.Ögretmenim ve bu yıl sadece özel ders veriyorum.Asgari ücretin üzerinde kazanıyorum.
Eşimin iş yerinde değişiklikler oldu.Ve işten 2 3 gün sonra çıkacak.Kaynım ve eşi çalışmıyor.Evleri kendinin.Ve akşam eşime en az 5 6 ay yat sonra is bakarsın diyorlar.Bende doğal olarak kirada olduğumuzun ve ödemelerinizin oldugunu, 2 aydan fazlasının bizi zorlayacağını söyledim.İsrarla adam yatsın evde kenarda vardir paranız onu kullanın diyorlar.Sonra eşimde benim için en fazla 1 2 gün sonra iş arama diye başlar tarzı birsey dedi.Ve sacmasapan gülüştüler.Bizim kira miktarımızı bilmeyen insanların böyle ısrar etmesi can sıkıyor.Ve bu kadar ısrarlı konuşmaları rahatsız ediyor.Onlarla herhangi bir problemim yok.Eşimin arkadaşının yanında da bu şekilde oluyor.Şu şekilde yaparsın diye bizim evimizle alakalı eşime akil veriyor.
Eşime kızma sebebim taraflı olmasi.Kız iyiliğinden 5 6ay yat dedi diyor.Beni insanlar içinde küçük düşürüyorsun sen orada aylik giderimiz 50 k, kirada olan insanın yatma lüksü yok desen susacak dedim.Ve eşime artik bazı şeyleri artik üstünkörü konuşalım dedim.İş yerinden çıkış parası alabilir.Bunu da kimseye söylemeyelim dedim.Bu sadece bir örnekti.Ama bu tarz şeyler çok rahatsız ediyor.Hadi fikrini söyledi.Ama orda sacmasapan 2 gun sonra vurur kırbacı iş ara der gibi uzatmaları canımı sıktı.Bu sadece bir örnekti.Bu tarz akil vermeler çok oluyor.Ben mi abartıyorum.
Eşinizin de çalışmaya fazla gönlü yok gibi.Dikkat etmenize fayda var.

Eşinizin de çalışmaya fazla gönlü yok gibi.Dikkat etmenize fayda var.
Birkaç yerle görüştü.Ama eski iş yerinden düşük veriyorlar.Çıkacağı yerin merkez kısmı var.Oradaki çalışan başka bölüme geçecekmiş.Eşime sen gel demişler.Ama servis yok.Eve uzak.Onda kararsız.

E siz de babanıza harcıyorsunuz? Bir köşede ölse kimsenin umursamaması gereken biri için aile bütçenizden veriyorsunuz. Size kaç kez zar zor geçiniyorsunuz, bırakın ne hali varsa görsün dedik ama vicdan micdan diyip babanızın bakıcı parasına katkıda bulunuyorsunuz. Siz de ona harcamayın. Bu adam yüzünden evliliğiniz bozulacak dedik inanmadınız. Kocanız iş bulamazsa ve siz babanızın bakıcısına para vermeye devam ederseniz daha büyük kavgalar çıkacak. Yani sizin taraf evinizin evliliğinizin içinde olunca sorun yok ama eşinizin taraf söz söyleyince yapamazlar edemezler.
Hayır bakıcı parasına hic destek olmadım ben.Köy grubundan para toplandı.Ve halalarım para attı.Ve maaşını da koyduk zaten.

eşinizin maaşı nedir çalışmadığı sürede ne kadar eksiye gireceksiniz ortalama

Siz haklı olarak çok geriliyorsunuz ama onlar sizin bu sinirinizden keyif alıyorlar bilginiz olsun. Bu arada kocanız biraz akılsız gibi neyse. Biraz lafınızla insan bozmayı öğrenin lütfen.
Offf tam olarak böyle konu doğru bir yorum olmuş

Ben olsam muhtemelen şakayla karışık "olur hatta ben de özel derslere 1-2 ay ara vereyim, yüksek lisansıma odaklanayım, siz de kira konusunda bize maddi destek olursunuz, valla güzel olur he biz neden düşünemedik bunu, ibanımı atıyorum kiram şu kadar lira, ayın 1'inden 1'ine yollarsınız" derdim. Haa bundan da anlamazlar bence de neyse.
Bu arada eşiniz neden iş bulmadan işten ayrılıyor? Tüm evin maddi yükü size kalacak farkında mısınız? Bunun iş bulamama ihtimali de var üstelik.

Yanlış ortamda olunca sürekli böyle saçmalıklara maruz kalıp siniri bozuluyor insanın. İki kazık kadar insan işsiz ve bu durum muhteşem bir şeymiş gibi başkasına sen de çalışma yat diyebiliyorlar. Kira olmasa ne olacak ki bu insanlar ne yiyor ne içiyor nasıl yaşıyor? Hazıra dağ dayanmaz! Eşiniz de onlar gibi düşündüğü için böyle bir tepki vermiş. Tembellere karışmışsınız, üzüldüm sizin için gerçekten.

Yanlış ortamda olunca sürekli böyle saçmalıklara maruz kalıp siniri bozuluyor insanın. İki kazık kadar insan işsiz ve bu durum muhteşem bir şeymiş gibi başkasına sen de çalışma yat diyebiliyorlar. Kira olmasa ne olacak ki bu insanlar ne yiyor ne içiyor nasıl yaşıyor? Hazıra dağ dayanmaz! Eşiniz de onlar gibi düşündüğü için böyle bir tepki vermiş. Tembellere karışmışsınız, üzüldüm sizin için gerçekten.
Eşimde aslında finansal özgür olmak istiyor.Kizin ailesinin evinde yasiyorlar.Ve ailesinin dükkan geliri var.Onlarda borç içinde ama calismayi tercih etmiyorlar

Ben olsam muhtemelen şakayla karışık "olur hatta ben de özel derslere 1-2 ay ara vereyim, yüksek lisansıma odaklanayım, siz de kira konusunda bize maddi destek olursunuz, valla güzel olur he biz neden düşünemedik bunu, ibanımı atıyorum kiram şu kadar lira, ayın 1'inden 1'ine yollarsınız" derdim. Haa bundan da anlamazlar bence de neyse.
Bu arada eşiniz neden iş bulmadan işten ayrılıyor? Tüm evin maddi yükü size kalacak farkında mısınız? Bunun iş bulamama ihtimali de var üstelik.
Bir iki garanti iş var.Son çare onlara gider diye düşündük.Uzun yıllardır burada calistigi için 2 3hafta evde dinleneyim diyor.Tabu çevresine de haber verdi iş aradigini

Evli barklı adam nasıl 5 6 ay yatmayı düşünebilir ya da aklı başında kim ona bu aklı verir şaka gibi ya
Evli bile olmasa belli yaşa gelmiş erkek işten çıkıp duramaz evde o kadar
Siz de 2 3 hafta dursun diyorsunuz sanırım gerçekten şaşırıyorum
Etrafımda ne duydum ne gördüm eşim akrabalarım arkadaşlarımın eşleri vs vs Evli erkek işten çıkıp 5 6 ay evde yatacak neden niye yani kaza hastalık olur amenna
Nasil çevreniz var nasıl görüşleriniz var
Kenarda kaç liranız varsa hazıra dağ dayanmaz bu ayrı
El alem o kenardakini niye biliyor neden söylüyorsunuz bu daha ayrı
Valla hayatı gelişine yaşıyor gibisiniz
Daha o işten ayrılmadan iş bulacaksın diyeceksiniz yok evde dururmus da sizde 2. Gün iş ara dermissiniz
Hayır efendim işten ayrılmadan bulacak
Siz bu adama Evlenmeden önce sen çalışma ben sana bakarım falan mı dediniz
Ya da içten içe eltiniz gibisini bulamadigina pişman sizde o yönünü mu beslemeye çalışıyorsunuz ben anlamadım ki

Başkalarıyla bu konulara girerek sizin iç meselelerinize dahil olma hakkını veren eşiniz. Öncelikle onunla bu konuyu konuşup, kimseyle bu konuları konuşmamasını sağlamalısınız. Diğerlerini de bir defa kibarca uyarırsınız "bunlar bizim özel meselelerimiz, ikimizi ilgilendiren konular" dersiniz bir daha konusunu açamazlar. Sınırlar önemlidir.

Yüksek lisans yapmakta olan bir öğretmen olduğunuzu yazmışsınız. Bir öğretmen olarak yazım şeklinize ekstra dikkat etmeniz gerekir. Türkçede dahi anlamı taşıyan -de -da bağlaçtır ve ayrı yazılır.

Back
X