• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verin lütfen ...

yasarken bende olsede kurtulsak derdım..

hayatımda hıc bılmem babamla konuştugumu,o bişe ısterse verırdım,bışe sorarsa cevaplardım..odama kapanırdım..

oda hayatı boyu calısmadı,annem evı gecındırdı,hıc harçlık almadık..eve içki gelmeyınce kıyametı kopartırdı anneme demedıgı kalmazdı..

sonra böbrek hastası olunca içemedı hıc..

babama bakış acım dugun günümde degıstı..
ben evleniyorum dıye,pencerede gizli gizli ağlarken gördüm onu..dugunu zehır ettım kendıme bende sürekli ağladım,babamın görüntüsü aklımdan gıtmedi..

2 senelık evlıyken ve 2 aylık hamıleyken vefaat etti..ozaman anladımkı aslında tek zararı kendıneydi..ne bılım yaa,bigun sende anlıyacaksın..simdi olması gerektıgı gıbı hıssedıyorsun,sana hak veriyorum..

Keşke bende cok mutlu olacagım insanı bulsam..

yasarken bende olsede kurtulsak derdım..

hayatımda hıc bılmem babamla konuştugumu,o bişe ısterse verırdım,bışe sorarsa cevaplardım..odama kapanırdım..

oda hayatı boyu calısmadı,annem evı gecındırdı,hıc harçlık almadık..eve içki gelmeyınce kıyametı kopartırdı anneme demedıgı kalmazdı..

sonra böbrek hastası olunca içemedı hıc..

babama bakış acım dugun günümde degıstı..
ben evleniyorum dıye,pencerede gizli gizli ağlarken gördüm onu..dugunu zehır ettım kendıme bende sürekli ağladım,babamın görüntüsü aklımdan gıtmedi..

2 senelık evlıyken ve 2 aylık hamıleyken vefaat etti..ozaman anladımkı aslında tek zararı kendıneydi..ne bılım yaa,bigun sende anlıyacaksın..simdi olması gerektıgı gıbı hıssedıyorsun,sana hak veriyorum..

Keşke bende cok mutlu olacagım kişiyi bulsam...

Olsn tlf var dünyaya açılan kapı iste. Kendine baska kapı arama. Tuttuğunu kopar disli ol. Yarın evlendğin ademın baban gibi olmıcağı ne malum.. tek çıkarın var okul ve iş.. annenizi de kurtarın yazk

Başka şehirde iş ara, mutfakta takıl, sığarsa oraya bir kanepe attır. İşin zor ama evlenmek çare değil. Sen kendi ayaklarının üstünde duracaksın, kimse seni hayatının sonuna kadar kollarında taşımaz. Çok çok iyi bir adama denk geleceksin de ailene bakmadan seni el üstünde tutsun, öylesini bulmak zor, şans işi. Sen de işini şansa bırakma, hayatını, geleceğini önce kendi ellerine almayı ve orada tutmayı öğren.

Ne olur karbeyaz ne olur sakın. O dallamadan kacacagım diye evleneyim deme.
Daha öncede yazdık, yagmurdan kaçarken doluya tutulursun mazallah. Düşünsene " işe girsemde ayrı eve cıkamam oyle bir yapımız yok" demişsin, bir de boşanıp döndüğünü hayal et.
Bence sen ne yap biliyor musun?
Okulu bitirdin ya, başka bir şehirde iş bul. Babana da de ki " ben falanca universiteye yuksek lisansa gidiyorum, oradaki hoca tezimi çok begendi. Becerirsem öğretim görevlisi olma şansım var, hayatımız kurtulur. Sana yük olmam merak etme, asistanlara gecinmeye yetecek bir maaş veriliyor zaten." salla gitsin. G.tünü kaldırıp, kendi zıkkımını kendi alamayan adam senin peşine düşmez heralde.
Gerekirse anneni, kardeşini de kat işin içine. Onlarıda topla git. O da orada senin maaşınla içecegi viskiyi votkayı düşünsün dursun.

sürekli bu konuyu açıyorsun..
seni çok iyi anlıyorum..
en iyisi evden ayrılman...
ne okuyorsun..
memuriyetle farklı bir ile geçebilir msisin..

Daha öncede yazdık, yagmurdan kaçarken doluya tutulursun mazallah. Düşünsene " işe girsemde ayrı eve cıkamam oyle bir yapımız yok" demişsin, bir de boşanıp döndüğünü hayal et.
Okulu bitirdin ya, başka bir şehirde iş bul. Babana da de ki " ben falanca universiteye yuksek lisansa gidiyorum, oradaki hoca tezimi çok begendi. Becerirsem öğretim görevlisi olma şansım var, hayatımız kurtulur. Sana yük olmam merak etme, asistanlara gecinmeye yetecek bir maaş veriliyor zaten." salla gitsin. G.tünü kaldırıp, kendi zıkkımını kendi alamayan adam senin peşine düşmez heralde.
Gerekirse anneni, kardeşini de kat işin içine. Onlarıda topla git. O da orada senin maaşınla içecegi viskiyi votkayı düşünsün dursun.
bence de... 3 senedir bu arkadaşın konuları aynı.. ben de yazmıştım, kesinlikle kaçmak için evlilik düşünme...

Babam sorumsuz filandir ama aptal degildir bilir herseyi interneyi kullanmayi sunu bunu yemez oyle yuksek lisansa gidiyorum olaylarini arti gondermez ki uni okumaya baska sehire yollamayan yuksek lisansa niye gondersin. :( su anneyi kardesi topla git olayi boyle kolay olsa keske ama degil

okulunuz ne zaman bitiyor.
okul bitmeden mi evlenmeyi düşünüyorsunuz kurtulmak için.

Başka şehirde iş ara, mutfakta takıl, sığarsa oraya bir kanepe attır. İşin zor ama evlenmek çare değil. Sen kendi ayaklarının üstünde duracaksın, kimse seni hayatının sonuna kadar kollarında taşımaz. Çok çok iyi bir adama denk geleceksin de ailene bakmadan seni el üstünde tutsun, öylesini bulmak zor, şans işi. Sen de işini şansa bırakma, hayatını, geleceğini önce kendi ellerine almayı ve orada tutmayı öğren.

Yok canim mutfak kucucuk bise iki kisi zor sigiyor ve kanepesi. Yatakodasnda oturuyorum bazen uyuyorum orda babam hazretleri yatmaya gecerken kalkip salona cekyata geciyorum boyle surunuyorum iste.. Dusuncesiz pislik. Sorunlu ancak bok gibi icmeyi bilir. Tek carem is bulunca yardim edip baska eve cikmak filan ama.bu da sacma degil.mi parami hep onlara harcamis olacagim annem.neyse basim gozum ustune babama da bakarim ama o boyle icerken kredi karti ile borc yapip bnm kira fatura odemem aptallik olacak bu yuzden kararsizim ilerde yine kilimi kipirtadasim.gelmiyor buda boyle hayati kabullenmeye cikiyor yine

Karşıma keşke ama keşke evlenebilecegim biri cıksa keşke
İyi okurmusunuz .. Evlenmek kurtulmak icin bi cozum diyorum sadece sanki cok iyi adaylar da bni mi bekliyor evlenmek.icin ortada biri bile yok tabiki okul bitince diye kastettim.
ben iyi okuyorum da nedir bu asabiyet
bu sözünüzden yola çıkarak soruyorum.
ona göre yorum yaparız belki diye sordum

Kusura bakmayin.psikolojim.bozuldu sinirlerim.yiprandi artik ondan hep.. Aile o kadar onemli ki insan iliskilerini etkiliyor malesef
önemli değil.
sizi anlamak için sizin durumunuzda olunması gerektiğini biliyorum.
ama bizimde ne elimizden ne dilimizden bir şey gelmiyor.
başka konu olsa bir sürü fikir üretilirdi.ama bunda diyebilecek bir şey yok.
baba sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz hesabı.ama sen yine de ölsün diye geçirme içinden.anne babaya bu şekilde düşünmen seni daha kötü bir hayatın içine itebilir.sadece sabret ve bekle.
belki senin bu sabrın sana daha güzel bir hayatın olması için bir anahtar olur.
şu an okuyorsun seçme şansın olacak.senin durumunda olupta satılan kızlar var babaları tarafından.
umarım baban bu huyunu bırakır.
seni güzel bir geleceğin beklemesini dilerim...

ah canııııım çok üzüldüm ALLAH hayırlısıyla kurtulmayı nasip etsin. ne diyelim herkesin bi sınavı var herkes bir şeylere sabrediyor kimi çok kimi az. şimdi babanı değiştiremeyeceğimize göre seni nasıl kotarırız ona bakalım
1- okulda kalabildiğin kadar kal yani gününü bi yerlerde geçir arkadaş, okul, belki annenle danışıklı olarak bi yerde part time iş ebaşlarsın okulda bi iş bulursun, yani sinir olacağın zamanları minımuma indir =)) bence=)))
2- evde olduğun zamanlar için kendine mutlaka ''kulak içi kulaklık'' edin hani ucunda lastik olanlardan dış sesleri hiç duymuyosun böyle kulağına bastır güzelce, kulağına tak kimseyi duyma müzik dinle film izle dizi izle internet kafeden yada interneti olan birinden indirebilirsin evde oyalanacak bi şeler bul kulağını tıka kitap oku:KK47:
3- bu günlerin geçeceğini unutma lütfen istesen de istemesen de geçecek canım yıllar sonrasın düşün kendini çoook güzel yerde düşün bu arada hangi bölüm okuyosun ne kadar kaldı
4- ya okulda yok mu bi yakışıklı hayırlısıyla :KK28:

Bizde 1+1 evdeyiz. Ama sadece eşim ve ben, çocuk düşünmediğimiz için böyle bir ev aldık. Seni anlıyorum çünkü sadece 2 kişilik bir evde 4 kişi yaşıyorsunuz. Birde iki tane gencecik kızsınız. Ayrı bir odan olsaydı bu kadar takmazdın babanı.. Neden 2+1 bir eve geçmiyor baban kiralar mı çok pahalı? Pahalı olsada değer ama o ayrı konu, malesef baban o kadar düşünceli değil.. Arkadaşların dediği gibi önce okulun ve iş. Ardından çok sıkı düşünüp evlenip yuva kurmak. Artık erkekler milli piyango gibi ne çıkarsa bahtına, örnek annen.. Yani işin olsun ki adam çürük çıkarsa yollayıp kendi ayakların üzerinde durabil.. Üzüldüm böyle bir baban olduğu ve bir odan dahi olmadığı için.. Sabret canım çünkü elbet geçicek bu günler. Dua et..

Back
X