- 23 Ağustos 2012
- 51.498
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.692
- 898
- Konu Sahibi corcialord
-
Bence çok fark yok işte
Vali ve subay vardı geçen açığa alınan mesela yukarıda Hakim örneği var
Cahilliğimdendir belki ama diş hekimine aman da ne statülü işi var hiç demedim yani arkadaşım da var bu meslekten arkadaşımın eşi de var
Arkadaşım avukat ama memur diş hekiminin kendi işi var bir statü farklılığı da hiç aklıma gelmedi
Okuması vs zor tabii onu tartışmam
Bizde doguluyuz demişsin mesela daha ziyade mi acaba?
Simdi ailene sormadan once sen kendin dusunmen lazim oncelikle. Karsindaki adam asker bu demek oluyorki en iyi ihtimalle 3-4-5 seneye tayin olacaksiniz. Yanlissam bilenler duzeltsin ben eski bilgilerime dayanarak soyluyorum cunku.
Sen ne okuyorsun ? Senin meslegin ne olacak ?
Anadolunu bir kosesinden otekine kocanin pesinden gidebilecek bir meslegin olacak mi ? Simdi egri oturup dogru konusalim, cok muhtesem bir bolumden mezun olup istanbul anlara falan gibi bir yerde ulusal veya uluslararasi buyuk bir sirkete girdin diyelim supersin calisiyorsun basarilisin kazaniyorsun ....
Ee sen bu adamla evlenince isin bitecekk meslek kariyer is guc bunlari unut yaniiii. Senin en iyi ihtimalle devlet memuru olman gerek, oda her turlu memurlukta da kolay kolay istedigin yere zirt pirt kadro bulup tayin olamazsin. Ogretmenlikte bile kari koca ayni ile gelmeye calisiyorlarda biri dag koyunde biri merkez ilcede surunuyor insanlar... Sonra isin yoksa il icin tayin yaptirmaya ugras.
Asker olmasi sorun degil senin ondan daha iyi bir okul okumadan sorun olmayabilir belki anlasmaniz icin ama bu dediklerim ciddi sorun teskil edebilir. Ben bu adami istiyorum derken neye evet dedigini enine boyuna dusunmeden ailenin karsisina cikmamalisin.
Diş hekimi olcam.Atandıktan sonra tayin konusunda bi sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.Kafa yapımız hayata bakış açımız aynı erkek arkadaşmla 4 yıldır görüşüyoruz az çok tanıdım onu.çok seviyorum ama ailem tanışmayı bile kabul etmiyor hep olumsuz konuşuyorlar hergün üzülüp ağlamaktan düşünmekten kafayı yicem
Bu sene mezun olucam zaten.Uzun yıllar görüştüğümüz için öyle canımlar cicimler havada uçuşmuyor bizde herşeyi toz pembe görmüyoruz tabi ama evlilik farklı tabiAkli basinda adam karisiyle gurur duyar ama turk erkeginin buyuk bir yuzdesi akli basinda degilya baska yerinde ondandirki bedenini mantigi degil hormonlari yonetir. Bu yuzden sevgilinin simdiki havada ucusan laflarina, vaatlerine , askim cicimlerine cok guvenme derim. Kadin kismisi herzaman kendini garantiye alacak ben bunu bilir bunu soylerim. Sen kendini gelecegini meslegini sekteye ugratmayacak bir karar al, adam helal sut emmis cikarsa sanslisin amma zamanla evlendikten sonra horoz gibi kabarmaya baslar seni sindirememeye baslarsa hic olmazsa vazgecmek zorunda kalacagin tek sey kocan olur. Elinde birde vazgectigin geride birakip geldigin koskoca bir hayatin pismanligi olmaz.
Bilmem anlatabildim mi ?
Devlette çalışmayı düşündüm ben hep zaten o açıdan sıkıntım yok.erkek arkadaşmda sık tayini çıkacak bir sınıfta değilBu bence konu sahibesi icin onemli.
Cunku dis hekimleri bir noktadan sonra kendi kliniklerini aciyorlar, ya da ozel kliniklere geciyorlar, iyi olanlari tabi.
Konu sahibesi, ordan oaraya kadar gideceksiniz surekli, kendi kliniginiz ya da mesleki duzeniniz olmayacak. Ruzgar nereye suruklerse oraya....bunu kabullenecek misiniz? Istedigin yerde calisamicaksin, kaderine razi olacaksin surekli. Ailenden once kendine sor , sen kabullenecek misin?
Bir de surekli tasinma isini dusundun mu? Tasinmak yipratici, cocuklarin 2-3 yilda bir okul degistirecekler, belki de bulundugun sehir itibariyle onlara istedigin imkanlari veremiceksin. Iyice dusun tasinma isini yani.
Devlette çalışmayı düşündüm ben hep zaten o açıdan sıkıntım yok.erkek arkadaşmda sık tayini çıkacak bir sınıfta değil
Daha ziyade anladım ne demek istediğinizi yok o açıdan bir sıkıntı yok ama doğulu ailelelrin tutumları daha sert oluyor böyle durumlardaBizde doguluyuz demişsin mesela daha ziyade mi acaba?
Uzmanlık için çalışcam tabi ama sonrasnda devlet düşünüyorumdevlette mi calismak istiyorsun yani, uzmanlik falan yapmak istemiyormusun ? Valla senin hayatin iyi dusun derim benim devlet hastanesinde calisanda , universitede uzmanligini yapanda kendi ozel yerinde calisanda dis hekimi tanidigim var ve hicbirinin sartlari birbirini tutmuyor. Bilmem anlatabildim mi ?
Ailem çok ön yargılı ve tanışmak istemiyorlar:/Vatanını milletini seven bir askerse ve tabi senide gerçekten seviyor sayıyorsa ailenle tanıştır
Tanışınca fikirleri değişir
Meslek farkı siz birbirinize olumsuz yansıtmadığınız sürece sorun olmaz
Uzmanlık için çalışcam tabi ama sonrasnda devlet düşünüyorum
Ailem çok ön yargılı ve tanışmak istemiyorlar:/
Erkek arkadaşınız subaysa iyi ama astsubay veya uzmansa zor oluyo ister istemez..Daha önceki konularımda da belirttiğim gibi 4 yıllık ilişkim var erkek arkadaşm asker ve ailem onunla evlenmeme ısrarla karşı çıkıyor napmalıyım ben onu çok seviyorum ailemde asker diye istemiyor
Bende bunu yazacaktım, sizin sorun ailenin doğulu olduğu icin asker istememesi( eski konularına vakıfım ondan bunu yazıyorum) ki senin mesleğinle onun arasında uçurum yok ailen abartıyor bence senin mesleğini. İşin cok zor keşke tanıştırmaya ikna edebilsen belki fikirleri değişir belki sen olmayacağını anlarsın... inş ikna edebilirsin yoksa sanada onada 4 seneyede yazık olurAilem artık statü farkınıda geçti asker olmasına çok takılıyorlar
Canım ille de vermek zorunda değilsiniz, bir bakın de :) önce bir baksalar keşke belki sevecekler. Tamam meslekleri uygun bulmayabilirler ama önce bir bakalardı.
Öyle dersem baştan söylerler vermiceksek niye bakalım bakmaya bile gerek yok derlerCanım ille de vermek zorunda değilsiniz, bir bakın de :) önce bir baksalar keşke belki sevecekler. Tamam meslekleri uygun bulmayabilirler ama önce bir bakalardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?