- 18 Haziran 2016
- 107
- 24
- 13
- Konu Sahibi corcialord
-
Yok tanıştırmak istiorum ailemle kabul etmiyorlarYani erkek arkadasinizi tanima firsatlari oldu mu? Olmadiysa en azindan bir taniyin, ondan sonra karar verin diyebilir misiniz?
Gercekten sinir bozucu, hakkinizda en hayirlisi olur insallah.Yok tanıştırmak istiorum ailemle kabul etmiyorlar
Hiç mi farketmediniz kişilik olarak uyuşmadığınızı evlenmeden önce
Benim eşimde yok çok şükür. Bence kişilikle alakalı.Valla benim flört dönemim nasılsa evliliğim de öyle oldu ben doğru kişiyi bulduğunda değişeceğine inanmıyorum değişenler partnerlerini gerçekten iyi tanınanmışsın yada aşktan gözleri kör olmuştur görememiştir kötü yanlarını diye düşünüyorum sende objektif olarak bak sevgiline hayatın herhangi bir noktasında herhangi birşeylere karşı kompleksleri var mı mesela sana sorun yaratabilecek yani açıkçası şöyle söyleyeyim ben asker kızıyım abim asker amcalarım 3 yeğenim hep asker askerlerle yaşamak zordur hele benim gibi rahat bi insansan. Bizimkiler genelde havacı subaylar abim amcam pilot mesela onların kompleksleri yoktur pek ama babam ve diğer amcam Astsubay ve onlar kompleksli insanlar diğer yeğenler de subay onlarda da pek kompleks sezmedim. Ama astsubaylar da oluyor sanırım. Ha şöyle de söyliyeyim abimin karısı lise mezunu ev hanımdır çok aşıktır bir dediğini iki etmez ve eşinin durumunu hiç komplex yaptığını görmedim mesela gururla taşır çok uzattım biliyorum da demek istediğim düşük rütbelilerde olabiliyor kompleks
Bende kişiyle alakalı olduğunu erkeğin özgüveniyle alakalı olduğunu düşünüyorumBenim eşimde yok çok şükür. Bence kişilikle alakalı.
İlla öyle tabi ki bizimkiler kendi aralarında çok kompleks yapardı mesela bariz hissedilirdi. Ama herkes aynı olacak diye bir kaide yok. İnsan adının önünde ki unvanla bir halt olmaya çalışıyorsa zaten koca bir hiçtir. Mühim olan insanlık karakterdir. Bu aralar böyle statü farkı temalı konulara o kadar çok rastlıyorum ki acaba benim kocamla aramda statü farkı var mı neye göre belirleniyor bu hani lisans ilkokul ü aştı olay dündü sanırım okudum kız lisans mezunu yüksek lisans yapmış çocukta lisans mezunu ama 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapıp açıktan okul bitirmiş bu bile statü farkı olarak nitelendirilmiş. Şaştım kaldım artıkBenim eşimde yok çok şükür. Bence kişilikle alakalı.
Ailem artık statü farkınıda geçti asker olmasına çok takılıyorlarİlla öyle tabi ki bizimkiler kendi aralarında çok kompleks yapardı mesela bariz hissedilirdi. Ama herkes aynı olacak diye bir kaide yok. İnsan adının önünde ki unvanla bir halt olmaya çalışıyorsa zaten koca bir hiçtir. Mühim olan insanlık karakterdir. Bu aralar böyle statü farkı temalı konulara o kadar çok rastlıyorum ki acaba benim kocamla aramda statü farkı var mı neye göre belirleniyor bu hani lisans ilkokul ü aştı olay dündü sanırım okudum kız lisans mezunu yüksek lisans yapmış çocukta lisans mezunu ama 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapıp açıktan okul bitirmiş bu bile statü farkı olarak nitelendirilmiş. Şaştım kaldım artık
Öncelikle bu evliliği sen yapacaksın bir ömür sen geçineceksin yarın öbür gün anne baban göçtüğünde bu insan hayatında olmaya devam edecek. Bu yüzden evleneceğimiz kişileri kendimiz seçmeliyiz tabi bu seçimler sadece aşığım evlenelim diye olmaz. Mantığına da uymalı. Mesela bazı huyları vardır idare ederim dersin ama ileride tahammül edemez hale gelebilirsin bunlatın hepsini düşünüp hareket etmelisin ben evlilik konusunda ailelere pek söz düşmesi taraftarı değilim çünkü aileler en iyisini isterken evlatlarını malesef bazen yanlış yönlendirebiliyorlar iyi iş iyi aile iyi maddi durum gibi ister istemez etkiliyorlar. Bu yüzden ailene nerde durması gerektiğini ufak ufak hissettirmelisin bence sen artık kendi hayatınla ilgili kararları kendin verebilecek bir bireysinAilem artık statü farkınıda geçti asker olmasına çok takılıyorlar
Ben diş hekimi olcam erkek arkadşm astsubayYani nedir sizin şu statülü mesleğiniz
Askerlik zordur streslidir vs
Asker ailesi de emir komutada Yaşar muhabbeti vardı eskiden şimdi de var mı bilmiyorum
Ama hangi meslek asker adamda eşim daha statülü diye kompleks yapacak ben düşünemedim vallahi
Çok güzel anlatmışsın durumu kesinlikle katılıyorumÖncelikle bu evliliği sen yapacaksın bir ömür sen geçineceksin yarın öbür gün anne baban göçtüğünde bu insan hayatında olmaya devam edecek. Bu yüzden evleneceğimiz kişileri kendimiz seçmeliyiz tabi bu seçimler sadece aşığım evlenelim diye olmaz. Mantığına da uymalı. Mesela bazı huyları vardır idare ederim dersin ama ileride tahammül edemez hale gelebilirsin bunlatın hepsini düşünüp hareket etmelisin ben evlilik konusunda ailelere pek söz düşmesi taraftarı değilim çünkü aileler en iyisini isterken evlatlarını malesef bazen yanlış yönlendirebiliyorlar iyi iş iyi aile iyi maddi durum gibi ister istemez etkiliyorlar. Bu yüzden ailene nerde durması gerektiğini ufak ufak hissettirmelisin bence sen artık kendi hayatınla ilgili kararları kendin verebilecek bir bireysin
Ben diş hekimi olcam erkek arkadşm astsubay
Şöyle bir durumda var biz doğulu bir aileyiz ve de ben iyi bir bölümde okuyorum meslek farkınıda sorun ediyorlar mesleğinin asker oluşunuda
Sizin düşüncenize de saygı duyarım tabi ama toplumun yüzde 90 ı tıp diş ecz gibi sağlık alanındaki meslekleri iyi statülü olarak görüyorlar.Bizzat çevremdeki kişilerin tavırlarından da bunu hissedebiliyorumBence çok fark yok işte
Vali ve subay vardı geçen açığa alınan mesela yukarıda Hakim örneği var
Cahilliğimdendir belki ama diş hekimine aman da ne statülü işi var hiç demedim yani arkadaşım da var bu meslekten arkadaşımın eşi de var
Arkadaşım avukat ama memur diş hekiminin kendi işi var bir statü farklılığı da hiç aklıma gelmedi
Okuması vs zor tabii onu tartışmam
Genel olarak dedğiniz gibi ama erkeğin yapısına görede değişmiyor mu durum
Diş hekimi olcam.Atandıktan sonra tayin konusunda bi sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.Kafa yapımız hayata bakış açımız aynı erkek arkadaşmla 4 yıldır görüşüyoruz az çok tanıdım onu.çok seviyorum ama ailem tanışmayı bile kabul etmiyor hep olumsuz konuşuyorlar hergün üzülüp ağlamaktan düşünmekten kafayı yicemSimdi ailene sormadan once sen kendin dusunmen lazim oncelikle. Karsindaki adam asker bu demek oluyorki en iyi ihtimalle 3-4-5 seneye tayin olacaksiniz. Yanlissam bilenler duzeltsin ben eski bilgilerime dayanarak soyluyorum cunku.
Sen ne okuyorsun ? Senin meslegin ne olacak ?
Anadolunu bir kosesinden otekine kocanin pesinden gidebilecek bir meslegin olacak mi ? Simdi egri oturup dogru konusalim, cok muhtesem bir bolumden mezun olup istanbul anlara falan gibi bir yerde ulusal veya uluslararasi buyuk bir sirkete girdin diyelim supersin calisiyorsun basarilisin kazaniyorsun ....
Ee sen bu adamla evlenince isin bitecekk meslek kariyer is guc bunlari unut yaniiii. Senin en iyi ihtimalle devlet memuru olman gerek, oda her turlu memurlukta da kolay kolay istedigin yere zirt pirt kadro bulup tayin olamazsin. Ogretmenlikte bile kari koca ayni ile gelmeye calisiyorlarda biri dag koyunde biri merkez ilcede surunuyor insanlar... Sonra isin yoksa il icin tayin yaptirmaya ugras.
Asker olmasi sorun degil senin ondan daha iyi bir okul okumadan sorun olmayabilir belki anlasmaniz icin ama bu dediklerim ciddi sorun teskil edebilir. Ben bu adami istiyorum derken neye evet dedigini enine boyuna dusunmeden ailenin karsisina cikmamalisin.
EvetAilen asker diye mi istemiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?