Konu eşim. Eşim 35 yaşında lise mezunu, bu zamana kadar özelde çalışmış.Şuanki işi araba ile dagıtım işi. Bazen 12 de bazen akşam 9 da bitiyor. Şartları çok kötü degil. Çok iyi de degil.İki kişiyiz ve gayet yetiyor. Kenara para bile atabiliyorum. Birikim olarak dügünden gelen altınlar var. Ols olsa 40bin civarıdır. Bende iş arıyorum.Eşimin yakın arkadaşının dükkanı var. Kendi işini yapıyor.O,abisi ve eşimin kardeşi sürekli eşime şu işe gir, bu işe gir sürekli akış veriyorlar. En son akıl verdikleri iş araba ile kargo dagıtım. Ayda 6bin kazandırıyor. 100bin kredi çekip 170 olarak ödeyeceğiz. Araba alacagız sıfır falan. Benim aklıma yatmadı. Bana batmakta var çıkmakta ya iyi kazanırsa, adama engel olma diyorlar.Eşim 12 de işten çıksada önce arkadaşının yanına ugrar öyle eve gelir.
Bugün geldi eve. Bunu sürekli yapıyor bu arada. Odaklanmış bir yere.Yok benden bişey olmaz, insanlar bu parayı nasıl kazanıyor, yok nolacak böyle. Kardeşi ile tüm muabbetleri iş, araba, para hakkında. Sürekli melankolik takılıyor.
Derdi olmasada kardeşi işsiz ve iş begenmıyor. Geçen oturdu agladı hüngür hüngür.Yok eşimden birşey gelmiyor. Destek olamıyorum. Ki kardeşi yüksek maaşla bir iş istiyor. Her işte çalışmaz.
Bi gün arkadaşına üzülüyor, yok annesi hasta diye.
Sizlere sorum ben bu adama nasıl tavsiye de bulunayım?Vücudum özeli kaldırmıyor diyor. Şu işi yap dıyorum. Olmaz tatili yok diyor.Ki eve gelip bu konuyu açtı. Direk dedim ki. Sana gelen arkadaşın akıl vermiş. Napayım istedigi işi yapsın 100 200 bin zarara mı girelim.Kafama yatan iş önerseler girsin tabiki. Ama gideri gelirinden fazla iş öneriyorlar.