- 23 Ağustos 2020
- 4.748
- 9.028
- 108
- 35
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Arabayı siz alınHanımlar beni eskiden bilen vardır.Kaynımlarla ortak araç var.Kaynım yeni evli.Borçları var.Bu yüzden arabayı satalım dedi.Araba satılırsa bir miktarda kayinpedere verecektik.
Maalesef araba satılmıyor.Kayınbabamında ameliyat olması gerek.Ameliyat ücretini karşılayacak durumları yok.Kaynım ve eltim çalışmıyor.Onlarında yüklü borçları var.
Eğer para bulunmazsa ki para yok.Şöyle mi yapsam.Tabi arabanın satılacağı garanti değil.
Ameliyat parasını versek,araba satılınca o miktar biz fazla alsak.Ya da hiç karşılık bekleme ver mi diyorsunuz.Bu miktar benim eylülden beri biriktirdiğim para.
Kayınpederim ameliyat olmazsa felç riski var.Akıl verin ne yapayım?
Ama para bulunmazsa kayinpeder felç kalabilir.Hiç bulaşmazdım. Satılırsa payımı alır çekilirim köşeme satılmazsa da beklerim. Borcu olan düşünsün.
Zaten bunu düşünüyoruz.Aslinda 200 bin eksiğimiz var.Ama kredi çeksek,13 13 ödeyebilir miyiz? Bu arada 30 civarı para artıyor.Ama yazın ben maaş almıyorum.Yazinda market işlerine gidebilirim.Bilmiyorum ne yapsam.Biriktirdigim para gidecek,başa döneceğim versem.Arabayı siz alın
Bu sorumsuzlarla nasıl ortak araba işine girildi? Parayı nerden buldular? Ayranları yok içmeye…Kızın kira geliri var.15 20 bine yakın.Zaten ev dönmüyor.Kredi kartına baya borçları var.Bu yüzden arabayı satmak istiyorlar.Daha önce belki hatırlarsınız.Ben onlara ortak olmuyor,arabayı satalım,herkes kendine ayrı araba alsın dedim.Ve o zaman arabaya da talip çıkmıştı.Kaynim istemedi.Ve şuan arabayı soran bile yok.Tahmini olarakta satılmayacak.
Siz alın arabanın diğer yarısını da. Eşiniz sizden para mı istedi?Ama para bulunmazsa kayinpeder felç kalabilir.
Konu çok karışık.Eşim bekarken kredi çekti.Kvler altın verdi.Araç alındı.Sonra kp dediki,ben arabanın yarı parasıyla oğlumu evlendircem. Tabi kaynim evlenecegi zaman kızın eşyası evi vardı.Dugun yaptılar,altın aldılar.Arabanin yarı parası kaynimin oldu.Yani o hiç para kalmadı aslında.Bu sorumsuzlarla nasıl ortak araba işine girildi? Parayı nerden buldular? Ayranları yok içmeye…
Hayır ama isteyecek.Henuz yeni doktor yanından çıktılar.Hicbirinde para yok şuanSiz alın arabanın diğer yarısını da. Eşiniz sizden para mı istedi?
Aile arasında hele ki sağlık konusu varsa tabii ki maddiyat konusunda destek olunur. Benim param varsa kardeşime bile sormadan ben veririm. Ama kardeşim hiçbir engeli yokken keyfi yan gelip çalışmazsa orda bir dur derim. Yoksa hepimiz çalışırız kardeşimin durumu daha kötüdür hiç birikmişi yoktur seve seve elimi taşın altına koyarım.İşte araba kat kat fazla olduğu için kabul etmezler herhalde
Nasıl yani anlamadım? Arabanın yarı parası nasıl kaynın olmuş oldu? Araba duruyorKonu çok karışık.Eşim bekarken kredi çekti.Kvler altın verdi.Araç alındı.Sonra kp dediki,ben arabanın yarı parasıyla oğlumu evlendircem. Tabi kaynim evlenecegi zaman kızın eşyası evi vardı.Dugun yaptılar,altın aldılar.Arabanin yarı parası kaynimin oldu.Yani o hiç para kalmadı aslında.
Keyfi çalışmıyor.Bir ömürde çalışmaz zaten.Kizda aynı şekilde. Böyle alistirmislar.Ve herkes bu durumu normallestirmisAile arasında hele ki sağlık konusu varsa tabii ki maddiyat konusunda destek olunur. Benim param varsa kardeşime bile sormadan ben veririm. Ama kardeşim hiçbir engeli yokken keyfi yan gelip çalışmazsa orda bir dur derim. Yoksa hepimiz çalışırız kardeşimin durumu daha kötüdür hiç birikmişi yoktur seve seve elimi taşın altına koyarım.
Zaten normalde kaynimin arabayı satmaya niyeti yok.Ama 400 bine yakın borçları var.Ve sürekli faiz işliyor.En iyisi şuan sessiz kalmak.Bulamazlarsa son çare vermek sanırım.Kayinvalidemler kaynimin düğün borcunu ödüyor şuan.O yüzden borç versem geri hemen ödeyemezler
Aa çok ilginç sorması atıp nasıl geçinmeyi düşünüyorlarHayır engelli değiller.Kaynimin mesleği yok.Her işte çalışmaz.Eltimde emir altında çalışmak istemiyor
İşte eşimle araba ortak olmuş oluyor.Araba satılırsa yarısını o alacak.Nasıl yani anlamadım? Arabanın yarı parası nasıl kaynın olmuş oldu? Araba duruyor
Bir şöyle rahat olamadık hayatımız boyunca.Keyfi çalışmıyor.Bir ömürde çalışmaz zaten.Kizda aynı şekilde. Böyle alistirmislar.Ve herkes bu durumu normallestirmis
Sizin kayınpederle kayınvalide de iş yok kusura bakma benim kocam çalışmasa babası eline alır döver herhalde niye çalışmıyorsun evde duruyorsun diye. Benim babam bana bile çalış elin ekmek tutsun evde durma diye söyleniyor.Keyfi çalışmıyor.Bir ömürde çalışmaz zaten.Kizda aynı şekilde. Böyle alistirmislar.Ve herkes bu durumu normallestirmis
Kira gelirleri varAa çok ilginç sorması atıp nasıl geçinmeyi düşünüyorlar
Onlar hep pohpohladi.Kiza da araba ev almışlar.Ee kirada geliyor.Sizin kayınpederle kayınvalide de iş yok kusura bakma benim kocam çalışmasa babası eline alır döver herhalde niye çalışmıyorsun evde duruyorsun diye. Benim babam bana bile çalış elin ekmek tutsun evde durma diye söyleniyor.
Kıza bir şey diyemem. Evi var arabası var kira geliride geliyormuş. Kocasına lafım .Onlar hep pohpohladi.Kiza da araba ev almışlar.Ee kirada geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?