• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akıl verir misiniz?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.038
214
123
34
Fizikçiyim.Medikal fizikte yüksek lisans yapmaya başlıyorum.Bu sene ders dönemi, diğer yıl tez dönemim.Bölümün atama puanı çok düşük.Atanan çok arkadaşım var.Tekniker olarak geçiyoruz.Zamlı maaşı 60 civarı.Daha okul bitmeden özel sektörden iş teklifleri geliyormuş.Okulumdan bilgi aldım.
Size sormak istediğim şu.Bildiginiz gibi ülkenin gidişatı kötü.Memur olup iyi kötü burada yaşamak mı? Yurtdışına gitmek mi? Gönlümden geçen yurtdışı.
Almanyada iş imkanı çok fazla.Birkaç yere sordum.Staj için kabul ediyorlar.Ama kalacak yer ve maaş vermiyorlar.Bu sene ders dönemi bitince 2 3aylık yaz stajı için Almanyaya gitmek mantıklı mı? Yoksa Türkiyede staj yapıp sonrasında bölümü bitirip direk Almanyada mı iş aramak mantıklı.

Eklentiler

• 1000471427.webp
    1000471427.webp
    56,4 KB · Görüntüleme: 78
dil bilmeden almanyada hasta bile bakamazsin. kaldi ki almanya vergileriyle insani bezdiren bir ülke. yurtdisi stajinda para alacak misin, kalacak yere (paylaşımlı oda bile olsa) birkacyuz euro ayirabilecek misin, ne nasil olacak tonla belirsizlik.
hayal kurmak bedava tabii ama eger bir gelecek hedefin varsa mantikli adımlar at.
madem atanmak kolay ilk olarak hedefin atanmak olsun. atandiktan sonra hem kenara köşeye euro birikimi ayir hem dil kursuna git hem arastirmalarini cogalt, giden insanlarin oldugu gruplarda takıl vs
zamanla bir araci kurum bulursun gidersin en azindan cebinde seni 1 sene idare edecek paran olur.
yoksa dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olabilirsin.

okulunuzun Erasmus+ staj hareketliliği var mı? fikriniz yoksa okulunuzla iletişime geçin. bu program sayesinde yurtdışı staj hareketliliğinizi daha kolay halledebilirsiniz ve kurum aracılığıyla gittiğiniz için kanıtlanabililrliği çok daha kolay.

Ay elif yani.. Ne zamandır buraya yazıyorsun ayni şeyi, o zamandan beri Almanca namına ne ilerleme kaydettin? İngilizcen ne seviyede? Tutturdun bi tane instagramda biri var o iş buldu ben de bulurum diye. Bak ben bu işleri bilmeyen biri değilim, işe başlayanların Türkiyeden vize işlemlerinden tut geldiğinde oturum işlerine kadar ben ilgileniyorum. Gerçekten çok boş vakit kaybediyorsun.

dil bilmeden almanyada hasta bile bakamazsin. kaldi ki almanya vergileriyle insani bezdiren bir ülke. yurtdisi stajinda para alacak misin, kalacak yere (paylaşımlı oda bile olsa) birkacyuz euro ayirabilecek misin, ne nasil olacak tonla belirsizlik.
hayal kurmak bedava tabii ama eger bir gelecek hedefin varsa mantikli adımlar at.
madem atanmak kolay ilk olarak hedefin atanmak olsun. atandiktan sonra hem kenara köşeye euro birikimi ayir hem dil kursuna git hem arastirmalarini cogalt, giden insanlarin oldugu gruplarda takıl vs
zamanla bir araci kurum bulursun gidersin en azindan cebinde seni 1 sene idare edecek paran olur.
yoksa dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olabilirsin.
Haklısın.Ama atandiktan sonra sozlesmeli olacağım.Yani istifa edersem dönüşü olmayacak.Kalacak yer ve maaş vermiyorlar.En azından lojman falan verselerdi avantaj olurdu

okulunuzun Erasmus+ staj hareketliliği var mı? fikriniz yoksa okulunuzla iletişime geçin. bu program sayesinde yurtdışı staj hareketliliğinizi daha kolay halledebilirsiniz ve kurum aracılığıyla gittiğiniz için kanıtlanabililrliği çok daha kolay.
Erasmus var.Ancak yüksek lisansta var mıdır bilmiyorum.Bunu soracağım.Çok teşekkür ederim

Ay elif yani.. Ne zamandır buraya yazıyorsun ayni şeyi, o zamandan beri Almanca namına ne ilerleme kaydettin? İngilizcen ne seviyede? Tutturdun bi tane instagramda biri var o iş buldu ben de bulurum diye. Bak ben bu işleri bilmeyen biri değilim, işe başlayanların Türkiyeden vize işlemlerinden tut geldiğinde oturum işlerine kadar ben ilgileniyorum. Gerçekten çok boş vakit kaybediyorsun.
Almancadan B1 e kadar geldim.Ama sınava girip belge almadim.Ayrica öğretmenlik almanyada yapmak zor olduğu için yüksek yapmaya başlıyorum.Ki yüksek yapacağım bölümün iş imkanı almanyada çok çok fazla.Yani boş durmuyorum merak etme.Ama hepsi aynı anda olmuyor.ales yds ile cebelleşiyorum.Almancayi da halledecegim

Erasmus var.Ancak yüksek lisansta var mıdır bilmiyorum.Bunu soracağım.Çok teşekkür ederim

Erasmus öğrenim hareketliliği ile staj hareketliliği aynı şeyler değillerdir bu arada. küçük bir hibe alırsınız ve karşılığında okulunuz önerebiliyorsa o işletmede ya da kurumda, öneremiyorsa da kendinizin bulduğu yerde çalışırsınız.
öte yandan kabul kriterleri yine de farklı değil iki programın. bölümde başvuranlar arasında en yüksek ortalamalardan birine sahip olmak ve yapılan dil yeterlilik sınavında da yine yüksek puanlı aday olmak lazım. sonrasında bu iki kriteri sağlayan adaylar arasında bir sıralama yapılarak mevcut opsiyonlar paylaştırılır.

Siz Almanya'ya gidebilirseniz eşinizi de aldırabilecek misiniz?

Haftasonu gezmeye gitmeye para bulamayan eşiniz Almanya'da her ay yüzlerce euro harcamanıza nasıl para bulacak?

Haklısın.Ama atandiktan sonra sozlesmeli olacağım.Yani istifa edersem dönüşü olmayacak.Kalacak yer ve maaş vermiyorlar.En azından lojman falan verselerdi avantaj olurdu

Kaç sene sözleşmeli olacaksın? Ben olsam atanır kadroyu aldıktan sonra gitmeyi düşünürdüm. Bu arada da dili hallederdim, kendimi geliştirirdim. Ki öyle de yaptım. Kadrolu Psikoloğum, birkaç ay önce Almanya’ya taşındım. Seneye istifa edip burada devam edeceğim. Türkiye’ye dönmek istediğimde de işim hazır, memuriyete geri dönebilirim.

Erasmus öğrenim hareketliliği ile staj hareketliliği aynı şeyler değillerdir bu arada. küçük bir hibe alırsınız ve karşılığında okulunuz önerebiliyorsa o işletmede ya da kurumda, öneremiyorsa da kendinizin bulduğu yerde çalışırsınız.
öte yandan kabul kriterleri yine de farklı değil iki programın. bölümde başvuranlar arasında en yüksek ortalamalardan birine sahip olmak ve yapılan dil yeterlilik sınavında da yine yüksek puanlı aday olmak lazım. sonrasında bu iki kriteri sağlayan adaylar arasında bir sıralama yapılarak mevcut opsiyonlar paylaştırılır.
Erasmus yapmak daha mantıklı.Ancak aklıma şu takıldı.Ben tez döneminde gitsem, tezi gittiğim okulda mı yazacağım.

Siz Almanya'ya gidebilirseniz eşinizi de aldırabilecek misiniz?

Haftasonu gezmeye gitmeye para bulamayan eşiniz Almanya'da her ay yüzlerce euro harcamanıza nasıl para bulacak?
Aile birleşimi ile gelebilir.Ayrıca 81 A vizesi ile benimle gelebilir.Nitelikli göçmen olarak gidiyorum sonuçta.Sonucta bu geleceğimiz için.Birsey demez

Erasmus yapmak daha mantıklı.Ancak aklıma şu takıldı.Ben tez döneminde gitsem, tezi gittiğim okulda mı yazacağım.

tez döneminizde zaten Erasmus hareketliliğinden yararlanamıyorsunuz. son başvurunuz maalesef 3. yarıyılınızda yapabiliyorsunuz ve 4. yarıyıl için hareketlilik çıkarsa mezuniyetinizi ötelemek zorunda kalıyorsunuz.

Kaç sene sözleşmeli olacaksın? Ben olsam atanır kadroyu aldıktan sonra gitmeyi düşünürdüm. Bu arada da dili hallederdim, kendimi geliştirirdim. Ki öyle de yaptım. Kadrolu Psikoloğum, birkaç ay önce Almanya’ya taşındım. Seneye istifa edip burada devam edeceğim. Türkiye’ye dönmek istediğimde de işim hazır, memuriyete geri dönebilirim.
4 sene sözleşmeli olacağım.Sonra kadroya alıyor.Bu arada kadrolu olunca 1 sene ucretsiz izin kullanabilirim.Ama kadrolu olana kadar neredeyse 40 ı ma gelirim.Geç değil mi?
Memuriyette geri dönüş var diyorlar.Kadroluysak tabi.Ama sadece doktorlar dönebiliyormuş.
Peki sizce Türkiye de memur olmak mı? Almanya da özelde çalışmak mı? Benim gitmek isteme sebebim sadece ekonomik değil.Diger sebeplerde etkili.Adalet olmaması gibi...

tez döneminizde zaten Erasmus hareketliliğinden yararlanamıyorsunuz. son başvurunuz maalesef 3. yarıyılınızda yapabiliyorsunuz ve 4. yarıyıl için hareketlilik çıkarsa mezuniyetinizi ötelemek zorunda kalıyorsunuz.
Benim ders dönemim 2 dönem.Bu iki dönemde mi sadece gidebilirim.Mesela ocak ayına kadar dersleri aldım.İkinci dönem derslerini yurtdışında mi almam gerek?

Benim ders dönemim 2 dönem.Bu iki dönemde mi sadece gidebilirim.Mesela ocak ayına kadar dersleri aldım.İkinci dönem derslerini yurtdışında mi almam gerek?

bu ayrıntıları eğer anlaşması varsa kurumla halletmeniz lazım. staj hareketliliği çok daha karmaşık bir dönem ve genelde de öğrenciler riske girmemek için yaz döneminde stajı tercih ediyor diye biliyorum.

bu ayrıntıları eğer anlaşması varsa kurumla halletmeniz lazım. staj hareketliliği çok daha karmaşık bir dönem ve genelde de öğrenciler riske girmemek için yaz döneminde stajı tercih ediyor diye biliyorum.
Sanırım yaz döneminde hibe vermiyorlar.Yönetmeligi okudun da.
Şöyle düşünüyorum.Burada özelde 1 2 sene deneyim kazanıp sonrasında Almanyada iş bulmak.Devletten istifa etmektense daha mantıklı geliyor.

Bana ihtiyaçları olduğu için 😇

yoo size ihtiyaçları yok. bir alanda istihdam açığı varsa ilk bakacakları kişi siz olmayabilirsiniz.
prestijli bir üniversiten mi mezunsunuz?
lisans ve yüksek lisans deneyiminizi yüksek ortalama ile mi tamamladınız?
ingilizce ve almanca düzeyiniz kabul edilen bariyerin ne kadar yukarısında ve dil hamiyetiniz yeterli mi?
kabul görebilecek işletme ve kurumlarda staj yaptınız mı?
şu anda kabul gören bir işletme ya da kurumda istihdam ediliyorsunuz?

bütün bu soruların yanıtlarını bir kenara koyarsak yurtdışına taşınmak için maalesef şöyle bir acımasız gerçek var. bu yukarıdaki soruların hepsine beş yıldızlı yanıtlar veremiyorsanız ve halen taşınmayı arzu ediyorsanız para harcamanız lazım. evet, orada refah içerisinde bir hayat yaşamak için hayatınızda birçok şeyi riske atıp para harcamanız şart. e sizde bu da yok? neden sizi istihdam etsinler?

Back
X