Akiss'in Diyet Günlüğü

akiss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
47
0
86
36
İstanbul
Akiss'in vücut kimliği:

Boy: 1.78
Kilo: 82,3
Hedef: 60
Vücut kas oranı: 27,1 - Normal aralık: 26 ile 32
Vücut yağ oranı: 32,6- Normal aralık: 13 ile 21
Başlangıç tarihi: 21 Mart 2012
Bitiş tarihi: Meçhul

Diyetisyen seçimi:

Merhaba herkese, hayatımda yaşayacağım bu ilk diyet serüvenimi birileriyle paylaşmak istedim. İşin aslı bu kamuyla paylaşma hevesi benimki gibi bir yaş, kilo ve boya sahip birine bir diyetisyenin ortalama nasıl bir beslenme programı hazırladığını göstermekle de doğru paralelde oldu; yani aynı şartlara yakın kişilerin de faydalanmasını sağlamak bir diğer ikinci amacım. Tabi dengeli beslenerek zayıflamayı amaçlayanlar için bu bahsettiğim şey. Diyetisyenimle konuştuklarımı ufak ufak bilgilerle aktaracağım.
Diyetisyenim bu sitede de adı sıkça bahsedilen birisi, ben adını söyleme gereği duymadım çünkü isimlere inanmıyorum. Kime giderseniz gidin sonuç değişmez, gerçekten temel bir beslenme prensibi var homo sapiens sapiens atalarımızın yüzyıllardır beslendiği şekilde, onu uygulamak amacımız, bunu size uygulatacak kişinin kim olduğu mühim değil. Devlet hastanesinde de çalışıyor olabilir, özel kliniği de olabilir. Ama 15-20-30 kilolardan bahsediyorsak vermemiz gereken işte o noktada kesinlikle bir doktor veya diyetisyenle verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Disiplin, belirli bir zamanda kilo verme, su kaybını önleyip yağdan kilo verme açısından olsun bir profesyonel yardım lazım. Bir şekilde diyetisyen, doktor falan feşmekan bulun sevgili hanım üyeler. Çok da biliyormuş gibi konuştum da öyle değil tabi, bunlar benim düşüncelerim.

21 Mart:

09.30: Bildiğimiz klasik kahvaltı,
2 dilim çavdar ekmeği
2 dilim az yağlı beyaz peynir
Açık şekersiz çay
Maydanoz, dereotu, roka bol limonlu
Domates- salatalık
2 tatlı kaşığı pekmez (demir eksikliğim var hap kullanıyorum onu desteklemek amaçlı yazdı)

13.30: Dün geceden kekik,nane,limon suyu, salça, yoğurt, sarımsak,soğan suyu ile soslayıp dolapta beklettiğim ince dilim kesilmiş tavuk göğsünü yağsız tavada ızgara yaptım,
2 dilim ekmek
1 tatlı kaşığı z.yağı koyarak hazırladığım salata

16.00: 1 paket çubuk kraker
1 bardak ayran

19.00: Birazdan yiyeceğim
1 kase çorba
1 ekmek
7 yemek kaşığı ıspanak
1 kase diyet yoğurt

21.00: 3 tatlı kaşığı siyah kuru üzüm
2 porsiyon meyve

Bonus: Gece çok acıkır mısın diye sordu, ben de sürekli dizi-film-anime izlediğimi söyleyerek atıştırmalık aradığımı söyledim, 1 çay bardağı leblebi verdi; ama yemesen daha iyi olur, kriz zamanlarında dedi.

Diyete ilk başlandığı dönemde sporu tavsiye etmedi. Ki ben yoğun okul dönemime rağmen, evde koşu bandı, bisiklet, 45 dakikalık yoga programımla seve seve yapacaktım sporu da. Daha sonra dedi, şimdi hepsiyle vücuda yüklenirsek kilo vermenin durduğu dönemlerde ne yapacağız dedi. O yüzden bekliyoruz. Kardiyo yapamasam da yoga yapıyorum.

22 Mart:

08.30: 1 dilim ekmek
1 salatalık
2 peynir
açık çay

13.30: yoğurt çorbası
6 y.kaşığı bamya
yoğurt
1 ekmek

16.30: 1 paket çubuk kraker
1 ayran

18.30: Sezar salata
1 diyet kola

21.00: Dışarıdaydım ve dayanamadım maalesef bir fincan mocha içtim.

23 Mart:

07.30: Ihlamur çayı
1,5 dilim çavdar ekmek
2 dilim az yağlı beyaz peynir
Domates, salatalık

12.30: Körili tavuk
Salata

Sosla hazırlanmış ızgaraları da yiyebilirsin dedi, evde olduğumda çok tercih etmeyeceğim -köri sosu nasıl hazırlanıyor bilmiyorum zaten ( : - dışarda mecbur kaldığımda yiyeceğim. Sebze yemeklerini mümkün mertebe dışarda yememeye dikkat ediyorum, lezzetli olsun diye yağı tuzu bol kullanılıyor, restaurantta çalıştığım bir dönem olmuştu biliyorum.

Kahvaltıların hepsinde 2 tatlı kaşığı pekmez de yedim, yazmayı unutmuşum. Diyetisyenin yazma amacı demir eksikliğim içindi, aynı zamanda bonus olarak benim tatlı iştahımı kesti; belki psikolojik diyete yeni başladığım için ancak pekmez içip, akşamları atıştırmalık olarak siyah kuru üzüm yediğimden beri canım tatlı istemiyor. Ki bir çikolata için dünyaları yakacak insanım.

23 Mart devam:

16.00: 1 paket çubuk kraker
1 ayran

19.30: Mercimek çorbası
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çavdar ekmeği
Salata

21.00: 3 yemek kaşığı siyah kuru üzüm ve 2 kivi
yiyeceğim.

2 Nisan'da kontrolüm var, bu listeye vücudumun verdiği tepkiyi o zaman anlayacağız, eğer yeterli olmuyorsa değiştirecek diyetisyen. Öğrencilik döneminde olduğum için bazen tek öğünle geçirdim, bazen fast-food, dürümlerle yaptım akşam yemeğimi, bazen spor ve düzenli 6 öğün yiyerek geçirdim zamanı, bir şekilde yazdan beri çok da dikkat etmeyerek 88 kilodan 80'e kadar düştüm -diyetisyene gidene kadar 2 kilo almışım-;
ancak şimdi kestiremiyorum az yemeye alışmış metabolizmam bu yemeklere nasıl tepki gösterecek. Umarım ayda en az 5 kilo vererek 3-4 aylık bir dönemde 15 kiloyu atarım üzerimden. 1,5 sene önceki halimi özledim, kıyafetlerim hasretle beni bekliyor...

24 Mart

08.30: 2 çavdar ekmek
1 peynir
1 yumurta
Ihlamur
Salata+ domates+ biber+ maydanoz

13.30: Uzun sandviç ekmeğinin arasına 160 gr diyet ton balığı
Salata

24 Mart devam

Ara: 1 bardak light süt

Akşam: 5 yemek kaşığı ıspanak (yarım kilodan yaptım anca 5 kaşık çıktı, listede 7 yemek kaşığı sebze yemeği diyor aslında)
2 çavdar ekmeği (çorba olmadığında ekmek 2)
1 kase light yoğurt

Demir eksiğim var, ıspanağın yanında yoğurt yemesem ah ne güzel olacak ama çok seviyorum böyle of. Neyse pekmez ve haplarla telafi ederim umarım. Ders başına oturacağım sınav dönemi geldi, abur cubur yok, kahve yasssakkk!

25 Mart

Kahvaltı: 1 çavdar ekmek
1 yumurta
1 dilim light kaşar peyniri
Salata+ domates

Öğle: 160 gr light ton balıkla hazırlanmış salata
1 çavdar ekmek

Ders çalışıyorum evdeyim bugün o yüzden ikindi ve akşamda da ne yiyeceğimi biliyorum, 1 bardak light süt ve ıspanak, yoğurt, çorba, 1 ekmek. Gece de 3 y.kaşığı siyah kuru üzün 2 kivi yapıcam yine. 2 Nisan'da kontrolüm var, 12 gün boyunca uygulamış olacağım diyeti inşallah şu 2 kiloyu atmış olurum üzerimden 80 kiloyla devam ederim yola.

26 Mart

Kahvaltı: 2 çavdar ekmek
Yeşil çay
2 dilim beyaz peynir
1 domates+1 salatalık+ maydanoz
2 tk pekmez

Öğle: Yağsız menemen yapmayı düşünüyorum; dışarı çıkma ihtimalime karşı sandviç ekmeğine peynirli tost.
2 ekmek -menemen için-
Salata

Ara: Activia çilekli, bi tane çantama attım bile.

Akşam: Kabak
Yoğurt
Çorba
1 ekmek

Gece: 3 y.k siyah kuru üzüm
2 kivi

Ne yiyeceğime sabahtan karar verince çok rahat ediyorum böyle.

Diyetisyene gidene kadar tartılma yasağım var, başlangıçta ben de seve seve uydum bu yasağa, ooo ben zaten nefret ederim tartılmaktan diye iddialı açıklamalarda bulundum hatta. Ama gel gör ki merak denen illet beni de vurdu ve dayanamayıp dün tartıldım. Kıyafetsiz 80, o gün giydiğim kıyafetleri giyip tartıldım bir de 81; yani 1 kilo 300 gram gitmiş 5 günde. Bu kadar çok ekmek yemek canımı sıkıyordu açıkçası, ki öyle biliriz ya diyette en önemli şeylerden birisi ekmeği kesmektir, şimdi kilo kaybettiğimi görünce daha bir iç rahatlığıyla diyetisyenin listesine uyacağım. 7 gün sonra kontrolüm var, inşallah o zamana kadar 1- 1,5 kilo daha kaybederim. 12 günde 2- 2,5 kilo vermiş olacağım.

Dün diyet başarı öyküleri topiğini okudum, bayıldım fotoğraflara. İlk diyete başladığımda ben de fotoğraf çekmiştim, onu koymak geldi aklıma. Kilo verdikçe güncelleyeceğim fotoğrafları, kendime belge olsun. Normalde sürekli karnımı içeri çekerek dolaşırım, zayıf zamanlarımda bile öyleydi alışkanlık, burda baya kastım göbeği salma konusunda, eğri abuk sabuk duruşum o yüzden D: Kilo: 82,3.

Son düzenleme:
Az önce akşam yemeğimi yedim, hiç aç hissetmeme rağmen ilk defa bir şeyler atıştırmak istiyorum. Bir dakka, ben bu durumu biliyorum! Reglimden 1 hafta, 10 gün önce sürekli kurt gibi acıkıp, ne bulursam yiyip, tatlı krizlerine girip girip çıkarım :18: Genelde ya geç gelir ya da erken ama olası regli tarihim 2 Nisan, 7 günüm var bu dönemi atlattım mı derin bir oh çekicem. Reglimin geldiği ilk saniyeden itibaren de müthiş bir iştahsızlık oluyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…