Akit'ten Leman-Şevval Sam bombardımanı!

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
[h=2]"Hac'ca gidip Araplara para vermek istemem" diyen Leman Sam'a Akit'ten ağır bir tepki geldi. Hasan Karakaya hem Sam'ı hem kızı Şavval Sam'ı topa tutarken psikanalitik iddialarda bulundu...[/h]
Ünlü sanatçı Leman Sam'ın Hac ve Umre için söylediklerine Akit gazetesinden beklenen tepki geldi. Hasan Karakaya bugünkü köşesini Sam'ın "Hac'ca gidip Araplara para vermek istemem" dediği sözlerine ayırırken ilginç iddialarda bulundu.


AKİT YAZARINDAN İLGİNÇ BİR PSİKANALİZ DENEMESİ!
Leman Sam'ın boşandığı eşinin İslami bir kimliğe sahip olduğunu iddia eden Hasan Karakaya, Sam'ın boşandıktan sonra kocasına olan öfkesini bütün Müslümanlara yönelttiğini iddia etti. Ünlü sanatçının asıl derdinin Araplar değil İslamiyet olduğunu öne süren Karakaya, Leman Sam'ın kızı Şevval Sam'ı da es geçmedi. Şevval Sam'ın başörtüsüne hakaret ettiğini iddia eden Akit yazarı "Kenarına bak, bezini al, Anasına bak, kızını al!" diye yazdı.
İşte Karakaya'nın yazısındaki ilgili bölüm:



ALERJİNİN KAYNAĞI NE?

Ben, Leman Sam’ın “Müslümanlara duyduğu alerjinin kaynağı”nı çok merak ediyorum... Hani, “psikolog”lar, bazı “travma”ların kaynağını öğrenmek için, insanların “gençliğine” veya “çocukluğuna” inerler ya, Leman Sam’daki “Müslüman alerjisi”nin kaynağını öğrenmek için, acaba “evlilik yılları”na mı gitmek gerekir?..

Bildiğim kadarıyla; çocukları Şevval ve Şehnaz’ın babası olan Selim Sam, o zamanlar “ünlü bir şarkıcı”, ünlü bir “star”mış!..

Ama , “İslâmî eğilim”leri varmış ve daha sonra da, bu işlerden, zaten elini-ayağını çekmiş...

Ne ilginçtir ki;

“Maddi sorunlar ve şiddetli geçimsizlik” sebebiyle kocasından boşandığında, kızı Şevval Sam, henüz “6 yaşında”ymış!..

ŞEVVAL’E NE OLDU?

O yıllarda, yani 1981’lerde “cami”lere giden, eline “süpürge” alıp camileri temizleyen ve dahası “Canım Allah’ım benim” şeklinde “şiirler” yazıp, “günah ve ayıp” diyerek “Bale kursu”na gitmeyi bile reddeden Şevval Sam’ın, büyüyüp de “ünlü” olduktan sonra, Haziran 2012’de katıldığı bir “söyleşi”de, “başörtüsü” için; “Başörtüsü, benim için bir tekstil malzemesidir” demesini, acaba neye yormak gerekir?..


ANNESİ ARAPLARA KIZI BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI

Annesinin “Arap”lara ve “Müslüman”lara, kızının da “başörtüsü”ne karşı duyduğu bu “alerji”nin, bu “kin ve öfke”nin sebebi, acaba “Müslümanca yaşayamadığı” için eşinden ve çocuklarından ayrılmak zorunda kalan Selim Sam mıdır?..


KOCASINA DUYDUĞU ÖFKE TÜM MÜSLÜMANLARA YÖNELMİŞ

Leman Sam’ın kocasına, Şevval Sam’ın babasına duyduğu bu öfke, daha sonra “bütün Müslümanlara ve İslâm”a mı yönelmiştir?

Bu, elbette “psikolog”ların işi!..


İSA-MESİH CD’SİNE KATKI

Ama, görünen şu:

“Ana-Kız”ın İslâm’a ve Müslümanlara “alerji”leri devam ediyor... O kadar devam ediyor ki; “Türkiye’deki Hıristiyanlar” tarafından çıkarılan “Mesih İsa’nın Yaşamı” adlı bir CD’de, “Mesih İsa”yı ve “İlâhi”leri seslendirenler arasında Şevval Sam da var!..

Yazının başına dönecek olursak;

Dediğim gibi, hiç kimsenin “dinsel ve cinsel tercih”ine karışmam... Ama, her kim; hem “Arap”lara, hem “Hac ve Umre”ye, hem de “İslâm ve Müslümanlar”a dil uzatıp da, “Müslüman mahallesinde salyongoz satmaya” yeltenirse, işte orada “dur” derim!’..

Dur ve haddini bil!..

Hiç kimse “Müslüman” olmak zorunda değil ama bir yandan “İslâm karşıtlığı” yapar, bir yandan da “Hıristiyanlarca hazırlanan bir CD’ye katkı” sunarsan, sorarım o zaman: “Kimsiniz siz ve ne yapmak istiyorsunuz?”


ANASINA BAK KIZINI AL

Atalarımız boşuna dememiş;

“Kenarına bak, bezini al,

Anasına bak, kızını al!”

Ya da; “Al birini, vur ötekine!”


http://www.internethaber.com/akitten-leman-sevval-sam-bombardimani-663189h.htm
 
Onların müslüman olmadigini neye dayanarak kim söylemiş de müslüman düşmani koymuş adlarini?


Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Hiç kimsenin “din”iyle, “ırk”ıyla, “cinsel tercih”iyle ve “aidiyet”leriyle ilgilenmem, bunu “eleştiri” konusu yapmam...
Tek bir şartla;
“Kendi alanında” kalacak, bunun “propaganda”sını yapmayacak, “baskı” aracı olarak kullanmayacak yani; “Müslüman mahallesinde salyangoz satmayacaksın!”
Aksi halde; “eleştiri”yi hak edersin!..
Çünkü efendim; “mahalle boş değil!”



LEMAN SAM ZIRVALAMIŞ!
Sözü, Pazar günü Edirne Kipa AVM’de hayranlarıyla “imza günü”nde bir araya gelen ünlü sanatçı Leman Sam’ın burada sarf ettiği sözlere getirmek istiyorum...
Açık söyleyeyim:
Elimde; “Goldaş’ın nasıl iflâs ettirildiği”ne, “Dost Sigorta’ya nasıl operasyon yapıldığı”na, “Çanakkale Onsekiz Mayıs Üniversitesi’ndeki Paralel kadrolaşmanın hangi boyutlara ulaştığı”na dair “birçok yazı konusu” olmasına rağmen, kalkıp da Leman Sam diye birinin sarf ettiği sözlere değinmek niyetim yoktu...
Ne var ki; “Okurlarımın yoğun ısrarı” ve olayın “gazetelere yansıması”ndan sonra, “Leman Sam konusu”na girmek, şart oldu...
Efendim, olay şu: Leman Sam, önceki gün; Edirne Kipa AVM’de hayranlarıyla imza gününde bir araya gelmiş... Bazı ünlü isimlerin umreye ve hacca gitmeleri konusunda bir şey konuşmak istemeyen Sam, gerçekten isteyerek, inandıkları için gidenlere saygısının sonsuz olduğunu, ama; umre ve hacca şov için gidenlere güldüğünü ifade etmiş...
Birtakım insanların dikkatini çekmek için şovlarla ilgilenecek vaktinin olmadığını söyleyen Sam; “Kim ne isterse onu yapsın... Ben hacca ve umreye kesinlikle gitmem, Araplara para vermek istemiyorum” demiş...
Hac ve Umre’ye; kimlerin “isteyerek” gittiğini, kimlerin de “şov” amaçlı gittiğini “ölçmek”, hiç kimsenin, dolayısıyla Leman Sam’ın da haddi değildir!..
Ne yani, elinde “inançmetre” veya “şovmetre” mi vardır?..
Ama, beni ilgilendiren; olayın bu tarafı değil, sözlerin ikinci kısmı... Leman Sam da dahil; hiç kimse, hiç kimseyi “Hac ve Umre”ye; başına silah dayayıp da “zorla” götürmez...
Bu, bir “inanç” meselesidir!..
“Nasip” meselesidir!..
İnsanın cebi para doludur ama, “Mukaddes Topraklar”a gitmek “nasip” olmaz!.. “Nasibi olanı” da; “beş parasız” ya da “elsiz-ayaksız” olsa da, oraya gitmekten hiç kimse alıkoyamaz!..
“Saçmalama” ve “zırvalama”nın da bir sınırı var!..



ASIL HEDEFİ MÜSLÜMANLAR!
Her neyse... Gelelim, şu “Araplara para vermek istemiyorum” sözlerine...
Öncelikle şunu söyleyeyim: “Hac ve Umre” için ödenen paranın büyük kısmı Türkiye’de kalıyor... “Arap”lara giden para, “yüzde 3-5” gibi, “çok cüz’i” olmasına rağmen, “iyi bi hizmet” sundukları inkâr edilemez!..
Dolayısıyla, meselenin “Araplara para kaptırmak” meselesi olmadığı çok açık!..
Mesele, bir zamanlar, CHP Genel Sekreteri olan Önder Sav’ın da ifade ettiği gibi, “İslâm karşıtlığı”dır!..
Olayı biliyorsunuz...
17 Mayıs 2008 tarihinde Ankara Elmadağ ilçesinin CHP’li belediye başkanını ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Önder Sav da, bu sırada 80 yaşındaki Mustafa Ünal adlı partili vatandaşla ilginç bir diyaloğa girişmişti...
80 yaşındaki Mustafa Ünal’ın, hacca gitmek istediğini söylemesi üzerine Sav;
“Boş ver, Araplara para kaptırma... Bakarsın Muhammed seni bırakmaz, sen yine şey yapma” sözleriyle karşılık vermişti.
Peki, sonra ne oldu?..
Ne Önder Sav kaldı ortada, ne de onun genel başkanı Deniz Baykal!.. Her ikisi de, “siyaset mezarlığı”ndaki yerlerini aldılar!..
Öyle sanıyorum ki;
Leman Sam’ın sözleri de, hem “Arap düşmanlığı”nın, hem de “İslâm karşıtlığı”nın “dışavurum”undan ibarettir!..
Nedendir bilmem; bu ülkede, bir zamanlar “koyu bir Arap düşmanlığı” vardı.. Öyle bir düşmanlık ki; “köpek”lere bile “Arap” ismi verilir, “Kâbe Arabın olsun, Çankaya bize yeter” diye şiirler yazılırdı!..
Köpeklerine “Arap” ismi veren, “Kâbe Arabın olsun, Çankaya bize yeter” diye şiirler yazanlara sorsanız, “Müslümanım” derler!..
Peki, bu, “nasıl bir Müslümanlık”tır ki; “Müslümanların Peygamberi Hazreti Muhammed”in bir “Arap” olduğu biline biline, bu “Arap düşmanlığı” niye?..
Hayır, bu “zihniyet”in hedefi “Arap düşmanlığı” değil!.. Aslında, “Arap düşmanlığı” yapıyor gibi görünüp, “İslâm düşmanlığı” yapıyorlar!..
Dilerim, Leman Sam’ın düşmanlığı da “İslâm’a ve Müslümanlara” değildir!..



GEÇEN YILKİ SÖZLERİ!
Ama, görünen o ki; Leman Sam’da, “Müslümanlara karşı bir gıcıklık” var... 12 Ocak 2013’te, CNN Türk’te, Enver Aysever’in sunduğu Aykırı Sorular programına katılmış ve orada şu sözleri sarf etmişti:
“Burası bir Müslüman ülkesi. % 99.99 Müslüman. Müslümanlıkta vicdansızlık olmadığını düşünüyorum. İktidar çok Müslüman, halk çok Müslüman, bürokratlar çok Müslüman. Bu ülkede herkes Müslüman. Fakat bir zalimlik var. Çocuğa olan şiddet, hayvanlara şiddet, cezaevinde şiddet, kadınlara şiddet... Çocuğa tecavüz ediyor cezaevinde. Sorsan o da Müslüman. Müslümanlıkta vicdansızlık yoktur.”
Leman Sam, bunları söyleyerek “Müslümanlara gıcıklığını” gösteriyor ama, bilmiyor ki; “insan”ın olduğu her yerde, maalesef “zulüm, şiddet, tecavüz ve vicdansızlık” vardır!..
Ne yani; “Hıristiyan”larda, “Yahudi”lerde, ya da “Hindu”lar ve “Budist”lerde hiç mi “vahşet” hiç mi “katliam” yoktur?.. Irak ve Afganistan’ı yerle bir eden kim, “Filistinli Müslümanlara soykırım uygulayan” ve Myanmar’da “katliam” uygulayan kim?..
Ama, belli ki; Leman Sam’ın derdi başka... Onu derdi, “Müslüman”larla... Türkiye’deki birçok “sanatçı”nın, birçok “pabucumun aydını”nın bir “İslâm alerjisi” olduğu gibi!..



ALERJİNİN KAYNAĞI NE?
Ben, Leman Sam’ın “Müslümanlara duyduğu alerjinin kaynağı”nı çok merak ediyorum... Hani, “psikolog”lar, bazı “travma”ların kaynağını öğrenmek için, insanların “gençliğine” veya “çocukluğuna” inerler ya, Leman Sam’daki “Müslüman alerjisi”nin kaynağını öğrenmek için, acaba “evlilik yılları”na mı gitmek gerekir?..
Bildiğim kadarıyla; çocukları Şevval ve Şehnaz’ın babası olan Selim Sam, o zamanlar “ünlü bir şarkıcı”, ünlü bir “star”mış!..
Ama , “İslâmî eğilim”leri varmış ve daha sonra da, bu işlerden, zaten elini-ayağını çekmiş...
Ne ilginçtir ki;
“Maddi sorunlar ve şiddetli geçimsizlik” sebebiyle kocasından boşandığında, kızı Şevval Sam, henüz “6 yaşında”ymış!..



ŞEVVAL’E NE OLDU?
O yıllarda, yani 1981’lerde “cami”lere giden, eline “süpürge” alıp camileri temizleyen ve dahası “Canım Allah’ım benim” şeklinde “şiirler” yazıp, “günah ve ayıp” diyerek “Bale kursu”na gitmeyi bile reddeden Şevval Sam’ın, büyüyüp de “ünlü” olduktan sonra, Haziran 2012’de katıldığı bir “söyleşi”de, “başörtüsü” için; “Başörtüsü, benim için bir tekstil malzemesidir” demesini, acaba neye yormak gerekir?..
Annesinin “Arap”lara ve “Müslüman”lara, kızının da “başörtüsü”ne karşı duyduğu bu “alerji”nin, bu “kin ve öfke”nin sebebi, acaba “Müslümanca yaşayamadığı” için eşinden ve çocuklarından ayrılmak zorunda kalan Selim Sam mıdır?..
Leman Sam’ın kocasına, Şevval Sam’ın babasına duyduğu bu öfke, daha sonra “bütün Müslümanlara ve İslâm”a mı yönelmiştir?
Bu, elbette “psikolog”ların işi!..



İSA-MESİH CD’SİNE KATKI
Ama, görünen şu:
“Ana-Kız”ın İslâm’a ve Müslümanlara “alerji”leri devam ediyor... O kadar devam ediyor ki; “Türkiye’deki Hıristiyanlar” tarafından çıkarılan “Mesih İsa’nın Yaşamı” adlı bir CD’de, “Mesih İsa”yı ve “İlâhi”leri seslendirenler arasında Şevval Sam da var!..
Yazının başına dönecek olursak;
Dediğim gibi, hiç kimsenin “dinsel ve cinsel tercih”ine karışmam... Ama, her kim; hem “Arap”lara, hem “Hac ve Umre”ye, hem de “İslâm ve Müslümanlar”a dil uzatıp da, “Müslüman mahallesinde salyongoz satmaya” yeltenirse, işte orada “dur” derim!’..
Dur ve haddini bil!..
Hiç kimse “Müslüman” olmak zorunda değil ama bir yandan “İslâm karşıtlığı” yapar, bir yandan da “Hıristiyanlarca hazırlanan bir CD’ye katkı” sunarsan, sorarım o zaman: “Kimsiniz siz ve ne yapmak istiyorsunuz?”
Atalarımız boşuna dememiş;
“Kenarına bak, bezini al,
Anasına bak, kızını al!”
Ya da; “Al birini, vur ötekine!”

.........................................................................................................................
http://www.yeniakit.com.tr/yazarlar...min-derdi-araplar-mi-muslumanlar-mi-5752.html

köşe yazısının tamamı böyle ...
 
Son düzenleme:
Alerjileri var mıdır yok mudur bilemem, bilmek için insanın yüreğini beynini okumak lazım gelir, müslüman olmadıklarını ya da müslümanları hedef aldıklarını düşünüp eleştiren Akit yazarı yürek ve beyin okuyabiliyorsa bilmem, lakin bir insanı bu müslüman değil, bu inançlı değil diye yaftalamak için ya kişinin kendi beyanı olması lazım ya da bizim zihin okuyabilmemiz lazım:KK14:
 
akiti kim ciddiye alır ya, kendileri çalıp kendileri oynasınlar, zaten öyle oluyor, kendileri yazıp yine kendileri ve kendi tarzlarındaki zümre okuyor onları
 
Benim dinlediğim yapilan aciklama söylemek istediği şey neden hacca umreye gitmek ticarete donmuş.. Ve insanlar neden bunu reklam malzemesi yapiyordu..

Muslaman olmanin sartlarindan birini paran yoksa yerine getiremiyorsun sonuçta. Hadi parayi gecelim tura kaydolmadan da gidemiyorsun ben neden peygamber efendimizin kabrini uçağa atlayip gidip göremiyorum param da varsa? Simdi bu is ticarete donmedi denirse yalan olur..

Ve umreye gidip de elleri duada instagrama resim koyanlar da reklam yapmadigini söylerse yalan olur..

Söylenilenler her zaman carpitilmaya hazir onyargisiz dinlemek kalmamis huyumuzda..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
Reklam icin hacca giden unluleri elestirip kendi tercihini soylemisti. Akit gazetesinin hosuna mi gidiyor her b.ka bulasan unlunun kendini aklamak icin hacca gitmesi?

Islamin kapitalizm malzemesi olmasini elestirelim evet. Ama boyle bel alti vurmak olmuyor mu yok kocasiymis yok camileri temizlemekmis.

Ayrica kadin musluman degilim demis mi?
 
Ay dur fotoyu gördüm gülesim geldi, seslendirme yaptı diye Şevval Sam'ın ismi ne güzelde işaretlenmiş öyle:)))
Bu mudur ispat:KK9:

La havle vela kuvvete:KK51: İsa peygamber'le ilgili bir seslendirme yapmak günah mıdır? Dinden mi çıkarır?

O zaman bizim kitabımızda da yer almaması lazımdı, tövbe tövbe:KK19:
 
Leman Sam baya bir saçmalamıştı o sözleriyle. Araplara mı kastı var yoksa Müslümanlara mı? Yoksa çok mu milliyetçi de yerli malı da yerli malı diyor. Yediklerinden giydiklerine bir sürü şeyin yabancı menşeli olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
Herkes konuşma özgürlüğünü kullanmış. Bence bu kadar.:KK14:
 
Reklam icin hacca giden unluleri elestirip kendi tercihini soylemisti. Akit gazetesinin hosuna mi gidiyor her b.ka bulasan unlunun kendini aklamak icin hacca gitmesi?

Islamin kapitalizm malzemesi olmasini elestirelim evet. Ama boyle bel alti vurmak olmuyor mu yok kocasiymis yok camileri temizlemekmis.

Ayrica kadin musluman degilim demis mi?

Dese ne olur? Bu bazı şeyleri eleştirme hakkından men mi etmeli insanları?
 
istedikleri işe katkı sunarlar, neden herseyi musluman dusmanlıgına baglıyoruz ki?

ayrıca kimin hangi inanca sahip olduguna dair cıkarım yapmakla kalmayıp hedef gostermek hic hos degil. dava acsalar yeri, kazanırlar mı bilemem tabi bu hukuk tartısmasının konusu olur.
 
akitin birilerini hedef göstermesi yeni değil ki, bir nevi kronik alışkanlıkları
 
Dese ne olur? Bu bazı şeyleri eleştirme hakkından men mi etmeli insanları?

Hayir demek istedigim muslumam degilim bile dememis bir insani islam dusmani ilan etmek neyin nesi
Islam karsiti propagandalar yaptigini soylemek?

Bir musluman cikip hac turizminde fonen oyunlari elestiremez mi? Elestirmeli hatta..
 
adamın yaptığı hoş değilde okuyucu zümre ne oluyor , bu nasıl bir ön yargı , herkes istediği gazeteyi okuma özgürlüğüne sahip..
ben sabah kalktığımda bütün gazeteleri okuyorum bunun içinde akit de olabiliyor sözcü de, ben aynı kafadan mıyım yani bunlarla ...
heryerde herşeyde ön yargı ..
 
akitin birilerini hedef göstermesi yeni değil ki, bir nevi kronik alışkanlıkları

habercilikte mesleki etigi algılayıs bicimleri sorunlu. birileri okuyup gaza gelip anne kızın canına kastetse yönlendirmelerinden ötürü sorumlulukların farkındalar mı acaba...
 
Hayir demek istedigim muslumam degilim bile dememis bir insani islam dusmani ilan etmek neyin nesi
Islam karsiti propagandalar yaptigini soylemek?

Bir musluman cikip hac turizminde fonen oyunlari elestiremez mi? Elestirmeli hatta..

Hac turizm ya da ibadetinde dönen oyunları elbette eleştirebilir. Ancak “Araplara para kazandırmam” şeklinde olursa bu açıklama sevdiğim Leman Sam’a yakışır bir açıklama olmadı. Keşke meramı sadece bu oyunları eleştirmekse başka cümleler kullansaydı.
 
adamın yaptığı hoş değilde okuyucu zümre ne oluyor , bu nasıl bir ön yargı , herkes istediği gazeteyi okuma özgürlüğüne sahip..
ben sabah kalktığımda bütün gazeteleri okuyorum bunun içinde akit de olabiliyor sözcü de, ben aynı kafadan mıyım yani bunlarla ...
heryerde herşeyde ön yargı ..

verdigimiz tepkiler önyargı degil alaraey,
katılıyorum, herkes istedigi gazeteyi okur, ben de cok genis yelpazede yayınları takip ediyorum.
fakat akitte kızdıgımız nokta hedef gostermesi, baskalarının agzından cıkan kelimeleri sonuna kadar eleştirsin ama musluman dusmanı demek kitlelerin tepkisini cekip gaza gelen birinin saldırmasını tetikleyebilir. elestirilen asıl kısım da bu zaten.
 
Hiç kimse “Müslüman” olmak zorunda değil ama bir yandan “İslâm karşıtlığı” yapar, bir yandan da “Hıristiyanlarca hazırlanan bir CD’ye katkı” sunarsan, sorarım o zaman: “Kimsiniz siz ve ne yapmak istiyorsunuz?”

sen kimsinde hesap soruyorsun be adam.
ister hristiyanlıkla alakalı cdye seslendirme yapar ister hristiyanla evlenir. ister kiliseye gider mum diker sana ne. hesap soramazsın.
bu hakkı nerden buluyorsun sen
:KK47:
ne hakkın var,,milletin yaptığı şeye karışmaya. yuh artık
 
Hac turizm ya da ibadetinde dönen oyunları elbette eleştirebilir. Ancak “Araplara para kazandırmam” şeklinde olursa bu açıklama sevdiğim Leman Sam’a yakışır bir açıklama olmadı. Keşke meramı sadece bu oyunları eleştirmekse başka cümleler kullansaydı.

Araplar hac meselesinden milyarlari goturursun. Ananelerimiz dedelerimiz yillarca hacca gitmek icin didinsin ama sonunda yine gidemesin. Kadin araplara para kazandirmam diyince islam dusmani olamaz. Islam dusmani olan islami bu hale getirenler olmasin?
 
verdigimiz tepkiler önyargı degil alaraey,
katılıyorum, herkes istedigi gazeteyi okur, ben de cok genis yelpazede yayınları takip ediyorum.
fakat akitte kızdıgımız nokta hedef gostermesi, baskalarının agzından cıkan kelimeleri sonuna kadar eleştirsin ama musluman dusmanı demek kitlelerin tepkisini cekip gaza gelen birinin saldırmasını tetikleyebilir. elestirilen asıl kısım da bu zaten.

Buna katılıyorum. Konuya sonradan dahil oldum ben, hala Leman Sam’ın söylediklerindeyim…. O yüzden eleştiriler bu yöndeyse kesinlikle katılıyorum buna.
 
X