Ben sizi haklı buldum ya. Böyle aile olmaz olsun. Dilenci gibiler aynı. Kendilerini rezil ediyorlar aslında ama utanmanızda haklısınız.
Dilenci gibiler diyosunuz da
ülkede binlerce gibisi değil hakketen dilenci var
gayet de hiç ihtiyacı yokken, sapasağlamken arsız yüzsüz dileniyorlar kimse de onları vatandaşlıktan filan men etmiyor yani. gayet hayatlarına devam ediyor, milyon milyon paraları bankaya yatırıyorlar. kimse nereden geldi bu para da demiyor....hepsinin çoluğu çocuğu var.
köy yerlerinde böyle yüzsüz insan çoktur. bizim köyde de vardı yemek zamanı gelir gitmezlerdi
ekmek yapılırken gelir kalkmazlardı
evine süpürge yapmaz gelir oturur kalkmaz, yaparsın yer, örtersin uyur çocuğuna yemek yapıp yedirmez, evi pisliki götürür umursamaz, evinde su içecek bardak yokmuş kadının anlatırlardı.
giyinmeyi bilmez, konuşmayı bilmez. hele birinin hırsızlığı da vardı. tüm köy de bilirdi. hiç bulamasa ambardan buğday arpa çalardı kazık kadar herif.
daha ben çocukken (yani çok uzak olmayan geçmişte) vardı böyle tipler
hepsinin de çoluğu çocuğu var bi kıymetli de anne baba oldular ki zormayın çocukları hep hacca filan götürdü bunları.
yani bilmiyorum ciddi saldırgan filan olan can tehlikesi oluşturan vb. bir akıl hastalığı olur, hadi onu zorla yatırırlar ama böyle karakter bozukluğu olan kişilerin zorla tedavi edildiğini ben ne gördüm, ne duydum.
tamam olmazo sun demenizi anlıyorum da dediğim gibi buna karşı bir devlet mekanizmamız yok. o kadar ki kadın "belediye toplamıyor mu bunları" mertebesinde...