• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar?

Zaten böyle düşünen zihniyetler yüzünden cezasız kalıyo o pislikler ve herkes yapio bunu dengesi olmayan bi insan cocukmu yapar gitsin yurda bıraksın niye atiyo

Hak vermedim aslinda yilanin basini basta ezseler...

Ornegin siddetle buyuyen cocuk ilerde kendi esine siddet uyguluyor bu boyle gidiyor.

Keske saglikli aileler kurulsa saglikli insanlar cocuk sahibi olsalar.

Postpartum depresyon da olabilir gerçeklikten kopuk olduğu bir psikiyatrik bozukluğa sahip olduğu halde anne olmuş da olabilir. Bebeğini öldüren anne sayısı az değildir lohusa depresyonunda. Depresyon denilip geçilse de tehlikeli olabilir, bazılarında sanrılar görülüyor. Durumu bilmeden yorum yapmamız pek doğru değil. Burada ihmalkarlık var belli ki, mesela kadının eşi gidip yardım almasını sağlamamış bu kadının, görmezden gelmiş. Umarım bebek iyileşir. :/

Postpartum depresyon da olabilir gerçeklikten kopuk olduğu bir psikiyatrik bozukluğa sahip olduğu halde anne olmuş da olabilir. Bebeğini öldüren anne sayısı az değildir lohusa depresyonunda. Depresyon denilip geçilse de tehlikeli olabilir, bazılarında sanrılar görülüyor. Durumu bilmeden yorum yapmamız pek doğru değil. Burada ihmalkarlık var belli ki, mesela kadının eşi gidip yardım almasını sağlamamış bu kadının, görmezden gelmiş. Umarım bebek iyileşir. :/

Astoria tamam doğru söylediklerin, amenna. Bizzat yaşadım postpartum depresyonu. 1 sene sürdü üstelik. Bu teşhise ek olarak, panik bozukluk ve anksiyete bozukluğu teşhislerim de vardı. Duygu durum bozukluğu da dendi neyse ki o kısa sürdü. Oğlumu bırakacak kimsem olmadığı için tedaviye gidemiyordum bile. O bir senede ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Yine de empati falan kuramıyorum ben bu canavarla. Gerçeklik algımın kaybolduğu zamanlar da oldu, bebeğimin bana ait olmadığını düşündüğüm anlar da. Ölümü her an düşünürdüm. Oğlum bensiz kalmasın diye birlikte öldüğümüzü de hayal ederdim. Anlayacağın en dibi gördüm ben. Ancak bir an bile, tek bir an bile oğluma zarar vermeyi düşünmedim ben. Şizofren hastası olan yakın bir akrabam ve bir oğlu var. Bir kez bile zarar vermedi oğluna.

Evet psikolojik problemler ciddi sıkıntılara sebep olur bunda hemfikiriz. Ancak kalbi kötü, içi pis ise psikolojik rahatsızlıklar böyle sonuçlanır. İyi bir insan ise ne durumda olursa olsun bir cana hele ki kendi evladına zarar veremez. Yok yani ben empati falan kurmuyorum aynı yollardan geçmiş biri olarak. Bir gün oğluma ya da herhangi bir çocuğa zarar verecek olursam teşhisli ve raporlu olsam bile beni bağırta bağırta öldürsünler. Bu durumun bir bahanesi yok çünkü.

Kime sorsan süper annedir, ne çektim neler yaptım da büyüttüm diye anlatır. Ama ortada da her zaman sorumsuz ailesini anlatan insanlar var.
Eğer hastaysa, sorun onda değil, etrafındakilerdedir. Hastanın eline çocuk verilmez. Hasta insanla münasebette bulunulmaz.
Kendinizi iyi biri göstermek istiyorsunuz, anlıyorum lakin ruh hastalığı olan biri yaptığının farkında değildir. Çocuğu değil kendini öldürseymiş mantığı bu durumda geçerli değil.
Ruh hastalığını ne sanıyorsunuz acaba? Suç, hastanın eline çocuk verende.

Dogum sonrasi psikoz nadir de olsa gorulebilecek bir seydir, burda suclu hasta olan Anne degil bunun farkinda olmayip destek olmayan cevresidir, Anne hastaydi atti diyelim baba nerde bu arada, esinin durumunu 6 aya kadar anlamamis mi? Neden yardim Almamis?

Edit: yazim hatasi

Arkadasın dedıgi gıbı baslıcam onun psikolojisine kendını atsın ozaman balkondan psikolojisi bitek bebegemı bozuk :kızgın:
Normal biri zaten bunu yapmaz
Belki öyle biridir ki bu cazai ehliyeti bile yoktur
Böylelerinin kendilerinden çok etrafındakiler suçludur

Haberlere baksak insanlar sanki artik merhanet nedir bilmiyor. O derecede. Bugün bir haber okudum Allahim detaylari yazmicam icim bir parcalandi. Insanlik ilerliyecegi yerde gittikce geri gidiyor. Rabbim sonumuzu hayir etsin

Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar daha 6 aylık bebek .Hiçmi allah'tan korkmuyosun. Nasıl kıyarsın o bebege .Biri bebeğini çöpe atar biri camı avlusuna bırakır diğeri balkondan atar .Şu mezarlıkta aglayan kızı gormek için colugunu çoğunu alıp oraya gider oda yetmez gıbı adamın bırı çekirdek satar . Yaa nasıl bı dunya bu nasıl zihniyet yeteeeerrr dıe cıkıp bagırasım var. İnsanlar nasıl bukadar merhametsiz olabıldıler bu nasıl bı zihniyet .İnşallah o bebeğe bısı olmazdq büyüyüp o annenin yuzune tükürür. Basıma agrılar girdi.
Bazen diyorum kendikendime ben 2 yıldır ne yaptıysam olmadı ama bu haketmeyenler hemen doğuruyor aksam öyle agladimki haberlerde görünce bittim başım agiriyor resmen geçen günde copun yanındaki bebeği görünce Recai bu dedim ben olsun diye yalvariyorum ağlamaktan halden hale giriyorum diyorum insan deli hile olsa evladını atarmi aşağı artık insanlari aklım almıyor beynim algilamiyor

Anne belki normal degildir onu ne hale getirdiler de yapti belki...
Kendini atsın bebeğin suçu ne kendini kessin annesini n suçu ne hanımefendi kendine birsey olmamış o gunahsizmi attı aşağı bunun hic açıklaması olamaz ne yaşarsa yaşasın başına ne gelirse gelsin böyle birşeye yer olamazzzz

Ağlamaktan bı hal oldum haberi izlerken. Dayanamıyorum artık bu hale gelmemize. Annesini bıçaklayan cocugunu acımadan aşağıya atan bir kadın mümkünse yıkılsın bu dünyadan. Yemisim psikolojisinin bozklugunu. Gülüyordu yaaa gülüyordu bebeğini atmadan once. Allahim dedim inşallah birşey olmamış olsun bebeğe ama yoğun bakımda lafını duydugum an yıkıldım. Bu tip insanların tedavi olması falan hikaye.. İçimden sadece yıkılmasını diliyorum Allah'ımdan....

Kendini atsın bebeğin suçu ne kendini kessin annesini n suçu ne hanımefendi kendine birsey olmamış o gunahsizmi attı aşağı bunun hic açıklaması olamaz ne yaşarsa yaşasın başına ne gelirse gelsin böyle birşeye yer olamazzzz

Ne hikayeler var ne insanlar var bilemeyiz ne travmalar acilar var ki akli dengesi o an yerinde olmayabilir.

Tecavuz sonucu hamile kalip benim cocugum degil diyenler var bilemeyiz.

Ya siz burda aklı başında konuşuyorsunuz kim bilir nasıl aklı dengesi yerinde değildi etrafındakiler asıl suçlu olan

Back
X