Aklım almıyor bı anne nasıl bebeğini balkondan atar?

Astoria tamam doğru söylediklerin, amenna. Bizzat yaşadım postpartum depresyonu. 1 sene sürdü üstelik. Bu teşhise ek olarak, panik bozukluk ve anksiyete bozukluğu teşhislerim de vardı. Duygu durum bozukluğu da dendi neyse ki o kısa sürdü. Oğlumu bırakacak kimsem olmadığı için tedaviye gidemiyordum bile. O bir senede ne çektiğimi bir ben bir Allah bilir. Yine de empati falan kuramıyorum ben bu canavarla. Gerçeklik algımın kaybolduğu zamanlar da oldu, bebeğimin bana ait olmadığını düşündüğüm anlar da. Ölümü her an düşünürdüm. Oğlum bensiz kalmasın diye birlikte öldüğümüzü de hayal ederdim. Anlayacağın en dibi gördüm ben. Ancak bir an bile, tek bir an bile oğluma zarar vermeyi düşünmedim ben. Şizofren hastası olan yakın bir akrabam ve bir oğlu var. Bir kez bile zarar vermedi oğluna.

Evet psikolojik problemler ciddi sıkıntılara sebep olur bunda hemfikiriz. Ancak kalbi kötü, içi pis ise psikolojik rahatsızlıklar böyle sonuçlanır. İyi bir insan ise ne durumda olursa olsun bir cana hele ki kendi evladına zarar veremez. Yok yani ben empati falan kurmuyorum aynı yollardan geçmiş biri olarak. Bir gün oğluma ya da herhangi bir çocuğa zarar verecek olursam teşhisli ve raporlu olsam bile beni bağırta bağırta öldürsünler. Bu durumun bir bahanesi yok çünkü.

Geçmiş olsun size de, zor bir süreç geçirmişsiniz. Kimseye zarar vermeden atlatabilmenize sevindim. Ama işte postpartum depresyon geçiren X kişisi sürekli ağlayıp bebeğine karşı kendisini yetersiz hissediyor, Y kişisi bebeğin kendisinden olmadığını düşünerek ondan tiksiniyor, Z kişisi bebeğin şeytan olduğu sanrılarıyla gidip bebeğini öldürüyor. Yani maalesef bu her kişide aynı semptomlarla devam eden bir süreç değil. Yaparken elbette bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Sanrı bir tür virüs gibi beynini kemiriyor insanın. Şizofreni de öyledir, bazıları sanrılarıyla başa çıkabilirken bazıları çıkamaz. Burada beddua eden anne adaylarını gördüm, bu anne adaylarımızın ileride postpartum depresyona yakalanmayacağının garantisi yok misal. Yeni annelerin %10-15inde görülüyor. Yüksek bir oran.

Akıl sağlığı yeri geldi mi fiziksel sağlıktan daha önemli hale gelir. Postpartum psikoz haline çevrildiyse annenin hemen kliniğe yatırılması gerekir. Ben o habere konu annede kesinlikle ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. Klasik "Lohusa bu geçer geçer" gözüyle bakılmış ve sonu felaket olmuş ne yazık ki.

Dur sakin ol bebeğim sende delirme. Kadın çocuğu bırakırken sırıtıyordu. Türkiye delirdi.
BN o kadının gercekten sorunu olduguna inanmıyorum cnm 6 ay boyunca atmadıda sımdı nie attı .inşallah bu kadını sorunu var dıe salıvermezler .sorunu varsa kapatsınlar tımarhaneye bıdahada cıkarmasınlar

Normal bir insanin yapamayacagi seyler.

Psikoloji diye birsey kalmamis ne yasadilar acaba..

Ne diyim Allah herkesin yardimcisi olsun
Devir kötü.

Geçmiş olsun size de, zor bir süreç geçirmişsiniz. Kimseye zarar vermeden atlatabilmenize sevindim. Ama işte postpartum depresyon geçiren X kişisi sürekli ağlayıp bebeğine karşı kendisini yetersiz hissediyor, Y kişisi bebeğin kendisinden olmadığını düşünerek ondan tiksiniyor, Z kişisi bebeğin şeytan olduğu sanrılarıyla gidip bebeğini öldürüyor. Yani maalesef bu her kişide aynı semptomlarla devam eden bir süreç değil. Yaparken elbette bilinçli bir şekilde yapmıyorlar. Sanrı bir tür virüs gibi beynini kemiriyor insanın. Şizofreni de öyledir, bazıları sanrılarıyla başa çıkabilirken bazıları çıkamaz. Burada beddua eden anne adaylarını gördüm, bu anne adaylarımızın ileride postpartum depresyona yakalanmayacağının garantisi yok misal. Yeni annelerin %10-15inde görülüyor. Yüksek bir oran.

Akıl sağlığı yeri geldi mi fiziksel sağlıktan daha önemli hale gelir. Postpartum psikoz haline çevrildiyse annenin hemen kliniğe yatırılması gerekir. Ben o habere konu annede kesinlikle ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum. Klasik "Lohusa bu geçer geçer" gözüyle bakılmış ve sonu felaket olmuş ne yazık ki.
Ya nasıl güzel açıklamışsın ❤
Burada bela okumak çok kolay
Kimsenin başına gelmeyeceğinin garantisi yok.;)

Sırf böyle şeyler görmeyeyim duymayayım diye haber bültenlerini izlemez olmuştum ama burası da haber bültenine dönmüş...

Bu arada haberin videosunu izleyip tasvir edenler, sizin de akıl sağlığınız pek yerinde değil bence.
Gidip kendinize bi baktırın...

Ya nasıl güzel açıklamışsın ❤
Burada bela okumak çok kolay
Kimsenin başına gelmeyeceğinin garantisi yok.:KK66:

Burada herkes akıl sağlığı yerinde olarak düşünüyor da ondan. Ben önce akıl sağlığım sonra fiziksel sağlığım yerinde olsun diye dua ederim. Fiziksel sağlığın istediği kadar yerinde olsun, akıl sağlığın gittikten sonra hepsi boş. Ve dediğim gibi buradaki anne adaylarının postpartum psikoza girmeyeceğinin garantisi yok. O yüzden "Ben böyle yapmam ki" diyerek büyük konuşmasın kimse.

Gene hiçbir yere varmayan ve varmayacak olan bir konu. Kimse bu kadının yaptığını savunamaz. Zaten olay insanlık dışı bunu kimse inkar etmiyor.

Ama kanun sizin gibi duygusal bakmıyor olaylara. Cezai ehliyet diye bir şey var. Yani herkes yaptıklarından dolayı sorumlu tutulamaz. Akıl hastalığı, akıl zayıflığı diye bir şey var ve bunların hiçbirimizin başına gelmeyeceğinin garantisi var mı?

Tabi ki akıl sağlığı yerinde olan kimse bebeğini camdan atmaz. Kadın bunu bile bile yaptıysa tabi ki cezalandırılsın.Olayın insanlık dışı olması ayrı (bunda herkes zaten hemfikir), cezalandırılabilir olması ayrı. Ayıramadığınız nokta bu bence.

Olabilir ama bunada normal birseyi gibi bakmayız demi
Biz zaten normal olmadığını anlatmaya çalışıyoruz siz kabul etmiyorsunuz normal bir insan çocuğunu balkondan atar mı az mantık lütfen kafa gitmiş o kişide kim bilir o bebeği ne sanıyordu ne olarak görüyordu

Astoria,
söylediğiniz bu psikolojik sorunun konu alındığı bir yabancı film seyretmiştim, Doğum sonrası bir kadın bebeğine zarar verecek birileri olduğu düşüncesiyle sürekli polisleri arıyor, evin etrafında dolanan birileri var deyip bebeğini korumaya çalışıyor, bahçede gezdiğini düşündüğü kişileri kovalıyordu, filmin sonunda bebeğine zarar verecek diye kovaladığı kişinin yüzünü pencere de görünce duraksıyordu çünkü aylarca kovaladığı kişi kendisiydi, kadının doğum sonrası yaşadığı bu rahatsızlık bebek ölene kadar eşi ve ailesi tarafından dikkate alınmıyordu, sonuç bebek ölüyor anne kliniğe yatırılıyordu.

Hanımlar,
elbette anne yüreklerini sızlatan bir olay ama lütfen yine de hakaret, beddua vb yazılardan kaçınınız.
Her kadının lohusalık psikolojisi aynı olmuyor, ağır geçirenlerden bazılarının kendisini öldürdüğü de oluyor ne yazık ki.

Genelde evlilik dışı yaşanan ilişkilerden doğan bebekler onlar burda baya konu açılıyor ya ya hamile kaldiysam sevgilim terketti hamileyim diye işte o bebekler ya posetle çöpe atılıyor ya havalandırma boşluğunda ya pencereden yada araba tekerleginin arkakasina bırakılıyor kimisi dereye kimisi denize atıyor tabi bunlar polise intikal eden eskiden cami avlusuna yada yetimhane önüne bırakılırdi şimdi ölüme ...ha bide lohusa depresyonuna girip bebeğini öldüren var o ayrı bir konu ki ben o depresyona girmistim gerçekten çok farklı bir durum sadece yaşayan bilir ....genel olarak toplumun ahlak düzeyi bozulmuş vicdan merhamet kalmamış Allah sonumuzu hayr getire

Son düzenleme:

Haklısınız bir anlık sinirle yazdım ama kabullenmek istemiyorum içten içe. Maalesef her birey aynı tepkileri vermiyor hastalık karşısında. Peki ihtisas alanınızı saf dışı bırakarak düşünürseniz, bu hastalıklar karşısında kişilerin verdiği tepkilerin ve kötü sonuçların onların karakterleri ile ilişiği var mıdır? Elbette bu hususta teknik bilgim yok. Kişisel kanaatim bu sadece. Hastalıkların her bünyede farklı tepkilere sebep olduğunu kabul edersek, bu farklı tepkilerin kişilerin vicdanı, karakteri ile bağlantısı var mıdır peki?

Yani x kişisi faklı tepki veriyorsa, bu sadece hastalığın bir sonucu mudur? Y kişisi neden aynı tepkiyi vermiyor daha güçlü olduğu için mi yoksa insani vasıfları yüzünden mi ?

Hak vermedim aslinda yilanin basini basta ezseler...

Ornegin siddetle buyuyen cocuk ilerde kendi esine siddet uyguluyor bu boyle gidiyor.

Keske saglikli aileler kurulsa saglikli insanlar cocuk sahibi olsalar.
keşke ama bazilarida yetişme tarzı değil karaktersiz kendi zevklerinden çocuk yapiolar onada bakacak kapasite olmayınca öyle oluyo allah kimseyi vicdansiz ahlaksız bencil etmesin

Bir insanin icinde Allah korkusu olmali, vicdan, merhamet olmali.Bu duygulari yerinde olmayanlar ya da kaybedenler belki de akli dengelerini yitirdiklerinde vahşileşebiliyorlardır.Çok üzücü şeyler bunlar.Allahım herkesin kalbine vicdan versin.

Son düzenleme:
Back
X