Aklım fikrim yemekte ne olur yardım edin

Derinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
2.680
517
163
Merhaba arkadaşlar bana ancak benim kadar iştahlı ve kendini kontrol edebilen insanlar yardım edebilir çünkü iştahı olmayan insanlar için bu kontrol çok kolay.artık delirecem.kilo vermeye çalıştıkça almaktan ve aklımın fikrinin yemekte olmasından.bu arada testlerim yapıldı sorun yok.uzmandanda destek aldim ama maalesef sorun ben ve benim istahim.kendimden nefret ediyorum

daha geçen hafta tartıda sayıyı görünce bağıra bağıra ağladım. ve o gün karar verdim onbeş kilo vermeden hayatımı düzenlicem diye. benim de iştahım çok ama diyelim yemek saatine daha var ya da gece oldu aklıma yemek gelse bile tutuyorum kendimi. eve tatlı almıyorum, hafif yemekler pişiriyorum. iradeli olman gerekiyor

Açılın o obur benim.
Ben ki aklımda kalacağına midemde kalsın, mutfakta duracağına midemde dursun diyen insanım. :KK52:
Uzun zaman geh biliii biliii dombiliiii şeklinde gezdim. 70-80 arası gideeeer gelirdi kilolarım. Uzun zamandan kastım 3-4 sene.

Ki bu arada ben kendimi balık etli zannediyordum :D Bir gün denizdeyken çekilmiş fotomu görünce...:skandal::skandal::skandal: diye gezdim her yerde.

Sonrasında silkiniş, kendine geliş, eriyiş ve yükselme.

Yemeği az alsam bile 15 dakika sonra doygunluk hissinin geldiğini geç fark ettim. Hatta daha yerken ben bunla doymam diyerek bir sonraki yemek istasyonumu düşünürdüm, ama bir baktım o ikinci istasyona ulaşana kadar ben doyma hissi gelmiş.

Fazladan açlık her geldiğinde kendinizi oyalayın. Geçtiğini göreceksiniz.
'sevgili göbüş, hayır acıkmadın sadece canımız sıkıldı' demeye başlayın.

karnın acıktığında içtiğin suyun ya da çayın içine kuru tarçın at. Kan şekerini düzenler açlık hissin körelir

Merhaba arkadaşlar bana ancak benim kadar iştahlı ve kendini kontrol edebilen insanlar yardım edebilir çünkü iştahı olmayan insanlar için bu kontrol çok kolay.artık delirecem.kilo vermeye çalıştıkça almaktan ve aklımın fikrinin yemekte olmasından.bu arada testlerim yapıldı sorun yok.uzmandanda destek aldim ama maalesef sorun ben ve benim istahim.kendimden nefret ediyorum
Su an kac kilosun..
Nasil bir diyet uyguluyorsun.diyet gruplaruna katilmak ise yariyor.motivasyon acisindan.hic denedin mi.
Duygusal aclik kavramini biliyorsundur.
Atta yatan neden cogu kez bu malesef.
Ne zaman streste olsam abuk subuk ne bulursam yerim.
Ben de diyetteyim bu arada.
Yesil cayi tavsiye ederim.
Hatta limonlu maden sulu kurunu.
Deneyebikirsin.istah kapatiyor.
Ya da ben kendimi boyle motive ediyorum da denebilir
Ama su var ki hersey beyninde biriyor.
Kendini ikna etmen ve kilo vermek icin guclu sebepler buan gerekiyor.
Ve de hedefler tabi.

O dombili benim kardeslerim. Bu dünyada yemek yemekten guzel ne var he ne var.. Ne demişler bu dünyada yanina tek kâr kalan yiyip içtiklerin.:anneadayı::bicak:

Psikolojik yeme bozuklugun olabilir mi? Cocuklukta yasanan travmalar buna yol açabiliyor. Kardesimde de vardi terapiyle kendine geldi şimdi diyetisyen yardimiyla zayiflama sürecinde ve hic olmadığı kadar diyetine dikkat edip spor yapıyor.

Psikolojik olabilir. Kendimden biliyorum. Doktorum mükemmelliyetçi olmamdan kaynaklı( sebebi yine çocukluk travmaları)
kendi kendimi sürekli eleştirdiğim, yaptığım.bir şey ile alakalı dışardan onaylama yada takdir gelmesi önemli olmaksızın her konuda kendimi eleştirmem asla kendimi psikolojik olarak onaylamamamdan kaynaklı olduğunu söyledi. Misal bir şey yaptın ve.insanlar bunun güzel olduğunu söylüyor. Evet güzel yaptım diyip kendime onay vermem gerektiğini söyledi. Tam tersi sürekli çatışma halinde olunca farkında olmadan ödül ve tasvip edilme arayışında oluyormuşum. Bu da olmayında aç olmadığım halde yemek yememin sebebi kendime ödüllendirme onayla gereksinimi. Ardından gelen rahatlama.hissi. Bunun üzerinde çalışıyoruz. :) artık doyma hissinin geldiğini hissediyorum önceden öyle bir his yoktu :)
Daha iyi bir psikoloğa gidebilirsin. Sorununu derinden çözdüğüne emin misin ?
Sadece aç gözlülük değil bu senin anlattığından anladığım bu.

1.5 litre suyun içine cubuk tarçın attim. Günlerdir aynı cubuk duruyor etkisi geçince yenisini koyacağım. Gerçekten istahimi kesti. Benim gibi bir oburixin :KK45:

Psikolojik sebeplerin arkasında beynimizde yaşadığımız nörokimyasal değişimler yatıyor. Beyin aslında bizden bağımsız bir organ. Biz farkında olmadan bağımlılık geliştiriyor. Yerinizde olsam yediklerimin içinde ne var onları tespit etmekle başlardım. Monosodyum glutamat (MSG) adı verilen, tatlandırıcı diye Türkçe'de isimlendirdiğimiz bir şey var, aslında bir tür lezzet arttırıcı, diğer adıyla Çin tuzu. Kullanımı çok yaygın, hemen her şeyde var. İşin kötüsü maske isimleri var, soya, soya lesitin, E6xx vs. Bütün hazır gıda üreticileri bunu kullanıyor ve adı beşinci tad: acı, ekşi, tatlı,tuzludan sonra bunun tadı var. AB bunu düzenlemiş, hazır gıdalarda %2'ye kadar kullanılabiliyor. Bizdeki durum nedir, bilemiyorum. Literatürde, (Google akademikten bulacağınız bağımsız ve cesur çalışmalara göre) MSG yaygınlaştığından beri tip 2 diyabet neredeyse üçe katlanmış .Kanser ile arasında bağ kuruldu (nedensellik değil ama korelasyon). Büyük firmalar kar paylarının düşmemesi için çalışmalara da müdahale edip gerçeği gizliyorlar.

Ben yediğim her şeyin içine bakıyorum, eğer bir şekilde MSG almışsam direkt iştahım açılıyor. En çok tatillerde, hele de Uzakdoğu gibi bunun çok (harbiden sınırsızca) kullanıldığı bir yere gidip gelmişsem doyma hissimin kaybolduğunu görüyorum. Arınmam 2-3 ayımı alıyor. Yediklerinizin içine bakın, ben eminim ki uzunca bir süredir bu maddeye maruz kalmışsınız. Diğer bütün bağımlılıklar gibi azaltarak kesmek işe yaramayacaktır, bir kereden kesecek, bir süre yoksunluk sendromuna girecek olsanız bile, atlatınca da bir daha canınız çekmeyecek.

Son sözüm: yediklerinizin içine bakın. Hazır gıdadan şeytan görmüş gibi kaçın.

Back
X