öncelikle pilotaj dediğiniz pilotluk mu? eğer öyleyse sayısal bir bölümden mezun olan herkes pilot olabilir. buna iktisat da dahil diye biliyorum siz yine bir araştırın. thy alım yaparken buna bakıyor, para konusunda da onlar sizi okutuyorlar sonra çalışmaya başlayınca taksit taksit ödüyorsunuz. özel eğitim merkezleri için de bankalar kredi veriyorlar, çalışmaya başlayınca ödüyorsunuz yine. pilotluğun maaşlarından haberiniz var mı bilmiyorum ama oldukça iyidir. kredi ödemede bir sıkıntı asla çıkmıyor yani.
öğretmenlik bana da risk almak gibi geldi, babanız okulda kalma konusunu söylemiş zaten, haklı.
iktisata gelince iyi bir üniversitede okumadıkça orda da iş bulmak oldukça zor aslında. öğretmenlikten çok da farklı değil.
sivil havacılık üzerine yanlış bilmiyorsam almanyada bir master programı var fakat orası da 2 sene bir iş deneyiminiz olmasını istiyor. bunun dışında kule görevlisi olmak da cazip bir meslek. thy'de kabin memuru olmak da zorlu ama maaşı iyi ve uzun uçuşlara başlayınca boş gün çok oluyor.