Bugün bir doktorun videosunu izledim. Reglin gerekenden fazla olmasının da sorunlu bir durum olduğu yazıyordu.
Ve bu dönemdeki kanamanın 80 ml'den (yaklaşık yarım su bardağı) fazla olmasının sakıncalı olduğu yazıyordu.
Bu miktar bende çok daha fazla ve bunun normal olduğunu düşünüyordum. Pandemi olduğu için hastaneye de gitmek istemiyorum bu konu için. Normalde regl günlerim düzenli,10 gün sürüyor ama bu konu aklımı karıştırdı.olması gereken kanama cidden o kadar az mı herkeste ?
"Her ay düzenli olarak tekrarlanan adet kanamaları nedeniyle kaybedilen kan ve demir miktarının vücut tarafından yerine konulamaması, anemiyi yani kansızlığı da beraberinde getiriyor."
Bugün bir doktorun videosunu izledim. Reglin gerekenden fazla olmasının da sorunlu bir durum olduğu yazıyordu.
Ve bu dönemdeki kanamanın 80 ml'den (yaklaşık yarım su bardağı) fazla olmasının sakıncalı olduğu yazıyordu.
Bu miktar bende çok daha fazla ve bunun normal olduğunu düşünüyordum. Pandemi olduğu için hastaneye de gitmek istemiyorum bu konu için. Normalde regl günlerim düzenli,10 gün sürüyor ama bu konu aklımı karıştırdı.olması gereken kanama cidden o kadar az mı herkeste ?
Günde kaç ped değiştiriyorsunuz? 2 saatten erken ped değiştirme ihtiyacınız varsa, gerçekten de 80 ml den fazla kanıyorsanız ve 7 günden uzun sürüyorsa menorajiniz var diyebiliriz.
ve kadınlarda kansızlığın başlıca sebepleri arasındadır
Günde kaç ped değiştiriyorsunuz? 2 saatten erken ped değiştirme ihtiyacınız varsa, gerçekten de 80 ml den fazla kanıyorsanız ve 7 günden uzun sürüyorsa menorajiniz var diyebiliriz.
İlk 3 gün günde 3 tane ped kullanıyorum.
4. günden sonra azalıyor kanama.
Zaten 6. günden sonra da sadece kahverengi şekilde lekelenme oluyor yani 10 gün tamamen kanama şeklinde değil ama 80 ml'den fazla olduğum kesin gibi.
Zaten 6. günden sonra da sadece kahverengi şekilde lekelenme oluyor yani 10 gün tamamen kanama şeklinde değil ama 80 ml'den fazla olduğum kesin gibi.
Günde 3 ped fazla sayılmaz, ayrıca kanamanız az bile olsa sağlık açısından mümkünse daha sık ped degiştirin
Benim 2 gün çok yoğun kanama ile geçiyor, ayda 2 paket gece ürünü kullanıyorum. Şu ana kadar bununla ilgili bir sorun yaşamadım, gerçi çikolata kistim var düzenli takipteyim.
İçinizin rahat etmesini istiyorsanız bir uzmandan destek alın, kaldı ki hiç bir problem hissetmesek bile hepimiz belirli aralıklarla gereken muayeneleri yaptırmalıyız.
yani bence çok anormal bir durum değil,ancak pedleriniz tamamen doluyor mu yoksa siz rahat etmeyip sık sık değiştirdiğiniz için mi 3 oluyor? bu önemli :))