• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklıma takıldı

Florya35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
135
Puanlar
33
Arkadaşlar merhaba. Mesela 25-30 yaşlarından sonra erkekler genelde evlenecekleri için düzenli bir işte çalışmaya başlıyorlar. Peki evlenmeyi düşünmeyen erkekler nasıl oluyor? Düzenli bir işte çalışmazlar mı ?Sorumluluk sahibi olmayı biraz daha mı ertelerler? (Abimin arkadaşlarında ıkı gruptan da vardı ndndnd)

Her erkek böyle midir, yoksa sadece bazıları mı böyledir? Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Mesela sık sık iş değiştirmesi, belli bir düzen kurmaması ya da hayatında kimse olmadığı için geleceğe yönelik planlar konusunda daha rahat davranması mümkün müdür? Yani duygusal olarak hayatında birinin olmaması, bazı sorumlulukların ertelenmesine sebep olabilir mi?

Sorumsuz erkekler hayatında biri olsa da düzenli bir iş kurmuyor. Çok yakın arkadaşım böyle bir durumun içinde şu an. Erkek arkadaşı evlilik için darlıyor, baba mesleğini yap diyoruz yok, iş kur diyoruz yok, git bari bir kuryelik bilmem ne yap diyoruz ona da yok istemediğim işte mi çalışayım diyor. Öyle boş boş araba al sat yapıyor bir yandan da nişan yapmak için kızı darlıyor bizimki de yapmıyor tabii ki.
Fakat sorumlu bir erkek hayatında biri olsa da olmasa da düzenli bir iş sahibi olmak için çabalar, geleceğini garantilemek ister.
Hayatında birinin olmasının tabii ki payı vardır fakat bence daha çok sorumluluk sahibi olmaya bakıyor bu iş.

Arkadaşlar merhaba. Mesela 25-30 yaşlarından sonra erkekler genelde evlenecekleri için düzenli bir işte çalışmaya başlıyorlar. Peki evlenmeyi düşünmeyen erkekler nasıl oluyor? Düzenli bir işte çalışmazlar mı ?Sorumluluk sahibi olmayı biraz daha mı ertelerler? (Abimin arkadaşlarında ıkı gruptan da vardı ndndnd)

Her erkek böyle midir, yoksa sadece bazıları mı böyledir? Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Mesela sık sık iş değiştirmesi, belli bir düzen kurmaması ya da hayatında kimse olmadığı için geleceğe yönelik planlar konusunda daha rahat davranması mümkün müdür? Yani duygusal olarak hayatında birinin olmaması, bazı sorumlulukların ertelenmesine sebep olabilir mi?
Bir insanın sorumluluk almasının sebebi evlilik değil ki. Kimse evlenmek zorunda değil.
Kişi ne yapıyorsa kendi için yapmalı.
Başkası için yaparsa zoraki olur zaten bir yerde tak der durur.

İnsan 7 sinde neyse 70 inde de o dur evleneceği ya da hayatında biri olduğu için hayatını düzenleyenin düzeni max 1 sene sürer sonra sıkıldım der eskiye döner karakter stabilite değişmez

Çalışmanın erkeklerde evlilikle pek alakası olduğunu sanmıyorum. Evlendiği, çocuğu olduğu halde düzenli işe sahip olmayan dünya kadar erkek var ülkede. Allah’a emanet yaşamak ya da yaşamamak, işte bütün mesele bu 😂 bu da gerçekten adamın karakteriyle alakalı. Tembelse zaten 10 çocuğu ve eşi de olsa düzenli çalışmıyor, Allah’a emanet yaşıyor, çalışkansa ve sorumluluk bilinci varsa evlenmeyi düşünmese de düzenli işi oluyor.

Hayir bir erkegin dogru durust calismasi hayatina giren kisiyle alakali degil hic degil.
Issiz gucsuz birini gozune kestirdin kesin benle olursa ya da evlenirsek düzelir mi diye sacma sapan seyler dusunuyorsun degil mi?

Hayir bir erkegin dogru durust calismasi hayatina giren kisiyle alakali degil hic degil.
Issiz gucsuz birini gozune kestirdin kesin benle olursa ya da evlenirsek düzelir mi diye sacma sapan seyler dusunuyorsun degil mi?
Hemen yazalım noooo düzelmez .🫣

Hayır. Hayır. Kendi sorumluluğunu yüklenmeyen başkasının sorumluluğunu niye taşısın? Hayır.

Benim abim ben kendimi bildim bileli çalışır. Biraz babasız büyüdüğümüzden kaynaklı. 30 yaşında ama yalnız kendi gücüyle bizim evi mi geçindirsin. Kendine bir şey mi alsın ev mi alsın araba mı alsın. Düğün yapmak için kenara mı koysun. Son ilişkisine kadar yuva kurmayı çok istiyordu. Ne olduysa son ilişkisinde oldu evlilik düşüncesini kafasından sildi. Şimdi sadece spor hobi seyahat vs. kafasını meşgul edecek şeyler yapıyor.

genelde evlenecekleri için düzenli bir işte çalışmaya başlıyorlar
bu fikre nereden kapıldın allah aşkına herkes evlenmek için mi çalışıyor hahahhs aksine rahatça kimseye hesap vermeden minnet etmeden gezip paralarını istedikleri gibi harcamak, hayatın tadını çıkarmak için çalışıyor benim denk geldiklerim

Bunlar kişinin karakteri ile ilgilidir. Bazıları disiplinli olur hayatında ideali hedefi vardır o hedefe doğru ilerler. Bazıları bugün karnım tok yarına Allah Kerim der yarınını düşünmez. Bunun evlilikle ilgili olduğunu hiç düşünmüyorum tamamen bakış açısı ile ilgili bence.

Tamamen kişilik meselesi, gruplamak yanlış olur.

genelde evlenecekleri için düzenli bir işte çalışmaya başlıyorlar.

Hangi aklı evvelin fikri bu acaba? Sizin olabilir mi?

İnsanlar kadın ya da erkek okul falan okuyup bitirdikten sonra yani yaklaşık 22-23 yaşında kendi ihtiyaçlarını karşılamak, yaşamlarını idame ettirmek için çalışırlar. Evlenmeyi beklemezler.

Kız bunun evlilik düşünüp düşünememeyle ne alakası var. Genelleme yapmak da yanlış, bakış açısı da yanlış. Adamın karakterine bağlı bir durum. Sorumluluk sahibi biriyse, çalışkansa iyi düzenli bir işi olur zaten. Sorumsuz, tembel, vurdumduymaz biriyse hiçbir yerde geçinemez, çalışamaz.

Back
X