• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için acele mi ediyorum sizce

nazenin vaveyla

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
19
Puanlar
8
erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?

Beklentileriniz farklı o yüzden ayrılın derim.

1 yıl ona göre kısa size göre uzun.

Bir de ben uzun ilişkilerde şunu görüyorum; öğrenci oluyorlar iş bulma sürecinde oluyorlar askerliği bekliyorlar finansal durumlarını oluşturuyorlar, siz de böyle sorunlar da yok.

Adam düşünse bahsederdi 1 yıldır. Uzun ilişkilerde bile adamlar evlenince şöyle olur vs diyorlar.

Bence oyalıyor sizi.

Bence beklentilerin gayet makul. Bir yıl boyunca düzenli görüşülen, yetişkin iki insanın ilişkisinde evlilik veya geleceğe dair planların en azından konuşulmuş olması beklenir. Burada mesele hemen evlenmek değil, ilişkinin nereye gittiğini bilmek istemen. Bu yüzden konuyu açman da seni “evlilik meraklısı” yapmaz; sadece hayat hedeflerinle ilişkinin uyumlu olup olmadığını anlamaya çalışıyorsun.

erkek arkadaşımla yaklaşık 1 yıldır birlikteyiz. ben 27, o 30 yaşında. ikimizin de düzenli işi ve ekonomik bağımsızlığı var. önümüzde evlilik kararını ertelemeyi gerektirecek bir sınav, atama ya da benzeri bir süreç de bulunmuyor. bu süre boyunca haftada ortalama 3-4 gün görüştük ve artık birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum. buna rağmen ilişkimizle ilgili uzun vadeli planlar, evlilik veya ailelerin tanışması gibi konular hiç gündeme gelmedi. erkek arkadaşım evlilikten bahsetmiyor, benim ailemle tanışmak yönünde bir girişimi de olmadı. ben de bu konuyu açarsam “evlilik meraklısı”, “acele eden” ya da ilişkiyi evliliğe zorlayan biri gibi algılanmaktan çekindiğim için şimdiye kadar özellikle sessiz kaldım ve herhangi bir baskı kurmak istemedim. ancak kendi açımdan ilişkimizin bir yön ve hedef kazanmasını istiyorum. bu nedenle yıl sonuna kadar evlilik teklifi ya da evliliğe yönelik somut bir adım gelmezse, ilişkiyi yeniden değerlendirmeyi, kendimi duygusal olarak geri çekmeyi veya onunla açık bir konuşma yapmayı düşünüyorum. evlilik ve çocuk sahibi olmak benim bu hayattan beklediğim ve hedeflediğim şeyler . bu nedenle ilişkinin nereye gittiğini uzun süre belirsizlik içinde bırakmak istemiyorum. buradaki kaygım yalnızca evlenmek değil; hayatla ilgili temel beklentilerimin ve zaman planlamamın bu ilişkiyle uyumlu olup olmadığını anlayabilmek. bu noktada beklentilerim sizce makul mü? bir yıllık ilişki sonunda evlilik yönünde adım beklemem acelecilik olarak mı değerlendirilir?
1 yıl çok bile beklemişsin

İşin gücün tamam ve evlenmek istiyorsan 3.aydan sonra konuyu açmayana bas tekmeyi

Bence yeterlidir yıllar geçsede tam anlamıyla kimse kimseyi evlilikte tanıdığı gibi tanıyamaz.. Dediğiniz gibi beklediğiniz bir durum yoksa düzenli işiniz ve hayatınız varsa neden olmasın.. Erkekler hissetirir aslında isteyip istemediğini hiç mi o yönde Işık görmüyorsunuz ? Kadın ikna edip evlılık olursa bence çok başarılı olmuyor erkeklerin çok hazır olup istemesi lazım dıye düşünüyorum..

Aynen evlilik meraklısıyız var mı bir diyecekleri

Kadın evlenmek istemesin evlilik diye bunaltmasın

Kadın okusun çalışsın kocası kadar maaş alsın.

Kadın çocuk doğursun çocuğa baksın evi temizlesin temizlemiyorsa temizleyecek birini bulsun.

Kadın bakire olsun sadece kocasıyla sevişsin. Ama her zaman değil sadece kocası istediği zamanda sevişsin

Kadın namusunu korusun uysal olsun evi düzenli olsun bakımlı olsun.

Yetti be

Nadiren söylüyor evlilikle ilgili şeyler. o da şöyle ; örneğin birlikte kaldığımızda uykuya dalmakta zorlanıyormuş diyor ki : “bu duruma da alışırım yani ‘çok sonra’ evlenince falan .. “ bu çok sonra ifadesi beni tedirgin ediyor amacını ve neyi bekleyeceğini anlayamıyorum

Yıl sonuna daha çok zaman var, bence ertelemek içinizdeki gerilimi artırır. Bu konular hakkında konuşmak istemeniz sizi evlilik meraklısı yapmaz. Net olun ve kendi isteklerinizi konuşmaktan kaçmayın. İlişkinin nereye gideceğini bilmek sizin en doğal hakkınız. Bir yere gitmeyecekse de buna göre hareket edersiniz siz de. Boşu boşuna beklentiye girmezsiniz. Eşimle evlenmeden önce yaklaşık iki sene boyunca görüştük ve daha ikinci haftasında benimle evlenmek istediğini ve hayalindeki kişi olduğumu söylemişti. Böyle aşamalardan geçerken hiç adım atmam gerekmedi, hep içimi rahatlatacak zor konuşmaları o yaptı. Bu kişi de net davranıp içinizi rahatlatmıyorsa yol verin gitsin derim.

Bu tarz bir konu bana tuhaf geldi açıkçası.birlikte olunan zaman diliminde karşısındaki adamın evliliğe bakış açısını ya da kendisiyle evliliğe bakış açısını bir kadın nasıl hissetmez ki?objektif bakmıyorsun bence.

İkiniz de çalışıyorsunuz. Yaşlarınız da uygun. 1 sene birini tanımak için gayet yeterli bir süre bence. Evlenmek istemeniz çok doğal ve acelecilik olarak değerlendirilmez. Bence evlilik isteğinizden bahsedin, bir çıtlatın.

Nadiren söylüyor evlilikle ilgili şeyler. o da şöyle ; örneğin birlikte kaldığımızda uykuya dalmakta zorlanıyormuş diyor ki : “bu duruma da alışırım yani ‘çok sonra’ evlenince falan .. “ bu çok sonra ifadesi beni tedirgin ediyor amacını ve neyi bekleyeceğini anlayamıyorum
Bu tarz soru işaretleri olmamalı aslında bir ilişkide.yani demek istediğim yeterince bir duygusal yakınlık yok demek ki.kafamızdaki en ufak bir düşünceyi bile rahatça ifade edebilmemiz gerekiyor.amacını anlayamıyorsan rahat rahat sorabilmen gerekiyor.bunlar hep duygusal yakınlık eksikliği.ne bu iş görüşmesi gibi onu mu dedi bunu mu dedi? Hangi kelimeyi kullandi? Bu şekilde olmaz ki.

her bir sene iyi anlastigin kisiyle evlenilmez bence. Benim de hayatima cok insan girdi, neredeyse hepsiyle gayet iyi anlasiyorduk, her gun bulusurduk, sevgimizi gostermekten cekinmezdik vs vs. ama iclerinden evliligi dusundugum cok nadir olmuştur. herkes herkesi sever, askim canim diyip kolkola gezmekte ne var? ama evlilikte insanin kriterleri olmali. yüz tane soruna cevabi onda bulmalisin ki evlenesin. ortalik "yasim geldi, ayrilmadik da hadi evlenelim" diyen mutsuz evli kayniyor.
ama ote yandan eger amaciniz evlenmekse, evlenmeyeceginiz insanlarla uzun uzun gonul iliskisi kurmaktan rahatsizsaniz en dogal hakkinizdir. Hic vaktinizi calmasina izin vermeyin, konuşun - net olmasa da bir gelecek haritasi cizin. niyeti birkac sene evlenmek degilse de bilin yani

Yilin sonu dedigin koskoca 6 ay sonra. Al karsina konus, bir plani var mi, varsa timeline nedir ... ik mik ederse ayril gitsin.
Hayatinin iplerini elinde tutman gayet normal ve akillica, buna saygi gostermeyecek olanlar da defolsun gitsin... sen kimseyi dinleme hayatini yonet.

Valla 30 yaşındaki iş güç sahibi evlilik için engeli olmayan adam bir yıldır en az haftada en az üç dört kez vakit geçirdiği kadına somut bir adım atmıyorsa o adam evlilik için zaman kaybıdır net. Konuşmak da bana mantıklı gelmiyor bence. Evlilik zaten zor ve her iki tarafında fedakarlık yapması gereken birşey. Bu yüzden seninle evlenmek için can atan bir adamla evlen evleneceksen. Ne diyeceksin konuşup, hadi konuştun adam tamam dedi bu konuşma ilk kavgada yüzümüze vurulur. Bu nedenle bence doğrudan ayrılın gitsin. Seni kaybetmekten korkmayan gelecek planı kurmayan adamla yol yürünmez.
Benim bir arkadaşımın başına geldi sevgilisi senelerce oyaladı, arkadaşım konuştu tamam dedi, sonra bir sürü bahane kavga. Ha bugün ha yarın diye seneleri gitti. En son tamamen ayrıldı adam altı aya başkasını buldu aynı numarayı o kıza da yapmaya kalktı, kız baktı altı ayda bir hareket yok çat diye ayrıldı. Adam gene tamam gel evlenelim falan diye peşinde dolandı, kız demiş, benim lafımla evlenecek adam evlenmesin diye yüzüne bakmadı bunun. Ondan sonra adam bildiğin kıza kuyruk oldu peşinde koştu bir sene, ne jestler ne romantik organizasyonlar. En son kız kabul etti senelerce bizim arkadaşa evlilik için peşinde koşturan adam canım karım diye sosyal medyadan paylaşım yapıyor şimdi.
İnsan önce kendine değer verecek, seven evlenmek isteyen gelecek planı yapan adam bir sene de en azından bir adım atardı. Ben arkadaşıma ne kadar üzülsemde o kızı çok takdir etmiştim.

Bir sene yeterli bi sure haftanin uc dort gunu gorusuyormussunuz zaten . Yaslar 30 ve 30 a yakin . Maddi sorun , engel yok. Ciddi adim atmiyorsa yolla direkt. Al karsina konus konu evlilik meraklisi olmakta degil bence hayir beklediği nedir mesela ? Açık açık sorun bu kadar da cekingen olmayin ya ben kocama sevgiliyken de aklima ne takilirsa soruyodum sorucam tabi ki yani en dogal hakkim benim. Konusun bakalim ne dicek kem küm mu edecek yoksa aksiyon mu alacak

Bu konuda aslında o kadar çok doluyum ki .. konuşacak kimsem de yok . Bugün oturduğumuz yerde ilkokuldan sınıf arkadaşımı gördüm çocuğu ile birlikte . Söyledim bak bu benim ilkokul arkadaşım diye. Aa bak yaşıtların çoluk çocuğa karışmış aşkım falan diyor dalga mı geçiyor anlamıyorum sinir geliyor artık . Öte yandan geçtiğimiz aralık ayında 2026’nın sonuna doğru evlenme teklifi etmeyi düşünüyorum sana diye bir kez söyledi ama ne kadar ciddiydi kestiremedim . Ne olduğu belli olmayan aptalca bir ilişkinin içinde olma korkusu sarıyor zaman zaman .

Back
X