herkes "sen kiymetlisin, oyalamasin evlenmeyecekse" falan demis ama konu sahibi evlilik icin tek kriterin sevmek, ayrilmamis olmak mi?
insan her iyi anlastigi sevgilisiyle evlenir mi?
en basiti bu adamin evlilikte rol dagilimina bakisi nedir? cogu kadin sirf "kac yildir cikiyoruz" diye evleniyor sonra ikisi ayni anda isten gelip adamin tvyi acip uzandigi, kadinin mutfağa koşup yemege giriştiği, bulaşığı yıkadığı, cocugu olursa herseyiyle koşturdugu bir hayati oluyor. sonra bir de "hep yorgun, hep soyleniyor" diye yaranamiyorlar. malesef evli insanlarin coook buyuk bir kismi böyle. Ne zaman benim esimin evde benden bir gram az sorumlulugu olmadigindan bahsetsem (bazen forumda bile) "ama senin eşin şuralı buralı, ondan" diyorlar. iyi de ilk sevgilimle, cok sevdigimle ya da yasim geciyor diye 30larimda flort ettigim biriyle evlenmedim ki. bu isleri %50-%50 paylasmanin kendisinin normali oldugu birini bulana kadar evlenmedim. Bunun sebebi koca degil, benim secimim.
ya da erkekler ayı gibi uyuşuk oluyor genelde, cebinden fazla para cikmayan bos bir hayat yaşasa mutlu oluyorlar. cogu evlilikte kadin devamli sunu yapalim, buraya da gidelim, tatile gidelim, cocugu aqua parka goturelim, sapancada bir yer varmis gidelim" diye taleplerle geliyor. adamlara göre "boşa masraf". Gidilse bile "kadin istedi" diye gidiliyor, tüm hazirligi plani kadin yapiyor vs. Evlenmeden önce adamin da bu skillerini incelemek lazim. adam is ev is ev mi yasiyor, bu tarz etkinlikler planliyor mu? Benim exlerin cogu bir konser bileti almaktan acizdi mesela. konsere gidilecekse ben planlardim, tatil yapilacaksa gidilecek yer, kalinacak yer vs benim sorumlulugumdaydi. onlar da iyiydi, hostu, romantikti, isinde gucundeydi vs ama boyle biriyle evlensem bir ömür "bir kere de sen düşün" kavgalari ettigim, herseyi benim soyledigim - planladigim - beni yoran bir evliligim olacakti.
ya da aile meselesi. bu adamin ailelere bakisi ne? ailesi nasil insanlar? belki de ailesinin sokaginda oturmak istiyor zirt pirt gitmek icin, belki uzakta yasiyor ama "nasilsa senin ailenin sehrindeyiz her tatilde bizimkilere gidelim" hevesinde. ya da ailesinden uzaktaysa bir sure sonra geri dönme hayali var gelecek planlari arasinda.
ayni sekildr adamin ekonomisi nasil, para yönetimi ne, cimri mi müsrif mi, vardan yoktan kısip evler almak mi istiyor, sacma sapan harcamalar yapip ay sonunda kenara iki gram atamiyor mu, kadinin isten ayrilmasi ya da dogurup birkac sene calismamasi hakkinda ne dusunuyor? arkadasim da "severek" evlendi, bir bucuk yildir beraberler diye yas da 25 olunca ayrilmadilar evlendiler. hic de konusmamislar kiz dogurunca ucretsiz izni yettigince bebegine kendi bakmak istedi. esi de bu konuda cok netti "bosuna mi anneme yakin oturduk, annem bakar, gecinemeyiz, annem en iyi sekilde bakar" dedi dedi, kiz iki aylik bebegini bayilmadigi kaynanasina birakip ise donmek zorunda kaldi. cunku kocasi belli etti para getirmezse evde huzur vermeyecegini... simdi cocuklari ilkokul caginda. evli misin?/ evliyim. ama hayat bu degil malesef.
onun dışinda sorunlar karsisinda cozumcu biri mi, küsme etme huyu var mi, hic gercek esasli bir kavga ettiniz mi - ustesinden nasil geldiniz, yoksa cicek bocek laylaylom bir iliskiniz mi oldu, buyuk sorun yasadiysaniz onu nasil aştiniz, adam konusup cozebilecek biri mi somurtup oturacak biri mi...
bunlar ilk asamada aklima gelenler.. daha neler neler neler var.
Kadinlar illa evlenmek zorunda gibi , sanki evlilik kadina lütufmuş gibi davraniyor ama dogru olmayan evlilik kadinin sirtina omurluk bir yük oluyor. aslinda kadinlarin ince eleyip sık dokumasi lazim evlenmeden önce.
ama malesef " evlenmeyeceksen niyetin ciddi degilse ayrilalim " modunda olmayi savunuyor çoğu