Size kendimden bir örnek vereyim. Eşimin şirketinin yıllbaşı yemeği vardı. Bizim şirkette yılbaşı yemeğinde insanlar abartır. Ama öyle böyle değil saten eldiven giyen bile oldu. Allı pullu elbiseler. Ben de sade ama kırmızı bir elbise alacaktım. Eşim dedi ki bizim yemek sizinki gibi olmayabilir gel siyahını alalım. İçim kırmızı da kaldı ama neyse dedim siyahı aldım. Yemek günü otele gidince aman Allah'ım benim elbisem sade olmasına karşın en şık kadınlar bir o gece şarkı söyleyecek solistler bir de bendim. Kazak kot pantolonla gelen bile vardı. Hoş benim katıldığım o seneden sonra daha şatafatlı giyinmeye başladı millet ama ben o gün o elbisenin kırmızısını giymediğim için o kadar mutlu oldum ki.
Sizin durumunuzda görümceniz iyi niyetli biri mi? Yani kendi düğünlerini biliyordur belki. Belki cidden gelinin kardeşi dışında herkes daha sade abiyeler tercih ediyordur. Eşiniz ne diyor bu duruma? O da bilir belki kendi düğünlerini. Hani bizim bazı düğünlerde bazı elbiselerim çok abartı olur. Ha görümce kötü niyetlidir. Kendisi son zamanlarda kilo almıştır. Sizin balık elbise ile süzülmenizi istememiştir onu bilemicem. Eşinize sorabilirsiniz belki abartı olup olmayacağını.