Aklımda bir çok konuda var ama sırasıyla çözüm bulacağız inşallah beraber :-))

Beynel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.747
376
123
Öncelikle şu kaynanamın kayınbabamın bir türlü derdi bitmedi gitti. Bir çok konu var bu paylaşımda ama sıralayacağım umarım sıkılmazsınız.
1 kayınvalidem bir yere giderken benim varlığıma güvenip aksatıyor evini, işini.
2 ne yapsam tatmin olmuyorlar. Tatmin etmeyi bıraktım yine olmuyorlar bu kez eşimi üzerime gönderiyorlar.
3 yeni bir eltim olacak eltimi kıskanmıyorum. Hatta böyle çekilmez anne - babadan uzakta yaşayacağı için çok mutluyum. Kayınvalidem sana ne yaptıysam ona da onu yapacam dedi şuan nişanlı seçimlerden bir hafta önce düğünü. Çeyizi hazırlarken, değerlendirme yaparken, o hanımefendi gibi baş köşeye ben hizmetçi gibi yerlereı
4 aynı evde altı üstlü dairelerde oturuyoruz müstakil ev ben ne yapsam olmuyor
5 bahane uyduramıyorum iş yapacam desem eşim bırak sonra yap diyor. Çocuk ile ilgileneyim desem çocuğum yok olmuyor
Uzun oldu ama yardım bekliyorum

Yapma sende istediklerini,neden yapıyorsun ki? İşi varsa bulsun bir tane yardımcı kadın,yaptırsın temizliğini.Ben yapamam kusura bakmayın de.

Eşim benim yanımda cevap vermiyor annesine birçok konuda yol kat ettik ama annesi ne yapsan uslanmıyor. Hakaret etmek istemiyorum ama kendimi tutamıyorum bu kadar aciz bir insan olamaz. Aşağılık kompleksi var, suçluluk duygusu içine girmez, bencil, ukala, Güzin ablalık yaparda millete aklı bir kendini düzeltmeye yetmez. Eğer annesinin sözüne baksa bana bir dakika nefes aldırmaz. Annem takma diyor yaparım de yapma, gönül al dilinle inatlaşma, ne derse ne yaparsa haklısın de, ve daha bir çok şey eşim bana bunları söylüyor. Takmıcam ama kadın zorla gel beni tak diyor ya bu kadar iğrenç bir kadın olamaz.

Babaannem surekli hastadir. Kalbi tansiyonu vs bi suru sey. O kadar cok konusuyo ki evine gittigim zamab hem yasindan dolayi hen de artik konusmasin diye isleri yapıyorum. Ay basim, ay bobregim, ay midem de yat surekli. Ya da atiyorum toz mu aliyosun agir agir yap bi vitrini bi saattr bastab sagma yap. Sonra otur bi yere dinlenip oyle devam edicem de. Az yesindr kendine hizmetci tutsun hanımefendi

Bunlari söylemeyecek işte haksizsa haksizsin diyecek annesine. Kendi işini birak Onlarin işini yap demeyecek. Eşin ne şiş yansin ne kebap kafasinda.

Yapma sende istediklerini,neden yapıyorsun ki? İşi varsa bulsun bir tane yardımcı kadın,yaptırsın temizliğini.Ben yapamam kusura bakmayın de.
Eşim bu kez ayıp altlı üstlü oturuyoruz kira vermiyoruz diye minnet borcu duyuyor. Sen varken evde başkasının gelip iş yapması zoruma gidiyor diyor. Evet bi nevi kendince haklı ama bu kadına parmağını verdiğin zaman kolunu kaybediyorsun

Bunlari söylemeyecek işte haksizsa haksizsin diyecek annesine. Kendi işini birak Onlarin işini yap demeyecek. Eşin ne şiş yansin ne kebap kafasinda.
Ben sorunu anlatınca bana öyle diyor. Kırılıyorum başka bir gün aynı konuyu annesi ile konuşuyor bağırıyor çağırıyor ama kadın anlamıyor ki. İki gün tesir ediyor sonra yine aynı

Ben sorunu anlatınca bana öyle diyor. Kırılıyorum başka bir gün aynı konuyu annesi ile konuşuyor bağırıyor çağırıyor ama kadın anlamıyor ki. İki gün tesir ediyor sonra yine aynı
Taşinin başka eve geçin onlardan uzak olun.

Olur mu yahu öyle şey.Kira vermiyorsunuz diye hayatın boyunca evde temizlik işlerini mi yapacaksın kayınvalidenin.Eşinde ne güzel kurmuş düzeni maşallah,kendi kira vermiyor,zorlanmıyor hiç.Karısı da annesinin evini temizleyip,minnet borcu ödüyor.Madem öyle eşin temizlesin kendi annesinin evini.Sonuçta onun annesi,minnet borcunu da kendisi ödesin madem.Sanki gelinler kayınvalideyle yakın oturmaya bayılıyor da bir de lütuf gibi görecekler bunu.Hayret bir şey ya.Neden tepkisiz kalıyorsun ki sen böyle bir duruma? Banane yapmıyorum,ben annenin temizliğini yapmak için mi evlendim desene.

benim k.valdeyle kardeş olsalar bu kadar huyları benzemez herhalde rabbim sabır versin.istediklerini yapma sana güvenerek adım atmasın.mesafeni kur her zaman çok zor biliyorum ama başka çaren yoksa bu şekilde hareket et.

Dedim yani iyi anne baba olsa evladının mutluluğunu düşünse onlar iyi olsunda bizede canları isteyince selam versinler der dedim yüzü kızardı şaşırdı annesini nasıl savunacağını bilemedi onlar birşey demiyor bana dedi bunların hepsinin altında cehalet var. Görseniz sanki oxfort bitirmiş kv bi havalar bi havalar kırık şivesiyle bide İstanbul ağzı konuşmaya çalışır ya sinir oluyorum aslın neyse o sun niye komikleşiyorsun bu kadar alçaltıyorsun kendini

Ne munasebet ya siz hizmetci misiniz, ayiptir ya.. Bakin eltiniz ne guzel oturuyormus sizde yapmayin! Esinizde ezdirmesin az korusun gunah..

Kaynanani sen alıştırmışsın. Her söyleneni yapmışsın oda bunu kullanmış nasıl olsa her istediğimi yapar diye seni ezmiş

Eltin senin gibi olmayacak emin ol kendini ezdirmeyecek

Bundan sonra sende anne şu yemeğimi yapiyim bu işimi yapiyim deme.

Biraz kendini çek eltin gelince hiç önde olma bırak birazda eltin yapsın oda yaparmi bilmem

Kusura bakma ama kocan da seni tatli tatli sindiriyor. Sen alttan aldikca seni ezerler. Tum suc kocanda. Kocan seni korusa boyle eziklenmezsin. Cek restini.

Sorunda bu ben temizlik yapmıyor muşum aşağıda, havlu değişmiyormuşum, toz almıyor muşum, anası salça çıkarırken yardım etmiyor muşum, vs ben dedim annen elli ayaklı benden iş beklemesin ne zaman elden ayaktan düşer hasta olur bakılacak duruma gelir o zaman yapacağımı yapabileceğimi yaparım bana şimdi aşağının işi yok şu yok bu deme dedim. Eşimle problem yok zaten anası doldurup doldurup üzerime salıyor bende Olumsuz cevap verince strese giriyor. Yapmam ben merhametliydim, yapardım, temizlwrdim evdeyim mutlu olayım ses olmasın derdim ama öyle az ile yetinecek insanlar değil.

En basiti sabah kendi hastaneye gitti kahvaltı hazırlansın kocasına diye zile bastı.
Kahvaltıyı beğenmemişler beyefendiler. Özel menü hazırlayacaktım heralde bide böyle nankörler.

Allahtan eşim yanımdaydı da gördü yoksa anasının dolduruşuna gelip kaçgün söyleyecekti

Eltim şehir dışı bize çok uzak bayramlarda gelirse şükür.

Hiçbir işine okey demwdim. Banane eli sağlam ayağı sağlam kalksın yapsın. İşte banane dediğim için sorun oluyor. Kadın oğluna değil kendine hizmetçi almış. Yapmıcam ne hali varsa görsün.

kısaca seni hizmetçi niyetine kullanıyor.

kullandırma kendini.

İstediği kadar doldursun sen hiç karışma.Bırak ana oğul konuşup dursunlar sen hiçbir şey yapma.Eşin de şunu yap,bunu yap dediği zaman kusura bakma yapmıyorum de.Kayınvaliden de bir şey isterse kusura bakma anne yapamam de.Direkt söyle yüzlerine.Böyle insanlar,bu şekilde davranıştan anlar.Bugüne kadar yapmışsında ne olmuş? Madalya mı taktılar sana? Bırak yahu ne halleri varsa görsünler.Ben böyle konularda gelinlere kızıyorum.Çok alıştırıyorsunuz,çok yüz veriyorsunuz yani,o yüzden böyle oluyor.Madem evinin bir işi var,çağırır bir kadın,yaptırır işini.Ne münasebet sen yapacaksın? Ne zorunluluğun var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…