Aklımdan hiç çıkmıyor

Peri gazozu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
92
158
43
31
Yani dert mi değil mi bilmiyorum ama çocukluğumdan beri anne olmayı hep çok istedim. Henüz 25 yaşındayım ve evet daha çoook erken ama bi bebeğim olmasını öyle çok istiyorumki. Beni her konuda destekleyen, her şartta yanımda olan, sevgisinden hiç şüphe etmediğim, zeki, düşünceli, oturmasını kalkmasını bilen, bilgili, donanımlı, çevresinde çok saygı gören ve çok sevilen bir sevgilim var. Şimdi böyle uzun uzun güzellemeler yapınca da insan hiç bu kadar kusursuz olduğuna inanamıyor değil mi? Tabii ki kusursuz değil ama zaten kim kusursuz? Her neyse işte aşığım ona, bir yıldır da birlikteyiz. Evlilik, yakın zaman için planladığımız birşey değil çünkü ben ikinci lisansıma başladım, o da ikinci lisansını bu yıl bitirip yüksek lisansa başlayacak. Daha uzun yıllar öğrenciyiz yani. Toplum kuralları da malum, evlenmeden çocuk cızz. Tamam öğrenciyken evlenelim ama ben öğrenciyken nasıl çocuk yapacağım? Ben ne zaman anne olacağım? Artık rüyalarıma giriyor, bazen uyanınca ağladığım oluyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu o kadar zor birşey mi? Bu hafta vizelerim başladı, iki hafta uykusuz gezeceğim. Ya bir de bebeğim olsaydı nasıl çalışırdım bile demiyorum inanın. Kafam çok karışık. Bebeğiyle gezen kadınları gördükçe içim titriyor, benim de olsaydı koklardım doya doya diyorum. Off.

Bu kadar istiyorsanız öğrenciyken evlenin çocuk yapın yani ne diyim bilemedim. İki çocuğum var dışardan göründüğü gibi kolay değil ilk zamanlar çocuk kucakta sabaha kadar gezerken ayakta bile uyukladigim oldu. Benimkiler iki yaşına kadar nerdeyse hic uyumadı simdi bile bu saatte çocuk salliyorum ayağımda. Ben de bi lisans mezunuyum açıktan ikinci lisansı okuyordum onu bile yapamadim yani ama yapan da vardır herhalde.

17 aylık oğlum var. 1.5 saat önce uyandı, yatmak bilmedi. En sonunda şimdi uyudu ama 7de kalkacak. Bense 2.5tan beri uyanığım. Çoğu gecemiz de böyle geçiyor, rahat uyuyabildiğim geceler azınlıkta.

Her şeyinden fedakarlık yapmak zorundasın; yemek, banyo, tuvalet, uyku vs aklına ne gelirse. Çoğu zaman buz gibi yemekler yiyorum ya da yeri geliyor (hala!) tuvalete birlikte gidiyoruz, oğlum doğdu doğalı sırtım kulunç dolu. Eşim sürekli masaj yapıyor ama hiç bitmiyor kulunçlar.

Yani demek istediğim sorumluluğu çok büyük. Olsaydı da öpüp koklasaydımla bitmiyor ne yazık ki.

7/24 nöbetci ezcane gibiyiz 10 gunluk bebegimle ve ben gunde 2 defa dus alan insan titiz innsan
Dun daha sacini tarayamadan ve dun dus bile almayi becerememis , bebegiyle apar topar doktora kosan bir anne duruyor karsinda ...

Yemek yiyemiyorum o uyandigi an bitiyor haa yemekte dogru duzgun pismiyor evde dondurudakilerden hemen hazirliyorum , esim bu aksam yine pizza yedi :)

Gez toz okulunu oku ne bu acelen , o okul elbet biticek bir gün :)

bal gibi de oluyor..yani öğrenciyken hem evlenilebilir hemde bebiş yapabilirsiniz..örneği çol

Herkesin önceliği farklı, kendin karar vereceksin. Bu kadar çok istiyorsan hamile kalınca okuku 1 sene dondurursun. Ben master yaparken bir arkadaşım hamile kaldı, bebeği doğurunca devam etti, okuma azmi olana da engel değil yani bebek.

Kuzenim hamile haliyle uniyi bitirdi oğluyla birlikte de mezun oldu yeter ki işte kadınlarin asamicagi zorluk yok unutma konu sahibi

Kendinize resmen zulmediyorsunuz..olabilecek herşeyi olamaz diye düşünmeniz gerçekten üzücü.hayir 25 yaş az degilki..yüksek lisansı falan düşünüp evlilik durumu ertelenirmi.emin olun birgün bakmışsınız ben nezamn 32 oldum demissiniz.omur çabuk geçiyor evlenin ve bebeğinze kavusun:)

Daha 1 yıldır birlikteymişsiniz evlenmeden çocuktan bahsediyorsun. Evlenmeden birlilkte yaşıyorsanız yakında ayrıldım evlenme aşamasındayken diye konu açmazsınız inşallah. Öyle bir koku aldım.

İnsan kendini unutuyor anne olunca, sorumluluk ve fedakarlık boyutu çok daha büyük.
Şahsi fikrim acele edilmesini hiç anlayamıyorum? Allah nasip ederde olduğunda zaten hep seninle, bir daha çift olma gibi bir imkanın yok.
Çocuk doğunca öncelikler değişiyor ''ben'' kalmıyor.
Benim gibi gazlı ve uykuyu sevmeyen, düzensiz uyuyan bir bebeğiniz varsa da (şuan 22 aylık 12 ile 2 arası uyuyor buna da şükür sabah 4-5 ' i unuttuk en azından :) yükünüz çok daha ağır oluyor.
İnsanlar çocuğu uyuyunca işini gücünü yapar ben yerimden kalkmıyordum tabak sesine uyanırdı çocuğum :) terlikle yürüyemiyordum ..
Bazı bebekleri 9 da gece uykusuna yatarken görüyordum oturmuş eşiyle film açmış, çayını almış.
Biz saat 1 hala ayaktayız bırakın keyfi rutin işleri yapamaz hale gelmişim.
Arkadaşım yemeği geçtim, misafirlere kek, pasta, börek yapıyor 3 aylık kızıyla, ben o dönemler ertesi güne sarkan bulaşıklarımı, yaktığım patlıcanları, eşimin yemek yapma, ben yemek istemiyorum deyişini hatırlıyorum :)

Son düzenleme:
adamlar ömür boyu okuyor.okumanın sonu yokki.bide şu var sağlam bişey oku meslek sahibi ol ordan devam et bence okumaya .okuyanlar evlenemez çocuk sahibi olmaz diye bişey yok ki .evleniliyorda çocukta yapılıyor kariyerde.ha zormu tabi zor.kadın doktora yaparken evleniyor sonra devam ediyor profluğa kadar uzanıyor yolu.kaç sene sürdüğü malum zaten

Agziniza saglikkk... benim 10 gubluk bebegimle insanlar ne zaman misafirlige gelsek diye esime mesaj atiyorlar anlamiyorlar.. evimde yemek pismiyor dogru duzgun uykusu iyi ama cabuk uyaniyor ben yanina uzanmazsam uyumuyor .. dogumda 8 kilo verdim eve geldim 1 hafta da da 4 kilo daha verdim yemek yemege firsatim yokki , iki kasik ayak ustu yiyorum .. halsiz dusuyorum
Bende hem okuyan hemde 3 nöbet calisan bir insandim özellikle bebek olunca dondurdum onunla zaman gecirmek icin .
Hersey sirasiyla guzel diye dusunuyorum

yapta çocuğu gör bu günlerini arasın.. ocakta 3 yaşına girecek oğlum var. bir çocuğun ağzı hiç mi kapanmaz sürekli ağlar mızmız.. gece hala sürekli uyanır. hergün uykusuz patlak gözle işe geliyorum resmen şu zamanların kıymetini bil bence. biraz daha büyüsün düzelir diye diye ben yaşlancam bende senin gibiydim hatta hamileliğin bile biran önce geçsin derdim Allah eksikliğini göstermesin düzelcek inşaallah ama tavsiyem bu günleri olması gereken gibi yaşa tadını çıkar

Çoğu insan sadece bebek kokusuyla, öpme, sevme kısmıyla ilgileniyor.. :)
Yardım edebilecek yakınlarınız varsa çevrenizde ve ya çocuğunuz sakin, uyumlu bir çocuksa her şeye daha çabuk adapte olunuyor. Çamaşır makinesi açamazdım ben uyanacak diye bazen, gündüz de durmazdı, eve yardımcı alabilecek imkanım da yoktu. Neden böyle, niye böyle, ne zaman geçecek üçlemesi içinde 18 ayı doldurdum, bir de çalışmaya başladım gece 2' de yatan çocukla özel sektör de :)

Evliliğimde 3.yılım ama o 2 yıl nasıl geçti bir de bana sorun :)

Gercekten cok zor ben daha yolun basindayim .. özellikke bebekli olup calisan bir anne olmak , imkansiz degil fakat herkesin yapabilicegi bir durumda degil , benimde 12 ay annelik iznim var sonra yine devam ise .. dogum sonrasi inanilmaz istah kaybi yasiyorum , dunden beri mide bulantim var hassasiyet mi gösteriyor vucudum bilmiyorum , dogumda faazlasiyla kan kaybi yasadim zaten , umarim toparlarim kendimi..
Millet evet bebek sevme derdinde ama ben kendime gelemiyorum ki onlari davet ediyim

Benmki dun 7.30 da uyandi 21.30 da uyudu iki dakika yere koyamiyorum popomu:) bir daha dusun bence daha yasin cok genc once kariyer

Ben de 25 yaşındayım ama yaşıtımın bu kadar mantık dışı olması garibime gitti.Çocuk gibi anlatmışsın.İşiniz yok gücünüz yok kim bakacak çocuğa maddi olarak.Okurken de çocuk bakılır ki kurumumda 3 çocuğuyla uzman yardımcılığını kazanan bir bayan var.İkinci lisansı düşünene kadar mesleğinizi elinize alsaydınız açıktan da okurdunuz ikinci üniversiteyi.Hayır bir de üzerine yüksek lisans yapıcak eş adayı.Ölme eşeğim ölme.Çok değişik ya.Ayrıca 25 yaş için çooooookk erken demen de anlamsız çünkü çooook erken değil.

Ben üniversiteyken bizim sınıfta çok vardı hamile bayanlar ama çok zorlanıyorlardı.Hatta birinin doğumu sınav zamanına denk geldi çok sıkıntı yaşadı sınavların hiçbirine giremedi.Önce okulunu bitir ondan sonra evlen.

Çocuk yapmayı oyuncak alıp minciklamak olarak mı anlıyorsunuz? Hastalığı var ağlaması var, b.ku pusuru var. Hem neyle bakacaksınız çocuğa? Doğumu ayrı para, bezi, maması, kılık kıyafeti, doktoru, ekstra ekstra ve ekstrasi... Öğrenciyken yapılır ne olmua diyenlere bakmayin. İnsan kendine boşuna eziyet etmemeli. İş / as olmadan önünü ardını bilmeden böyle maceralara atılmamak lazım.

25 yaşında uykulardan uyanıp çocuk istiyorum diye ağlamak... bu konu bana çok abartılı ve takıntılı geldi. sizin asıl sorununuz daha 5 sene evlenemeyecek olmanızın bilinçaltınıza uyguladığı baskı. bunu da ben ne zaman anne olucam depresyonuna bağlamışsınız. partnerinizle konuşun. evlilik işine farklı bir çözüm bulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…