Aklımı Kurcalayan Bir Soru

breakingbadd

♥JUSTist♥
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
8.401
7.128
163
Merhaba arkadaşlar,aklımı karıştıran,daha doğrusu anlamsız bulduğum bir sorunum var.Kuzenim ve eşi 1 yıllık evlilerdi,çocukları yok,şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıyorlar şimdi.

İkisi de aynı mesleği yapıyor,eşit miktarda maaş alıyorlar ama kuzenimin eşi kuzenimden nafaka istiyor.Çocuk yoksa böyle bir şey mümkün mü? Oluyorsa da ben bir erkek boşandığı kişiye,çocuk olmadığı sürece neden nafaka ödemek zorunda anlamıyorum.İkisi de çalışıyor,neden benim kuzenim ayrıldığı karısına para ödeyecek? Nerde kadın erkek eşitliği? Kaç gündür kafamı kurcalıyor bir de size sormak istedim..

Bence de çok saçma.
Kadın da erkeğe nafaka ödemeli o zaman.
İhanet varsa bilemem tabi ama yine de çocuk yoksa nafaka istemeye değmez.

Merhaba merak ettiğim bır kpnuydu çocuk yoksa nafaka veriliyomu diye peki avukatı ne dşyo vermesi gerekmiymiş bence vermeye gerek yok

Merhaba merak ettiğim bır kpnuydu çocuk yoksa nafaka veriliyomu diye peki avukatı ne dşyo vermesi gerekmiymiş bence vermeye gerek yok
Ben de anlamadım hiç,hak talep ediliyorsa böyle bir şey var demekki,bana çok tuhaf geldi.

Bence de çok saçma.
Kadın da erkeğe nafaka ödemeli o zaman.
İhanet varsa bilemem tabi ama yine de çocuk yoksa nafaka istemeye değmez.
Ben kuzenimin eşine bunu söyledim,kabul etmiyor kadın...

Ooo çocuk yoksa ne nafakası
ne kadar saçma bencede eşitlik olsun
hem ikiside çalışıyor o zaman kadın da ona nafaka ödesin
Oh valla!

Evet isteme hakki var yargitayin bununla ilgili karari var

belkide canı çok yanmıştır.

Cocuk yoksa da mi?

Ohoo yazik o zaman erkeklere. Esitlik diye yirtiniyoruz ama haksizlik bu yani
eşitliğe inanıyorsak nikahta mehirde istememek gerekirdi..aslında bu biraz benayrımcılığa benziyor(bu tabiride ben buldum işimize gelince eşitiz gelmeyeince ben kadınım ama durumu)

evliliğin içini kimse bilemez bu yüzden ister ikisi çalışşın eşit maaş alsın isterse bi taraf daha çok kazansın evlilikte ağır kayıpları kim aldıysa hakim nafaka talebini kabul edebilir bak ben de istemedim bilmiyordum boşanma davamda eylül ayı gelsin avukatıma baskı yapıcam isticem ki az önce konu açmıştım leydi063 le umutlar tükenmez adlı arkadaşlar çok yardımcı oldu yaptıkları yanına kar kalmasın

Nafaka hakkı var evet ama benim kuzenim istememişti .
Hem irtibat halinde olmak istemiyordu hemde ondan gelecek para hiç gelmese de olur hesabı.

Ben de anlamadım hiç,hak talep ediliyorsa böyle bir şey var demekki,bana çok tuhaf geldi.

Ben kuzenimin eşine bunu söyledim,kabul etmiyor kadın...
sen neden bu kadar müdahale ediyorsun peki kuzeninin boşanmasına..eşi ile neden görüşüyorsun merak ettim..kalmadımı kimse mesela(yanlış anlama cidden soruyorum)

Ooo çocuk yoksa ne nafakası
ne kadar saçma bencede eşitlik olsun
hem ikiside çalışıyor o zaman kadın da ona nafaka ödesin
Oh valla!
Valla ya,çok sinirim bozuldu kaç gündür bunu düşünüyorum..

Evet isteme hakki var yargitayin bununla ilgili karari var
Peki sizce karar ne yönde olur?
Kadının varlıklı ya da maaşlı olması kocayı nafaka borcundan kurtarmaz.
ben bunu anlamıyorum,sadece erkek olduğu için mi?
belkide canı çok yanmıştır.
Buna tabiki sözüm yok,evlilik onlarındı sonuçta ama,o kavgalarda iki taraf da etkilendi,ama bir taraf diğer tarafa neden para veriyor..

benim kuzenim yeni bosandi calismayan biriydi ve mahkeme esnasinda halkegitim kuaforluk kusura gittigi icin nafaka alamadi.sebebi ise meslek edinip para kazanip gecimuni saglayacak olabilmesiymis. bunu soyleyim canim kanunlar degisti

sen neden bu kadar müdahale ediyorsun peki kuzeninin boşanmasına..eşi ile neden görüşüyorsun merak ettim..kalmadımı kimse mesela(yanlış anlama cidden soruyorum)
Biz kuzenimle kardeş gibi büyüdük ve bu konuda mağdur olmasını istemiyorum..

benim kuzenim yeni bosandi calismayan biriydi ve mahkeme esnasinda halkegitim kuaforluk kusura gittigi icin nafaka alamadi.sebebi ise meslek edinip para kazanip gecimuni saglayacak olabilmesiymis. bunu soyleyim canim kanunlar degisti
İçim bir nebze rahatladı,nolacak bakalım,dava sonucunu bekliyeceğiz..
İsteyen esin diğer eşten daha az kusurlu olmasi istemesi için yeterli..

Yani kadin esim bu sebeplerden evliligimizi buraya getirdi diyip bunu kanitlamasi gerek
Yani kanıt derken şahit vs,esas davanın dışında olarak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…