- 24 Nisan 2013
- 5.848
- 9.870
- 178
- Konu Sahibi breakingbadd
-
Valla ya,çok sinirim bozuldu kaç gündür bunu düşünüyorum..
Peki sizce karar ne yönde olur?
ben bunu anlamıyorum,sadece erkek olduğu için mi?
Buna tabiki sözüm yok,evlilik
onlarındı sonuçta ama,o kavgalarda iki taraf da etkilendi,ama bir taraf diğer tarafa neden para veriyor..
sadece sen değil ailesinin hiçbir üyesi istemiyordur..çekişmeli dava bu illaki avukat tutacaklar taleplerini bilir onlar için rahat olsun..bir de boşanma sebepleri çok önemli dedim ya belki müstakbel ex yengenin canı çok yanmıştır kaybettiği zamanı nafaka ile az biraz soğutmak istemiştir..bence müdahale etme..dediğim gibi avukatı halleder..zaten o dava az uzun sürer..Biz kuzenimle kardeş gibi büyüdük ve bu konuda mağdur olmasını istemiyorum..
Kuzenin nafakayı eşine ödemez Yani eşi çalıştığı için normalde eşe ödenen nafakayı alamaz ancak çocukları varsa çocuğa nafaka ödemek zorundaMerhaba arkadaşlar,aklımı karıştıran,daha doğrusu anlamsız bulduğum bir sorunum var.Kuzenim ve eşi 1 yıllık evlilerdi,çocukları yok,şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıyorlar şimdi.
İkisi de aynı mesleği yapıyor,eşit miktarda maaş alıyorlar ama kuzenimin eşi kuzenimden nafaka istiyor.Çocuk yoksa böyle bir şey mümkün mü? Oluyorsa da ben bir erkek boşandığı kişiye,çocuk olmadığı sürece neden nafaka ödemek zorunda anlamıyorum.İkisi de çalışıyor,neden benim kuzenim ayrıldığı karısına para ödeyecek? Nerde kadın erkek eşitliği? Kaç gündür kafamı kurcalıyor bir de size sormak istedim..
canım sen evinin içini biliyormusun da bu kadar işin içindesin..nerden biliyosun kuzeninin bişey yapmadığını ya da eşi yapmıştır kimse evliliğin içini bilemez karı kocadan başka ne demiş atalarımız evlilik dört duvar sır örtüsüBiz kuzenimle kardeş gibi büyüdük ve bu konuda mağdur olmasını istemiyorum..
Müdahale etmedim ama kuzenim beni tanık olarak çağırabilie,o zaman ne olur bilmiyorum..sadece sen değil ailesinin hiçbir üyesi istemiyordur..çekişmeli dava bu illaki avukat tutacaklar taleplerini bilir onlar için rahat olsun..bir de boşanma sebepleri çok önemli dedim ya belki müstakbel ex yengenin canı çok yanmıştır kaybettiği zamanı nafaka ile az biraz soğutmak istemiştir..bence müdahale etme..dediğim gibi avukatı halleder..zaten o dava az uzun sürer..
Çocuğu yok canım ama eşi nafakaya yönelik dava açtı..Kuzenin nafakayı eşine ödemez Yani eşi çalıştığı için normalde eşe ödenen nafakayı alamaz ancak çocukları varsa çocuğa nafaka ödemek zorunda
Gerçekten mi? Bilgi için teşekkürler..Esi kendinden daha kusurlu ise kuzeninizde nafaka isteyebilir sadece kadina taninmiş bir hak değildir nafaka
Görüşüm tam olarak aynı yönde,kuzenimin eşinden hiç beklemiyordum böyle bir talep,şaştım kaldım.bence cok sacma yillarca nafaka odemek. cocuk varsa ayri tabii. ama calismasa bile bunun bir sınırı olmali. adam niye bosandigi karisina omur boyunca bakmak zorunda kalsin ki?
Haklısın dediğim gibi onların evliliği..Ama zıt olan şeyler var,mesela anlaşmalı boşandılar,yani birbirleriyle çekişmeli tarzda bir dava yoktu.canım sen evinin içini biliyormusun da bu kadar işin içindesin..nerden biliyosun kuzeninin bişey yapmadığını ya da eşi yapmıştır kimse evliliğin içini bilemez karı kocadan başka ne demiş atalarımız evlilik dört duvar sır örtüsü
tabiki eşit değiliz .. islam vermiş bi kere kadına bu hakkı en çok mağdur olan taraf kadın ayrılmalarda hımm belki günümüzde böyle olmayabilir artık da ..hukukta eşit kabul etmiyo ki bizi adam boşanır boşanmaz evlenebilir kadın ama iddet süresini beklemeli al sana eşitsizlik:)))eşitliğe inanıyorsak nikahta mehirde istememek gerekirdi..aslında bu biraz benayrımcılığa benziyor(bu tabiride ben buldum işimize gelince eşitiz gelmeyeince ben kadınım ama durumu)
peki gerçekten tanık mısın (lütfen kuzenin diye yalancı şahitlik olayına girme evinin içini bildiğinden eminsen ondan duyduklarınla değil)Müdahale etmedim ama kuzenim beni tanık olarak çağırabilie,o zaman ne olur bilmiyorum..
Çocuğu yok canım ama eşi nafakaya yönelik dava açtı..
Gerçekten mi? Bilgi için teşekkürler..
Görüşüm tam olarak aynı yönde,kuzenimin eşinden hiç beklemiyordum böyle bir talep,şaştım kaldım.
Haklısın dediğim gibi onların evliliği..Ama zıt olan şeyler var,mesela anlaşmalı boşandılar,yani birbirleriyle çekişmeli tarzda bir dava yoktu.
sen şahit bile olsan gördüğüne duyduğuna şahitsin o kadar değil mi bilemezsin ki gerisini vebal altına girme hem bilmezsin en çok kusur kimdeMüdahale etmedim ama kuzenim beni tanık olarak çağırabilie,o zaman ne olur bilmiyorum..
Çocuğu yok canım ama eşi nafakaya yönelik dava açtı..
Gerçekten mi? Bilgi için teşekkürler..
Görüşüm tam olarak aynı yönde,kuzenimin eşinden hiç beklemiyordum böyle bir talep,şaştım kaldım.
Haklısın dediğim gibi onların evliliği..Ama zıt olan şeyler var,mesela anlaşmalı boşandılar,yani birbirleriyle çekişmeli tarzda bir dava yoktu.
Evet,tanık olduğum olaylar var.peki gerçekten tanık mısın (lütfen kuzenin diye yalancı şahitlik olayına girme evinin içini bildiğinden eminsen ondan duyduklarınla değil)
işte bu iddet süresince geçinebieceği kadar bir nafka çalışsa dahi talep edebilir sanırım.tabiki eşit değiliz .. islam vermiş bi kere kadına bu hakkı en çok mağdur olan taraf kadın ayrılmalarda hımm belki günümüzde böyle olmayabilir artık da ..hukukta eşit kabul etmiyo ki bizi adam boşanır boşanmaz evlenebilir kadın ama iddet süresini beklemeli al sana eşitsizlik:)))
Evet sanırım çekişmeli bir dava olacak..Her dava aynı şekilde sonuçlanacak diye bi kural yok. Dava esnasında birçok şeyr bakılır. Fiziksel, ruhsal durum, aile içinde yaşananlar, kusurlar, şahitler, deliller vb.
Dediğim gibi olayın detaylarını bilmiyoruz. Nafakaların çeşitleri vardır, tedbir nafakası da kanıtlandığı takdirde bir tarafın diğer tarafa ödemek zorunda olduğu nafakadır.
Bilemiyorum,kafam çok karışık gerçekten..sen şahit bile olsan gördüğüne duyduğuna şahitsin o kadar değil mi bilemezsin ki gerisini vebal altına girme hem bilmezsin en çok kusur kimde
Canım ben işin biraz ciddi hukuk yönünü,yani dava sürecini sormuştum,sonuçta dini kaynaklar kararı etkilemez diye düşünüyorum.tabiki eşit değiliz .. islam vermiş bi kere kadına bu hakkı en çok mağdur olan taraf kadın ayrılmalarda hımm belki günümüzde böyle olmayabilir artık da ..hukukta eşit kabul etmiyo ki bizi adam boşanır boşanmaz evlenebilir kadın ama iddet süresini beklemeli al sana eşitsizlik:)))
İşin bu tarafı davada kullanılamaz herhalde değil mi?islamda da nafaka iddet muddeti icindir. 3 ay yani. olene kadar degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?