Aklımı Kurcalayan Bir Soru

Alabilmesi icin elinde kanitlarin gecerli nedenlerinin taniklarin olmasi gerekir istiyorum versinle olmaz.

Biz kuzenimle kardeş gibi büyüdük ve bu konuda mağdur olmasını istemiyorum..
sadece sen değil ailesinin hiçbir üyesi istemiyordur..çekişmeli dava bu illaki avukat tutacaklar taleplerini bilir onlar için rahat olsun..bir de boşanma sebepleri çok önemli dedim ya belki müstakbel ex yengenin canı çok yanmıştır kaybettiği zamanı nafaka ile az biraz soğutmak istemiştir..bence müdahale etme..dediğim gibi avukatı halleder..zaten o dava az uzun sürer..

Şimdi evlilik içinde neler yaşandığını tam olarak bilemiyoruz tabi ki, bi taraf daha az kusurlu olduğunu kanıtladığı takdirde nafaka bağlanır. Belki kuzeninizin eşinin geçerli sebepleri vardır.

Bende alamaz diye biliyorum. Benzer olayi bir arkadas yasadi. Meslegi oldugu icin cocuk olmadigindan nafaka alamadi. Bazi durumlarda hakimler insiyatif kullaniyor aslinda. Eger kadin somut delillerle gelirse mahkemeye psikolojim bozuldu,maddi zarara ugradim,aldatildim vs vs hakim lehine karar verebilir

Kuzenin nafakayı eşine ödemez Yani eşi çalıştığı için normalde eşe ödenen nafakayı alamaz ancak çocukları varsa çocuğa nafaka ödemek zorunda

bence cok sacma yillarca nafaka odemek. cocuk varsa ayri tabii. ama calismasa bile bunun bir sınırı olmali. adam niye bosandigi karisina omur boyunca bakmak zorunda kalsin ki?

Biz kuzenimle kardeş gibi büyüdük ve bu konuda mağdur olmasını istemiyorum..
canım sen evinin içini biliyormusun da bu kadar işin içindesin..nerden biliyosun kuzeninin bişey yapmadığını ya da eşi yapmıştır kimse evliliğin içini bilemez karı kocadan başka ne demiş atalarımız evlilik dört duvar sır örtüsü

Müdahale etmedim ama kuzenim beni tanık olarak çağırabilie,o zaman ne olur bilmiyorum..
Kuzenin nafakayı eşine ödemez Yani eşi çalıştığı için normalde eşe ödenen nafakayı alamaz ancak çocukları varsa çocuğa nafaka ödemek zorunda
Çocuğu yok canım ama eşi nafakaya yönelik dava açtı..
Esi kendinden daha kusurlu ise kuzeninizde nafaka isteyebilir sadece kadina taninmiş bir hak değildir nafaka
Gerçekten mi? Bilgi için teşekkürler..
bence cok sacma yillarca nafaka odemek. cocuk varsa ayri tabii. ama calismasa bile bunun bir sınırı olmali. adam niye bosandigi karisina omur boyunca bakmak zorunda kalsin ki?
Görüşüm tam olarak aynı yönde,kuzenimin eşinden hiç beklemiyordum böyle bir talep,şaştım kaldım.

Haklısın dediğim gibi onların evliliği..Ama zıt olan şeyler var,mesela anlaşmalı boşandılar,yani birbirleriyle çekişmeli tarzda bir dava yoktu.

eşitliğe inanıyorsak nikahta mehirde istememek gerekirdi..aslında bu biraz benayrımcılığa benziyor(bu tabiride ben buldum işimize gelince eşitiz gelmeyeince ben kadınım ama durumu)
tabiki eşit değiliz .. islam vermiş bi kere kadına bu hakkı en çok mağdur olan taraf kadın ayrılmalarda hımm belki günümüzde böyle olmayabilir artık da ..hukukta eşit kabul etmiyo ki bizi adam boşanır boşanmaz evlenebilir kadın ama iddet süresini beklemeli al sana eşitsizlik:)))

Her dava aynı şekilde sonuçlanacak diye bi kural yok. Dava esnasında birçok şeyr bakılır. Fiziksel, ruhsal durum, aile içinde yaşananlar, kusurlar, şahitler, deliller vb.

Dediğim gibi olayın detaylarını bilmiyoruz. Nafakaların çeşitleri vardır, tedbir nafakası da kanıtlandığı takdirde bir tarafın diğer tarafa ödemek zorunda olduğu nafakadır.

Nafaka konusunda kadın erkek ayrımı yok diye biliyorum yani duruma göre erkek de kadından isteyebiliyor ama iki taraf da çalışıyorsa almaz diye düşünüyorum tabii hukukçu değilim o yüzden emin olamıyorum ama maddi-manevi tazminat talep edebilir diye biliyorum.

peki gerçekten tanık mısın (lütfen kuzenin diye yalancı şahitlik olayına girme evinin içini bildiğinden eminsen ondan duyduklarınla değil)

sen şahit bile olsan gördüğüne duyduğuna şahitsin o kadar değil mi bilemezsin ki gerisini vebal altına girme hem bilmezsin en çok kusur kimde

işte bu iddet süresince geçinebieceği kadar bir nafka çalışsa dahi talep edebilir sanırım.

Evet sanırım çekişmeli bir dava olacak..

sen şahit bile olsan gördüğüne duyduğuna şahitsin o kadar değil mi bilemezsin ki gerisini vebal altına girme hem bilmezsin en çok kusur kimde
Bilemiyorum,kafam çok karışık gerçekten..

Canım ben işin biraz ciddi hukuk yönünü,yani dava sürecini sormuştum,sonuçta dini kaynaklar kararı etkilemez diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…