- 31 Ağustos 2012
- 3.705
- 5.105
- 248
- Konu Sahibi breakingbadd
-
türk aile hukukunda da evlenene dek... ki bu da gerçekten eşlerden biri ağır kusurluysa...islamda ki mehir kanunu da kadın iddet süresince zora düşmesin diye ki Peygamber efendimiz zamanında ki boşanmalara da bakıcaksak manevi ve maddi sorumluluk yüklüyorlar mehir dışında da erkeklere (hatta az kusurlu dahi bile olsalar )islamda da nafaka iddet muddeti icindir. 3 ay yani. olene kadar degil.
kullanilamaz tabii. ama eger yogun sekilde kuzeninde suc yoksa, maaslari da esitse nafaka alamaz zaten. ben calismayan kadinlar icin konusuyorum.İşin bu tarafı davada kullanılamaz herhalde değil mi?
Anladım canım,umarım nafaka verme durumu olmaz,bilgi için teşekkürler.kullanilamaz tabii. ama eger yogun sekilde kuzeninde suc yoksa, maaslari da esitse nafaka alamaz zaten. ben calismayan kadinlar icin konusuyorum.
benim dayim calismayan ve evlenmeyen esine 15 yildir nafaka oduyor. oradan bilgim varAnladım canım,umarım nafaka verme durumu olmaz,bilgi için teşekkürler.
Bence bu da mantıksız ama adalet kararını vermiş..benim dayim calismayan ve evlenmeyen esine 15 yildir nafaka oduyor. oradan bilgim var
şöyleki düğünde takılan bi küçüçük çeyrek bile gelinin hakkı al sana islamdaki mehir in türk aile hukukuna geçişi:)))) kaynaşma var iki hukuk arasındaCanım ben işin biraz ciddi hukuk yönünü,yani dava sürecini sormuştum,sonuçta dini kaynaklar kararı etkilemez diye düşünüyorum.
yalanci sahit ve iyi avukat sayesinde.Bence bu da mantıksız ama adalet kararını vermiş..
tabi ki dini karıştırmaya gerek yok sonuçta her alanda şeriat mi uyguluyoruz ki aile hukukunda din adalet sistemini uygulayalım.. ama arkadaşlar mehir vs ... deyince konu oraya uzanıveriyorBu konuya da dini karıştırmaya gerek yok bence.
Evet ama bu davayı etkilemez anlamında söylemiştim.şöyleki düğünde takılan bi küçüçük çeyrek bile gelinin hakkı al sana islamdaki mehir in türk aile hukukuna geçişi:)))) kaynaşma var iki hukuk arasında
Avukatımız iyi ama yalancı şahitler vicdana kalmış..yalanci sahit ve iyi avukat sayesinde.
avukati iyi secin. onemli.
Merhaba arkadaşlar,aklımı karıştıran,daha doğrusu anlamsız bulduğum bir sorunum var.Kuzenim ve eşi 1 yıllık evlilerdi,çocukları yok,şiddetli geçimsizlikten dolayı boşanıyorlar şimdi.
İkisi de aynı mesleği yapıyor,eşit miktarda maaş alıyorlar ama kuzenimin eşi kuzenimden nafaka istiyor.Çocuk yoksa böyle bir şey mümkün mü? Oluyorsa da ben bir erkek boşandığı kişiye,çocuk olmadığı sürece neden nafaka ödemek zorunda anlamıyorum.İkisi de çalışıyor,neden benim kuzenim ayrıldığı karısına para ödeyecek? Nerde kadın erkek eşitliği? Kaç gündür kafamı kurcalıyor bir de size sormak istedim..
Eşi kendisine fiziksel ya psikolojik şiddet uyguladıysa, hakaret ve sözlü tacize maruz kaldıysa, aldattıysa ya da aldatmaya meyilli davranışları varsa, evlilik birliğini temelden sarsacak sorunlar kuzeninizden kaynaklanıyorsa, ayrı ev açmayıp kv ve kp ile oturmaya mecbur edildiyse, nafaka ve tazminat talep edebilir. Ama bence burada olması gereken tazminat talep etmek olur. Nafaka gereksiz olmuş sanki :S
Yine mi keklendik ?
Harbiden bunlari nasil uydurabildin? Aklim almiyor, nasil bir zeka? Nasil bir psikoloji ya? Sen nasıl insanlari kandirdin ki? Ben hala soktayim. Inanamiyorum çünkü. 17 yaşında bir kizin yorumları degilsin sen.
Agir bir vakasin.. cok sasirtici çooook. .
Fake bunlarin hepsi fake arkadaşım. .
Yine mi keklendik ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?