• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklını kaybetme korkusu, kötü hastalık korkusu, lütfen bakın

sudecanay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2021
386
156
53
37
Arkadaşlar buraya konu açmaktan çok sıkıldım ama hiç iyi değilim. Bugün yol da sırtıma ve göğüsüme bi ağrı girdi öyle panik oldum ki içim çekildi resmen bayılacak gibi oldum ve ölücem sandım eve nasıl geldim bilmiyorum. Her günüm böyle geçiyor insanın aklında hep mi kötü düşünce mi olur ya hep ki kötü düşünür insan ya durduk yere aklıma kanser geliyor ve Allah'ım nolur sen beni kanserden koru yarabbim diyorum yalvarıyorum bişey oluyor aklıma hemen o geliyor mide bulantım çok sanki nefes alamıyorum ciğerim de mı bişey var diyorum ciğerim iyiyse kalbim kalbim iyise beynim orası da iyiyse omirilik, böbrek, mide... Sonra aklını kaybetme korkusu her gün her an bu korkularlayim hayatım benim değil sanki her günüm korku içinde ailemden birine bişey olacak diye de ödüm kopuyor o kadar gergin o kadar stresliyim ki anlatamam. Her gün bu korkularla yaşamak çok güç kimse de anlamıyor

Ben bunu yaşadım. İlk önce psikolojik tedavi almaya başladım.
Daha sonra bir hastaneye gidip baştan aşağı muayene oldum. Bir şeyin olmadığını öğrenince rahatladım, ilaçta fayda etti. Bir hastaneye gidin muayene olun.

Bunların hepsi kuruntu aslında siz de biliyosunuz dimi? Ne diyim düşünmemeye çalışmak hep iyi düşünmek gerekir heralde

Hastaneye en az ay da 3 kez gidiyorum kaç kere check up yaptırdım sayısı yok, psikiyatri bir ara iki özel psikiyatri 1 psikologdan aynı anda 6 ay kadar seans aldım ama günlük rahatlamalar, gitmedigim de yine aynıyım, Sonrasında baya toparladım kendi kendime ama şu son bir kaç ay yine beterim

Bunların hepsi kuruntu aslında siz de biliyosunuz dimi? Ne diyim düşünmemeye çalışmak hep iyi düşünmek gerekir heralde
Evet biliyorum ama söz geçiremiyorum kendime, bazen de diyorum ki mesela ya kuruntu değilse. Psikolojim benimle öyle oynuyor ki

Öyle bir durum ki, efor testine gidiyorum kalbiniz gayet sağlıklı deniyor rahatlıyorum o gün ertesi gün diyorum ki ya bugünden sonra bi tıkanıklık olursa ya şimdi bişey olursa. Böyleyim ve bu halde nefes almak bile o kadar zor ki sürekli ağlamak istiyorum

Evham yapıyosunuz işte bende de oluyo bazen .Ciddi bişey olsa çıkar diye düşünüyorum ama anlıyorum insan kendine söz geçiremeyince ağlamak istiyo.

Ne kadar süre ilaç kullandınız? Fayda görmediyseniz başka ilaç istemelisiniz çünkü ilaç kullanmak zorundasınız öncelikle. Sonra terapi aşaması gelmeli mümkünse...

Ne kadar süre ilaç kullandınız? Fayda görmediyseniz başka ilaç istemelisiniz çünkü ilaç kullanmak zorundasınız öncelikle. Sonra terapi aşaması gelmeli mümkünse...
2 kez dozu arttırdı iki kez de ana ilaç da değiştiklik yaptık yardımcı olarak verdiklerine ek yaptı ama olmadı sadece sayılı günler, sonra kestim ama uzun süre iyiydim yaklaşık 1 sene zihnimi çok iyi toparlamistim. Şu 3-4 ay önce bi durumdan dolayı tekrar başladı hâlâ devam ediyor

2 kez dozu arttırdı iki kez de ana ilaç da değiştiklik yaptık yardımcı olarak verdiklerine ek yaptı ama olmadı sadece sayılı günler, sonra kestim ama uzun süre iyiydim yaklaşık 1 sene zihnimi çok iyi toparlamistim. Şu 3-4 ay önce bi durumdan dolayı tekrar başladı hâlâ devam ediyor
Keşke kesmeseydiniz kendi başınıza. Bu böyle devam edecek, ilaçsız önüne geçmeniz çok zor.

Keşke kesmeseydiniz kendi başınıza. Bu böyle devam edecek, ilaçsız önüne geçmeniz çok zor.
ilaç kullandığım zamanla kullanmadigim zaman arasında hiç fark olmadı ki bu yüzden sürekli ilaçlara ekleme yapılıyordu. zaten son seansim da doktor da yavasca azaltip birakalim başka yöntemlere gecicez ilaç herkese fayda edecek diye bişey yok demişti ama ben devam etmedim kendisiyle sadece psikologla devam ettim sonra birden gitti. Diyorum ya 1 sene baya iyiydim ne olduysa bu Şubattan beridir oluyor yine. Tekrar psikologla gorusucem belki başka bi psikiyatri

Ben de öyleyim ilaçla yada ilaçsız fark göremiyorum ama eşim faydası oluyo diyo kullanıyorum hap içmeyi de hiç sevmem aslında ama mecbur ben de takıntı var temizlik takıntısı

Back
X