• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma psikolojisi nasıl atlatılır?

Düşüncelerin sadece sana zarar veriyor. Sen istediğin kadar olmaz, olamaz, yapmamalıydı de. Sonuçta insanların eylemlerini, düşüncelerini kontrol edemediğinden, beklentin, isteğin ne olursa olsun yeni duruma adapte olmaya çalışmalısın. Bunu kabul edememen sadece seni etkiliyor.

Hastalıkta sağlıkta diye söz veriliyor. Sözleşmeler ağırdır. Kaldı ki evlilik sözleşmesi çok ağır bir sözleşmedir. Hiçbir sözleşmede istediğim zaman dönerim maddesi olmaz; öyle olsa adı sözleşme olmaz. İstediği zaman gitmek isteyen evlenmez birlikte yaşar. Dönenin cezai yaptırımı olur, çünkü bir taraf döndüğünde diğer tarafı maddi manevi zarara uğratır.
Elbette Katolikler boşanamiyordu eskiden mesela kilisede evlenenler bu nedenle çok kadın eşi tarafından öldürüldü bosanmak diye bir gerçek var kimse kimseyi zorla evlilik birliğinde tutamaz bunu deneyip başaran yok malesef siz çok fazla anlam yüklemiş siniz birşey diyemem kendi adıma beni sevmeyen bir adamla ömür geciremeyecek kadar kıymetli bir insanım ben kimse için mecburi değilim isteyene yol orada gönlüne giremedigim adamın karısı olmak bana mutluluk vermez soyadida bilmemneyide ben böyle düşünüyorum

Ya benimsin ya kara toprağın diyen, hasta ve şiddet uygulayan erkeklerle kendimi bir mi tutmamı istiyorsunuz? Ben hayatımı adayan, çocuk veren, saçımı süpürge eden tarafım. O hasta ve sorumsuz adamlara denilecek “ben gidiyorum” ile bana denilecek “ben gidiyorum” aynı vefayı barındırmıyor.
Vefası olan adam size böyle yapar mıydı? Siz değerinizi onun size verdiği değerle ölçmek istiyorsunuz. Ama o sizin değerinizi bilmeyen bir zavallı.
Sürekli onun neden yaptı, bunu neden yapmadı demenin size bir faydası yok. Yaptıklarınızın kıymetini bilmiyor ve sizi istemiyor kabullenin

Bu forumdan çok bişiy beklemeyin. Her konuyu açana linç kampanyası yapıyorlar. Herkes kendi stresini burdakilerden çıkartıyor.
Çok yanlış bir yorum konu sahibinin ilk konusu değil bu dediğinizi kendi adıma asla kabul etmiyorum birisine lafiniz varsa adıyla yazın nikini kullanın hiç kırmadan fikir beyan ettik ortak nokta yazılanların konu sahibinin bu eşe olan duygusal bağımlılığından kurtulması haklısın vay pislik herifte yazdık yeri gelince sonuçta memnun değilseniz siz şikayetinizi Mune Hanıma yapın böyle yapılıyor diye genelleme yapamazsınız koro dua maşallah ekibi değiliz biz

Doğru ama, bunlar sözden ibaret, imza atılan yerde geçmiyor.
Söz de şahitler huzurunda imzadır. Sonuçta mahkemede nikah videolu şahitli kanıtım olmuş oluyor; aa çok iyi fikir dilekçeme bunu da ekleyeyim. Adam kanser şüphesiyle tarama yaptırırken yanımda olmamıştı küsmüştü ailen yanında olsun bana ne demişti. Bak bunu nasıl unuttum dava dilekçeme yazmayı ya. Hem whatsap kaydı var hem de nikahta videolu şahitli kanıt var😇

İkinci çocuktan önce zaten sorunlar varmış. Siz bile bile ikinciyi yapmışsınız.
Bu evlilik en başından beri sorunluydu. Bunu neden kabul ettiniz mesela?
Adamla savaşmak yerine evlilik içinde uzlaşma arasaydınız mesela.
Adam çok çalışıp çok kazanıyorsa size de bakıcı ve yardımcı desteği diyorsa kavga etmek yerine bir anlaşmaya varsaydınız.
Ayrıca savaşmanın da üslubu vardır. Adam ne yaparsa yapsın bir annenin kavgaları çocuğa yansıtmaya, baban seni sevmiyor demeye hakkı yok. Öfkelenince kontrolü kaybediyorum diyen de sizsiniz.
Sizin evliliğinizde tek bir kişi hatalı değil. İkinizin de toksik yanları varmış ve huzursuz bir ortam olmuş em başından beri.
Hata yaptığını anladığından dönmek akıllıca olandır.
Mutsuz olduğun bir evliliği 70-80 yaşına kadar devam ettirmek yanlış olan.
Sizin önce bu ilişkide sizin de hatalarınızın olduğunu, artık bittiğini kabullenmeniz lazım.
Kabullenin ve bundan sonrası için sağlıklı bir ev ortamı kurmaya çalışın.
Evet adam da hep onu sordu zaten madem baştan beri sorun vardı neden devam ettin dedi. Dedim ki düzelmesi işin çabaladım, sevdim. Düzelir diye umut ettim bi bakmışım 10 yıl hızla geçmiş. Ama görüyorum baştan hata yapmışım benim karakterim en başta da aynıydı, serttim hatalara kolay göz yummam sınırlarım çok keskindir. Adam da sınırları belirsiz bir adamdı her zaman. Kök ailesine karşı geniş sınırların çdan rahatsız oldum, eski sevgilileriyle genişliğinden rahatsız oldum, yengesiyle genişliğinden rahatsız oldum, iş seyahatlerinde kız arkadaşlarıyla başbaşa romantik yemeklere çıkmasından rahatsız oldum. Adaletsizdi rahatsız oldum. Yani benim sınırlarıma takıldı hep çok şeyden rahatsız oldum. Adam da maddi durumunu iyileştirene kadar bana katlandı; maddi durumu iyiye çıkınca(evlendiğimizde işi de beş kuruşu da yoktu) beni şutladı gitti. Bu sonuca vardım.

Vefası olan adam size böyle yapar mıydı? Siz değerinizi onun size verdiği değerle ölçmek istiyorsunuz. Ama o sizin değerinizi bilmeyen bir zavallı.
Sürekli onun neden yaptı, bunu neden yapmadı demenin size bir faydası yok. Yaptıklarınızın kıymetini bilmiyor ve sizi istemiyor kabullenin
Beni istemiyor kısmını kabullenemiyorum, kıymet bilmiyor olarak düşününce daha kabul edilebilir geldi..

Söz de şahitler huzurunda imzadır. Sonuçta mahkemede nikah videolu şahitli kanıtım olmuş oluyor; aa çok iyi fikir dilekçeme bunu da ekleyeyim. Adam kanser şüphesiyle tarama yaptırırken yanımda olmamıştı küsmüştü ailen yanında olsun bana ne demişti. Bak bunu nasıl unuttum dava dilekçeme yazmayı ya. Hem whatsap kaydı var hem de nikahta videolu şahitli kanıt var😇
Ohooo..

Beni istemiyor kısmını kabullenemiyorum, kıymet bilmiyor olarak düşününce daha kabul edilebilir geldi..

Üzmek için demiyorum ancak sizi istememesini kabullenip kabullenmemeniz sonucu değiştirmiyor 😕 ne kadar erken kabullenirseniz o kadar iyi. Yaptıklarınız emekleriniz boşa gitmedi. Ne yaptıysanız kendiniz ve evlatlarınız için de yaptınız. Artık yeni bir hayat ve eskisinden daha güzel günler sizi bekliyor. Mutlu olacağınıza inanmakla başlayın. Bir söz vardı. Hayatının ikinci yarısının ilk yarısından daha iyi olup olmayacağını kim bilebilir ki ❤️

Mahkemeyi komşu teyze ile karıştırıyor sanırım; onca dosya yoğunluğu arasında saatlerce hayat hikayesi anlatılabileceğini düşünmek hiç gerçekçi değil.
Valla avukatım iyi bir avukat, tüm detayları ile aile hikayemi yazdırdı dilekçeye. Bunu bilse bunu da yazardı.

Valla avukatım iyi bir avukat, tüm detayları ile aile hikayemi yazdırdı dilekçeye. Bunu bilse bunu da yazardı.
Tamam hadi bunu da yazdırdınız.Tazminat ve nafaka aldınız eee sonuç.Eski eşiniz anlaşmalı boşanmaya da razıydı zaten.
Amacınız boşanmanın uzaması ve bu sürede belki geri döner mi ?
Yani kanser şüphesi içindeyken bile yanınızda olmayan adamı sizin boşamanız gerekirken hala boşanmamak için kırk takla atıyorsunuz.
Yani fikirleriniz çok değişik bir kere sizinle o imzayı attı diye adamın ömür boyu sizinle yaşamasını bekliyorsunuz
İstemiyor artık sizi ,zamanında yanında soyunmadığınız,sevişmekten kaçtığınız adam neden size vefa borcu duysun
Madem evliliğin başından beri sorunluydu bu adam neden iki çocuk yaptınız?
bakın çocuk sayısı da gitmek isteyeni tutmuyormuş

Tamam hadi bunu da yazdırdınız.Tazminat ve nafaka aldınız eee sonuç.Eski eşiniz anlaşmalı boşanmaya da razıydı zaten.
Amacınız boşanmanın uzaması ve bu sürede belki geri döner mi ?
Yani kanser şüphesi içindeyken bile yanınızda olmayan adamı sizin boşamanız gerekirken hala boşanmamak için kırk takla atıyorsunuz.
Yani fikirleriniz çok değişik bir kere sizinle o imzayı attı diye adamın ömür boyu sizinle yaşamasını bekliyorsunuz
İstemiyor artık sizi ,zamanında yanında soyunmadığınız,sevişmekten kaçtığınız adam neden size vefa borcu duysun
Madem evliliğin başından beri sorunluydu bu adam neden iki çocuk yaptınız?
bakın çocuk sayısı da gitmek isteyeni tutmuyormuş
Hayır bu bir duruş, anlaşmaktaksa çekişmeyi tercih etmek. Gizli kalan şeyler mahkemece açığa çıkarılacak, aldatma, para pul aktarım işleri ortaya çıkacak. İlerde evleneceği yeni eşine yalan atamayacak boşanma sebebi ortaya çıkacak zinaysa zina. Aldatmaysa aldatma vbvb ben çekişmeliden memnunum. Anlaşsak da onu unutamayacak olanları hazmedemeyecektim, daha bile kötü olacaktım eminim çünkü benim derdim haksızlığa başkaldırmak ve adalet.

Hayır bu bir duruş, anlaşmaktaksa çekişmeyi tercih etmek. Gizli kalan şeyler mahkemece açığa çıkarılacak, aldatma, para pul aktarım işleri ortaya çıkacak. İlerde evleneceği yeni eşine yalan atamayacak boşanma sebebi ortaya çıkacak zinaysa zina. Aldatmaysa aldatma vbvb ben çekişmeliden memnunum. Anlaşsak da onu unutamayacak olanları hazmedemeyecektim, daha bile kötü olacaktım eminim çünkü benim derdim haksızlığa başkaldırmak ve adalet.
Yeni eşine neyin yalanını atamaycak orasını anlayamadım . Zaten şuanda hayatında birisi yokmuydu ?

Back
X