• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma psikolojisi nasıl atlatılır?

İstanbul sultangazide eşiyle tartışırken kadın balkondan düşmüş ağır yaralı eşi intahar etti diyormuş ada m tutuklanmış kadın ölümle penceleşiyor yani iyiki boşanmak var ya gerçi boşanmakta her insanı kurtarmıyor bir anlık cinnete bakıyor işte şimdi ne alaka diyeceksiniz niye olmasın insan öfkesini hırsını alamazsa bir saniyeye bakar bu işler çok üzücü adam demiski kendi iradesiyle atlamış kadın inşallah kurtulur felç vs olmadan ne diyeyim sizde umarım daha iyi hissedersiniz en azından sağlıklı tek parça çocukların başında siniz.Yani o kadın böyle siz böyle şükredin diye yazmadım sadece işte evli çocuklu aile oda görüntüde.Yani buda yaşanabilir evli çiftler arasında illa bu hale gelene kadar durmanın mantığı yokki

Ettiğim hiçbir yemin canımdan kıymetli değil benim evlilik dahil ben korkuyorum insanlardan yapabilecekleri den öfke nöbetleri den canım pahasına iyi olsun diye uğraşmam kimsede uğraşmasin bence

Allah aşkına şu " sevgi neydi? Sevgi emekti " kafasından bir çıkın yahu ne kadar hayati dramatize ediyorsunuz. Siz aşık felan degilsinjz takintilisiniz ve istediğiniz gibi olmadığı için de hırs dolusunuz . Allah yardımcınız olsun

Bunun bi de sonrası var, oldu boşandınız mahkeme istediğiniz şekilde sonuçlansa bile siz yine hırsınıza yenik düşeceksiniz.

Eşiniz çocuklara babalık yapmak isteyecek( yanlış hatırlamıyorsam iyiydi bu konuda) siz yine kendi takıntılarınız yüzünden buna engel olacak , her seferinde sorun çıkarmaya , hem çocukları hem kendinizi doldurmaya devam edeceksiniz.

Sonuç olarak adam bakacak ki boşansa da değişen bir şey yok aynı kaos devam ediyor ,yine huzur yok zamanla çocuklardan da uzaklaşacak, olan yine çocuklara olacak.
Allah yardımcınız olsun.

İstanbul sultangazide eşiyle tartışırken kadın balkondan düşmüş ağır yaralı eşi intahar etti diyormuş ada m tutuklanmış kadın ölümle penceleşiyor yani iyiki boşanmak var ya gerçi boşanmakta her insanı kurtarmıyor bir anlık cinnete bakıyor işte şimdi ne alaka diyeceksiniz niye olmasın insan öfkesini hırsını alamazsa bir saniyeye bakar bu işler çok üzücü adam demiski kendi iradesiyle atlamış kadın inşallah kurtulur felç vs olmadan ne diyeyim sizde umarım daha iyi hissedersiniz en azından sağlıklı tek parça çocukların başında siniz.Yani o kadın böyle siz böyle şükredin diye yazmadım sadece işte evli çocuklu aile oda görüntüde.Yani buda yaşanabilir evli çiftler arasında illa bu hale gelene kadar durmanın mantığı yokki
Benimde aklımdan şu itfaiyeci adamın iki ufak çocuğuyla eşini yakarak oldurnesi geliyor hemşire sevgilisiyle evlenmek ici.n.Nafaka tazminat vs ugrasmak istemedi adam gitti minnacık çocuklarını oldurdu

Benimde aklımdan şu itfaiyeci adamın iki ufak çocuğuyla eşini yakarak oldurnesi geliyor hemşire sevgilisiyle evlenmek ici.n.Nafaka tazminat vs ugrasmak istemedi adam gitti minnacık çocuklarını oldurdu
Allah'ım işte insanlar ne kadar kötü olabiliyor insan muamma korkunç bu çok korkunç

Yani hep yazıyorum konu sahibesi sağlıksız bir insan, kendine de hiçbir saygısı yok, kendine hiç değer vermiyor. Konu sahibesine yorumum yok ama konu okuyan tüm kadınlara örnek olmalı. Evlendim diye asla iç güç bırakmayın, adam görüşme dedi diye asla arkadaşlarınızı terk etmeyin. Sonra adam gittiğinde koskoca bir 0 olarak kalırsınız, nasıl gider diye dizlerinizi döversiniz aynen konu sahibesi gibi herif herif herif diye gece gündüz sayıkalrsınız. Mesleğinizi, işinizi, hayatınızı sosyal çevrenizi asla öpe atmayın kardeşlerim.
Bu mesajı yazan kişi de sağlıksız bir insan. Nerden bir acısı var bilmiyorum ama sürekli bana ve diğer konulara, konu sahiplerini aşağılayıcı cümleler kuruyor nasıl bir tatmin olma hissi bilemiyorum, sanırım kendine değer verme sandığı şey böyle birşey eminim kendini çok kıymetli sanıyordur. Meaaj sahibine yorumum yok, ama bu tavrı okuyan tüm kadınlara örnek olmalı; olmalı ki bir konu hakkında faydanız yoksa boş yazınız da olmasın; kendi manevi eksikliğiniz ve tatmininiz için başkalarını linç ve aşağılama üzerinden gitmeyin çünkü bu sizin akıllı ve değerli olduğunuzu değil; başkalarıyla alay etme yöntemiyle aslında kendi değersizliğinizle bir çeşit başa çıkma yöntemi geliştirdiğinizi gösterir. Ha bir de sonra beddua diyenler oluyor bedduaya gerek var mı ki insan kınadığını yaşamadan ölmez zaten doğanın kanunu bu.

Son düzenleme:
Nasıl göremiyorsunuz yahu kocanız size bir düşman gibi davranmış.
Sizde buna müsade etmişsiniz.
Şimdi sadece ona kızarak, öfkelenerek, laf söyleyerek içinizi rahatlatmaya çalışıyorsunuz.
Ama bu konuda sizde suçlusunuz. Bir değil iki değil 10 yıl.
Dava açılmış artık tamam, iyi de bir avukat tutmuşsunuz. Şuan sabit bir işiniz olmasa bile aktif çalışan birçok kadından daha şanslısınız çünkü eviniz var. Beğenmeseniz de aileniz de destek. Ayrıca onlara kızıyorsunuz ama sizde aynı kafada olduğunuzdan yıllarca boşanmaktan kaçmadınız mı? Öyle ya da böyle sizi yalnız bırakmamışlar.
2 tane evladınız var, sağlıklısınız. Hayatınız bitmiş falan değil.
Artık elinizde olan güzelliklere bakıp, kendim ve çocuklarım için daha iyi ne yaparım diye düşünme vakti. Siz zaten başından kendinizi düşünseydiniz bugün bunları yaşamıyor olurdunuz.
İnşallah yapabilirim. Genel olarak yalnız bir yapım var kafamı dağıtacak hiç ortamım yok kendi kendime gezip dolaşıyorum bu ara. İş kovalıyorum Allah bir kapı açar umarım.

Boşandin diye ölmedin bunu unutmayin
Bir çok kadın ölüyor bu uğurda biliyorsunuz değil mi ?
Birde eviniz var ( evsiz olan ve kiraya bile çıkamayanlar var )
Anne baba beğenmesenizde size destek (aile desteği alamayanlar var)
Galiba anladığım kadarıyla okumuş tahsil görmüş birisiniz
Adam sizi silmiş istemiyor sizi
Size bakıcı öneriyor hayır diyorsunuz
Başka bir şey le geliyor hayır diyorsunuz
Tek istediğiniz adam sizin yanınızda dursun boşanmasın sizin dediğinizi yapsın
Ama adamda sevgi tahammül saygı hiç birşey kalmamış ki
Sevmediğin bir yerde durabilirmisin hadi imkanın yok gidemiyorsun içten içe çürümez misin
Ben bakıcı ya da parasal çözüm istemedim ki son 1 yıl hariç para bende de vardı, çalışıyordum. Bekledim ki “beraber aşıcaz bu zorlukları, çocuklar ikimizin ben de elimden geleni yapıcam, biraz ben de işimden feragat edicem seyahatlerimi azaltıcam, sizin daha çok yanınızda olacağım” demesini bekledim. Hiç kılı bile kımıldamadı, bana ne ki git bakıcı tut çocuklara bakamıyorsan dedi. Yani iyiniyetle yapılmayan öneriler hayat arkadaşlığı değil, sorumluluktan kaçıştır.

Ben zaten bizimkinin de cinnet anı olacak diye korkuyordum. En ufak lafıma bile korkunç kavga çıkarırdı bağırır çağırırdı.

Bunun bi de sonrası var, oldu boşandınız mahkeme istediğiniz şekilde sonuçlansa bile siz yine hırsınıza yenik düşeceksiniz.

Eşiniz çocuklara babalık yapmak isteyecek( yanlış hatırlamıyorsam iyiydi bu konuda) siz yine kendi takıntılarınız yüzünden buna engel olacak , her seferinde sorun çıkarmaya , hem çocukları hem kendinizi doldurmaya devam edeceksiniz.

Sonuç olarak adam bakacak ki boşansa da değişen bir şey yok aynı kaos devam ediyor ,yine huzur yok zamanla çocuklardan da uzaklaşacak, olan yine çocuklara olacak.
Allah yardımcınız olsun.
Evet doğru söylüyorsunuz, gözümde iskele babası statüsünde olduğu için çocuklara yalandan babalık yapmasını kaldıramayacağım. Şu an bile evliyken yapmadığı harcamayı bekarken yapması dokunuyor, bizim evimize eşya almadı çocuklara oda yapmak için hiçbir girişimi olmadı gitmiş kendi evini saray gibi döşemiş. Ortak evimizle hiç ilgilenmiyordu herşey bana bakıyordu şimdi kendi evini çocuklar için yalandan nasıl güzel döşemiş haksızlığa uğramış hissediyorum. Evden gittiğinden beri 5 kuruş para göndermiyor ama yurtdışından çocuklara en pahalı ayakkabılardan almış çocukların gözünde kral oldu ama çocuklarım özel okul paraları, servis paraları, haftasobu kurs paraları, yemeleri içmeleri gezmeleri hep bana kaldı. Adamın bol para içinde yüzüp maddi imkanlarını arada bir çocukların gözünü boyamaya kullanması hak mı?? Boşandıktan sonra da kendisi lüks içinde gezip tozup çocuklara bir iki pahalı hediye alacak kendini sevdirecek. Adalet bu mu?

Back
X