• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Radyoloji Aklınızda bulunsun....Radyoloji Teknisyeniyim...

canım ondan bırsey olmaz.bende radyoloji teknikeriyim.cihaz çalışmaz süreklı sadece şutlama yaparken cihaz ışın yayar.oda çok kısa bir şutlama süresi.bir zararı olmaz.

canım ondan bırsey olmaz.bende radyoloji teknikeriyim.cihaz çalışmaz süreklı sadece şutlama yaparken cihaz ışın yayar.oda çok kısa bir şutlama süresi.bir zararı olmaz.

ahh canım nasıl içim rahatladı bilemessin çok teşekkur ederim. Allah razı olsun a.s. :)

bende birşey sormak istiyordum ama saçma olabilir eğer öyleyse de nolursun gülme :utangac:
iki gün önce böbrek ağrısı için doktora gittim, benden röntgen istedi, hastanenin röntgen çekilen bölümüne gittim, sıra vardı. Önümdeki hasta röntgenini çektirdi sıra bana geldi teknisyen masaya uzanın bekleyin dedi bende röntgen aletinin altında masaya yattım beklemeye başladım sonra dikkat ettim ki aletten bilgisayarların fan sesine benzer bir çalışma sesi geliyor. Önemsemedim bekledim ses bir süre sonra durdu teknisyen geldi, aletin camlı bölümünü aşağı doğru -yani bana doğru çevirdi masanın altına filmi koydu yerine geçti nefesimi tutturdu çalıştıurdı röntgenimi çekti ama acaba beklediğim sırada radyasyon almışmıyımdır o sırada röntgen cihazı çalışıyormuydu ki? Eşime sordum birşey olmaz alet o sırada radyasyon yaymıyordur dedi ama içime kurt düştü bir kere...burada aslında senin gibi birine rastlamayı ummuyordum inşallah bana cevap verebilirsin, Allah senden razı olsun...

küçücükte olsa gülümsüyorum affet beni :)
hyr sandığınız gibi birşey değil o esnada çalışmıyordu ve sizde radyasyon almıyordunuz..
sizi masada beklettikten snra dıııııtt diye bir ses duydunuz o esnada grafinizi çekmiş oldu ve sizi kaldırdı.. bu kadardı.. öncesinde birşey olmadı tmm :)
geçmiş olsun...
rica ederim.

selam ben pazartesi günü ultrason çektircem yani bir rahatsızlığım yok ama endoktrin uzmanı istedi. ama ben çok korkuyorum hastalıklardan bişey çıkar diye takıntılı bir insanım kurtalamıyorum bundan. ve regl döneminde ultarasonda farklı sonuçlar çıkabilirmi? ben tüm batın baktırcam. çok teşekkür ederim

selam ben pazartesi günü ultrason çektircem yani bir rahatsızlığım yok ama endoktrin uzmanı istedi. ama ben çok korkuyorum hastalıklardan bişey çıkar diye takıntılı bir insanım kurtalamıyorum bundan. ve regl döneminde ultarasonda farklı sonuçlar çıkabilirmi? ben tüm batın baktırcam. çok teşekkür ederim

regl donemnde sadece çatlayan yumurtaların görünür usgde yanı çektırebilirsin
sadece idrara sıkısık ve aç olarak gitmelısın tum batn ultrasonunasempatiksalakcinni

kızlarrr acil lütfen yardım edin.6 haftalık hamileyim şuan...2haftalık hamıleyken hamıle oldugumu bılmeden üroloji poliki..tarafından karın grafisi .çekildim..şuan delırmek uzereyım..perişan oldum kahroldum..kimisi alalım diyo kimisi yokk bişey olmamıştır diyo allah aşkınıza yardım tecrübeli arkadaşlar....

2 veya 3 ayda bir batından ultrason çektirmek o bölge ve diğer iç organlar için tehlikelimi:uhm:

selam ben devlet hastanesine gittim .orda beni hiç aydınlatmadılar ilk önce orda bi kitle yok darbe almışsın dediler geçmezse gel dediler geçmedi ve yine gittim ulrtason çemildim göğüse yakın olunca korktum çünkü sanırım bi kitle bulundu ve bana açıklayıcı hiç bişi demedi direk haftaya gel sevk yapalım seni tomografi çektir dedi . doktorların cevap yazdığı bi siteye aşağıdaki maili attım fakat cevap gelmedi bana yardımcı olurmusun şimdiden teşekkürler
sırtımım soltarafında koltuk altıma başlangıç yerine yakın şişlik oldu ağrı yapıyor sol parmaklarıma kadar hissedsırtımım soltarafında koltuk altıma başlangıç yerine yakın şişlik oldu ağrı yapıyor sol parmaklarıma kadar hissediyorum ultrason çektirdim sonucunda ise sol skapula lateralinde,kas planları içinde ,yaklaşık
30/15 mm boyutta, lobule konturlu ,kas palnlarına göre hipoekoik lezyon izlenmiştir.RDUS de lezyon içinde vasküler yapılar izlenmiştir .olgunun kontraslı mrg ile ileri tetkiki önerilir.doktor detaylı bilgi vermedi sadece tomografiye yolladı .lütfen yardımcı olurmusunuz

mrb lütfen bana da cevap verirmisin yarın mr anjiyo olcam sol bacağım için çok endişeleniyorum bi zararı varmıdır...ilaçlı..

merhaba sizden bir konuda bilgi isteyeceğim bugün karaciğerimde oluşan bir lezyon için tomografi çekildim. ilaçlıydı ve ilacı verdikleri anda inanılmaz canım yandı koluma elektrik çarpmış gibi oldu ve boğazımı sanki sıkıyorlardı. cidden çok acı vericiydi. hatta afedersiniz istifra ettim ve hala midem bulanıyor. haftaya da hipofiz bezim için ilaçlı emar çekilecek ve acayip strese girdim çok da korkuyorum.tomografi kadar canım acır mı yine merak ettim. tomografi için 100 cc vermişlerdi ilacı mrg nin ilacı çok daha az . ilginiz için şimdiden teşekkür ederim iyi günler :)

cocuga rontgen cektırırken teknısyen celık yelek gıymem ıcın benı uyarmadı.bunun hakkında yasal ıslem uygulanabılıyo mu

Merhaba lise son sınıf öğrencisiyim önümüzdeki sene tercihlerde tıbbi görüntüleme teknisyenliğini yazmak istiyorum radyasyon olduğu için çevremdekilerden farklı farklı yorumlar alıyorum erken emekli oluyorlar çünkü erken ölüyorlar gibi şeyler. sizce bu bölümü tercih etmelimiyim ?

Hasta olarak hiç duymadığımız terimleri duyuyoruz ve gidip yaptırıyoruz. Lakin nedir , ne değildir bilmiyoruz. Çok düşünceli bir davranış, teşekkür ederim.

meraba bende radyoloji teknisyeniyim hamilelik düşünüyorum ilk ay risk teşkil edecek bu konuda bilginiz var mı hamilelik düşünüyorum diye çekimden çıkılır mı yoksa hamilelik pozitif sonucuna mı bakılmalı

Back
X